Film i kinematografija

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Film i kinematografija

Post Postao/la Arvid » 26 jul 2025, 11:19

Ok
I found freedom. Losing all hope was freedom.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 jul 2025, 16:37

kraljttbvb je napisao/la:
26 jul 2025, 10:47
filip13 je napisao/la:
26 jul 2025, 06:11

:thumbup:
Ima li kod tebe ista da nije " :thumbup: "

:D :D
ima, ali to ne preporučujem, logično

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 jul 2025, 17:03

filip13 je napisao/la:
26 jul 2025, 16:37
kraljttbvb je napisao/la:
26 jul 2025, 10:47
filip13 je napisao/la:
26 jul 2025, 06:11

Ima li kod tebe ista da nije " :thumbup: "

:D :D
ima, ali to ne preporučujem, logično
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 jul 2025, 09:02

slika
Unico amore sei!
❤️🖤

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2025, 09:08

Statham je Adam Sandler akcionih filmova
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 27 jul 2025, 10:19

napoleon72 je napisao/la:
27 jul 2025, 09:08
Ma i jedan i drugi rade ono sto se od njih ocekuje. Adam Sandler je dobar glumac, to je dokazao vise puta, samo sto bi on glumio neku ozbiljnu ulogu u filmu koji ne moze da zaradi novac. Lik uradi glupu komediju, sve sa svojim prijateljima, uzmu brudo novca i idemo dalje.

Tako je i kod Stathama, gledali smo mi svi njegove filmove gdje on i dobro glumi, samo njega publika zeli da gleda upravo u tako glupim i plitkim filmovima, gdje on krene i povalja sve zivo

Mene ovo podsjeca na Bud Spancera i Terence Hill, ljudi radili jedan te isti film u 100 varijacija i prolazilo. Sto bi danas bilo drugacije, gdje su ljudi jos zatupljeniji postali nego prije 30 40 godina.
GGMU

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 jul 2025, 10:23

Sandler u Uncut Gems :salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2025, 10:39

BaiMai je napisao/la:
27 jul 2025, 10:19
Ma i jedan i drugi rade ono sto se od njih ocekuje. Adam Sandler je dobar glumac, to je dokazao vise puta, samo sto bi on glumio neku ozbiljnu ulogu u filmu koji ne moze da zaradi novac. Lik uradi glupu komediju, sve sa svojim prijateljima, uzmu brudo novca i idemo dalje.

Tako je i kod Stathama, gledali smo mi svi njegove filmove gdje on i dobro glumi, samo njega publika zeli da gleda upravo u tako glupim i plitkim filmovima, gdje on krene i povalja sve zivo

Mene ovo podsjeca na Bud Spancera i Terence Hill, ljudi radili jedan te isti film u 100 varijacija i prolazilo. Sto bi danas bilo drugacije, gdje su ljudi jos zatupljeniji postali nego prije 30 40 godina.
Ma slazem se, sto bi se i mucio kad mu taj fazon prolazi. Evo sto @Arvid napisa, bio je strasan u Uncut Gems, beton filmu, al opet je prva asocijacija na njega neka plaza, polugole trebe i Rob Schneider kao desna ruka. I takvih glumaca ima u svim zanrovima, jedna uloga prepakovana u 100 ambalaza.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 27 jul 2025, 11:08

27 jul 2025, 10:39
BaiMai je napisao/la:
27 jul 2025, 10:19

Ma slazem se, sto bi se i mucio kad mu taj fazon prolazi. Evo sto @Arvid napisa, bio je strasan u Uncut Gems, beton filmu, al opet je prva asocijacija na njega neka plaza, polugole trebe i Rob Schneider kao desna ruka. I takvih glumaca ima u svim zanrovima, jedna uloga prepakovana u 100 ambalaza.

To svakako, ma dovoljno je pogledati Adam Sandlerov Box Office, i ne treba bit Einstein da skontas zasto radi te filmove koje radi. Koji god je ozbiljan film radio, gdje gluma pratila kvalitet, taj je film i flop bio na Box Office. Ljudi zaboravljaju za sta se ovi filmovi snimaju jbt. Ja bi sutra isto radio, okupim prijatelje zajebajemo se i usput ubijemo par stotina milion.
GGMU

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 27 jul 2025, 11:49

Gledam Avatar the way of water.
Prvi dio mi je bio onako, recimo solidan, dobar. Sad kad gledam ovo znam zašto nisam nešto volio ni prvi dio. Sve je CGI, i to bih rekao ne tako dobar CGI, a stvarno film pokušava da ostavi utisak sa CGI, meni to ne izgleda tako dobro.
A posebno mi nije jasan taj fenomen Avatara na box office, izgleda da je jak marketing, a mase ovo idu gledati da i ne znaju zašto i šta idu gledati.

Prvi dio je imao i van CGI jednu dobru priču pa je mogao dobiti prolaznu ocjenu, a ovo se svodi samo na CGI i film stalno pokušava da pokaže hej ovo je CGI 2022, a stvarno ništa posebno i rekao bih dosadno. Evo sad su plivali u okeanu sat vremena bez ikakvog smisla i radnje, samo da se pokaže CGI. Film je promašaj, ovo nije film, ovo je CGI.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 jul 2025, 13:50

Pa to je Avatar, k'o da nisi znao sta očekivati kad si upalio.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 27 jul 2025, 15:11

slika

Dobra serija

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 27 jul 2025, 15:59

Otelo je napisao/la:
27 jul 2025, 13:50
Pa to je Avatar, k'o da nisi znao sta očekivati kad si upalio.
Znao sam ja da me to očekuje, ali "između ostalog". Ali tog "između ostalog" ovdje nema, e to je onda problem za ovaj Avatar.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 27 jul 2025, 16:01

The Whale (2022)
https://www.imdb.com/title/tt13833688/? ... _0_q_whale
sa Brendanom je prava umjetnost. Jedan klasični režiser kakav je majstor Daren Aronofsky nije razočarao, iako od Black Swan nije imao film vrijedan pažnje. Ovdje se vratio svojim korijenima, pravoj umjetnosti. Samo bih da se posjetim prave umjetnosti: Requiem for a Dream, Wrestler, Black Swan.

Bullet Train(2022)
https://www.imdb.com/title/tt12593682/? ... 0_q_bullet
je strašno zabavan film, uklopljen sa puno karaktera i likova, ne baš lagan posao, ali ovo je majstorski izvedeno. Brad Pitt svoj na svom, spoj svega i svačega, čak mi ovo ide u najbolje njegove uloge, rijetkost je naći ovakav film zabavan, šaljiv, a ozbiljan i dobar.
Pošto je u vozu morao sam se sjetiti Snowpiercer(2013), drugačiji jesu, ali nije grehota sjetiti se ove filmčine.

Triangle of Sadness (2022)
https://www.imdb.com/title/tt7322224/?ref_=rt_t_11
Nekoliko zadnjih godina, ma rekao bih zadnjih 15 godina imamo nalet odličnih umjetnika van Engleskog područja. Jedan od njih je i ovaj Šved. Već ranije je skrenuo pažnju na sebe sa Force Majeure i The Square, ko želi nešto drukčije van šablona, imaginarno, distopijsko, sarkazma i crnog humora, svi filmovi imaju određene scene koje ostaju u sjećanju. S tim da mu je ovaj Triangle i najbolji moje mišljenje, podsjeća dosta na Lanthimosa, pa ko voli rad Grka voliće i ovo, a mislim da Lanthimosa uglavnom svi gotivimo.

Prey(2022)
https://www.imdb.com/title/tt11866324/? ... n_0_q_prey
Kakvo je ovo iznenađenje bilo. Nisam znao uopšte da je ovo još jedan Predator film, dok se drakula nije pojavio. sada u nekom drugom periodu van modernog vremena, ovaj period mi se i najviše dopao od svih Predator filmova. Odlično osmišljen napredak glavnog lika, i poslije keca i dvice napaokon jedan odličan Predator film.
https://www.imdb.com/title/tt11866324/?ref_=rt_t_17

Fresh (2022)
https://www.imdb.com/title/tt13403046/?ref_=rt_t_19
Ne bih bio ja kad ne bih preporučio jedan dobar Slasher. ovo je jedna od najboljih romantika ikad, bar prvih pola sata, a onda ide u ono što i jeste odličan, zabavan slasher horor. Vrlo rijetko je to pogoditi, a kad se pogodi, onda nastupa prava zabava u ovakvoj vrsti filma.

The Worst Person in the World (2021)
https://www.imdb.com/title/tt10370710/?ref_=rt_t_22
ovo je još jedan van šablona film, specifičan, i umjetnički izražaj. skroz ok romantika, ostaje u sjećanju ma koliko u toku filma mi se nešto sviđalo ili ne, ipak se mora priznati da su uspjeli doći do gledaoca, a onda ja takvo nešto trebam preporučiti bez obzira sviđao mi se ili ne sviđao film. nije mi se sviđao, ali sada mi se sviđa, tako da misija uspjela.

The Suicide Squad (2021)
https://www.imdb.com/title/tt6334354/?ref_=rt_t_23
jedan od najboljih filmova ovog tipa, puno bolji od Marvel s.ranja od kada su počeli skupljati više junaka na jedno mjesto. ovo je komedija, ali odlična komedija, odlično osmišljena radnja, koju i nije teško osmisliti, ali realizacija vrhunska. Osim Harley Quinn ne znam da ikog od ovih znam, mada je glumačka ekipa sa druge strane odlična.
A da kažem ovaj Zack Snyder Justice League mi nikako nije legao, iako ima odličnu ocjenu, popularnost i sve to. ali zašto 4:3 u današnjem vremenu, traje 4h, ali sve mi se čini da je on tu ubacio i scene iz ovog prvog Justice Leaguehttps://www.imdb.com/title/tt0974015/?r ... ice%2520le koji mi je bio dosta dobar, bez obzira na ocjenu meni je bio baš ono što treba biti. Da on scena u parku kad idu svi na Supermena je već bila u prvom Justice league.

Nobody (2021)
https://www.imdb.com/title/tt7888964/?ref_=rt_t_29
Fantastičan, odličan film. Velika je satisfakcija kad tih, miran porodični čovjek preuzme odgovornost u svoje ruke. u ovom filmu sve je debelo OK, ne znaš je li komedija ili ozbiljno, ali u svemu tome odlično funkcioniše. Akcija, drama, sve u jednom, baš ono odličan film.

Last Night in Soho (2021)
https://www.imdb.com/title/tt9639470/?ref_=rt_t_34
Edgar Wright, više od toga ne treba reći. on ne zna napraviti nego odličan film. Opet je ovdje svoj, to je njegov stil i potpis, ne gubi se u tome, i ovdje ima svega onog što on voli izmiksati: komedije, misterije, dijaloga, fantazije, preokreta...a sve kao i uvijek ima veliki smisao na kraju. i casting je odličan, ma sve za 10.

The Unbearabale Weight of Massive Talent (2022)
https://www.imdb.com/title/tt11291274/?ref_=rt_t_15
Oživljavanje karijere Nicolasa, to propustiti niko ne smije a odrastao je uz njegove filmove.
To je Nicolas motherfucker Cage koji glumi samog sebe, film je o Niku Kejdžu, je li trebam još nešto da rečem???

Dune: Part One (2021)
https://www.imdb.com/title/tt1160419/?ref_=rt_t_16
I za kraj veliki majstor. Ovdje nisam očekivao baš ništa ni više ni manje, umjetnost, spori kadrovi, yebački sound, razvoj radnje spor, ali kristalno jasan, čak je i Timothee popravio utisak nakon onog p.ederluka ovog mladića nisam uopšte uzimao za ozbiljno, ne bih ni ovaj film gledao, ali pošto je Denis film onda nemaš izbora. i jedino Denis može izvući ovako moćne kadrove iz pustinje, čovjek je iz pustinje napravio ljepši film od 90%filmova, eto to je dovoljno, a Rebeccu Ferguson teško da neko može nadmašiti.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 jul 2025, 16:09

ovo volim vidjeti, a ne onog :thumbup:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2025, 17:31

Bullet Train prezanimljiv film, po meni mnogo inspirisan Ritchiejem (zaplet, zabavni likovi u ludim situacijama) te Tarantinom (krvoprolice).
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 jul 2025, 07:10

The Gorge
https://www.imdb.com/title/tt13654226/

Vizuelno baš dobar film, osobito scene borba sa onim demonima, šta su već

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 28 jul 2025, 08:53

:o

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 28 jul 2025, 12:40

bavariapivo je napisao/la:
27 jul 2025, 15:11
slika

Dobra serija

ova serija je u pitanju

preporucujem

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 jul 2025, 14:11

Huske je napisao/la:
27 jul 2025, 11:49
A posebno mi nije jasan taj fenomen Avatara na box office, izgleda da je jak marketing, a mase ovo idu gledati da i ne znaju zašto i šta idu gledati.
Nije samo Avatar.

Meni je čudno i za sve Marvelove filmove. Supermen, Spajdermen i oni ostali djeciji fazoni.

Čini se da na te stvari svrsavaju ovi u SAD-u.

Ja u subotu naletio na Harry Poter na TV-u. Nisam nikad gledao, haj reko da malo pogledam. Gledao 10-ak minuta i dosta mi bilo.
Lik leti na metli. Ono može biti curicama do 12 godina zanimljivo, ali eto cijeli svijet je bio zaludjen "malim carobnjakom". I filmom i knjigom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.