FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

mamonelafo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 13:40

Još ne mogu da vjerujem, da je od 5 izmjena, zamijenio 3 iz zadnje linije hahhaha....
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 13:48

mamonelafo je napisao/la:
28 jul 2025, 13:40
Još ne mogu da vjerujem, da je od 5 izmjena, zamijenio 3 iz zadnje linije hahhaha....
I to zamijenio igrace koji su po meni bili jedni od boljih (citaj najmanje losi) na terenu.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 jul 2025, 13:49

irfo je napisao/la:
28 jul 2025, 12:02
Ma nista bez investitora. Na stub srama staviti sve one koji ovaj put budu opstruirali ili budu protiv toga.
Na skupstini u septembru ce bit predocena ponuda.Sve se vec zna.Pregovori traju aktivno.Dva uslova su postavljena,vecina u skupstini i njegovi ljudi.Krajnje je vrijeme da izaberu investitora,dosta je zajebancije.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 13:50

Kakva mrznja, momak je prije nekoliko postova objasnio sve sa psiholoske strane. Unio je nemir u ekipu svojim psihologijama i jos kaze sinoc ja sam najbolji psiholog za njih. Coric je pola godine radio da usadi pobjednicki mentalitet u onu ekipu i da izgradi atmosferu jer sezonu prije toga nismo u gostima mogli dobiti. I sad vidimo kako se lako shebe hijerarhija svlacionice nekim kvazi autoritetom kojem Adzem fura.

Niko nije protiv njega nit ga mrzi, svi volimo Zelju i zato i zivizdimo kad nije to to sto se pricalo, a i on bi priznao da je normalan a ne glumio barabu. Ne mozes ga sad otjerati kad je lik napravio ekipu po svom kroju, kad su svi ozbiljni treneri vec dobili angazmane. To je to sto imamo i sad se valja nositi sa ovim.

Prvo je kolo a vec se potezu pitanja i za sportski segment i za upravu, ko tu radi kakav posao. Jucer kad je izasla vijest o 3mil eura da ide nama, pravdate upravu. Niko nije iznad Zeljeznicara. I po meni su radili ok stvsri prosle sezone, ali tjeranje corica je pocetak nebuloznih odluka koje ce ocigledno karmickim sudom doci na naplatu.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 13:50

1921boy je napisao/la:
28 jul 2025, 13:49
irfo je napisao/la:
Ma nista bez investitora. Na stub srama staviti sve one koji ovaj put budu opstruirali ili budu protiv toga.
Na skupstini u septembru ce bit predocena ponuda.Sve se vec zna.Pregovori traju aktivno.Dva uslova su postavljena,vecina u skupstini i njegovi ljudi.Krajnje je vrijeme da izaberu investitora,dosta je zajebancije.
Jel makar neko ozbijan u pitanju ovaj put, a ne neki satro milioneri?

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 13:51

Manijakdokraja9 je napisao/la:
28 jul 2025, 13:48
I to zamijenio igrace koji su po meni bili jedni od boljih (citaj najmanje losi) na terenu.
Hajde, jasno mi je za onog štopera, čovjek je bio kriminalan... Ali bekove...

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 28 jul 2025, 13:51

Nakon prospavane noći i hladne glave, ne bih komentarisao ništa vezano za postavku, taktiku i ostalo – jednom riječju: promašaj. Trošimo se bespotrebno i sada jasno vidimo gdje smo i šta smo.

Ali, jedno ime se mora izdvojiti – Madžid Šošić. Kakav talenat! Bio sam na istočnoj tribini i iskreno, osim njega nisam vidio ništa pozitivno. Pomaganje u odbrani, probijanja po stranama, svaki dodir s loptom ima smisla. Čim Alic dođe do lopte, Madžid već pravi kretnju “get in behind” beku i povlači sa sobom još jednog veznog ili čak stopera.

Ali – uvijek ima to “ali” – u situacijama 3 na 2 ili 2 na 1, često previše razmišlja. Umjesto da odigra jednostavno, gubi sekundu viška. Prvi dodir mu zna biti nesiguran, kao da se u njemu bore dvije strane – da li da doda ili da krene sam na sve.

Pa ipak, ona petom između dvojice, bacanje Krajišnika na guzicu dva-tri puta dok ga ovaj udara u trku – to je prava lucidnost. Sve to na punoj Grbavici. Najveća šteta je što smo mu oduzeli Jabera, ili makar što mu nismo doveli još jednog kreativca u sredini da ga prati.

Uglavnom, sviđalo se to nekome ili ne – po meni, ovaj momak će biti sljedeći veliki transfer Želje. :bow:

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 jul 2025, 13:52

Da je sinoc grijesio od same utakmice postavke jest, da je pokuso neke stvari u trenutku kad nije trebo jest da je najzasluzniji za sinocnji rezultat jest, da je penal uso niko ga ne bi ni popljuvo uopste nit bi se zvizdalo bilo bi da se desavaju greske kao kod prvog gola i da smo zasluzeno pobijedili i da ce bit bolje, ali da je los trener i strucnjak koliko ga zelite prestavit nije, da smo igrali bolji fudbal u prvoj tekmi protiv kopra nego cijelu sezonu pod tim istim Coricem kojem se izvinjavate igrali smo bolji fudbal, da se desio neki pad koncentracije i Kopru tih 8 minuta jest, da je najbolji psiholog nije jer se to ne bi desavalo ne bi se desavalo da primas golove u 5 min prvih pa se posle cupas da ima te glupe izjave ima, ali nadat se da ce na ovoj utakmici naucit da ne moze tek tako promijenit pola sastava zbog jedmog igraca, ko prvo sad da sam Foco, Simoni sta ja da ocekujem dalje kad ne mogu igrat ni kad nema ovih, da sam Krpic nakon svega i javnog izjavljivanja da mi treba novi napadac da zabija golove ne bi uzeo penal sutat pod pritiskom, da je sad sve poljuljano u ekipi sigurno jeste, nadat se da ce znat to vratit sve kako treba da bude jer ukoliko se nastavi ovo do 8 kola ce trener bit a to nam nije potrebno opet da se mijenja, jer kao sto i sam kaze ovaj put je imao sve uslove i ruke slobodne sto se svega tice i sad treba da pokaze znanje koje ima a sigurno da ga ima samo je pitanje koliko je on psihicki stabila i koliko njemu treba psiholog a ne da on glumi psihologa
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 13:52

Trupe je po meni pravo skolovani bek koji zna s loptom. Alic je brz i probijao je po svojoj strani. Kako drugacije opisati ove izmjene nego amaterizam. Kako drugacije opisati ostavljanje Cvetanoskog na klupi i ove rokade u odbrani. Koliko god igraca da ti fali, ono sto smo sinoc vidjeli se kosi sa bilo kakvom trenerskom praksom.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 13:52

28 jul 2025, 13:51
Hajde, jasno mi je za onog štopera, čovjek je bio kriminalan... Ali bekove...
Mislio sam na Sabica, Trupea i Alica.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 13:53

1921boy je napisao/la:
28 jul 2025, 13:49
irfo je napisao/la:
A ne može se sazvati vanredna sjednica? Ja gospode, ja mentaliteta, braćo mila. :kafa:. Ako slučajno ne prihvate, jer je ponuda, pretpostavljam, regularna, odmah javno obznaniti imena.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 13:55

Orvel je napisao/la:
28 jul 2025, 13:52
Trupe je po meni pravo skolovani bek koji zna s loptom. Alic je brz i probijao je po svojoj strani. Kako drugacije opisati ove izmjene nego amaterizam. Kako drugacije opisati ostavljanje Cvetanoskog na klupi i ove rokade u odbrani. Koliko god igraca da ti fali, ono sto smo sinoc vidjeli se kosi sa bilo kakvom trenerskom praksom.
Upravo to, ima u ovoj ekipi kvaliteta, nije totalni krs i bice jos bolje dok se pridruze ostali, ali iskreno sumnjam da Adzem moze neki rezultat ostvariti, najvise bih volio da se varam al nakon 2 utakmice u evropi i prvog kola lige Bgm ne sluti na dobro. Volio bih da dodjem ovdje i izvinim mu se javno ako preokrene situaciju.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 13:56

Orvel je napisao/la:
28 jul 2025, 13:52
Ne vrijedi više komentarisati... Ovo ide iz godine u godinu, nema više nikakvog smisla.

@Manijakdokraja9, vidio sam i ovaj post ispod, nisam te shvatio na koja tri si mislio. Nevjerovatne odluke.
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 28 jul 2025, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jul 2025, 13:56

Pact1921 je napisao/la:
28 jul 2025, 13:09
A evo samo da pitam ljude na ovom forumu vidim opleli ste po adzemu . Koga mi trenutno mozemo dovesti a da je bolji trener od njega a da je realna opcija .
Trebas malo drugacije postaviti stvari :mrgreen:

Zeljo je klub koji je iz cista mira otjerao boljeg trenera (Corica) da bi doveo losijeg (Adzema) :bow: nevjerovatno. Za takve poteze treba konacno neko iz uprave odgovarati :!: kao sto je trebao odgovarati za dovođenje onog celavog Arapa ili Brune.

Pri tome ne mislim ni da je Coric neki veliki strucnjak, sto je pokazao protiv Sirokog i Zrinjskog.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 jul 2025, 13:59

let3 je napisao/la:
28 jul 2025, 13:56
Pact1921 je napisao/la:
A evo samo da pitam ljude na ovom forumu vidim opleli ste po adzemu . Koga mi trenutno mozemo dovesti a da je bolji trener od njega a da je realna opcija .

Zeljo je klub koji je iz cista mira otjerao boljeg trenera (Corica) da bi doveo losijeg (Adzema) :bow: nevjerovatno. Za takve poteze treba konacno neko iz uprave odgovarati :!: kao sto je trebao odgovarati za dovođenje onog celavog Arapa ili Brune.

Pri tome ne mislim ni da je Coric neki veliki strucnjak, sto je pokazao protiv Sirokog i Zrinjskog.
E jesu i jakog trenera otjerali u pm :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 28 jul 2025, 14:03

Prva utakmica vec sjebada. Da je neki drugi trener isla bi prica treba podrska i vremena. Ne znam cime su je Basic i Coric zasluzili, a Adzem ne. Basic nije imao prvih 11 niti neku formaciju, a Denisa iscupala prva polusezona. Adzem da je iritantan i naporan sa drustvenim mrezama stoji. Ako on vec nece da se smiri onda ga natjerati da se smiri. Za te stvari su krivi ljudi iz kluba, tvoj je uposlenik, predstavlja te i imas mu pravo ako treba i zabraniti da koristi. Ali ostalo pustiti ga, kako sam kaze doveo je igrace koje je trazio. Jos mu registrovati ovo sto je ostalo i nema vise alibi. Ima teren i to je to.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jul 2025, 14:05

dubioza144 je napisao/la:
28 jul 2025, 13:59
let3 je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

Pa napisao sam vec
:mrgreen:

Ne tvrdim da je neka trenrcina, samo da je bolji od Adzema i nista vise. Svi ti treneri su u par deka, sprdnja obicna. Coric ne bi dozvolio da mu ekipa primi 3 gola za 6 minuta. A Adzemu je to dva puta vec poslo za rukom :tokralju: Zrinjski i Koper.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 jul 2025, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 14:05

let3 je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

Sve dok Manijaci aminuju, nece biti ni promjene. Sve sam vise uvjeren da mi sami sebe koljemo radi nekih nefudbalskih stvari, a sve to u ime ZELJEZNICARA.

Zbog toga mislim da ovom bunaru bez dna, poklopac moze biti jedan investitor koji ce rastjerati to sve. Ali onda ti ide bojkot navijaca i slicno. Nevjerovatno mi je da Manijaci sinoc nakon 4 godine ovakvih gluposti dodju i skandiraju Volim te Zeljo. To je bilo simpaticno kad nismo imali para i kad smo uprkos tome pokusavali nesto igrati, ovo danas mi se cini kao obicno gasenje evidentnog pozara u kojem su svi osumnjiceni, od veze politika-klub, navijaci-politika, klub-navijaci. Nesto tu smrdi odavno.

Nasluti Sukilovic sve ovo u onom videu u Koperu..
Slomiti kosti, razbiti glave hahahha samo sto nazalost igraci ovaj put nisu jedini krivci za losu partiju.

Sto kaze gore dubioza, da smo pobijedili, da je penal usao, niko ne bi nista rekao i u tome ima istine, ali ako nista nek ovo bude svima lekcija pa i Adzemu, pogotovo sad kad zna da je na staklenim nogama sto se tice podrske navijaca (ne mislim na manijake)

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 28 jul 2025, 14:06

Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 14:03
Prva utakmica vec sjebada. Da je neki drugi trener isla bi prica treba podrska i vremena. Ne znam cime su je Basic i Coric zasluzili, a Adzem ne. Basic nije imao prvih 11 niti neku formaciju, a Denisa iscupala prva polusezona. Adzem da je iritantan i naporan sa drustvenim mrezama stoji. Ako on vec nece da se smiri onda ga natjerati da se smiri. Za te stvari su krivi ljudi iz kluba, tvoj je uposlenik, predstavlja te i imas mu pravo ako treba i zabraniti da koristi. Ali ostalo pustiti ga, kako sam kaze doveo je igrace koje je trazio. Jos mu registrovati ovo sto je ostalo i nema vise alibi. Ima teren i to je to.
cime su oni zasluzili podrsku a adzem ne, mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje u istom postu. odgovor lezi u njegovom ponasanju.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 jul 2025, 14:12

let3 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:05
dubioza144 je napisao/la:
28 jul 2025, 13:59
let3 je napisao/la:

Pa napisao sam vec
:mrgreen:

Ne tvrdim da je neka trenrcina, samo da je bolji od Adzema i nista vise. Svi ti treneri su u par deka, sprdnja obicna. Coric ne bi dozvolio da mu ekipa primi 3 gola za 6 minuta. A Adzemu je to dva puta vec poslo za rukom :tokralju: Zrinjski i Koper.
Al ce dozvolit da te treha i siroki i zrinjski

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, svemalim1 i 51 gost.