FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 186

Aquamaris
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Aquamaris » 28 jul 2025, 15:07

Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:55
Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 14:33
Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:32

Da sve izjave napisem ovdje, od dana kada je dosao ili?
Pisi
Vidim tebi je ok da na spekulacije da ide neki igrac u komentar na instagramu napise da ne ide, ne znam sta vise moram reci. Onda javno govoris kako ces obaviti razgovor sa kapitenom jer nesto nije ispostovao, kako cemo dovesti boljeg napadaca koji zna davati golove? Pa sta ocekujes od Krpica onda kad ga stavis? Sta ako ovi sto su ih doveli ne budu zabijali golove? Gostujes u emisiji na dan utakmice gdje to ima? Onda komentarisanje njihovog terena i stadiona, a nama teren u najmanju ruku katastrofa. Prica o nekom mangupluku je presmijesna jer je on na kraju svega samo pishicki nestabilna osoba i apsolutno me ne zanima sta prolazi ili je prolazio, ako ne mozes voditi nemoj i kraj price.
Sve te stvari su i drugi vazili. Samo je jedan dosao iz Slovenije drugi iz Posusja. Pa je bilo i ok.

Ostalo je relacija trener i igraci i on ako smatra da moze javno o igracima to je njihova stvar, a ne nasa. Neki treneri javno, a neki mahalci(sto je kod nas postala praksa). Na kraju ce ili popusiti ili ce imati uspjeha.

I opet se vracamo na ono staro. Problem je sto je NAS, nista vise. Trazi se i dlaka u jajetu i trazit ce se.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 28 jul 2025, 15:09

Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 15:00
Ferroviere1987 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:56
Orvel je napisao/la:
28 jul 2025, 13:52

Trupe je po meni pravo skolovani bek koji zna s loptom. Alic je brz i probijao je po svojoj strani. Kako drugacije opisati ove izmjene nego amaterizam. Kako drugacije opisati ostavljanje Cvetanoskog na klupi i ove rokade u odbrani. Koliko god igraca da ti fali, ono sto smo sinoc vidjeli se kosi sa bilo kakvom trenerskom praksom.
Bas tako isto mislim za Trupea jako skolovan i inteligentan igrac mislim da ga niko u ligi nece moc tek tako lako proci u defanzivi je stvarno dobar
Veliki upgrade u odnosu na Galica.
Al odskacu on i Alic jedan od drugog Alic los defanzivno a Trupe ofanzivno mislim da je se trebalo ic sa nekim ofanzivnijim bekom desno al dobro necemo se zalit s obzirom da su nam ovo najbolji bekovi u zadnjih 4-5 sezona

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 28 jul 2025, 15:12

A sto mi imamo samo 3 veznjaka u ekipi to mene zanima. Imas joae ericka kojeg citavu karijeru muce povrede , radovca koji je isti slucaj i onda imas lagumdziju koji se upravo povrijedio .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 28 jul 2025, 15:14

Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 14:13
svemalim1 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:06
Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 14:03
Prva utakmica vec sjebada. Da je neki drugi trener isla bi prica treba podrska i vremena. Ne znam cime su je Basic i Coric zasluzili, a Adzem ne. Basic nije imao prvih 11 niti neku formaciju, a Denisa iscupala prva polusezona. Adzem da je iritantan i naporan sa drustvenim mrezama stoji. Ako on vec nece da se smiri onda ga natjerati da se smiri. Za te stvari su krivi ljudi iz kluba, tvoj je uposlenik, predstavlja te i imas mu pravo ako treba i zabraniti da koristi. Ali ostalo pustiti ga, kako sam kaze doveo je igrace koje je trazio. Jos mu registrovati ovo sto je ostalo i nema vise alibi. Ima teren i to je to.
cime su oni zasluzili podrsku a adzem ne, mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje u istom postu. odgovor lezi u njegovom ponasanju.
Bas su imali neko ponasanje. Basic bjezi od presice poslije poraza, a Denis pokloni finale i bodove. Adzem je uzet na zub nije ni poceo da vodi. Sinoc da je bilo koji drugi trener bio aplaudiralo bi se.
Zato sto je Adzem svojim glupim izjavama, pokusajima kurcenja i pametovanja na sebe navukao gnjev. Nije nista od toga, GLUP JE, zato je raji preko glave tog ponasanja.

Nije autoritet (mahalac je), nije zanimljiv (glup i smijesan), a ocito i ne zna (nazaloat svih nas).
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 28 jul 2025, 15:16

Ja niti jednog trenera niti volim, niti mrzim. Svakome vjerujem dok se ne dokaže suprotno i svakog ocjenjujem isključivo po onome kako ekipa izgleda na terenu i kako se taj trener generalno ponaša. Biti trener je kompleksan, vrlo zahtjevan posao, nije to samo izabrati prvih 11 i to je to. Ima tu još hiljadu faktora o kojima treba voditi računa.

U skladu sa ovim načelom, Adžem je imao moju 100% podršku kad je preuzeo ekipu, a sada je ima 40%. Ako izgubimo protiv Posušja to će biti manje od 20%. Razlog? Pa vrlo prosto, u ove tri službene utakmice nismo vidjeli neku svježinu, upgrade i promjenu u odnosu na prošlu sezonu (osim prvih 45 minuta protiv Kopera). Način kako smo odigrali onih osam minuta u Koperu također se fakturiše treneru, neće valjda meni. Ono je bila katastrofa najblaže rečeno.

Sve u svemu, stanje nije nimalo optimistično jer sa novim trenerom bi trebao na početku sezone biti entuzijazam i želja igrača za dokazivanjem, a ja ni jedno ni drugo nisam vidio protiv Radnika. Šta li će biti tek kad ih stigne umor i zasićenje.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 jul 2025, 15:20

Problem bio što ne dobijamo ove ispred nas a evo ove sezone izgleda teška priča i sa ovima iza nas...
Grupa iznad svakog pojedinca.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 jul 2025, 15:24

Mozda se on malo i zanip glumeci autoritet pred mnogim igracima koje je na nekim utakmicama otpiso na nekim javno prozivo na konferencijama a na kraju mu morali svi igrat sinoc, npr Radovac i Krpic okej svaki trener mira da bude autoritet svakom igracu al to moras vidjet gdje kad i kako pokazivat
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 jul 2025, 15:44

Ja mislim da je ovo sve do zvake.Frajer je ne diva iz usta.Samo još ruke u padze i uzimamo titulu.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 28 jul 2025, 16:08

Treba nam trener koji pod "priprema utakmice" ne podrazumijeva smišljane izvlakuše u slučaju kiksa.

Izgleda sve se svodi na to.
I Adžem ko i prethodnik mu, samo s.e.r.e.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 16:09

Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 15:07
Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:55
Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 14:33

Pisi
Vidim tebi je ok da na spekulacije da ide neki igrac u komentar na instagramu napise da ne ide, ne znam sta vise moram reci. Onda javno govoris kako ces obaviti razgovor sa kapitenom jer nesto nije ispostovao, kako cemo dovesti boljeg napadaca koji zna davati golove? Pa sta ocekujes od Krpica onda kad ga stavis? Sta ako ovi sto su ih doveli ne budu zabijali golove? Gostujes u emisiji na dan utakmice gdje to ima? Onda komentarisanje njihovog terena i stadiona, a nama teren u najmanju ruku katastrofa. Prica o nekom mangupluku je presmijesna jer je on na kraju svega samo pishicki nestabilna osoba i apsolutno me ne zanima sta prolazi ili je prolazio, ako ne mozes voditi nemoj i kraj price.
Sve te stvari su i drugi vazili. Samo je jedan dosao iz Slovenije drugi iz Posusja. Pa je bilo i ok.

Ostalo je relacija trener i igraci i on ako smatra da moze javno o igracima to je njihova stvar, a ne nasa. Neki treneri javno, a neki mahalci(sto je kod nas postala praksa). Na kraju ce ili popusiti ili ce imati uspjeha.

I opet se vracamo na ono staro. Problem je sto je NAS, nista vise. Trazi se i dlaka u jajetu i trazit ce se.
Ne sjecam se da je Denis nesto slicno radio? Mozes li mi primjer navesti?
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 16:22

A malo ima i do arsina.

Milos Kostic bi dobio podrsku..

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 28 jul 2025, 16:25

Nije problem sto je nas nego je problem sto je bezobrazan nakon kiksa, umjesto da kaze izvinjavam se ovim navijacima sto su dosli nakon poraza u Sloveniji da nas podrze opet i sto smo ih razocarali na domacem terenu protiv ekipe koju bi trebali pobjediti jer sam obecao da cemo se boriti za vrh. Izvinjavam se 8000 ljudi sto je ekipa imala samo 2 suta u okvir gola protiv **** Radnika na domacem terenu.

Jok on dodje i izjavi da nije niko zvizdo on je cuo aplauze, mi budale. Ma mrs u picku materinu vise, znaju da cemo doc svaku utakmicu jer dolazimo zbog Zelje ne zbog njih, znaju da cemo im se uclanit dat pare u svakoj prilici kad zatraze a oni nam daju ovo sinoc i jos kukaju kako nema igraca moraju praviti plan B.

Pa dajte vi nama nesto picka vam materina iz sezone u sezonu vas bodrimo pratimo guramo gdje stignemo vi nam sad poceli pjuvat u facu sa ovim sabanskim ponasanjem.
Curva Sud

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 16:29

Nista bolje nije odigrana ova utakmica. Ali se potreefilo da je sigurna pobjeda, a daleko je od sigurne..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 16:31

Riquelme1921 je napisao/la:
28 jul 2025, 15:20
Problem bio što ne dobijamo ove ispred nas a evo ove sezone izgleda teška priča i sa ovima iza nas...
Nismo se mi ni prosle godine naigrali protiv Sloge, Sirokog, a malo vise srece imali sa Velezom i Radnikom da se izvucemi ili zabijemo u 90+.

Istina nema ekipa protiv kojih smo 40% bodova uzeli.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 16:38

zeljovolimte je napisao/la:
28 jul 2025, 16:29

Nista bolje nije odigrana ova utakmica. Ali se potreefilo da je sigurna pobjeda, a daleko je od sigurne..
Pogledaj prvi dio sezone svaki izvjestaj i prilike kakve smo stvarali i kako smo igrali. Ne mozes reci da nije bilo lijepo za oko, jer smo taj dio povezali 6/7 pobjeda ako se ne varam.
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 16:55

Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 16:38

Pogledaj prvi dio sezone svaki izvjestaj i prilike kakve smo stvarali i kako smo igrali. Ne mozes reci da nije bilo lijepo za oko, jer smo taj dio povezali 6/7 pobjeda ako se ne varam.
Istina potreefilo se niz od 6 pobjeda, pazi sad.
Ova gore protiv Radnika, Leotar, Sloboda i Igman
Jedino vrijedna pobjeda protiv Sirokog zasluzena i to jer su bili u raspadu cim su se malo dozvali isamarali nas.

Nikakva to pljacka prosle sezone nije bila, koliko god to probali preuvelicati. 50% pobjeda smo upisali protiv ekipa koje su ispale iz lige. Istina, sad ih nema.

I nakon tog niza Sloga nas razbila 4:1, uz izgovor da smo prodali utakmicu?

Pablo do zadnje si utakmice branio Al Tuwairija. Pravdao izjave i sve ostalo. Sad ti Adzem kao problem.. samo je upitno da li odgovara tvojoj struju.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 28 jul 2025, 16:58, ukupno mijenjano 2 puta.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 jul 2025, 16:56

Odrađen prelazni rok, veznog igrača nismo doveli.. Bože sačuvaj šta rade ovi ljudi, imaju li oči?
Hoće li uprava snositi odgovornost za ove igrače ili će biti samo još jedni u nizu koji će dići sidro i Bog dao dobro?
Hoće li trener postati Admir Adžem, ubija me ovaj Amar Osim sa temua?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 17:00

Mamba21 je napisao/la:
28 jul 2025, 16:56
Odrađen prelazni rok, veznog igrača nismo doveli.. Bože sačuvaj šta rade ovi ljudi, imaju li oči?
Hoće li uprava snositi odgovornost za ove igrače ili će biti samo još jedni u nizu koji će dići sidro i Bog dao dobro?
Doveli smo Erika i Gojaka. Prvi suspendovan, a drugog sposobni nisu uspjeli registrovati.

Kakva crna uprava i odgovornost.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 17:04

28 jul 2025, 16:55
Pablo11 je napisao/la:
28 jul 2025, 16:38

Istina potreefilo se niz od 6 pobjeda, pazi sad.
Ova gore protiv Radnika, Leotar, Sloboda i Igman
Jedino vrijedna pobjeda protiv Sirokog zasluzena i to jer su bili u raspadu cim su se malo dozvali isamarali nas.

Nikakva to pljacka prosle sezone nije bila, koliko god to probali preuvelicati. 50% pobjeda smo upisali protiv ekipa koje su ispale iz lige. Istina, sad ih nema.

I nakon tog niza Sloga nas razbila 4:1, uz izgovor da smo prodali utakmicu?

Pablo do zadnje si utakmice branio Al Tuwairija. Pravdao izjave i sve ostalo. Sad ti Adzem kao problem.. samo je upitno da li odgovara tvojoj struju.
Nastavi to nabijati na nos mozda ti lakse bude da sam samo realan. Ima i Adzem podrsku ja ga ne tjeram, ali stadion govori svoje i tek ce se vidjeti ako nastavi sa glupim izjavama. Nije pljacka naravno, nije Denis neki veliki strucnjak, ali ja opet gledam na kraju rezultat koji je za nase uslove i kada uporedimo sa vrhom tabele sasvim pristojan i bodovni saldo koji je rijetko ko imao godinama unazad. Zelim Adzemu da me demantuje vec od sljedeceg kola.
Fk Željezničar.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 28 jul 2025, 17:06

28 jul 2025, 17:00
Mamba21 je napisao/la:
28 jul 2025, 16:56
Doveli smo Erika i Gojaka. Prvi suspendovan, a drugog sposobni nisu uspjeli registrovati.

Kakva crna uprava i odgovornost.
Mislim da se ovdje vise misli figurativno. Mi smo svašta doveli ali pojačanja nismo. Kako ćemo i dovesti kad se jedni te isti menadzeri vrte.
10.000 protiv Radnika. Ako ne pobjede Posušje neka se poselame sa dobrom posjetom ubuduće. Pored toga neka se pozdrave sa ovim sve većim kupovinama po fun shopu i Concept storu u gradu. Debili krembilski.
Samo mi papire završavamo pola godine za ove pridošle poluigrace..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 52 gosta.