Premijer liga BiH - aktuelno

Najprvi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Najprvi » 28 jul 2025, 12:53

To i “Sanja” :rol: :rol:
NA GRBAVICI UVIJEK BIRAMO STRANU DA PRVO POLUVRIJEME NAPADAMO PREMA JUGU. I da je u jednoj utakmici protivnik izabrao suprotnu stranu i da smo lose igrali pravo. Evo od tad svi biraju suprotnu stranu tj da oni napadaju prema jugu prvi. Naizgled smijesan detalj ali takve male stvari hebu citav koncept. I naravno da takva info izadje iz nase kuhinje, sami sebi skacemo u stomak.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 jul 2025, 12:54

Nodi ako je Radnik sad odigrao 1:1 i imao još 2 100% šanse da li to znači da bi oni izbacili Koper ?

Ps

Može li mi neko objasniti sto se pljuje Krpic ovoliko pa frajer vam je ako nije najbolji top 3 najbolja igrača. Isto Ko da okolo im igraju Rivaldo i Romario pa Krpic se eto ne uklapa. Krpic je kvalitetom vas 3 igrač u ekipi. Šosić Boljevic i Krpic , to sto vama to nije dovoljno za vaše ambicije to je druga stvar. Eto Jaganjac bolji od Krpica Il ovi drugoligaški igrači sto ste ih nakrcali u prvih 11 iz Goska Posusja Mladosti

Imali ste još dva bolja ali ste ih obojicu pustili , hajd Jabera prodali Dangubica ste pustili. I šta sad Ko je došao ko zamjena Jaganjac i Rakić i nekakav sa amaterskog ugovora iz holandije ?

Tito vas **** Obradov vam ulazi i Odinaka vi se žalite na Krpica.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 13:07

jurisicduska je napisao/la:
28 jul 2025, 12:54
Nodi ako je Radnik sad odigrao 1:1 i imao još 2 100% šanse da li to znači da bi oni izbacili Koper ?

Ps

Može li mi neko objasniti sto se pljuje Krpic ovoliko pa frajer vam je ako nije najbolji top 3 najbolja igrača. Isto Ko da okolo im igraju Rivaldo i Romario pa Krpic se eto ne uklapa. Krpic je kvalitetom vas 3 igrač u ekipi. Šosić Boljevic i Krpic , to sto vama to nije dovoljno za vaše ambicije to je druga stvar. Eto Jaganjac bolji od Krpica Il ovi drugoligaški igrači sto ste ih nakrcali u prvih 11 iz Goska Posusja Mladosti

Imali ste još dva bolja ali ste ih obojicu pustili , hajd Jabera prodali Dangubica ste pustili. I šta sad Ko je došao ko zamjena Jaganjac i Rakić i nekakav sa amaterskog ugovora iz holandije ?

Kakav Krpic druze sta pricas ti, lik samo smeta na terenu, apsolutno nikakve koristi od njega, to i ptice na grani vise vide. On jeste top 3 al najgora igraca u ekipi.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 28 jul 2025, 13:23

Manijakdokraja9 je napisao/la:
28 jul 2025, 11:43
Da se nadovezem samo na ovu temu posjete, realno jeste preuvelicana posjeta, ali i pitari ovdje preuvelicavaju tu cinjenicu. Nije bilo 10k, al nije vala ni manje od 8500. Kaze duska moras ostavit dio tribine prazan, ne smijes pustit sve u prodaju... ko to jos prati u nasoj ligi, istok bio pun ko sibica, raja na stepenicama sjedila nisi mogao do wc-a sici. Sto se sjevera tice, takodjer su sve stepenice u centralnom dijelu bile pune jer raja iz nekog razloga nece da gleda tekmu iz zdenki, iako je solidan pogled. Dodana posjeta za oko 1500, sto je Zelji i Sarajevu postala uobicajena praksa, na kosevu vise puta nije bilo vise od 3 - 4k, a napisu 6-7k. Citam maloprije komentar nekog lika na facebooku, kaze grbavica prima 13k, nema juga znaci minus 5k, u biti nije ih bilo vise od 6 hiljada. Bespotrebno je polemisati o tome, racunaj da ce svaku tekmu i na grbavici i na kosevu dodati za milju - milju i po i kraj price.
Činjenica jeste i potvrditi ce vecina forumasa ovdje da vi ubjedljivo najvise od svih klubova pumpate posjetu. Svaka cast na posjeti i bez napuhivanja koje vam je totalno nepotrebno.

Evo kad sinoc vidjoh "zvanicni" podatak o posjeti 10k samo sam se onako nasmijao, kontam standardno njihovo. I tako i jeste. Samo se ofirate bezveze.

Na Koševu zvanicno 20.800 protiv rumuna, a bilo je najmanje 24. Ne uracunase se online karte koje nisu ni skenirane. Toliko o našem napuhivanju.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 28 jul 2025, 13:25

nokee je napisao/la:
28 jul 2025, 13:23
28 jul 2025, 11:43
Da se nadovezem samo na ovu temu posjete, realno jeste preuvelicana posjeta, ali i pitari ovdje preuvelicavaju tu cinjenicu. Nije bilo 10k, al nije vala ni manje od 8500. Kaze duska moras ostavit dio tribine prazan, ne smijes pustit sve u prodaju... ko to jos prati u nasoj ligi, istok bio pun ko sibica, raja na stepenicama sjedila nisi mogao do wc-a sici. Sto se sjevera tice, takodjer su sve stepenice u centralnom dijelu bile pune jer raja iz nekog razloga nece da gleda tekmu iz zdenki, iako je solidan pogled. Dodana posjeta za oko 1500, sto je Zelji i Sarajevu postala uobicajena praksa, na kosevu vise puta nije bilo vise od 3 - 4k, a napisu 6-7k. Citam maloprije komentar nekog lika na facebooku, kaze grbavica prima 13k, nema juga znaci minus 5k, u biti nije ih bilo vise od 6 hiljada. Bespotrebno je polemisati o tome, racunaj da ce svaku tekmu i na grbavici i na kosevu dodati za milju - milju i po i kraj price.
Činjenica jeste i potvrditi ce vecina forumasa ovdje da vi ubjedljivo najvise od svih klubova pumpate posjetu. Svaka cast na posjeti i bez napuhivanja koje vam je totalno nepotrebno.

Evo kad sinoc vidjoh "zvanicni" podatak o posjeti 10k samo sam se onako nasmijao, kontam standardno njihovo. I tako i jeste. Samo se ofirate bezveze.

Na Koševu zvanicno 20.800 protiv rumuna, a bilo je najmanje 24. Ne uracunase se online karte koje nisu ni skenirane. Toliko o našem napuhivanju.
Online karte + djeca

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 28 jul 2025, 13:37

Je li realno da ne znaju zašto jedino momci sa juga plješću i daju podršku?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 28 jul 2025, 14:32

mnon46 je napisao/la:
28 jul 2025, 13:37
sinoc ja pisem, citav stadion zvizdi, oni aplauz igracima, pa onda njima citav stadion zvizdi

Jos frajer izjavi da je cuo aplauze a ne zvizduke :bale:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 28 jul 2025, 14:35

Investitor vol 6. :ljepota:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 jul 2025, 14:40

ErosViverosViv je napisao/la:
28 jul 2025, 14:32
mnon46 je napisao/la:
sinoc ja pisem, citav stadion zvizdi, oni aplauz igracima, pa onda njima citav stadion zvizdi

Njima nikad nije dosadno.
Ja ne mogu da vjerujem da 15 godina puše istu pricu.
Svaka godina im kao kopirana. :urnebes:

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 28 jul 2025, 14:57

ErosViverosViv je napisao/la:
28 jul 2025, 14:32
mnon46 je napisao/la:

Ubrzo se ocekuje tezak fajt na istocnoj tribini zbog neslaganja oko zvizduka sa manijacima. 😂

Ko onaj kod nas, kad se zvizdalo igracima dok je sjever bio na Zapadu

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 28 jul 2025, 15:04

tabba77 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:35
Investitor vol 6. :ljepota:
nikom te ne damo
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jul 2025, 15:13

denimen99 je napisao/la:
28 jul 2025, 10:52
Šta je ovo? I ko je dopustio ovim amaterima da igraju ligu 10? Liga 10 je trebala da bude kvalitetnije, no vidimo da imamo hrpu amatera u čak nekoliko klubova.

slika
Ma vidjet ces kad budu igrali protiv Sarajeva, Veleza, Zelje da nisu amateri i da ce skakati na glave za bodove

Prva liga Rs neregularna svakako
Rudar treci na tabeli usao u ligu, a Stupcanica prva i ne moze u ligu
Sve ti je jasno o kakvim se prevarama radi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 28 jul 2025, 15:18

Apropo melje, i sad iskreno i bez zluradog podjebavanja. Vi ne znate dal hoćete da serete ili da pišate. Morate shvatiti da niste u poziciji da sklapate ekipe onako kako mi to radimo ili kako borac i Zrinjski to rade - dakle, prelazni rok, dovedi 6-7 pojačanja koja će vas uključiti u naku borbu za nakav trofej. To je skupa igračka za koju nemate love, ma koliko vas šišali o stabilizaciji i lovi. I onda upadate u seljačko vrzino kolo - svake sezone riješi se 8 polovnjaka da bi navukli 8 novih, iznova se nadajući da tih novih 8 neće biti polovnjaci. Ode su se pisale o Trupeu - te ex mladi reprezentativac, te 37325 utakmica u Holandiji, te vaki te naki, lik slabiji igrač od Galića - u svakom pogledu. Ko god objektivno sagleda tu dvojicu doći ce do istog zaključka. Da sad ne idem poimenično, igrač po igrač, to je slika i prilika vaše sportske politike. Očekujete instant rješenja. Došao prelazni rok, došao novi trener, sad će klub dovesti 7-8 free transfer igrača, to će se uklopiti i idemo na titulu ili makar idemo na to da budemo u borbi za titulu do kraja. Konstantno se pokušavate djelatno uporedjivari sa vodeća tri kluba - ako mogu oni, možemo i mi. Ne možete ba. Vi imate samo jedan način da se izdignite iz ovog - privatni kapital nije način jer nikad on neće uci u melju onako kako je ušao u sarajevo - a taj način je da uz izvrstan, dakle zaista izvrstan skauting, za relativno male pare počnete slagati ekipu 2-3 godine. Bez velikih promjena, žrtvujući rezultat prve dvije sezone da bi u trećoj zaista imali TIM koji se poznaje u dušu. Vi to očito ne želite jer ste iskompleksirani, jer imate egomanijakalnost. Sad tjerate Krpica koji vam je najozbiljniji napadač u svakom smislu. Nije Batistuta, ali je ozbiljan igrač. Čim ga vidim na derbiju pozlije mi, jer njega me uvijek bude strah. Eh, njega tjerate ali zato nekakve holandske macke u vreći dovodite. Pljujete malog Šabića koji je talentovan igrač i kojem treba prostor da se razvija. Dovedete ovog nekog polovnjaka iz Luksemburga, jerbo on je pOjAčAnJe iz inostranstva, a tjerate svoju djecu koja nisu maradone, ali uz pravilan i sistemski rad i slaganje, za 2-3 godine mogu činiti solidnu okosnicu. Akrapovic se ukaze, dovede onog nekog svog crnca prevaru, ide drkica. Dodje Adžem i navuče ovih nekih brazilaca, ide drkica. Alma Ras vam uglavi Odinaku, dečko zalutao u fudbal, ali lijepo gradjen, pletenice su tu, crnac - njega trpi jer ko biva svaki velik klub ima puno stranaca. Nakaradno radite zato sto nemate uslove da KUPITE konkurentan tim; a nemate hrabrosti ili smjelosti da to sebi priznate, napravite trogodišnji plan i kažete, pravimo selekciju mladih igrača, slažemo ih; ne očekujemo ama bas nikakav rezultat osim opstanka u ligi i par skalpova, dajemo ključeve auta nekome novom Odoviću koji će bez puno halabuke i mešetarenja napraviti tim koji može konkurisati za neki rezultat. Već deset godina vazite o privatnom kapitalu. Pa **** miša, vi stvarno mislite da redovi privatnika čekaju da ulože milione u neki nas klub i da je samo pitanje dobre volje vaših skupštinara da im puste da udju? Jedini klub kojem je to uspjelo smo mi, ali samo zato sto smo imali vise sreće nego pameti. A evo, i tad, trebalo nam je dvanaest godina da postavimo temelje jer bosnjo je gori od atomske bombe. Uništili ste omladinski pogon, uhvatili ste se šminkanja fasade - daj tribinu, daj fan shop, daj dizajn dresova, daj vlogove, daj egzotične holandjane, daj se naguzi Saudijcima i miniraj Bašića koji je pošteno i kvalitetno radio svoj posao da dovučemo Tufahiju, daj se obrukaj sa Cerićem leptir mašnicom, daj se izdrkavaj sa kapitenskom trakama, daj se izdrkavaj s najavama Pjanića i Ljajića, daj laži narod o trening kampovima, a onda one iole talentovane igrače šaljite u Romaniju i Slaviju, od prosječno dobrog odigranih poluvremena protiv ekipe koja vas docnije izbaci i popije 7 komada od faking Norvežana, pravite mitske dvoboje. Ne možete biti Sarajevo jer prosto ne možete. Ne možete biti ni Borac i Zrinjski, jer sarajevski sport nema političku podršku kakvu imaju ta dva državna projekta. Ne možete biti megamix jer je taj voz prošao, ne možete imati neki heterogeni mix sistem gdje ide spoj domaćih snaga i skupih top pojačanja jer nemate ni novca ni znanja za to. Ono sto jedino možete je da se riješite demagoga poput adzema, sablje i njima sličnih. Da se kanite aviona i kamiona i fan shopova i šminkanja i loženja. Postavite nekog stvarnog vojnika kluba starog kova - postavite Nenada Starovlaha ili Dinu Đurbozovića - znam, nisu moderni, nisu kul, ali znaju posao i nisu ljigavci. Češljajte druge exyu lige, tražite male polivalentne talentovane igrače, ali ne njih 100, već probrana 3-4. Okružite iz svojim omladincima, dovedite max 3 skupa stranca i dajte sebi 3 godine, pa kud puklo. Ja vas organski ne mogu, ali ovo pišem najdobronamjernije.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 jul 2025, 15:23

28 jul 2025, 13:07

Ps

Kakav Krpic druze sta pricas ti, lik samo smeta na terenu, apsolutno nikakve koristi od njega, to i ptice na grani vise vide. On jeste top 3 al najgora igraca u ekipi.
Koji su to bolji igrači od Krpica ? Vi ste totalno nerealni ljudi. A od ovih ostalih imate pravo puno koristi ? Bas onako korisni igrači.
Zaboravio sam Cvetanovskog. Dakle među 4 najbolja igrača u rosteru. Najkvalitetnija.

Ostatak ekipe ti došao iz Goska, Mladosti, Luxemburga, Posusja, Jedinstva nekakva dva Brazilca iz sos lige nekakve. Krpic je za njih pojam kvaliteta.

Polakice da ga hoćete klupirati pa ni ove 2 šanse sto napravite po utakmici nećete vise pravit.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 jul 2025, 15:31

Kad Krpić ode u Slobodu žalit će za njim ko za Osimom. Ne znaju navijaci sta imaju dok ne izgube :kafa:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 28 jul 2025, 15:43

Jos samo par dana cekamo, bice ono njihovo pitarsko znate..

Zekicu odlazi , kakvi mi i titula, nista bolji od Zelje nismo, daleko smo mi od titule .. kme kme kme

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 15:48

28 jul 2025, 15:23

Ps

Koji su to bolji igrači od Krpica ? Vi ste totalno nerealni ljudi. A od ovih ostalih imate pravo puno koristi ? Bas onako korisni igrači.
Zaboravio sam Cvetanovskog. Dakle među 4 najbolja igrača u rosteru. Najkvalitetnija.

Ostatak ekipe ti došao iz Goska, Mladosti, Luxemburga, Posusja, Jedinstva nekakva dva Brazilca iz sos lige nekakve. Krpic je za njih pojam kvaliteta.

Polakice da ga hoćete klupirati pa ni ove 2 šanse sto napravite po utakmici nećete vise pravit.
Ma brate iskreno nikakvo pokrice ti ta prica nema, mozemo sjest i pregledat par utakmica i vidjeces da lik nema osnovne stvari da bi igrao vise na ovom nivou. Odbija se lopta od njega, mase rukama, sudara se, brzina ne postoji. Klasicni udri, izbij-nabij igrac. Vidim evo svi sto su igrali u Zelji otkako su otisli kako igraju, gdje igraju, AKO igraju. Ne postoji niko nigdje jednostavno. Zeljo im bio vrhunac karijere.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 28 jul 2025, 15:49

Hrammm1921 je napisao/la:
28 jul 2025, 15:43
Jos samo par dana cekamo, bice ono njihovo pitarsko znate..

Zekicu odlazi , kakvi mi i titula, nista bolji od Zelje nismo, daleko smo mi od titule .. kme kme kme
A ako prodjemo hoćeš li ti napisati ‘eh jbg, pitari su ipak svemirski brod za nas’?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 jul 2025, 16:05

28 jul 2025, 15:48
28 jul 2025, 15:23

Ma brate iskreno nikakvo pokrice ti ta prica nema, mozemo sjest i pregledat par utakmica i vidjeces da lik nema osnovne stvari da bi igrao vise na ovom nivou. Odbija se lopta od njega, mase rukama, sudara se, brzina ne postoji. Klasicni udri, izbij-nabij igrac. Vidim evo svi sto su igrali u Zelji otkako su otisli kako igraju, gdje igraju, AKO igraju. Ne postoji niko nigdje jednostavno. Zeljo im bio vrhunac karijere.
A nije do sistema ?
Nije do taktike da ti spic ganja 90 minuta ?
Suljo je ba igrač 16 metara , živi od pasa u noge i centaršuta.
Vi od njeg očekujete da bude Saviola.
U ovoj postavci koju igrate recimo Huntelar bi bio gori od Krpica
Ovaj se bar prilagodio koliko toliko

Evo pogledao sam stvarno puno fudbala u životu i mislim da vam je Krpic najmanji problem.

Evo ti moje mišljenje gdje ti je problem. Pa ti prihvati ako hoćeš ako nećeš ne moraš.

Sto se tiče gola imate niskog golmana koji je nesiguran na istrčavanjima i dva stopera koja nisu također skocna ni robusna Aman pa da rješavaju to ispred njeg i često vam se događa da vam prijete svi iz prekida sto je objektivno boljka, defanzivni prekid vam je kritičan, svaki iole dobar centaršut šansa. Evo jučer primjer brani frajer 2 zicera koje ozbiljan golman ne bi dozvolio pada mu lopta u peterac , ono zubima uhvatiš. Ne bi došlo do šanse, u 90+ fuli loptu zamalo niste izgubili sreća onom glava asimetrična.

Nadalje igrate formaciju sa 2 vezna igrača tj dvije šestice od kojih niti jedna ne zna kreirat ništa, vise su defanzivno orjentisani a pokušavate da vam tog kreatora igra Šosić koji to nije nego je lazna devetka, poluspic, kako hoćeš, kreator igre ni u snu jer nikad ne dođe dole po loptu ne prenese je tu treba igrat osmica. Nadalje ne može ni Radovac igrat defanzivnog veznog u paru sa Sedorfom. Ko vam je to preporučio. Šta ocekivat tu ?

Nadalje imate tamo holandjanina beka koji bi trebao izaći ali on je striktno defanzivna bek i gubite duplo krilo zbog njeg konstantno i ko god tamo igra s njim ne naigra se a na to je pozitivno sto se ni protivnik ne naigra na toj strani. Ali gubiš u napadu u tranziciji u prenosu zbog formacije. Ako hoćeš defanzivnog beka igraš 4-3-3 ne igraš 4-2-3-1. Elem.

Nadalje imas dva vrlo neodgovorna krila defanzivno Boljevic i Cvetanovski ne zna se ko je neodgovorniji i dodaš na to Alica koji je los defanzivno i dobiješ 3/4 šanse po utakmici na taj disbalans.

I kao šlag na tortu imas Krpica koji je odsječen bez veznih koji kreiraju sa krilima koja nemaju jasno definisan centaršut vise su krila koja ulaze u sredinu na kontra nogu , i dobiješ šta dobiješ.

Prvo trebate stavit odbranu kako Bog zapovijeda. A u sredini ako već moraju igrat Eric i Lagumdzija pridružiš im Radovca (da može trcat u oba pravca dakle tog igrača nemate) npr a gore Jbga neko gubi mjesto ne mogu i Šosić i Boljevic i Cvetanovski mogu njih dvojica i na to staviš klasičnu devetku (Krpic Jaganjac Holanđanin) i igraš 4-3-3.

Zbog tog sto mu moraju svi igrat dobiješ ovo sto dobiješ. Ne može s 2 vezna i sa defanzivnim bekom se igrat i sa krilima koja ne ucestvuju u odbrani i Sosicem koji nema poziciju nego igra gdje hoce. Niko na svijetu to ne igra.

Plus vam Boljevic ignorise Sosica vidi se golim okom. Šosić neće naravit karijeru jer nema frajer poziciju za moderni fudbal. Izumrlo. Ne zna niko šta je lik jel krilo , spic, poluspic, desetka, osmica, sve frajer. Vjeruj njemu prvo treba naći mjesto. Najbolje lijevo krilo umjesto Boljevica i izvedeš fino Šosić Krpic Cvetanovski/Boljevic pa nek se mijenjaju.

Vjeruj Krpic u pravom sistemu recimo da igra sad ovo sto Luka u Borcu igra bi zabio 20+ golova
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 28 jul 2025, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, Bordo10, supervizor i 22 gosta.