KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Interesantan igrac
Po statistici kad je tek dosao u tim polako su ga uvodili zato mu je ppg manji u beelux ligi.
33% za tri u toj ligi bas i ne obecava ali s druge strane 40% za 3 u BCL protiv jacih protivnika znaci da moze i bolje
Posebno ohrabruju dvije utakmice protiv Unicaje (ekipa na levelu partizana i zvezde) i protiv Nanterrea u BCL
Po statistici kad je tek dosao u tim polako su ga uvodili zato mu je ppg manji u beelux ligi.
33% za tri u toj ligi bas i ne obecava ali s druge strane 40% za 3 u BCL protiv jacih protivnika znaci da moze i bolje
Posebno ohrabruju dvije utakmice protiv Unicaje (ekipa na levelu partizana i zvezde) i protiv Nanterrea u BCL
- akisarajevo92
- Kontakt:
Zelim vjerovati da je bolji ovaj sa 12ppg u Oostendeu, nego da se doveo neki sa 20ppg iz rumunske lige
1:12
1:40
4:40
5:28
11:30
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 28 jul 2025, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.
Četvorka će haman biti Michael Young Jr.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Ovo za sada je ok sto se tiče novih igraca, provjerena imena i svi bi mogli biti dobra pojacanja. Fali kvalitetna četvorka ili krilni centar, to je sada bas prioritet. Mada bi legla još i dobra petica..
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Pa nema se tu sta vjerovati to je tako, momak je zabijao 15 cistih u BCL, koja je dva koplja iznad ovog EuropeCup.akisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 10:51Zelim vjerovati da je bolji ovaj sa 12ppg u Oostendeu, nego da se doveo neki sa 20ppg iz rumunske lige
Mozda smo mi ocekivali neku zvucnije ime, ali ovo bi trebalo biti pristojno pojacanje.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Gledali su pojačanja po svim ligama, još su u kontaktu s jednim iz azerbejdžanske lige.akisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 10:51Zelim vjerovati da je bolji ovaj sa 12ppg u Oostendeu, nego da se doveo neki sa 20ppg iz rumunske lige
Ali svaka čast kako se u tišini radi

Mene raduju ove dvije ukradene po mecu, falio je jedan odlican defanzivac od niskih igraca
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
jel ovaj https://basketball.eurobasket.com/playe ... e_vignettekovacic je napisao/la: ↑28 jul 2025, 12:35Gledali su pojačanja po svim ligama, još su u kontaktu s jednim iz azerbejdžanske lige.akisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 10:51Zelim vjerovati da je bolji ovaj sa 12ppg u Oostendeu, nego da se doveo neki sa 20ppg iz rumunske lige
Ali svaka čast kako se u tišini radi![]()

Ovaj Kyvon Davenport djeluje kao dobar igrač
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Vidjeh negdje da mu je raspon ruku 215 cm, sto je na visinu od 193 cm bas
. Ntilikina za siromasne.
Na ovim hajlajtsima izgleda da ima duge ruke (mozda ne bas 215 cm) i da kad zeli moze igrati bas brutalnu odbranu, a i u napadu da ima sposobnost samo da se 'izduzi' i zavrsi na (drugom) obrucu. Djeluje da u napadu zna otici u korner i glumiti SF-a kad drugi igrac poziva akciju, sto je jos jedna pozitivna stvar jer ce i Atic i Persons znati razigrati takve igrace. Njegov izbacaj je i vise nego pravilan, tako da mene ne zabrinjavaju promjenjivi procenti s distance. Moguce da nije neki vrsni suter, ali nije ni ciglaros sigurno. Jedino mi je cudno da s 26 godina ima samo jednu konkretnu seniorsku sezonu (ovu prethodnu u Oostendeu), plus jednu 'nepotpunu' prije toga u G ligi. To bi mogao biti mac s dvije ostrice: ili nije dovoljno kvalitetan pa toliko 'kasni', ili ce u svojoj drugoj evropskoj sezoni eksplodirati i pokazati puni potencijal. U svakom slucaju, brojke koje je imao u BCL idu u prilog ovoj drugoj opciji.
Btw, strasno mi je krivo sto umjesto Kovacevica nisu doveli Penavu kao back up cetvorku...

Na ovim hajlajtsima izgleda da ima duge ruke (mozda ne bas 215 cm) i da kad zeli moze igrati bas brutalnu odbranu, a i u napadu da ima sposobnost samo da se 'izduzi' i zavrsi na (drugom) obrucu. Djeluje da u napadu zna otici u korner i glumiti SF-a kad drugi igrac poziva akciju, sto je jos jedna pozitivna stvar jer ce i Atic i Persons znati razigrati takve igrace. Njegov izbacaj je i vise nego pravilan, tako da mene ne zabrinjavaju promjenjivi procenti s distance. Moguce da nije neki vrsni suter, ali nije ni ciglaros sigurno. Jedino mi je cudno da s 26 godina ima samo jednu konkretnu seniorsku sezonu (ovu prethodnu u Oostendeu), plus jednu 'nepotpunu' prije toga u G ligi. To bi mogao biti mac s dvije ostrice: ili nije dovoljno kvalitetan pa toliko 'kasni', ili ce u svojoj drugoj evropskoj sezoni eksplodirati i pokazati puni potencijal. U svakom slucaju, brojke koje je imao u BCL idu u prilog ovoj drugoj opciji.
Btw, strasno mi je krivo sto umjesto Kovacevica nisu doveli Penavu kao back up cetvorku...
Ah za nadati se, nisam ja nikakav insajder da znam sve detalje, ali nekad sretnem ljude pa dobijem generalnu informaciju poput te, nadajmo se da je četvorka iduće pojačanje.JHam je napisao/la: ↑28 jul 2025, 12:42jel ovaj https://basketball.eurobasket.com/playe ... e_vignettekovacic je napisao/la: ↑28 jul 2025, 12:35Gledali su pojačanja po svim ligama, još su u kontaktu s jednim iz azerbejdžanske lige.akisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 10:51Zelim vjerovati da je bolji ovaj sa 12ppg u Oostendeu, nego da se doveo neki sa 20ppg iz rumunske lige
Ali svaka čast kako se u tišini radi![]()
![]()
Slažem se sa svim opaskama, mada ne bi valjalo da odmah eksplodira i u januaru ode za veću cifruGhuraba je napisao/la: ↑28 jul 2025, 12:51Vidjeh negdje da mu je raspon ruku 215 cm, sto je na visinu od 193 cm bas. Ntilikina za siromasne.
![]()

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Bravo doktore, svaku rijec potpisujem…Ghuraba je napisao/la: ↑28 jul 2025, 12:51Vidjeh negdje da mu je raspon ruku 215 cm, sto je na visinu od 193 cm bas. Ntilikina za siromasne.
![]()
Dobar je ovo roster vec sad, ali ima par izmjena koje bi ga upotpunile. Kako god uz Alibegovica i jednog centra imat cemo misice za pobiti se sa svakim
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Alibegović će biti kapiten Trapania sljedeće sezone.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑28 jul 2025, 13:18Bravo doktore, svaku rijec potpisujem…Ghuraba je napisao/la: ↑28 jul 2025, 12:51Vidjeh negdje da mu je raspon ruku 215 cm, sto je na visinu od 193 cm bas. Ntilikina za siromasne.
![]()
Dobar je ovo roster vec sad, ali ima par izmjena koje bi ga upotpunile. Kako god uz Alibegovica i jednog centra imat cemo misice za pobiti se sa svakim
Novak Manojlović ce biti prebacen u prvi tim
Trenutno po pozicijama:
Persons 1
West 1 2
Audige 2 1
Gutic 2
Atic 2 3 1
Joesaar 3 2
Delalic 3 4
Zubac 4 3
Kovacevic 4 5
Halilovic 5 4
Naredni prioriteti trebaju biti startna stretch cetvorka i gabaritna rezervna petica (nadam se da Salic nije taj). Sve sto preko toga dovedu bit ce premija. Ja ne bih volio ni da nabacuju i nagomilaju roster kosarkasima upitnog kvaliteta. Radije nek uloze pare u jednog kvalitetnog igraca recimo na poziciji krilnog centra, nego da se dovedu dvojica prosjecnih (a vec imaju dvojicu takvih: Kovacevic i Delalic). Takodjer bih volio da se dovede jos jedan reprezentativac, ali bojim se da od toga vise nema nista. Pozicije koje Gegic pokriva su skroz popunjene, a i Laziceve otprilike. Ima jos prostora za Penavu, ali on vjerovatno nema kvalitet za startne cetvorke, a Kovacevic je produzen da bude rezervna opcija na toj poziciji.
Persons 1
West 1 2
Audige 2 1
Gutic 2
Atic 2 3 1
Joesaar 3 2
Delalic 3 4
Zubac 4 3
Kovacevic 4 5
Halilovic 5 4
Naredni prioriteti trebaju biti startna stretch cetvorka i gabaritna rezervna petica (nadam se da Salic nije taj). Sve sto preko toga dovedu bit ce premija. Ja ne bih volio ni da nabacuju i nagomilaju roster kosarkasima upitnog kvaliteta. Radije nek uloze pare u jednog kvalitetnog igraca recimo na poziciji krilnog centra, nego da se dovedu dvojica prosjecnih (a vec imaju dvojicu takvih: Kovacevic i Delalic). Takodjer bih volio da se dovede jos jedan reprezentativac, ali bojim se da od toga vise nema nista. Pozicije koje Gegic pokriva su skroz popunjene, a i Laziceve otprilike. Ima jos prostora za Penavu, ali on vjerovatno nema kvalitet za startne cetvorke, a Kovacevic je produzen da bude rezervna opcija na toj poziciji.
Slozio bih se, kosarka je sport gdje jedan top igrac toliko tog mjenja.Igokea ne bi ni blizu bila petog mjesta bez Bryce Jonesa.
Bosna ce igrati aba ligu znaci 1 utakmica sedmicno plus MOZDA jos jedna u evropi.Nista strasno da se roster treba pretrpavati.
Bolje usmjeriti vise novca na jednu top cetvorku Europcup levela bar
Bosna ce igrati aba ligu znaci 1 utakmica sedmicno plus MOZDA jos jedna u evropi.Nista strasno da se roster treba pretrpavati.
Bolje usmjeriti vise novca na jednu top cetvorku Europcup levela bar
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Jesu to i njega zapratili na ig? 

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.