FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

Aquamaris
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Aquamaris » 28 jul 2025, 19:32

Argentina je napisao/la:
28 jul 2025, 15:14
Aquamaris je napisao/la:
28 jul 2025, 14:13
svemalim1 je napisao/la:
28 jul 2025, 14:06

cime su oni zasluzili podrsku a adzem ne, mislim da si sam sebi odgovorio na pitanje u istom postu. odgovor lezi u njegovom ponasanju.
Bas su imali neko ponasanje. Basic bjezi od presice poslije poraza, a Denis pokloni finale i bodove. Adzem je uzet na zub nije ni poceo da vodi. Sinoc da je bilo koji drugi trener bio aplaudiralo bi se.
Zato sto je Adzem svojim glupim izjavama, pokusajima kurcenja i pametovanja na sebe navukao gnjev. Nije nista od toga, GLUP JE, zato je raji preko glave tog ponasanja.

Nije autoritet (mahalac je), nije zanimljiv (glup i smijesan), a ocito i ne zna (nazaloat svih nas).
Raja je glupa. Ta ista raja psuje Boljevicu i tjera ga samo sto mase rukama.
A mahala je citav klub. Forum je dovoljan pokazatelj kakva smo mahala.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jul 2025, 20:23

Željezničar - Slavija 3:1

Jaganjac, Pejic i Erick zabili

Za Željezničar su nastupili: Abdulahović - Odinaka, Šukilović, Kelmendi, Obradov - Vini Peixoto, Erick, Fočo, Pejić - Rakić, Konings. Još su igrali: Ćosić, Jaganjac, Leo Simoni, Gojak, Ibraheem, Košpo, Mišović, Zahirović, Dragović, Džafo, Korora.

Nedjelja Posusje - Željezničar 21:00
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jul 2025, 20:48

Sosic (22) napusta Željezničar za 1.200.000 eura i seli u Akron ?
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 28 jul 2025, 20:52

Opasno je prodati Šošića a da nemamo adekvatnu zamjenu. Hoćel ko kupiti Adžema i Krpića?

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 28 jul 2025, 20:53

Prodat Sosica vratit Turanjanina i ukljucit se u borbu za top3 :ljepota:
Curva Sud

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 28 jul 2025, 20:55

Za 1 200 000 e ga spakovat i masnu svezat, ako je istina

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 28 jul 2025, 20:55

Sosic je iskoristio klub da dosje do transfera, e sad ko se tu jos okoristio osim Adžema...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 jul 2025, 21:00

Orvel je napisao/la:
28 jul 2025, 18:36
Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 18:18

Sva ova hajka i bura nezadovoljstva kao i svi ovi zvižduci na Grbavici te napadi na Adžema i Klub su posljedica otkaza Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.

Čitam kako neki pišu o borbi za vrh a mi finansijski i igračkim kadrom debelo zaostajemo za vodećom trojkom i to se ne može promijeti preko noći pa makar i da sutra investitor uđe u Klub. Ništa ne može zamijeti kontinuitet i kvalitetan rad. Dokaz tome su mnogi veliki klubovi koji su propadali a imali su te famozne investitore.

Uglavnom, na klubi Željezničara ne možeš i ne smiješ da pokazuješ aroganciju i neki nezasluženi mangupluk. Bit ćeš pojeden. Prvo zasluži rezultatima pa onda budi mangup i svi će te poštovati.
Vidi brate, Zeljovac jesi ali mislim da si malo prolupao loncice. Nije ovo hajka na Adzema i KLUB, a pogotovo ne zbog Denisa. Da je tako, ne bi ti doslo 8000 ljudi u nedjelju u 21h protiv Radnika. Ono sinoc je bila regleksija navijaca na europu i jucerasnju utakmicu gdje mi ne mozemo zabiti gol a opet primamo glupe golove.

Sta je dovelo do toga? Pa Adzemove izjave gdje je ON SAM rekao da sljedece sezone moramo biti bolji i napasti prve 3 pozicije. Nije niko od navijaca to rekao nego je on sam od sebe to izjavio.

Ono sto on radi na presicama i internetu nije mangupluk nego papanluk i samo je pitanje kad ce izgubiti cijelu svlacionicu. Sve je ovo dobro dok jos imaju snage, kad bude odmaknula sezona nece vise biti ni ove rastrcanosti (a licno mislim da previse trcimo u prazno bez ikakve opasnosti).

Mozda postoje ljudi koji imaju nesto licno protiv Adzema, ne poricem to. Ali sve ostalo, sam je doveo do ove situacije i na kraju ispao bezobrazan praveci se lud pred svima nama. Evo mi smo navijaci glupi i sve ok ako nas takvim smatra, al nek poradi malo na sebi onda ako misli davati pretenciozne izjave bez ikakvog pokrica. I onda kad ti se desi ovo sinoc, izbjegne preuzeti odgovornost i skinuti bar mali dio tereta sa ekipe. Kakav je to psiholog bgt?

Stvar je Zeljeznicara, liga je nikad jaca, a mi nikad konfuzniji plus eto nemamo ni tu atmosferu kakvu smo imali godinama. Raji je dosta vise sredine tabele, i ovaj dodje isprica kako sve to treba biti i sam sebi skoci u stomak i sad smo mi krivi sto to kazemo i ispada da se on tjera iz cista mira. Prvo ne tjera ga niko nego ocigledno svi zelimo da se lik vrati na pravi kolosjek i radi normalno a ne da pravi cirkus od kluba
Ništa ja nisam prolupao druže već ti čitaš vrlo selektivno. Klučna riječ je "između ostalog". Stoga bih te zamolio da vratiš postove unazad i pogledaš koliko ljudi žali Denisa kao da smo otjerali Murinja lično. Nigdje veze, ali realno.

Podsjetio bih te na prvu prošlosezonsku utakmicu i poraz od vjerovatno nikad lošijeg Širokog. Što se to trener nije izviždao tada? Nismo li malo licemjerni? Odgovorit ću ti odmah, nismo. Vrlo smo konzistentni u pljuvanju naših ljudi jer čeznemo za tim da nam dođe neko sa strane i izjavi kako je poplavio.

Molim te vrati se na postove kad je Adžem imenovan, pročitaj malo i komentare po društvenim mrežama, okreni se oko sebe na utakmici i vidjet ćeš kakve gadosti su ljudi pisali i prije nego je ekipa odigrala i jenu utakmicu. Tako a bih te zamolio da ovdje ne bacamo šuplju kako je ovo sve zbog jedne ili dvije utakmice.

Uglavnom, kao što sam prethodno napisao. Zvižduci u nedjelju slnisu samo posljedica neriješenog i nisu samo posljedica ispadanja od Kopera već posljedica niza događaja koji nisu kvalitetno iskontrolisani jer klub se vrlo amaterski bavi odnosima sa javnošću i kontrolom narativa svojih uposlenika a posebno našeg trenera.

Btw, nije Adžem rekao da moramo napasti prve tri pozicije već da moramo smanjiti zaostatak za vodećim klubovima. Velika razlia. Realno, da sudije nisu klepale kone po ušima i oni bi nam bježali 15tak bodova. Ako ti nešto nije jabo pogledaj ponovo njegove izjave ali i onu od Tunovića.

Cilj ove sezone je Evropa i smanjenje zaostatka za vodećim trojcem.

Pustite tu priču o nikad jačoj ligi više. Vidimo kakvi su rezultati u Evropi. Realno ti u ligi više nemaš dvije ekipe koje su skoro svi nabili, kad oduzmeš te bodove situacija se uopšte ne mijenja. Čista matematika. Logika se ne mijenja ti dalje moraš pobjediti ekipe ispod sebe i pokušati izvući što bolje rezultate protiv ekipa koje su bile iznad. Radnik je bio kiks ali se sad ponašamo kao da nam Široki i Sloga nisu pišle sezobodnijeli bodove sa Grbavice. Ponašamo s le kao da nas Sloga i Široki nisu premlatili prošle sezone u gostima ili da nismo ostavili dva boda u Posušju.

Od Radnika i Kopera pravimo tragediju a Zrinjski nam prošle sezone nanio nanio najveću sramotu u novijoj historiji. Ne kažem da im treba pljeskati ali sigurno su onoliki zvižduci i psovke bili nepotrebni i u rangu kona sa Kobilje Glave.

Šta je uzrok? Kažem "između ostalog" nezadovoljstvo velikog broja navijača otkazom Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava i nekih insinuacija da ova ekipa može nešto više napraviti, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 28 jul 2025, 21:00

WeekendOffender je napisao/la:
28 jul 2025, 16:25
Nije problem sto je nas nego je problem sto je bezobrazan nakon kiksa, umjesto da kaze izvinjavam se ovim navijacima sto su dosli nakon poraza u Sloveniji da nas podrze opet i sto smo ih razocarali na domacem terenu protiv ekipe koju bi trebali pobjediti jer sam obecao da cemo se boriti za vrh. Izvinjavam se 8000 ljudi sto je ekipa imala samo 2 suta u okvir gola protiv **** Radnika na domacem terenu.

Jok on dodje i izjavi da nije niko zvizdo on je cuo aplauze, mi budale. Ma mrs u picku materinu vise, znaju da cemo doc svaku utakmicu jer dolazimo zbog Zelje ne zbog njih, znaju da cemo im se uclanit dat pare u svakoj prilici kad zatraze a oni nam daju ovo sinoc i jos kukaju kako nema igraca moraju praviti plan B.

Pa dajte vi nama nesto picka vam materina iz sezone u sezonu vas bodrimo pratimo guramo gdje stignemo vi nam sad poceli pjuvat u facu sa ovim sabanskim ponasanjem.
Apsolutna istina. Izjava Adžemova je baš to. Pljuvanje u lice svima nama koji smo dali novac da gledamo amatere, neznalice i levate. Ono sinoć je indikator za sve ono što nas očekuje u budućnosti. Kao i onaj 8 minutni raspad u Kopru. Zvižduci su reakcija i upozorenje.
Samo Željo!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 28 jul 2025, 21:01

perodeformero je napisao/la:
28 jul 2025, 20:55
Sosic je iskoristio klub da dosje do transfera, e sad ko se tu jos okoristio osim Adžema...
Po cemu je iskoristio klub? Sto je prosle godine bio najbolji igrac ili jedan od? Ko brani ostalim zvijezdama da se prodaju?

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 jul 2025, 21:08

perodeformero je napisao/la:
Ne bolje mu je ovdje gledati ko ga od igraca bojkotuje jer su oni mangupi. Bolje nek ide dok moze.
Fk Željezničar.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 28 jul 2025, 21:16

Bez njega nas tek ne bi bilo nigdje ako je istina

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 28 jul 2025, 21:20

Levin je napisao/la:
28 jul 2025, 21:00
Zvižduci u nedjelju slnisu samo posljedica neriješenog i nisu samo posljedica ispadanja od Kopera već posljedica niza događaja koji nisu kvalitetno iskontrolisani jer klub se vrlo amaterski bavi odnosima sa javnošću i kontrolom narativa svojih uposlenika a posebno našeg trenera.
100% tacno.

ako je istina za sosica, ovakve ponude se ne odbijaju. prihvatiti odmah, ali iskreno ne vjerujem da moze otici za 1.2 miliona.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 28 jul 2025, 21:25

zeljovac21 je napisao/la:
I jabuku mu u usta staviti

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 28 jul 2025, 21:27

Imal ko da hoce Krpića i Adžema pa makar mu mi platali da ih odvede?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 jul 2025, 21:28

WeekendOffender je napisao/la:
28 jul 2025, 20:53
Prodat Sosica vratit Turanjanina i ukljucit se u borbu za top3 :ljepota:
Gojak (17) upada umjesto Sosica
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 21:37

Bolje za njega da ode. Vec su mu se strucnjaci na ledja natovarili **** li ih onaj ko ih dovodi na stadion.

To je aplaudiralo Rustemovicu, a psuje Sosicu. Valjda nosu navikli da neko proba igrati i opravdati platu.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 28 jul 2025, 21:38

Sa ovim mentalitetom mi trofeja i titule nećemo vidjeti još bar pet-šest decenija

Nego, dajmo jedan aplauz za RATNIKA i BORCA Krpića
Legenda :bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jul 2025, 21:40

GIBRA je napisao/la:
28 jul 2025, 21:38
Sa ovim mentalitetom mi trofeja i titule nećemo vidjeti još bar pet-šest decenija

Nego, dajmo jedan aplauz za RATNIKA i BORCA Krpića
Legenda
:bih:
Legendarni napadac koji vise ni iz penala ne zna dati gola :thumbup: :bih:

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 28 jul 2025, 21:40

KimJongEsmer je napisao/la:
28 jul 2025, 21:25
zeljovac21 je napisao/la:
I jabuku mu u usta staviti
I cenera

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Majestic-12 [Bot] i 22 gosta.