FC Bayern München
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Rodrygo je ovde predstavljen na momenat kao neka kombinacija Pelea, Brazilca Ronalda i Maradone u jednom. Valjda zato što nije bio prava opcija za dolazak. Williams i Leao nisu valjali, hiljadu im se mana nalazilo. Hajd sve ok Eze i ovi tipovi, o njima se razglabalo iako svako ozbiljan je mogao skontat da su to više patke i podvale medija i menadžera.
Diaz ok, nije bio sada na početku u prvom planu, nije mi ni kroz glavu prolazio. Ali da je igrač dobar tehničar, brz i borben stoji i definitivno se ovde ne radi o prosječnom igraču kako bi neki da predstave. Ko je malo dalje od ovog foruma pratio, mogao je vidjeti da nisu baš Liverpoolovi navijači zadovoljni ovom prodajom. Dobro Liverpool se sada orijentiše drugačije.
Diaz je dobar igrač, e sada da li je idealan, to ćemo tek vidjeti. Bitno je pored njegovog kvaliteta da iza njegovog dovođenja stoji neki plan. Za sada postoji taj problem što prečesto se Eberl minira i neko iz kluba svjesno plasira određena imena ili počne priču kako se ima ili nema para. I uvijek se Eberl tako dovodi u neugodno situaciju. Malo smo tu postali babski klub i ovi starohani više ne znaju ko im je idealan za poziciju sportskog menadžera ili ti izvršnog direktora, pa bi kada im nešto zasmeta da odmah miniraju. A sada je jasno ako Diaz ne uspije u Bayernu, to je otprilike kraj Eberla, ubrzo bi sve vodilo i kraju Kompanyja. Djeluje jednostavno, samo kuda to vodi? Bilo bi vjerovatno dobro da Eberl sve preživi i da pobijedi te negativne struje u klubu, jer nama konačno opet treba kontinuitet.
Isto tako ako Kompany hoće neki iskorak on će morati gurati pored Pavlovića i Bischofa, jer igrajući na siguricu i gurajući npr Goretzku naletit će nakon njegovih par dobrih partija, na njegovu partiju gdje njega neće ići i gdje će se on sakriti i eto možda pljuske u velikoj utakmici. A onda tu neće biti opravdanja jer opet će se mjeriti sve po tome što je došao opet skup igrač od 75 miliona a moguće da će još neko doći ko neće biti tako jeftin.
Znači mi imamo neke probleme u dubini kluba, koji se možda mogu i na dobro prelomit, ali eto i iz ovog gore se vidi da će sve biti na jednoj klackalici.
A na Diaza da se vratim i da kažem da po meni je samo problem ulaganje jedne veće sume novca u igrača koji nije toliko mlad. Što se kvaliteta igrača tiče tu nema problema, samo ga je bitno dobro integrirati, a još bi bolje bilo da zaista imamo plan iza svega i da je on jedan od onih koje je između ostalog i trener želio.
Diaz ok, nije bio sada na početku u prvom planu, nije mi ni kroz glavu prolazio. Ali da je igrač dobar tehničar, brz i borben stoji i definitivno se ovde ne radi o prosječnom igraču kako bi neki da predstave. Ko je malo dalje od ovog foruma pratio, mogao je vidjeti da nisu baš Liverpoolovi navijači zadovoljni ovom prodajom. Dobro Liverpool se sada orijentiše drugačije.
Diaz je dobar igrač, e sada da li je idealan, to ćemo tek vidjeti. Bitno je pored njegovog kvaliteta da iza njegovog dovođenja stoji neki plan. Za sada postoji taj problem što prečesto se Eberl minira i neko iz kluba svjesno plasira određena imena ili počne priču kako se ima ili nema para. I uvijek se Eberl tako dovodi u neugodno situaciju. Malo smo tu postali babski klub i ovi starohani više ne znaju ko im je idealan za poziciju sportskog menadžera ili ti izvršnog direktora, pa bi kada im nešto zasmeta da odmah miniraju. A sada je jasno ako Diaz ne uspije u Bayernu, to je otprilike kraj Eberla, ubrzo bi sve vodilo i kraju Kompanyja. Djeluje jednostavno, samo kuda to vodi? Bilo bi vjerovatno dobro da Eberl sve preživi i da pobijedi te negativne struje u klubu, jer nama konačno opet treba kontinuitet.
Isto tako ako Kompany hoće neki iskorak on će morati gurati pored Pavlovića i Bischofa, jer igrajući na siguricu i gurajući npr Goretzku naletit će nakon njegovih par dobrih partija, na njegovu partiju gdje njega neće ići i gdje će se on sakriti i eto možda pljuske u velikoj utakmici. A onda tu neće biti opravdanja jer opet će se mjeriti sve po tome što je došao opet skup igrač od 75 miliona a moguće da će još neko doći ko neće biti tako jeftin.
Znači mi imamo neke probleme u dubini kluba, koji se možda mogu i na dobro prelomit, ali eto i iz ovog gore se vidi da će sve biti na jednoj klackalici.
A na Diaza da se vratim i da kažem da po meni je samo problem ulaganje jedne veće sume novca u igrača koji nije toliko mlad. Što se kvaliteta igrača tiče tu nema problema, samo ga je bitno dobro integrirati, a još bi bolje bilo da zaista imamo plan iza svega i da je on jedan od onih koje je između ostalog i trener želio.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ako sam dobro pratio, sa Mekanim se razgovaralo o produljenju, hoće veću plaću, Tah ga šije za 2 milje. Za Palhinhu ima interesenata ali nema konkretnih ponuda, svi bi htjeli da im dođe badava.
Pa dobro zar Laimer to već duže vrijeme nije?muhamedhulk je napisao/la: ↑28 jul 2025, 00:44
Laimer je izgleda novi RB, Boey zamjena i Joe zamjena stopera. I koji k cekaju sa Rupamecanom? Za godinu ide pa-pa, produzi (pupu) ili prodaj ga ovo ljeto…nece dz ici za godinu.
Palhinha isto visak..nece 15min igrati po utakmici i to kad je sve rijeseno, preskup cejf. Vrati ga u Eng za 35 i meraba.

A Palhinhu će valjda prodat, ako bi se rješavali Upe, onda bi stoperski par možda najbolji bio Tah-Stanišić. Može Stanišić po meni dobro i beka i stopera odigrat. Ali treba čovjeka malo u svemu pogurati, dati mu pravo povjerenje.
I nama ostaje više taj problem lijevog beka, tu jednostavno u svakom pogledu Davies fali, on je za cijelu našu igru izuzetno bitan.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Laimer je bombona, vrijedan kao curica i vazda se ibretim kad ga ovdje osporavaju.
Problem je što nemamo dva ili tri Laimera, pa bi i ovaj prvi
pravio manje grešaka.
Mnogo se posla svali na njega i onda dušebrižnici odmah dižu homeinov kažiprst da ukažu na grešku.
Mislim i nadam se da će se Davies vratiti brže od očekivanog i zbog toga ćemo se krpiti do važnijeg dijela sezone.
Tek si produžio gazelu i ne možeš mu sad kupovati skupu zamjenu. Stanisića treba forsirati, mali je mudrac, inteligentan igrač.
Problem Upamecano treba što prije riješiti, što reče @muše iz Krajine.
Problem je što nemamo dva ili tri Laimera, pa bi i ovaj prvi

Mnogo se posla svali na njega i onda dušebrižnici odmah dižu homeinov kažiprst da ukažu na grešku.
Mislim i nadam se da će se Davies vratiti brže od očekivanog i zbog toga ćemo se krpiti do važnijeg dijela sezone.
Tek si produžio gazelu i ne možeš mu sad kupovati skupu zamjenu. Stanisića treba forsirati, mali je mudrac, inteligentan igrač.
Problem Upamecano treba što prije riješiti, što reče @muše iz Krajine.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Najgore bi bilo da sad uletite u neke nesmotrene kupovine, zna se da ste za Diaza prebacili target i da će bit pritisak na Eberla da kompenzira na drugim pozicijama. Svakako vam treba jedan dobar backup za sturmera, ostalo se može pokriti. Na lijevom beku imate Guerreira a tu može igrat i Staniša dok se ne oporave Davies i Ito, koji to isto može igrati, a što će bit za 3 mjeseca. Ako kupite nešto brzopleto opet ćete imat probleme sa rješavanjem, ko što sad Zaragozu dajete pod vrlo kompliciranim uvjetima (obavezna kupnja ako skupi određeni broj utakmica, ako Celta završi iznad 14. mjesta, ako se ne povredi,..).
Neznam za vas ali ja sam poprilicno razocaran cijelom situacijom u Bayernu...odavno nije bilo ovako mracno i neizvjesno.
Diaz po meni nepotrebno bacenih 75 mil.
Toliki novac po meni bacen nepovratno.
Diaz kao igrac svaka cast mozda i odigra dobro ovih tri cetri sezone...ali previse upitnika i minusa sa sobom donosi.
Sa 28-29 godina apsolutno nemas nacina da vratis ni pola eventualnom prodajom ili uopste da ga prodas.
Kvalitetom ako poredimo sa trenutnim krilima tesko da donosi neki veliki napredak...sve u svemu igrac koji ni imenom...ni nacinom igre ne donosi neki hajp ili nadu da imamo covjeka koji ce rjesavati utakmice i donositi prevagu...mozda u BL ali u LP u tezim utakmicama tesko da ce on biti taj.
I ostalo je postalo totalni haos...nemamo rezervnog napadaca...desni bek???
Ove price oko transfera....Woltemade(brate kao da je neznam novi Lewa )
Liverpool dovede Wirtza i jos tri cetri pojacanja sklopi tim strasan mi niti da prodamo koga niti da kupimo koga.
Goretzka,Coman,Ganabry...nazalost jos uvjek cemo ih gledati dok Karl,Pavlovic,Bischof i drugi mladi sjede na klupi.
Jedino losije od nas je ostatak Bundeslige ...doslovno prodajh sve sto valja i kupuju neku djecu i to je to.
Leipzig nakon najava da ulazu vise proda sve sto valja.
BVB ma brate za njih vise i neznas sta uopste zele ....LP plafon i nada povoljnom zrijebu da odu koliki toliko dalje
Leverkuzen eto kao i potrosio nesto ali gledajci odlaske ne djeluje mi da ce biti ozbiljni konkurenti
I sve ovo dovodi do toga da Bayern nema ko da napadne i samim tim i pojacanja idu tim tempom ako dodju dobro je ako ne moze i ovo sto imamo.
Diaz po meni nepotrebno bacenih 75 mil.
Toliki novac po meni bacen nepovratno.
Diaz kao igrac svaka cast mozda i odigra dobro ovih tri cetri sezone...ali previse upitnika i minusa sa sobom donosi.
Sa 28-29 godina apsolutno nemas nacina da vratis ni pola eventualnom prodajom ili uopste da ga prodas.
Kvalitetom ako poredimo sa trenutnim krilima tesko da donosi neki veliki napredak...sve u svemu igrac koji ni imenom...ni nacinom igre ne donosi neki hajp ili nadu da imamo covjeka koji ce rjesavati utakmice i donositi prevagu...mozda u BL ali u LP u tezim utakmicama tesko da ce on biti taj.
I ostalo je postalo totalni haos...nemamo rezervnog napadaca...desni bek???
Ove price oko transfera....Woltemade(brate kao da je neznam novi Lewa )
Liverpool dovede Wirtza i jos tri cetri pojacanja sklopi tim strasan mi niti da prodamo koga niti da kupimo koga.
Goretzka,Coman,Ganabry...nazalost jos uvjek cemo ih gledati dok Karl,Pavlovic,Bischof i drugi mladi sjede na klupi.
Jedino losije od nas je ostatak Bundeslige ...doslovno prodajh sve sto valja i kupuju neku djecu i to je to.
Leipzig nakon najava da ulazu vise proda sve sto valja.
BVB ma brate za njih vise i neznas sta uopste zele ....LP plafon i nada povoljnom zrijebu da odu koliki toliko dalje
Leverkuzen eto kao i potrosio nesto ali gledajci odlaske ne djeluje mi da ce biti ozbiljni konkurenti
I sve ovo dovodi do toga da Bayern nema ko da napadne i samim tim i pojacanja idu tim tempom ako dodju dobro je ako ne moze i ovo sto imamo.
-
- Kontakt:
Kakav Diaz. Sa kupnje Wirtza su spali na kupnju fakin Diaza. Dobro je neko rekao, finansiraju Liverpoolu novo pojačanje. Bayernu treba svjetska klasa, a ne ova privremena rješenja koja su skupa a nisu ništa posebno. Džaba se bacaju pare, bolje čekati pa uzeti nešto ala Kane. Ovi što pričaju kako pare nisu bitne su naivni i prate ovo površno. Itekako su pare bitne druže moj, zato sad imaš Goretzku, Gnabrya, Comana koji su preplaćeni, ne žele da idu, pa zbog toga ne možeš dovesti zamjene. Tako su genijalci ovdje pisali kako ih je briga što se Gnabryu daje tolika plata, a sad plaču. A isto ako baciš pare na igrače tipa Boeya i još par njih onda nemaš da kupiš. To je vrlo jednostavna matematika. Laimer na desnom beku je nula poena, vi se ložite na trčanje bez mozga izgleda. Koliko puta je lik ispao jer se zaletio ili jer je ostao naprijed i nije se vraćao. Čovjek nije desni bek i ne treba tu igrati. Bolje su opcije i Stanišić, pa i Boey. Laimer ako će gdje igrati, treba igrati na sredini.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Zaboravljaju ljudi da je Laimer priučeni bek, njegova pozicija je vezni red, ali.... da ga sad upariš sa Kimmichom je daleko od idealnog, i u biti kad onako razmislim koga god od naših trenutnih veznjaka se upari s Kimmichom ne valja. Zato ponavljam tu se nekakvo rješenje trebalo tražiti kad su ovog već produžili (ili da ne ponavljam onu izlizanu frazu: stavit ga na beka). Meni roaster u vezi: Kimmich/Pavlović/Goretzka/Palhinha/Bischof pa evo da dodam i Musialu nije nešto s čime se možemo uhvatiti u klinč s onim najboljim ekipama.
Netko od glavešina zapravo baš voli ove kako kažu "polivalentne" igrače, da golman može igrati libera, bek na štopera, vezni na beka, napadač na veznog itd. što je možda dobro sa strane širine kadra, pogotovo kad imaš čestih ozljeda, ali gubi se tu na kvaliteti. Nama je ta lijeva strana na papiru dobro popunjena, ali kad čovjek pogleda evo samo prošlu sezonu, koliko su Davies i Ito (koji je isto taj hibrid bek/štoper a ne pravi bek) odsustvovali, praktično ti šuplja strana. Evo ne mora se preplaćivati i dovoditi još jedan igrač, ali zar se nije mogla dati prilika za Aznua kojem je to prirodna pozicija a mlad je i može napredovati. Ili ako si ga već prodao, pa dovedi nekog drugog talenta onda, uloži malo.
Real je doveo dijete od 17 god za 60+ mil, i kad čovjek prvo to čuje pomisli da su budale, ali mislim kad staviš na papir jedan takav transfer i ne ispadne toliko loše; em je mlad i ima resale value, em mu sigurno nisu dali neku ogromnu platu, proračunat je to rizik. Nešto kao Tel kod nas što je bio. Takvih transfera bi klub kao Bayern morao imati svako ljeto, rizik ali kalkulirani, a mladim i talentovanim igračima je Bayern sigurno primamljiva opcija. Znači ne mislim pod ovim da Bayern bude razvojni klub, klasni igrači se uvijek moraju dovoditi, ali moraš imati i kvalitetan scouting.
Ipak, nekako sam i dalje optimističan i uvjeren da sa transferima nismo završili, da će doletjeti još jedan top transfer i neki obećavajući talenat. Sama činjenica da se i puno i malo igrača dovodi u kontekst s Bayernom nekako daju naslutiti da se nešto u pozadini priprema (a da nije Nkunku/Woltemade).
Netko od glavešina zapravo baš voli ove kako kažu "polivalentne" igrače, da golman može igrati libera, bek na štopera, vezni na beka, napadač na veznog itd. što je možda dobro sa strane širine kadra, pogotovo kad imaš čestih ozljeda, ali gubi se tu na kvaliteti. Nama je ta lijeva strana na papiru dobro popunjena, ali kad čovjek pogleda evo samo prošlu sezonu, koliko su Davies i Ito (koji je isto taj hibrid bek/štoper a ne pravi bek) odsustvovali, praktično ti šuplja strana. Evo ne mora se preplaćivati i dovoditi još jedan igrač, ali zar se nije mogla dati prilika za Aznua kojem je to prirodna pozicija a mlad je i može napredovati. Ili ako si ga već prodao, pa dovedi nekog drugog talenta onda, uloži malo.
Real je doveo dijete od 17 god za 60+ mil, i kad čovjek prvo to čuje pomisli da su budale, ali mislim kad staviš na papir jedan takav transfer i ne ispadne toliko loše; em je mlad i ima resale value, em mu sigurno nisu dali neku ogromnu platu, proračunat je to rizik. Nešto kao Tel kod nas što je bio. Takvih transfera bi klub kao Bayern morao imati svako ljeto, rizik ali kalkulirani, a mladim i talentovanim igračima je Bayern sigurno primamljiva opcija. Znači ne mislim pod ovim da Bayern bude razvojni klub, klasni igrači se uvijek moraju dovoditi, ali moraš imati i kvalitetan scouting.
Ipak, nekako sam i dalje optimističan i uvjeren da sa transferima nismo završili, da će doletjeti još jedan top transfer i neki obećavajući talenat. Sama činjenica da se i puno i malo igrača dovodi u kontekst s Bayernom nekako daju naslutiti da se nešto u pozadini priprema (a da nije Nkunku/Woltemade).
Imate vi mladih u kadru, evo Pavlović i Bischof, kažu da će ove sezone Karl u nekim utakmicama odmjenjivat Olisea, možda i Wanner zaigra dok se ne vrati Musiala. Aznoua nisam gledao u Valladolidu ali izgleda da nije ostavio neki dojam kad ga prodajete, mada možda to i nije bio pravi klub za njegov razvoj. Sve je stvar procjene vašeg stručnog štaba, da ste na vrijeme prepoznali Yildiza sad ste mogli uštedjeti 75 milki. Iako je naravno pitanje bi li on uopće dobio priliku, jer su kod vas krilne pozicije udarne (možda poučeni tim primjerom sad date šansu Karlu).
U sredini ste imali Gravenbercha ali nije bilo kemije, čini se da je vama Kimmich "bless and curse" i da se najbolje razumije sa Kuretzkom. Ja sam inače bio govorio da je Graven zvjerčica (kad je dolazio) i da će istisnut Kuretzku, ali se Kuretzka pokazao kao tvrđi orah nego što sam mislio (nego što su mnogi mislili).
U sredini ste imali Gravenbercha ali nije bilo kemije, čini se da je vama Kimmich "bless and curse" i da se najbolje razumije sa Kuretzkom. Ja sam inače bio govorio da je Graven zvjerčica (kad je dolazio) i da će istisnut Kuretzku, ali se Kuretzka pokazao kao tvrđi orah nego što sam mislio (nego što su mnogi mislili).
Zaragoza u Celti milion posudba uz opciju otkupa za 12 mil što je dobar deal.Eberl će morati ubaciti u brzinu više ako misli na vrijeme popuniti kadar i bar se riješiti nekih igrača jer vremena je sve manje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sad kad su prodali Larsena i Lopeza pitanje je hoće li Celta prebaciti 14-to mjesto tako da bi vam se Zaragoza mogao vratiti nagodinu kao bumerang.
Inače, prema engleskim novinarima Liverpool je dvaput pokušao produljit Diaza tako da ne stoji argumentacija da su ga se jedva čekali riješit.
Inače, prema engleskim novinarima Liverpool je dvaput pokušao produljit Diaza tako da ne stoji argumentacija da su ga se jedva čekali riješit.
Pa šta je ovo nisu mogli crvenog Audija poslat po Diaza 

Ovaj blento vazda stranputicom, Diaz je odličan transfer, Laimer veoma dobar naročiti sa Oliseom po desnoj strani koja je bila naša najveća snaga Klempo manijakalni, ako je par put i ispao, to je ništu u usporedbi koliko puta je presingom pomogao da se uzme lopta i stvori dobra šansa ili gol postigne. Da smo uzeli onoga šišmiša Wirtza (ako Bogda inšala pa sjebe koljeno) bili bi glavni favoriti za klempu, ovako smo medju glavnima. Liverpool se jeste pojačao, ali je izgubio Trenta, Diaza i Hakiju, PSG će da tone, Šiti čeka sudbinu sa sudom, a nije ni blizu onog tima od prije par godina. Dakle medju 3-4 smo opet. Upa treba da dobije više para od Taha i Minga, ne treba tu puno čekati. U odbrani smo pokriveni, niko ne treb: DB: Laimer, Staniša, Boj, Kimich… Lijevi bek: Davies, Guerrero, Ito. CB: Upa, Tah, Ming, Staniša, Ito. Ima ovdi par koji bi uskočili samo u slučaju velike potrebe, ali ne možeš imati na svakoj poziciji nekoloko WC igračeBundesliga je napisao/la: ↑28 jul 2025, 13:47Kakav Diaz. Sa kupnje Wirtza su spali na kupnju fakin Diaza. Dobro je neko rekao, finansiraju Liverpoolu novo pojačanje. Bayernu treba svjetska klasa, a ne ova privremena rješenja koja su skupa a nisu ništa posebno. Džaba se bacaju pare, bolje čekati pa uzeti nešto ala Kane. Ovi što pričaju kako pare nisu bitne su naivni i prate ovo površno. Itekako su pare bitne druže moj, zato sad imaš Goretzku, Gnabrya, Comana koji su preplaćeni, ne žele da idu, pa zbog toga ne možeš dovesti zamjene. Tako su genijalci ovdje pisali kako ih je briga što se Gnabryu daje tolika plata, a sad plaču. A isto ako baciš pare na igrače tipa Boeya i još par njih onda nemaš da kupiš. To je vrlo jednostavna matematika. Laimer na beku je nula poena, vi se ložite na trčanje bez mozga izgleda. Koliko puta je lik ispao jer se zaletio ili jer je ostao naprijed i nije se vraćao. Čovjek nije desni bek i ne treba tu igrati. Bolje su opcije i Stanišić, pa i Boey. Laimer ako će gdje igrati, treba igrati na sredini.
- Centre forward
- Kontakt:
Realno, nijedan od nabrojanih defanzivaca nije WC, sem možda autohtonog Kanadjanina koji kuburi s povredama.
Naš tridesetogodišnji kočničar, Kimi, je alfa i omega u veznom redu, jerbo je on tako odlučio.
Naš tridesetogodišnji kočničar, Kimi, je alfa i omega u veznom redu, jerbo je on tako odlučio.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ovi pobrojani, sem Bischofa, su omladinski pogon. Ja više govorim o transferima tipa Tel, ili što su lani pokušali Douea dovesti. Teoretski recimo, sad da dovedu tri mladca, nek jedan od njih uspije klub će biti na dobitku i u sportskom i u ekonomskom smislu jer će vrijednost tog jednog premašiti ulaganja sve trojice, a i tu dvojicu koji se ne izbore ćeš opet moći nekom utrapiti pa i na taj način vratiti dio uloženog.ledar je napisao/la: ↑28 jul 2025, 16:34Imate vi mladih u kadru, evo Pavlović i Bischof, kažu da će ove sezone Karl u nekim utakmicama odmjenjivat Olisea, možda i Wanner zaigra dok se ne vrati Musiala. Aznoua nisam gledao u Valladolidu ali izgleda da nije ostavio neki dojam kad ga prodajete, mada možda to i nije bio pravi klub za njegov razvoj. Sve je stvar procjene vašeg stručnog štaba, da ste na vrijeme prepoznali Yildiza sad ste mogli uštedjeti 75 milki. Iako je naravno pitanje bi li on uopće dobio priliku, jer su kod vas krilne pozicije udarne (možda poučeni tim primjerom sad date šansu Karlu).
Najskuplji su transferi kao što su Diaz, pa i Kane, gdje si dao i pare i platu, a malo ćeš moći vratiti. Ali naravno da su i takvi transferi neophodni.
I da, slažem se da je Kimmichu, nažalost, kopitar trenutno najbolji fit u timu. Čovjek koji je dvije godine bio na izlaznim vratima kluba, ali će i u 2026 biti važan kotačić u timu. I to je meni pozicija i situacija koja je nerješiva s trenutnim rosterom. Ako već znamo da je Kimmich zacementiran i dodaš mu Palhinhu ili Goretzku, onda dobiješ jednu tromu sredinu koja se samo oko svoje osi može vrtiti. Ako mu pak dodaš nekog ofenzivca i tehničara dobrog s loptom, onda ispada da defanzivno Kimmich treba sam da drži tu kontrolu na sredini, da balansira i zatvara, što on ne može raditi. Tako da, teško je tu neku opciju ispravnu naći, mislim da ni oni sami ne znaju kakav igrač bi nam trebao u sredini, zato čuvaju ovo što imaju, a težište prebacuju na potragu za krilima koja bi trebala sama rješavati utakmice.
@Zlaja
Logika je dobra, ali ju je teško provesti u djelo. Mlade latinose grabi ponajviše Real, evo nakon Endricka dolazi im Mastantuono, megatalent, tu su onda i Englezi, npr. Chelsea (Anselmino, Pedro). Chelsea je također gledao Lorrana za kojeg bi se mogli potući i vi sa njima i Unitedom. Samo što su kod latinosa velike kulturološke i jezične barijere, što smo već raspravljali u više navrata.
U Francuskoj pak sve grabi Psg, što ste najbolje vidjeli na slučaju Duje (osim Duje uzeli su još dva supertalenta Nevesa i Emeryja). Nizozemci su malo u stagnaciji i nakon neuspješne storije sa Gravenom i de Ligtom mislim da će to jedno vrijeme pričekati. Najsigurnije je domaće tržište i tu ste u priči sa Woltemadeom (Wirtz se odigrao kako se odigrao).
Konkurencija za mlado meso je ogromna, svi veći klubovi imaju svoje skaute posvuda iako većina ima svoja tradicionalna emitivna tržišta. U Francuskoj se moglo profitirati dok je Psg ganjao planetarne zvijezde, sad kad se opametio i vratio domicilnom tržištu nema toliko prostora, što ne znači da se ne može neko pronaći (tipa Bouaddi ili Ben Seghir). Naravno da je tu i rizik, za 3 malca brzo se dođe do stoje, a ako ne performiraju menadžer je na izlaznim vratima.
Bila bi fora da ste recimo doveli Rodriga Moru iz Porta prije nego što je produžio, Muzijala bi se onda malo zamislio nad svojom sudbinom.
Logika je dobra, ali ju je teško provesti u djelo. Mlade latinose grabi ponajviše Real, evo nakon Endricka dolazi im Mastantuono, megatalent, tu su onda i Englezi, npr. Chelsea (Anselmino, Pedro). Chelsea je također gledao Lorrana za kojeg bi se mogli potući i vi sa njima i Unitedom. Samo što su kod latinosa velike kulturološke i jezične barijere, što smo već raspravljali u više navrata.
U Francuskoj pak sve grabi Psg, što ste najbolje vidjeli na slučaju Duje (osim Duje uzeli su još dva supertalenta Nevesa i Emeryja). Nizozemci su malo u stagnaciji i nakon neuspješne storije sa Gravenom i de Ligtom mislim da će to jedno vrijeme pričekati. Najsigurnije je domaće tržište i tu ste u priči sa Woltemadeom (Wirtz se odigrao kako se odigrao).
Konkurencija za mlado meso je ogromna, svi veći klubovi imaju svoje skaute posvuda iako većina ima svoja tradicionalna emitivna tržišta. U Francuskoj se moglo profitirati dok je Psg ganjao planetarne zvijezde, sad kad se opametio i vratio domicilnom tržištu nema toliko prostora, što ne znači da se ne može neko pronaći (tipa Bouaddi ili Ben Seghir). Naravno da je tu i rizik, za 3 malca brzo se dođe do stoje, a ako ne performiraju menadžer je na izlaznim vratima.
Bila bi fora da ste recimo doveli Rodriga Moru iz Porta prije nego što je produžio, Muzijala bi se onda malo zamislio nad svojom sudbinom.
Diaz u petak zvanično predstavljanje.
Bišof je top tier prospect, utopit će se zbog klube, trebao je još jednu sezonu na posudbu sada. Wanner mora na posudbu opet.
Bišof je top tier prospect, utopit će se zbog klube, trebao je još jednu sezonu na posudbu sada. Wanner mora na posudbu opet.