FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
35
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 190

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 29 jul 2025, 12:31

Moram se i ja uključiti malo al iz razloga što i meni dosta toga trenutno smrdi u i oko kluba. Podržavam nase pa i da su od **** al neki mi osjecaj govori da se moglo puno bolje iz ove 3 utakmice. Adzem je Zeljin vojnik bio je tu kad niko nije medju prvim krocio na razrušeni stadion i jos mnogo toga al sticem dojam da ni sam vise ne zna sta črics,radi.... kontradiktoran je. Prije dva tri pressa je rekao da ima plan a b c d u rukavu da ima tu sirinu da je spreman na sve kolo kasnije ga iznenadi povreda dan prije tekme i izostanak igraca hajde eto sem toga Koningsa za kojeg ni da je mogao igrati vjerujem da ne bi toliko dao ruke tek je dosao sam ima problem sa Engleskim jezikom vjerujem da ce period adaptacije biti duži. Al da onako nakon 1:1 s radnikom da onakve izjave daje je meni malo sramotno... Druga stvar jeste upravo ovako nešto tj objava iznad. Ulazis u posao s nekim ko znas da to je ljuti rival i znas da te itekako nepostuje te nas ljudi jos vise sprdaju. Sve vise kaljamo ugled klubu bez da je ikog to briga. Sramotne izjave, ponašanje pp društvenim mrežama,poslovanje za mrziocima kluba,i evo izgleda opet blokada ulaska investitora u klub...sve mi se cimi da u skupštini i upravi su se ciljevi i motivi razdvojili i razvodnili , zna li se sta za tu skupštinu narednu

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 29 jul 2025, 12:34

svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 12:26
sta je tacno problem sa holandjanima? obojica su se dobro pokazali do sad. sigurno bolji igraci od sukilovica i galica. vidjecemo kakav je ovaj napadac.
Po cemu je ovaj bek bolji od Galica?

Cime vas je odusevio Sedorf?

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 29 jul 2025, 12:35

svemalim1 je napisao/la:
sta je tacno problem sa holandjanima? obojica su se dobro pokazali do sad. sigurno bolji igraci od sukilovica i galica. vidjecemo kakav je ovaj napadac.

I meni nije jasno fakat, bolji su od prethodnih uglavnom

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 29 jul 2025, 12:37

Razvaljivanje Famosa i Romanije, mali kiksić protiv Radnika, veliki preokret protiv Slavije i pobjeda, da li slijedi "sindrom Bradina", skidanje gača.. Možda razmisliti da se ide preko Novog Travnika, Bugojna na Gornji Vakuf i Prozor kako bi se izbjegla Bradina. Možda ovo pomogne, treninzi svakako ne pomažu.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 29 jul 2025, 12:38

zeljovolimte je napisao/la:
29 jul 2025, 12:34
svemalim1 je napisao/la:

rano je jos, ali po meni je bolji i sigurniji bek od galica. mislim da se nijedno krilo lige nece naigrati protiv njega. sto se ofanzivnog dijela tice, ne znam da li su mu instrukcije da ne ide toliko visoko ili sta, ali valjalo bi da je tu opasniji.

sedorf realno svemirski brod za cavnica, sukilovica i ostale kojima smo krpili tu poziciju. pametan igrac, ne srlja, zna fino lopte za stopera, nije ni spor. dobar.

tek su dosli ljudi, treba im dati vremena, ali za sad su meni dobri.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 29 jul 2025, 12:43

svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 12:38
svemalim1 je napisao/la:

rano je jos, ali po meni je bolji i sigurniji bek od galica. mislim da se nijedno krilo lige nece naigrati protiv njega. sto se ofanzivnog dijela tice, ne znam da li su mu instrukcije da ne ide toliko visoko ili sta, ali valjalo bi da je tu opasniji.

sedorf realno svemirski brod za cavnica, sukilovica i ostale kojima smo krpili tu poziciju. pametan igrac, ne srlja, zna fino lopte za stopera, nije ni spor. dobar.

Sigurniji jer i ne pokusava preci centar, uzasno spor. Zazo i ne ide, ne moze da zatvori.

Ma po meni li la iskreno, da su im prezimena na ić drugacijr bi ih gledali.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 29 jul 2025, 13:05

29 jul 2025, 12:43
svemalim1 je napisao/la:
29 jul 2025, 12:38

Sigurniji jer i ne pokusava preci centar, uzasno spor. Zazo i ne ide, ne moze da zatvori.

Ma po meni li la iskreno, da su im prezimena na ić drugacijr bi ih gledali.
Ja za sad ne vidim ništa spektakularno. Mslm, djeluje mi da imaju neke kvalitete koji nisu imali prethodnici i da su upgrade ali i dalje nam odbrana kao cjelina djeluje nesigurno. Tu bih ubrojao i Alića. Djeluje mi da bi to moglo biti dobro ali ostaje da se vidi. Moraju još dosta utakmica zajedno odigrati.

Edit: Ono što smo sigurno dobili sa Troupee-om jesu sigurnija ubacivanja iz auta. Nekad mi se činilo da, kad Gala ubacuje, pola tih lopti završi kod protivnika.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 29 jul 2025, 13:09, ukupno mijenjano 2 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 jul 2025, 13:07

Nije problem kiks nego eo dvije utakmice gdje ti je trebo rezultat koper i radnik ti nikakav pritisak nisi napravio..a nije sad da si osjetno slabija ekipa od protivnika nego naprotiv

Protiv radnika prakticno sansu nisu stvorili...penal cista slucajnost.
=\_1921_/=

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 29 jul 2025, 13:11

Pratim i volim Želju od malih nogu, to mi je stil života i nešto što je dio mog identiteta, znači niko mi ne može reći da se "igram sa svetinjom", "nikom te ne damo" i slično.

Ali moram reći da je krajnje vrijeme da investitor uđe u klub (nije bitno koji, samo ozbiljan investitor). Ovo stanje je neodrživo, razni klošari se vrte oko kluba, nebitni likovi se pitaju, mahalaši obični. Svaki klub će biti bolji ako je što manje ljudi uključeno u donošenje odluka, i ako postoji jedna privatna inicijativa, čime dobijamo rast i investicije u svakom segmentu.

Ako je konačna odluka na Skupštini, evo ja prvi kažem izdajnici Kluba su oni članovi Skupštine koji odbijaju zainteresirane investitore, a nikako zaštitnici kluba, pustite se te priče za malu djecu.

Pa Krpić i Radovac su zadnji put za kone mogli igrati prije 10 godina, a nama oni u julu 2025. godine među glavnim igračima. E tačno za jednu deceniju nas pitari šiju i napreduju, dok mi stagniramo.

Ja ću uz Želju biti pa makar bankrotirali ili igrali Drugu ligu Federacije, ta ljubav je bezuslovna, ali investitor nam treba upravo da se takvo nešto ne bi desilo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 29 jul 2025, 13:19

NoDi80 je napisao/la:
29 jul 2025, 12:02
Korora, Kelmendi potpisali ugovore do ljeta 2028, a Zahirovic na jednu godinu uz opciju produzenja
Sredio TureDone Zahi ugovor, al u svakom slucaju svaka cast

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 jul 2025, 13:37

invincible1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 13:09
Sto se tice denisa, covjek je zavrsio 4. i otiso u evropu, tu sva prica o njegovom radu pocinje i prestaje. Ja ti kazem napravi mi kucu takvu i takvu i ti napravis i ja dodjem i kazem ti a dje mi je bazen i garaza koje nisu ni bile planirane

Evo otjeran covjek i sta sad? Ispas iz evrope odma, taj ko dodje ja mu ne dsjem vise od 10 kola iduce sezone...promjenit 10 igraca i onda upas u krizu rezultata i lagano do zadnjeg metka se za opstanak borit...
Da se citiram 19.maj... :kafa:
=\_1921_/=

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 jul 2025, 13:54

V3rtigo je napisao/la:
29 jul 2025, 10:41
Moze li se znati ko su jako zli ljudi i koji privatni problemi? Za nas koji samo sa strane gledamo.
Vracanje dugova Bulicu,guranje njegovi igraca u klub.Bulic mu je ujedno bio i zastupnik,pri dolasku je reko da nema menadzera.Slago je Rahimica oko sastava u Sirokom,poslo mu da ce izvesti ove sa manjom minutazom,do pocetka utakmice promijenio ekipu i formaciju.Igraci 2x sedmicno imali slobodno.Navijacima prico bajke kako ostaje,kako ga ne zove niko,lago da ima ponude,poslije Zrinjskog reko da ide sam na kraju sezone da ga ne diraju,od decembra 3x davo ostavku.Od mladi igraca trazio pinku da zaigraju.Eto razlozi raskida.Nije otjeran zbog rezultata,otjeran je jer je lazov,prevarant.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 29 jul 2025, 13:58

I takav trener nama osvoji najviše bodova u zadnjih 10 godina..Šta bi tek bilo da nije gurao Bulićeve igrače u klub, 150 bodova bi uzeo..
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 13:59

Napaceni87 je napisao/la:
29 jul 2025, 13:19
NoDi80 je napisao/la:
Korora, Kelmendi potpisali ugovore do ljeta 2028, a Zahirovic na jednu godinu uz opciju produzenja
Volio bih da zaigraju
U svakom slucaju dobar potez kluba
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 jul 2025, 13:59

Lokomotifa je napisao/la:
29 jul 2025, 13:11
Ako je konačna odluka na Skupštini, evo ja prvi kažem izdajnici Kluba su oni članovi Skupštine koji odbijaju zainteresirane investitore, a nikako zaštitnici kluba, pustite se te priče za malu djecu.
Samo javno ocitovanje.Za koju si opciju,ime i prezime,ocituj se zasto si bio za,suzdrzan ili protiv,to da se na kraju objavi pa da vidimo ko blokira,koci.Najlakse je tajno glasat,prebroj glasove,objavi usvojeno,neusvojeno i gotovo.Ovako se smanjuje mogucnost manipulisanja i laznog moralisanja.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 14:01

NoDi80 je napisao/la:
Volio bih da zaigraju

Rakic i Joey ako se pokazu, Kororu ubaciti u prvi tim
Jaganjca vratitit u Istru, a Krpica poslat u Slobodu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 jul 2025, 14:07

Riquelme1921 je napisao/la:
29 jul 2025, 13:58
I takav trener nama osvoji najviše bodova u zadnjih 10 godina..Šta bi tek bilo da nije gurao Bulićeve igrače u klub, 150 bodova bi uzeo..
Taj populizam prosipaj sa njim u Gosku i Posusju.Dokaz da laze je gostovanje kod Mime Sahinpasica i Sinana,znao je da ce ici na kraju sezone,svjesno je lago da se vode pregovori,da ce se za minutu dogovorit,da je voljan da nastavi radit,jos patetika da je poplavio,tece mu plava krv venama i ostala sranja.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 29 jul 2025, 14:16

1921boy je napisao/la:
29 jul 2025, 14:07
Taj populizam prosipaj sa njim u Gosku i Posusju.Dokaz da laze je gostovanje kod Mime Sahinpasica i Sinana,znao je da ce ici na kraju sezone,svjesno je lago da se vode pregovori,da ce se za minutu dogovorit,da je voljan da nastavi radit,jos patetika da je poplavio,tece mu plava krv venama i ostala sranja.
Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.
Grupa iznad svakog pojedinca.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 29 jul 2025, 14:20

NoDi80 je napisao/la:
29 jul 2025, 13:59
NoDi80 je napisao/la:
Volio bih da zaigraju
Zaigrat ce ko sto je i Foco zaigrao, mazanje ociju, katastrofa utakmica, katastrofa postavljanje trenera prema publici, ali ko biva evo radi se sa mladima dolaze igrat ce…

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 jul 2025, 14:23

29 jul 2025, 14:16
1921boy je napisao/la:
29 jul 2025, 14:07
Vidi jednu stvar, on je otišao. Iza sebe je ostavio najviše bodova u zadnjih 10 godina. Klub je sezonu prije te u mjesecu aprilu bio na poziciji koja vodi u niži rang. Za te slobodne dane, isto su dobili i kada ih je Joldić preuzeo, neka priča uprava mu poslala da mora mlađe igrače gurati na kraju sezone, on otišao a Joldić izveo isti sastav bez ijednog mladog igrača. Znači i Joldić nije slušao upravu? Ok, doveli su Adžema jer je "stručnjak" za guranje mladih a on ti u prvom kolu vrati tako što štopera gurne na veznog samo da ne dadne šansu Foči. O Šemdinu da ne govorim, ni ne računa na njega, poslao ga na posudbu. Ne bi imao nijednog u-21 igrača da to ne nalaže pravilnik.
Ma pusti njeg kontras pravi
Samo kontrira i dvolican je
Vidis mu profilne sve ti jasno
Kostic :rol:
Vitez i Sooboda nas rutinski uzimali s njim

Eto otisao je Coric nakon Sirokog i odmah nakon njeg Joldic 2 utakmice bez juniora odigra
I jos ni dan danas u prvih 11 nije bilo juniora
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 jul 2025, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra i 37 gostiju.