Sve do dijela o Bubanji je bilo tacno. Pregledaj opet utakmice neke gdje je Bubanja igrao i vidjet ces koliko grijesis za njega. Jatta vise lezi ovom sistemu ali ne podcijenjuj ulogu Bubanje. Znao je odigrati dubinski pas i dugu loptu kada je to trebalo i najvaznije od svega on je igrac koji je znao napraviti faul i znao je igrati "prljavo". Lakat, gazenje, koliko je moguce bez faula. Takodjer je imao opasan sut kada se zadesi u situaciji da je moze raspaliti.PeppermintSA je napisao/la: ↑29 jul 2025, 20:09Po meni prošle sezone nismo bili dobri, ekipa je bila nakaradno složena. Ako hoćeš da praviš rezultat - bilo u domaćoj ligi, bilo u Evropi, moraš u zadnjoj liniji biti prekvalitetan, a mi to nismo bili. Već godinama unazad smo bacali pare na polovnjake ala Peneranda, Hasić na posudbu, Lulić i Pavičić na posudbe, Ziljkić itd - sve naoko lijepo, ali zapravo preskupo, često nemotivisano i najčešće sporo. I to ti napuni oči, kontaš uf jbt, dobar tim. A tebi u zadnjoj liniji igraju Soldo, Đuričković, Aničić, Dupovac itd. Užasni štoperi. Ponoviću: U Ž A S N I. Ovo je prvi put da smo se usredsredili na odbranu, ali tako što smo tražili specifične profile igrača. Ristovski je vrhunski igrač. Jbg, prošle sezone bio zamjenik kapitena Dinama, proglašavan za igrača utakmice u Ligi prvaka, defanzivno prekvalitetan, ali već pomalo trom za beka. I naši odluče da ga dovedu kao štopera za sistem s tri štopera - puno manji radijus kretanja, puno više čitanja igre što njemu savršeno odgovora. Lik je ozbiljan evropski defanzivni igrač, nema da ga lopta preleti, da ispadne, da ne zatvori. Ali isto tako, budući da je po primarnoj vokaciji moderni bek, lik loptu iznosi, izbacuje se, ubacuje se u sredinu. Uz njega, iskautiran je Turda oko kojeg sam bio skeptičan, ali sam shvatio da je TAČNO ono što nam treba - vrlo brz za štopera one visine i takođe sklon da loptu iznosi. Dakle, nagazi po sredini i iznese je do centra, podvali je među linije. Kad njih dvojicu upariš s Jovićem koji je, istina, slabije odigrao prvu na Koševu, ali koji je defanzivno pismen, da ne govorim o Gojkoviću kad se on oporavi, to je realno štoperski trio za grupe Europa liga. E sad, uz njih imaš Kuprešaka koji je eksplodirao koncem prošle sezone. Mi smo kao ekipa proigrali kad je on proigrao, jer u sistemu s tri štopera i 3 napadača/krilna napadača, tebi tzv wingbackovi moraju biti dodatni igrači u veznom redu. Moraju dakle biti tehnički vrlo kvalitetni, moraju biti u stanju zalomiti u sredinu, predriblati protivnika, odigrati tačan pas u sredinu itd. Inače ćeđ uvijek izgledati kao da imaš igrača manje. To nam se dešavalo cijelu sezonu do samog kraja, zato nismo mogli posjed imati ni protiv kog. Bekovi poput Durakovića, Kapetanovića, Radovića, pa i dijelom Beganovića ne mogu to odigrati. Duraković je u Istri igrao super, ali kod nije mogao jer prosto nije profil koji nama odgovora i nije dovoljno kvalitetan za vrlo zahtjevan sistem kojeg mi forsiramo. Očigledno je Slovak iskautiran kako bi na isti način otvorili i drugu stranu. Naime, ja sam ga pratio izvjesno vrijeme. On je po primarnoj vokaciji klasični ofanzivni vezni, tačnije desetka. Kad je došao u Como, prebačen je na desnog beka jer ozbiljni klubovi danas zahtijevaju da im bekovi budu de facto dodatni veznjaci u trenucima posjeda lopte. To je bio Dani Alves u Barci, Marcelo u Realu, Kyle Walker u Cityju itd. Kad ti štoperi ne iznose loptu, kad se samo međusobno dodaju i onda duraju loptu na napadače, a bekovi su ti jednodimenzionalni linijaši, vezni red ne može tu ništa. Uvijek djeluje kao da imaš manje igrača u sredini nego što imaš. Uz to, dobili smo PUNO rješavanjem se Bubanje koji je polovan igrač. To sam pisao u više navrata ovdje i mnogi su me isprozivali. Znam da ga raja dižu u nebesa ali on, na poziciji DFM, nema ama baš ništa. Spor je ko žitni vagon, u pasu je vrlo slab, bez ikakve ideje, neokretan, poprilično mlak bez lopte, indolentan kod dugih lopti, nikad ne ide na prvu. Sjetite se trenutka u prvom poluvremenu protiv Krajove kad je Beganović centrirao a Reno glavom pucao na gol, Ristovski se bio ubacio Beganu iza leđa ali loptu nije dobio. Gdje je bio Jatta? Zatvorio je rupu stvorenu odlaskom Ristovskog gore. To je fudbalska abeceda, a to Bubanja nikad nije radio. Sada imaš Jattu koji je - kako sam pisao prije 3 mjeseca - Yaya Toure lično za Bubanju. Imaš zatim dva nova vezna igrača, Elezija i Mamasa, koji obojica igraju u dva pravca što Lulić i Pavičić nisu radili. Kad dakle imaš štopere od prošle sezone i Bubanju ispred njih, nema tog boga da ćeš ti moći graditi igru iz svog polja. Nevjerovatno mi je kako su dobro iskautirali pojačanja. Sve što nam je trebalo, doveli su i to u bobu. Ovim se oslobodio i prostor Keri kojeg više nećemo morati trošiti pokrivajući rupe na terenu - čas krilo, čas bek, čas špic. Kera će igrati neku poludesetku, moći će driblati u obje strane. Biće najbolji igrač lige - citirajte me na kraju sezone. Uz to, visok presing sa Kerom, Gulijem, Renom i Mlinarićem dobiće jednu novu dimenziju, jer će ostatak tima moći da ga isprati, po linijama će se kretati. Ako izbjegnemo povrede i ako se sve to lijepo ukombinuje, biće zemlja vazduh u domaćoj ligi. Doslovno nam neće niko moći parirati, a to pišem kao neko ko nikad ne daje bombastične najave. Ako prođemo Rumune, ućemo u grupe, jer ova ekipa, ako se uklopi sve lijepo i ako budemo imali malo sportske sreće, odnosno ako ne budemo imali nesreće, može igrati i protiv klubova iz liga petice koji su rang konferencijske lige. Samo lakapo, i samo pozitiva.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Kako je to odgovor na moje pitanje?Kyle88 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 20:08Pa kume ako dobijemo cat3 mozemo igrat Play-off a ako nam progledaju kroz prste (a hoce) i grupnu fazu.rimljanin90 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 19:24Pa sta se treba sve rijesiti da bi bili cat3 i da li moze biti iznimka da igramo na kosevu do kraja? To jest ako prodjemo rumune
- PeppermintSA
- Kontakt:
Prosto se ne slažem. Sve što si nabrojao Bubanja nije imao, izuzev tog zadnjeg - kada bi se ubacio iz drugog plana, bio je opasan. Ali na poziciji DFM, nula bodova.rimljanin90 je napisao/la: ↑29 jul 2025, 20:23Sve do dijela o Bubanji je bilo tacno. Pregledaj opet utakmice neke gdje je Bubanja igrao i vidjet ces koliko grijesis za njega. Jatta vise lezi ovom sistemu ali ne podcijenjuj ulogu Bubanje. Znao je odigrati dubinski pas i dugu loptu kada je to trebalo i najvaznije od svega on je igrac koji je znao napraviti faul i znao je igrati "prljavo". Lakat, gazenje, koliko je moguce bez faula. Takodjer je imao opasan sut kada se zadesi u situaciji da je moze raspaliti.PeppermintSA je napisao/la: ↑29 jul 2025, 20:09Po meni prošle sezone nismo bili dobri, ekipa je bila nakaradno složena. Ako hoćeš da praviš rezultat - bilo u domaćoj ligi, bilo u Evropi, moraš u zadnjoj liniji biti prekvalitetan, a mi to nismo bili. Već godinama unazad smo bacali pare na polovnjake ala Peneranda, Hasić na posudbu, Lulić i Pavičić na posudbe, Ziljkić itd - sve naoko lijepo, ali zapravo preskupo, često nemotivisano i najčešće sporo. I to ti napuni oči, kontaš uf jbt, dobar tim. A tebi u zadnjoj liniji igraju Soldo, Đuričković, Aničić, Dupovac itd. Užasni štoperi. Ponoviću: U Ž A S N I. Ovo je prvi put da smo se usredsredili na odbranu, ali tako što smo tražili specifične profile igrača. Ristovski je vrhunski igrač. Jbg, prošle sezone bio zamjenik kapitena Dinama, proglašavan za igrača utakmice u Ligi prvaka, defanzivno prekvalitetan, ali već pomalo trom za beka. I naši odluče da ga dovedu kao štopera za sistem s tri štopera - puno manji radijus kretanja, puno više čitanja igre što njemu savršeno odgovora. Lik je ozbiljan evropski defanzivni igrač, nema da ga lopta preleti, da ispadne, da ne zatvori. Ali isto tako, budući da je po primarnoj vokaciji moderni bek, lik loptu iznosi, izbacuje se, ubacuje se u sredinu. Uz njega, iskautiran je Turda oko kojeg sam bio skeptičan, ali sam shvatio da je TAČNO ono što nam treba - vrlo brz za štopera one visine i takođe sklon da loptu iznosi. Dakle, nagazi po sredini i iznese je do centra, podvali je među linije. Kad njih dvojicu upariš s Jovićem koji je, istina, slabije odigrao prvu na Koševu, ali koji je defanzivno pismen, da ne govorim o Gojkoviću kad se on oporavi, to je realno štoperski trio za grupe Europa liga. E sad, uz njih imaš Kuprešaka koji je eksplodirao koncem prošle sezone. Mi smo kao ekipa proigrali kad je on proigrao, jer u sistemu s tri štopera i 3 napadača/krilna napadača, tebi tzv wingbackovi moraju biti dodatni igrači u veznom redu. Moraju dakle biti tehnički vrlo kvalitetni, moraju biti u stanju zalomiti u sredinu, predriblati protivnika, odigrati tačan pas u sredinu itd. Inače ćeđ uvijek izgledati kao da imaš igrača manje. To nam se dešavalo cijelu sezonu do samog kraja, zato nismo mogli posjed imati ni protiv kog. Bekovi poput Durakovića, Kapetanovića, Radovića, pa i dijelom Beganovića ne mogu to odigrati. Duraković je u Istri igrao super, ali kod nije mogao jer prosto nije profil koji nama odgovora i nije dovoljno kvalitetan za vrlo zahtjevan sistem kojeg mi forsiramo. Očigledno je Slovak iskautiran kako bi na isti način otvorili i drugu stranu. Naime, ja sam ga pratio izvjesno vrijeme. On je po primarnoj vokaciji klasični ofanzivni vezni, tačnije desetka. Kad je došao u Como, prebačen je na desnog beka jer ozbiljni klubovi danas zahtijevaju da im bekovi budu de facto dodatni veznjaci u trenucima posjeda lopte. To je bio Dani Alves u Barci, Marcelo u Realu, Kyle Walker u Cityju itd. Kad ti štoperi ne iznose loptu, kad se samo međusobno dodaju i onda duraju loptu na napadače, a bekovi su ti jednodimenzionalni linijaši, vezni red ne može tu ništa. Uvijek djeluje kao da imaš manje igrača u sredini nego što imaš. Uz to, dobili smo PUNO rješavanjem se Bubanje koji je polovan igrač. To sam pisao u više navrata ovdje i mnogi su me isprozivali. Znam da ga raja dižu u nebesa ali on, na poziciji DFM, nema ama baš ništa. Spor je ko žitni vagon, u pasu je vrlo slab, bez ikakve ideje, neokretan, poprilično mlak bez lopte, indolentan kod dugih lopti, nikad ne ide na prvu. Sjetite se trenutka u prvom poluvremenu protiv Krajove kad je Beganović centrirao a Reno glavom pucao na gol, Ristovski se bio ubacio Beganu iza leđa ali loptu nije dobio. Gdje je bio Jatta? Zatvorio je rupu stvorenu odlaskom Ristovskog gore. To je fudbalska abeceda, a to Bubanja nikad nije radio. Sada imaš Jattu koji je - kako sam pisao prije 3 mjeseca - Yaya Toure lično za Bubanju. Imaš zatim dva nova vezna igrača, Elezija i Mamasa, koji obojica igraju u dva pravca što Lulić i Pavičić nisu radili. Kad dakle imaš štopere od prošle sezone i Bubanju ispred njih, nema tog boga da ćeš ti moći graditi igru iz svog polja. Nevjerovatno mi je kako su dobro iskautirali pojačanja. Sve što nam je trebalo, doveli su i to u bobu. Ovim se oslobodio i prostor Keri kojeg više nećemo morati trošiti pokrivajući rupe na terenu - čas krilo, čas bek, čas špic. Kera će igrati neku poludesetku, moći će driblati u obje strane. Biće najbolji igrač lige - citirajte me na kraju sezone. Uz to, visok presing sa Kerom, Gulijem, Renom i Mlinarićem dobiće jednu novu dimenziju, jer će ostatak tima moći da ga isprati, po linijama će se kretati. Ako izbjegnemo povrede i ako se sve to lijepo ukombinuje, biće zemlja vazduh u domaćoj ligi. Doslovno nam neće niko moći parirati, a to pišem kao neko ko nikad ne daje bombastične najave. Ako prođemo Rumune, ućemo u grupe, jer ova ekipa, ako se uklopi sve lijepo i ako budemo imali malo sportske sreće, odnosno ako ne budemo imali nesreće, može igrati i protiv klubova iz liga petice koji su rang konferencijske lige. Samo lakapo, i samo pozitiva.
Nadam se da će naš stručni stožer u pripremi utakmice povesti računa i o eventualnim produžetcima i penalima.
Marko Marić, bivši sd Dinama dolazi kod nas?
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
-
- Kontakt:
Ne treba ban al babi se trebaš izvinuti.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Bubanja je sve samo ne loš igrač, to može reći samo ko ne prati fudbal. Pričao sam s par igrača iz naše lige koji su igrali protiv njega, Vladan je tenk na sredini. Uostalom, ne bi ga Zekić doveo, ne bi ga ljudi milion platili i ne bi pobrao ovolike simpatije.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
A jel me furaš? Kakav je to genijalac, svaka mu čast.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Furanje na Artetu. Samo da ne prođemo kao i Arsenal u toj utakmici.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
da pustao im njihovo navijanje tokom treninga
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Nece ih ni 15 milja bit
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ne znam. Na hrvatskim forumima se dosta spominje da dolazi kod nas, ali niko ne kaže na koju poziciju.
Vamos Rajvosa!
E sad ce Zekic moci da kombinuje koliko hoce, nema vise Unusica, Mehmedovica, Mustafica 
- Varijantas8
- Kontakt:
Pa mi doslovno postajemo bosanski dinamo, sta smo sve od njih doveli. Ibraga proreko fino.
Od Hebibovica do Ristovskog... 

-
- Kontakt:
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Eh , ko je pratio ovog slovaka šta ocekujete da igra u našem sistemu , može li igrati Gulijevu poziciju .
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Trenutno korisnika/ca: armankosutic, Google Adsense [Bot], Noke995, Sazg, senad82 i 69 gostiju.