Nije Freiburg nego Nurnberg i ne postoje nikakva prijateljstva grupa niti bratstva, samo licna prijateljstva. Normalno je da ce mnogi ostati prijatelji sa navijacima Dynama obzirom na duzinu trajanja odnosa grupa i nacina na koji je doslo do prekida.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Svaka cast. Istina. Ne treba sad ni ocajavati, treba znati da vecinu klubova u regionu drzava gura zivotom, nama daju 200 hiljada i to nabijaju na nos citavu godinu.mirzatele je napisao/la: ↑01 avg 2025, 08:45Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.PeppermintSA je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:18Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Ako hoćeš rezultate, napravi dobru ekipu. Nema tu puno filozofije. Da bi napravio dobru ekipu moraš trošiti puno vise nego sto trošiš, i moraš skautirati puno bolje nego što skautiraš. Ti hoćeš da igraš Evropu a na bekovima imaš Beganovića koji se vucarao po osrednjim slovenackim klubovima, Unušića iz hrvatskog drugoligaša, kapetanovića iz bh drugoligaša i mujkića iz bh drugoligaša. Kad ih sve sastaviš, nemaš jednog krštenog beka.
Dovedeš Elezija kao mega pojačanje koje ti treba izdominirati ligom, dečko igrao po osrednjim hrvatskim klubovima, nešto kratko u Albaniji, otišao u Bochum gdje su ga odmah liferovali jer nije ni blizu taj nivo. I onda očekuješ da udariš na nekog u Evropi. Hajduk koji ne može meda dovede Rakitića, dovede danas Rebića, dovede Livaju koji je igračina. Dinamo potroši 50 miliona na pojačanja u jednom roku, pa popuši 9 komada od Bayerna. CZ samo danas platila 7 miliona eura obeštećenje za dvojicu igrača - rezervu Toulousa i igrača iz češke lige.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.
Zekica ostaviti, nek radi ne spominjite mi Husrefe i slicne koji ne mogu nikog na svijetu voditi ali eto Sarajevo mogu.
Nejasno mi je samo jos zasto je neko procijenio da nama Pavicic ne treba, uzgred covjek je nakon toga raskinuo i sa Arisom. Okosnica tima su bili on i Bubanja. Ako se znalo da Bubanja ide zasto se bar pavicic nije ostavio uz Jattu samo da nastavi. Bolje je imati igraca koji je uz tim citavu sezonu bio nego dovoditi nekog deset dana pred mec. Smatram da se moglo isposlovati da on ostane nakon raskida sa Arisom ili kim vec nego sto se dovodio novi da se uigrava. I dalje smatram bez Gojkovica da ce nam stoperi biti problem. Niko od njih nije uvjerljiv izuzev Ristovkog mozda.
Zadnja izmjena: Gomis99, dana/u 01 avg 2025, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
Jedva čekam (ako Bog da) da Zekić na kraju sezone osvoji titulu samo da se popiša po ovim pljuvačima, kvazi stručnjacima sa cenerom u džešu & prizivačima Husrefa.
SAMO zbog toga bi volio da osvojimo titulu. Kakva ste vi ljudska **** i otpad - pa to nigdje na svijetu nema.
SAMO zbog toga bi volio da osvojimo titulu. Kakva ste vi ljudska **** i otpad - pa to nigdje na svijetu nema.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Nije to bas sve tako,dva puta ispadas iz evrope na isti nacin,ubiju te nogama,treba biti realan i reci losa postavka dvije godine zaredom, nisu Real Madrid nego jednostavno nemamo damu,dovoljno je vidjeti jad od ekipe kod 1-0,nit udaraju,nit pokusavaju isto kao neke zene. Nadam se da ce Beganovic sto brze otic,uglavnom apsolutno bilo ko da ode sretan mu put. Nemamo potrebu da pravdamo neke stvari,puno gore ekipe sa puno manjim budzetima,gorim igracima prave bolje rezultate i igraju bolje,na kraju dana samo je rezultat bitan i isti se gleda._weella_ je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:09PeppermintSA je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:18Nema ovo veze s mentalitetom ni sa državom. Nemaš ukupno pet Bosanaca u ekipi, sve goli stranac. Evropski fudbal drastično napreduje, otvorilo se sijaset liga po istoku u kojima klubovi mnogo ulažu, a mi ovdje tapkamo u mjestu i sebe ložimo nekim fantomskim avionima kamionima. Prosječna Krajova je istresla milion i dvjesto hiljada eura obeštećenja za Palestinca koji ne u zadnje dvije utakmice zabio pet komada. Mi dovedemo Butića s klupe Slaven Belupa za dž, Ristića iz u23 tima Radničkog za dž, Turkeša za dž iz neke druge švicarske lige, vratimo Renu iz Kolumbije gdje je grijao klupu i onda kad ispadnemo ko fišek pričamo o nakim mentalitetima i žalopojkama.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:02Cudimo se sto niko normalan nece u ovu ligu,cudimo se sto igraci jedva cekaju da idu i sto odu za male pare,ja mislim ove godine San Marino jedini ima losije rezultate u evropi,svi mogu parirati jacim od CG,Mkd,Kosovo,Farani,andorci osim nas,nema izgovora nismo sa Barsom igrali,debakl i igraca koji su bili kao razb8jena ceta do trenera, jadan menatalitet generalno drzave,grada,sporta i to tako treba prihvatiti da smo u rangu San Marina,to je jedina realnost.
Ako hoćeš rezultate, napravi dobru ekipu. Nema tu puno filozofije. Da bi napravio dobru ekipu moraš trošiti puno vise nego sto trošiš, i moraš skautirati puno bolje nego što skautiraš. Ti hoćeš da igraš Evropu a na bekovima imaš Beganovića koji se vucarao po osrednjim slovenackim klubovima, Unušića iz hrvatskog drugoligaša, kapetanovića iz bh drugoligaša i mujkića iz bh drugoligaša. Kad ih sve sastaviš, nemaš jednog krštenog beka.
Dovedeš Elezija kao mega pojačanje koje ti treba izdominirati ligom, dečko igrao po osrednjim hrvatskim klubovima, nešto kratko u Albaniji, otišao u Bochum gdje su ga odmah liferovali jer nije ni blizu taj nivo. I onda očekuješ da udariš na nekog u Evropi. Hajduk koji ne može meda dovede Rakitića, dovede danas Rebića, dovede Livaju koji je igračina. Dinamo potroši 50 miliona na pojačanja u jednom roku, pa popuši 9 komada od Bayerna. CZ samo danas platila 7 miliona eura obeštećenje za dvojicu igrača - rezervu Toulousa i igrača iz češke lige.
Dakle, trebamo prestati kmečati na sopstvenom tužnom sudbinom i držati vazove o mentalitetu i državi, već trebamo pogledati istinu u oči. Uz sve naše “milione i kamione” i šminkanja i furanja i mega giga prelazni rokove, mi imamo ekipu koja nema šta da traži u kvalifikacijama trećerazrednog evropskog takmičenja. Tebi je najjači kreativac, najjači plejmejker, igrač za kojim places 9 mjeseci dečko koji je igrao u nekom tamo zeleznicaru pancevu koji nije bio na radaru ni Vojvodine, kamoli Zvezde i partizana. Tebi kao mega giga golmansko pojačanje dolazi golman kojeg je hajduk htio za rezervnog golmana pa mu se naprasno prestao javljati.
Uz dužno poštovanje druže, ovo je klasična relativizacija i postavka stvari koja nema veze sa istinom. Ili se ne razumiješ u fudbal ili si isti učio na Football Manageru gdje svake godine budžet raste, od sponzora/navijača itd.
Mi ovdje nemamo na čemu i zasnivati budžete i novce osim na pukom ulaganju privatnog novca. Ta "prosječna" Craovia ima stadion koji mi nećemo imati ni za 20 godina, ima 15-20K ljudi u prosjeku na utakmicama. Uz dužno poštovanje svima, Rumunija je ispred nas 10 svjetlosnih godina u fudbalskim aspektima, samo mi živimo na postulatima predratnih vremena, mi smo majstori najjači u svemiru.
Pogledaj ko sve igra konferencijsku ligu, ko u kojim duelima pravi iznenađenja i izbacuje favorite pa će te teze o enormnim ulaganjima pasti u vodu. I ko dolazi kroz stazu šampiona, ko dolazi regularno pa će ti se samo reći. Mi ovdje imamo problem mentaliteta, nismo navikli da izađemo s mudima, tučemo se, trčimo, ginemo i to je problem zadnjih 20 godina. Jel te malo ljudi stisnu ili primiš go, raspada se sve. Posebno klubovi iz glavnog grada, gdje je pritiska ko u pretisu. Ovi iz manjih sredina, bez pritiska i prave nešto.
Sarajevo trenutno poimenice, ima najjači igrački kadar poslije rata (ako gledamo CV i karijere i potentnost igrača). I najiskusnijeg trenera sa evropskim pedigreom. Gdje god je bio pravio je neke rezultate čak je i u Evropi skalpove uzimao timovima. Sarajevo KUPUJE igrače, to je u našoj ligi još uvijek imaginarno. Sarajevo ne dovodi igrače koji ne igraju po pola godine i više, to je MISAONA imenica za sve klubove ovdje.
Nemojte mi sad porediti šampionsku generaciju kvalitetom - jer u ovom postu koji imaš i kudiš Beganovića, Elezija itd - Tatar i Rahman (ti igrači su ovdje došli i bili su s velikim upitnicima (Tatar Slaven Belupo najveći klub u karijeri, Rahman po Sloveniji igrao neke sporedne uloge, pa smo od njih dobili najbolje jer smo dali priliku. I opet si u Evropi ispao od nekog DInamo Bresta, imao si sve otvoreno. Ova Craovia je za taj Dinamo Brest, Real Madrid. Ovo Sarajevo sa Zekićem bi Bresta prepišalo.
Tako da, prva utakmica ZEKIĆ odradio majstorski posao - kreirao sistem i postavku koja je stvorila 10 šansi. On go ne može zabiti, ono što imamo u igračkom kadru i mogućnostima svojim, očekivano je trebalo zabiti još barem jedan go. Taktički savršena utakmica za 3-0, desi se ta nesreća primiš ni iz čega go ali i to je kvalitet protivnika jbg.
Sinoć je od 90, barem 60 minuta izgledalo dobro, taktički si zatvarao sve prilaze. Opet je stvorio sistem koji je rekao čekamo doći će naša šansa, došle su 3 (Mlinarić, Guli i Oliveira odmah poslije gola) morali smo jednu barem kapitalizirati da se može pričati o bilo čemu.
U dva meča Zekić je napravio jednu grešku - izveo je Jattu, u sistemu koji nema destruktivca i srušio je vezni red. Bože moj rizikuje crveni, OK odradi to tako, i Kyeremeh je imao žuti igrao je u sredini, zna se valjda kontrolisati nije umobolan da ide i tuče. Stavio je relativno nespremne igrače Elezija, Djordjevica i Bralića i to je bio kraj. Jer kad te razvuku oni ne mogu odogovoriti i zatvoriti trkom. Izašo si poslije golova visoko da se probaš nadigravati, nije uspjelo, ljudi su kvalitetniji na takve postavke, ne možeš praviti presing jer si umoran, ne možeš stići jer imaš 3-4 igrača sa po 10 treninga. I rekao je da preuzima odgovornost, pokazao je veličinu. Nije bilo šta je tu je.
Nauka za dalje. Idemo igrati ligu, uraditi sve što je u našoj moći da uzmemo tu titulu jer sad imaš enorman fond igrača i kvalitet da je možeš napasti.
-
- Kontakt:
Kakvi ljigavi i pogani komentari za nepovjerovat. FUJ ! SRAM I STID DA VAS BUDE SVE ODREDA ZA SVAKI RUŽAN KOMENTAR !
Nije ZZ kriv što se Mamas (alternativa za prodatog Bubanju) ozlijedio pred prvi mec pa ga morao zamijeniti za Djordjevica da ima nekog na klupi na Kosevu pa ga kasnije nije mogao prijaviti za uzvrat. Nije Zekic kriv sto mu 2 napadaca moraju igrat u veznom redu jer je Elezi dosao nespreman, jer je Mamas ozljedjen, a djordjevic se vraca od teske povrede. Zoran je i sam milion puta rekao da ne dovodi igrace, nego trazi profile koji mu odgovaraju, nije on kriv sto kvalitetno pojacanje nece doc u ovu prciju od lige prije nego što mu sve alternative propadnu.
Kome da se zamjeri nešto od sinoć ? Zbog čega ? Ovo je izgubljeno bilo već na Koševu, kad Kyeremeh promaši 1 na 1 zicer, kad im golman refleksnom reakcijom skine Mlinariću šut sa pet metara, kad primiš eurogol iz prve prilike koji nikad više igrač neće dat u životu. Bilo je šansi za okrenut mlin na svoju vodu da im ponovo golman ne skida zicer Mlinaricu sa 5 metara, kad dobro izadje na zicer od Gulya ali Bože moj.
I poredite se sa onim poganima koje sudije guraju svu sezonu, kako oni tobože nešto urade u europi ? Grupe su vidili smao zato što je takav sistem, da prvak jedino ako je retardiran neće proći u KL, ove mlatnuli amateri sa Andore, ove druge otreso Slovan koji je po kvaliteti kao i Craiova, al ne uvijek su oni bolji. FUJ OPET ZA VAS PLJUVAČE!

Nije ZZ kriv što se Mamas (alternativa za prodatog Bubanju) ozlijedio pred prvi mec pa ga morao zamijeniti za Djordjevica da ima nekog na klupi na Kosevu pa ga kasnije nije mogao prijaviti za uzvrat. Nije Zekic kriv sto mu 2 napadaca moraju igrat u veznom redu jer je Elezi dosao nespreman, jer je Mamas ozljedjen, a djordjevic se vraca od teske povrede. Zoran je i sam milion puta rekao da ne dovodi igrace, nego trazi profile koji mu odgovaraju, nije on kriv sto kvalitetno pojacanje nece doc u ovu prciju od lige prije nego što mu sve alternative propadnu.
Kome da se zamjeri nešto od sinoć ? Zbog čega ? Ovo je izgubljeno bilo već na Koševu, kad Kyeremeh promaši 1 na 1 zicer, kad im golman refleksnom reakcijom skine Mlinariću šut sa pet metara, kad primiš eurogol iz prve prilike koji nikad više igrač neće dat u životu. Bilo je šansi za okrenut mlin na svoju vodu da im ponovo golman ne skida zicer Mlinaricu sa 5 metara, kad dobro izadje na zicer od Gulya ali Bože moj.
I poredite se sa onim poganima koje sudije guraju svu sezonu, kako oni tobože nešto urade u europi ? Grupe su vidili smao zato što je takav sistem, da prvak jedino ako je retardiran neće proći u KL, ove mlatnuli amateri sa Andore, ove druge otreso Slovan koji je po kvaliteti kao i Craiova, al ne uvijek su oni bolji. FUJ OPET ZA VAS PLJUVAČE!

Nemam pojma meni to zvuči kao neki vic
ISTINA ZA VEDRANA!
Opusti se brate, javni je forum. Takav je kakav je, može pisat nezadovoljna i neiživljena bagra, a mogu i navijači drugih klubova bez problema, samo napraviš nick koji naginje na nas.Pendulum je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:50Jedva čekam (ako Bog da) da Zekić na kraju sezone osvoji titulu samo da se popiša po ovim pljuvačima, kvazi stručnjacima sa cenerom u džešu & prizivačima Husrefa.
I ti i ja znamo da ćemo dolaziti na tekme i kad budemo najgori i fudbalski i kad bude vrijeme loše, dok neki likovi sa teme pišu za vrijeme svake domaće tekme i seru bilo dobro ili loše. Samo stavljaj na listu gnjavatora.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Ma ništa me više ne izbaci iz takta nego kad otvorim ovaj forum poslije nekog kiksa (a hadaljima ovdje je i X npr kiks).mnon46 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 10:01Opusti se brate, javni je forum. Takav je kakav je, može pisat nezadovoljna i neiživljena bagra, a mogu i navijači drugih klubova bez problema, samo napraviš nick koji naginje na nas.Pendulum je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:50Jedva čekam (ako Bog da) da Zekić na kraju sezone osvoji titulu samo da se popiša po ovim pljuvačima, kvazi stručnjacima sa cenerom u džešu & prizivačima Husrefa.
I ti i ja znamo da ćemo dolaziti na tekme i kad budemo najgori i fudbalski i kad bude vrijeme loše, dok neki likovi sa teme pišu za vrijeme svake domaće tekme i seru bilo dobro ili loše. Samo stavljaj na listu gnjavatora.
Nažalost, sve si upravu što si napisao što se tiče "forumske publike" i "pisača" na istom. Samo se nadam da gnjavator lista nema neki limit jer trenutno imam 20+ nickova na istoj.
Nedjelja 18:45!

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
-
- Kontakt:
Nemojte sami sebe lagati, Crajovia je goli k za Slovan,ljudi su ucesnici LP bili prosle godine a i prije dok ova Krajov9ja jedva prodje jedno kolo. Muka mi je vise od pravdanja svega i svacega. Losa postavka,bezmuda igra vecina igraca u nasem timu pa nek prica ko sta hoce. Ako nemas igrace mjenjaj formaciju,igraj odbrambeno. Varazdin sa prestavnikom Portugala odigra 20 puta bolje nego mi sa pvim smecarima.stokastoka23 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:54Kakvi ljigavi i pogani komentari za nepovjerovat. FUJ ! SRAM I STID DA VAS BUDE SVE ODREDA ZA SVAKI RUŽAN KOMENTAR !
I poredite se sa onim poganima koje sudije guraju svu sezonu, kako oni tobože nešto urade u europi ? Grupe su vidili smao zato što je takav sistem, da prvak jedino ako je retardiran neće proći u KL, ove mlatnuli amateri sa Andore, ove druge otreso Slovan koji je po kvaliteti kao i Craiova, al ne uvijek su oni bolji. FUJ OPET ZA VAS PLJUVAČE!![]()
![]()
Eeeeee koliko dušmana ima ovaj klub pa to nije realno, i ovaj kao i drugi portali, objavili su više članaka porazu Sarajeva nego što su imali objava prije utakmica, fuj
- feniksptica
- Kontakt:
Necemo je osvojiti, nemamo mi tu sta traziti.
Budite realni, gledajte sire i samo opusteno.
Budite realni, gledajte sire i samo opusteno.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Ma ja, doduše mahala i i vanjski uticaj nisu prisutni na tribini trenutno...propoklopac je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:30Treba ih pisati ovdje?? Rasčlanjivati? Mahali objasnjavati...![]()

E cuj sad price Craovija goli k. Ljudi dovedu napadaca za milion eurica, onog stopera za 750k€, prosjek im po utakmicama 10k, sinoc pun stadion.. Ma ja goli k. Mi smo Real izvolte se braniti.
To ja pričam.
I ovi što po temi plbih su srali svima, također i na bh klubovi u Evropi, dal' će se ikad opametit, da prvo skoče pa kažu hop.
Sad nek ih meze neandertalaci iz svih rupa ove države, imaju potpuno pravo.
Bitno je da se na Koševu nije čulo nikad ništa ni protiv Zekića ni protiv igrača, a ovo što po forumu piskaraju, standardno bošnjački.
MNON
Ma ovo je klasika i uobičajena pojava nastupa naših u Evropi.
Fino to hendlamo, fantastično. Nije sramota ispasti ali je sramota da te napucaju ko zadnju furdu 4:0. Primiš gol i ide raspad i igre, i mentalno i igrača i sve padne. Fuj mentalitet, pristup, priprema, analiza, ma fuj. Isto kao sa Trnavom i nisam htio poslije toga da više komentarišem, jer je sramota bila ispast od njih, ai ovo je. Boli me khurac uložio si novac doveo si igrače, imao pripreme i nisi se spremio kako treba i ljude te naguzili hladno, na suho.
Ne znam šta su radili na pripremama, ali na kondiciji sigurno nisu radili, to je evidentno. Definitivno je falilo jakih utakmica na pripremama, nisu dovoljno odigrali da bi stekli fizičku spremu, mnogi igrači ne mogu meda a prošli pripreme. Ovdje je failila ta jedna takmičarska utakmica poslije Craoive na Koševu da se dignu igrači, ali isto tako je trebalo odigrati još dvije jake provjere poslije priprema jedna kući, jedna u gostima. Kasno je sad. Pišaj ga.
Drugo ova utakmica sa Craoivom je identična onoj kao protiv Trnave na Koševu i u Trnavi tamo. Samo što smo sad zabili dva komada kući, a ljudi nas rasuli i satrali kući. Isto postavljena igra od Zekića. Čovjek kad treba da mijenja nešto on ne mijenja, a kad ne treba on to radi, sve u kontru.
Jednostavno vezni red Jatta i Kyeremeh sa Mlinarićem je onaj njihov trener pročitao i pametno opteretio Jattu i Kyeremeha, plus Kuprešak se gubio i Beganvić, totalno podbacio, zato su nas kasnije pregazili. Falio je tu jedan iskusan veznjak, Mamas ili Đorđević čak da je spreman. Bekovi da Bog sačuvaj. Onaj Beganović ne znam jel lik imao 3 upotrebljiva centaršuta otkad je stigao kod nas. Ne zna, kao bek be zna, gluho bilo. Kuprešak je igrač samo za lige kao i Jović, isto važi i za Renana. To za napadače, imamo kao Turkeša, Renana i Butića. Turkeš je neke golove i dao, ova dva druga su goli khurac. Treba nam napadač kao Merso ili Benko da daju golove, a ne da razigravaju.
A realizacija je golema khurčina kao i uvijek, zato smo i ispali. Ako nedaš golove na vakat, nemaš šta tražiti dalje, jednostavno i prostije ne može. I izgubili smo 4:0 za ove što im je to OK, 4:0, Shkendija koja je 60 puta jeftinija, rasula Steauau jučer hladno, gledo sam tekmu, ljudi se borili, trčali i igrali. Ovi Rumuni nisu bolji, nego smo mi došli nespremni i s glavom u nebesima. Drag mi je Zekić ali on nije trener za Evropske utakmice. Pogotovo na strani, čovjek se snalazi u gostima. Katastrofa određeno sve jučer, od igrača i sš, taktika, pristup, analiza, priprema ma sve.
I btw., nije u novcima sve nego u mentalitetu, mudima i pristupu. Toga mi nemamo, ostalo imamo.
Fino to hendlamo, fantastično. Nije sramota ispasti ali je sramota da te napucaju ko zadnju furdu 4:0. Primiš gol i ide raspad i igre, i mentalno i igrača i sve padne. Fuj mentalitet, pristup, priprema, analiza, ma fuj. Isto kao sa Trnavom i nisam htio poslije toga da više komentarišem, jer je sramota bila ispast od njih, ai ovo je. Boli me khurac uložio si novac doveo si igrače, imao pripreme i nisi se spremio kako treba i ljude te naguzili hladno, na suho.
Ne znam šta su radili na pripremama, ali na kondiciji sigurno nisu radili, to je evidentno. Definitivno je falilo jakih utakmica na pripremama, nisu dovoljno odigrali da bi stekli fizičku spremu, mnogi igrači ne mogu meda a prošli pripreme. Ovdje je failila ta jedna takmičarska utakmica poslije Craoive na Koševu da se dignu igrači, ali isto tako je trebalo odigrati još dvije jake provjere poslije priprema jedna kući, jedna u gostima. Kasno je sad. Pišaj ga.
Drugo ova utakmica sa Craoivom je identična onoj kao protiv Trnave na Koševu i u Trnavi tamo. Samo što smo sad zabili dva komada kući, a ljudi nas rasuli i satrali kući. Isto postavljena igra od Zekića. Čovjek kad treba da mijenja nešto on ne mijenja, a kad ne treba on to radi, sve u kontru.
Jednostavno vezni red Jatta i Kyeremeh sa Mlinarićem je onaj njihov trener pročitao i pametno opteretio Jattu i Kyeremeha, plus Kuprešak se gubio i Beganvić, totalno podbacio, zato su nas kasnije pregazili. Falio je tu jedan iskusan veznjak, Mamas ili Đorđević čak da je spreman. Bekovi da Bog sačuvaj. Onaj Beganović ne znam jel lik imao 3 upotrebljiva centaršuta otkad je stigao kod nas. Ne zna, kao bek be zna, gluho bilo. Kuprešak je igrač samo za lige kao i Jović, isto važi i za Renana. To za napadače, imamo kao Turkeša, Renana i Butića. Turkeš je neke golove i dao, ova dva druga su goli khurac. Treba nam napadač kao Merso ili Benko da daju golove, a ne da razigravaju.
A realizacija je golema khurčina kao i uvijek, zato smo i ispali. Ako nedaš golove na vakat, nemaš šta tražiti dalje, jednostavno i prostije ne može. I izgubili smo 4:0 za ove što im je to OK, 4:0, Shkendija koja je 60 puta jeftinija, rasula Steauau jučer hladno, gledo sam tekmu, ljudi se borili, trčali i igrali. Ovi Rumuni nisu bolji, nego smo mi došli nespremni i s glavom u nebesima. Drag mi je Zekić ali on nije trener za Evropske utakmice. Pogotovo na strani, čovjek se snalazi u gostima. Katastrofa određeno sve jučer, od igrača i sš, taktika, pristup, analiza, priprema ma sve.
I btw., nije u novcima sve nego u mentalitetu, mudima i pristupu. Toga mi nemamo, ostalo imamo.
-
- Kontakt:
Niti su goli k niti su bauk.
Nemoj zaebavat brate, ako necemo prolazit ovakve ekipe nemamo sta ni ići u Evropu, realno.
Pa šta da te u trećem pretkolu zapadne Rosenborg, Brondby, Santa Clara ili u play offu Salzburg, AZ, Besiktas, Anderlecht itd itd.
Ne mozemo sanjati grupe a do njih doci preko Tre Penna, Santa Colome, Hiberniansa i ostalih buranija.
Željan sam pobjeda u Evropi i tog yebenog iskoraka. Željan sam nekog iznenađenja i velikih pobjeda. Svake godine razočarenje za razočarenjem...
Ovde se konstantno navodi od 2014 dosad tapkamo u mjestu, pa da vidimo sa faktima.
Zeljo je imao 100x bolju skolu od nas i uslove za treniranje omladinaca. Od 2014 do danas zeljo izbacio samo baica i amira al oni poceli trenirat u zeljinoj skoli prije 2014. Znaci 0 igraca za 11 godina, jedan trofej (kup u 12 godina). Svako druge (trece) igraju u evropi. Uzeo sam zelju jer smo iz istog grada pa malo poredim. Pokazujem dominaciju od lokalnog nivoa pa nadalje.
Mismo imali oko 2014 godine, 2,6 m km duga i ekipu koja se realno nije mogla borit za evropu, a vec 3-4 puta prije toga kad bi istu izborili jedva bi dobijali LICENCE ( imate snimak selimovica i gracica kako se svadjaju)
Ovde izgleda pisu samo djeca koja sad imaju 18 godina i nemaju blage veze kako je to izgledalo prije 15+ godina.
Nesto se pise o Akademi vise smo zaradili u zadnjih 5 godina na igracima iz akademije nego BORAC ZELJO ZRINJSKI ZAJEDNO sve moguce transvere..
Mi kad smo poceli dominirat (sa dosta jeftinim igracima) desila se korona i bankrot, to ovde niko ne govori vec konstantno se pise da smo imali u kontinuitetu svo vrijeme investitora a ne da smo ostali po povlacenju NAMA na livadi i da do ulaska Mirvica smo dosta krahirali.
I drugo tad je vec Vico dosao, i uz saradnju sa BEUSOM zeljom i par jos klubova (ljudi) radi sve da nanese STETU PRVO MIRVICU (jer su vidjeli da je mocan i da njegova lova biznis ne ovisi o baketu covicu miletu) a samim tim i FK SARAJEVU.
Dali vi stvarno mislite da FK SARAJEVO ima tim ko Dinamo da bi FK SARAJEVO bilo prvak 20 godina u pl bh bi al u kurcu nebi bili prvaci za 20 godina vise od 6-7 puta ne zato sto kvalitetom nebi mogli bit vec zato sto bi ti prvo zeljo poceo trazit vice beuse pilave gigseve sve moguce legslne i ilegalne stvari da se to nedesi a da nekazem da bi se tome sve ijedan
Klub pridruzio svaki kanton entitet od trazenje papira do sudski sporova inspekcija itd itd..
Ovo je drzava gdje niko nezna radit svoj poso za koji je placen, a samim tim i onaj koji treba da nadzire nezna i samim tim nema konkurencije i ako se neko pokaze da zna prva stvar je srusit tog istog jer ce ih taj natjerat da rade da uce..
Ja se nadam da Mirvic ima dovoljno love da ovako nastavi investirat narednih 10 godina, da razvija akademiju da prodaje igrace da placa ostete da stvara sto bolji imidz kluba i da kad jesnom dodje nasih 5 minuta i izmemo titulu da ulozi bas toliko novca da zadrzi te igrace da kupi jos 4-5 igraca top topova i da stane nagas i da razvali ligu narednih 10 godina..
FK SARAJEVO u ove dvije utakmice nije razocaralo, imali smo jaceg protivnika nego borac zeljo i zrinjski ostvarli smo pobjedu u obje utakmice nije se moglo reci da je Krajova jaca za 3 gola, i sigurno da nismo primili go na kosevu drugacije bi sinoc sve izgledali.. krajova ce lagano viking izbacit a i slovan ako se sudare..
Mi imamo dobru ekipu imamo kvalitetne igrace i ss. E sad hocel bit povreda hocel bit prodaja hocel Vico/beus svoim igrama ponistit vidjecemo..
Al cinjenica da kanton sarajevo nema svog prestavnika u savezu(kanton koji ima najvise klubova, kanton cija ekinomija he jaca od ostatka drzave, kanton u kojem zivi ns bh) a pritom 4 godine klanje iznad vrata najveceg kluba u drzavi a pritom 0 protesta to nije do Mirvica vec prvo do politicara u ks pa onda do HZ I SIMPATIZERA naseg kluba pa onda do ostatka naroda koji zivi u kantonu.
NEMOGUCE JE SA TI VICO MJENJA STATUT BEZ GLASA IZ GLAVNOG GRADA DRZAVE. Zeljo i ljudi iz zelje su nebitni bez obzira sto su na strani nepravde tacnije VICE I BEUSA. Mi mozemo i moramo se suprostavit to nije MIRVICEV POSO
Zeljo je imao 100x bolju skolu od nas i uslove za treniranje omladinaca. Od 2014 do danas zeljo izbacio samo baica i amira al oni poceli trenirat u zeljinoj skoli prije 2014. Znaci 0 igraca za 11 godina, jedan trofej (kup u 12 godina). Svako druge (trece) igraju u evropi. Uzeo sam zelju jer smo iz istog grada pa malo poredim. Pokazujem dominaciju od lokalnog nivoa pa nadalje.
Mismo imali oko 2014 godine, 2,6 m km duga i ekipu koja se realno nije mogla borit za evropu, a vec 3-4 puta prije toga kad bi istu izborili jedva bi dobijali LICENCE ( imate snimak selimovica i gracica kako se svadjaju)
Ovde izgleda pisu samo djeca koja sad imaju 18 godina i nemaju blage veze kako je to izgledalo prije 15+ godina.
Nesto se pise o Akademi vise smo zaradili u zadnjih 5 godina na igracima iz akademije nego BORAC ZELJO ZRINJSKI ZAJEDNO sve moguce transvere..
Mi kad smo poceli dominirat (sa dosta jeftinim igracima) desila se korona i bankrot, to ovde niko ne govori vec konstantno se pise da smo imali u kontinuitetu svo vrijeme investitora a ne da smo ostali po povlacenju NAMA na livadi i da do ulaska Mirvica smo dosta krahirali.
I drugo tad je vec Vico dosao, i uz saradnju sa BEUSOM zeljom i par jos klubova (ljudi) radi sve da nanese STETU PRVO MIRVICU (jer su vidjeli da je mocan i da njegova lova biznis ne ovisi o baketu covicu miletu) a samim tim i FK SARAJEVU.
Dali vi stvarno mislite da FK SARAJEVO ima tim ko Dinamo da bi FK SARAJEVO bilo prvak 20 godina u pl bh bi al u kurcu nebi bili prvaci za 20 godina vise od 6-7 puta ne zato sto kvalitetom nebi mogli bit vec zato sto bi ti prvo zeljo poceo trazit vice beuse pilave gigseve sve moguce legslne i ilegalne stvari da se to nedesi a da nekazem da bi se tome sve ijedan
Klub pridruzio svaki kanton entitet od trazenje papira do sudski sporova inspekcija itd itd..
Ovo je drzava gdje niko nezna radit svoj poso za koji je placen, a samim tim i onaj koji treba da nadzire nezna i samim tim nema konkurencije i ako se neko pokaze da zna prva stvar je srusit tog istog jer ce ih taj natjerat da rade da uce..
Ja se nadam da Mirvic ima dovoljno love da ovako nastavi investirat narednih 10 godina, da razvija akademiju da prodaje igrace da placa ostete da stvara sto bolji imidz kluba i da kad jesnom dodje nasih 5 minuta i izmemo titulu da ulozi bas toliko novca da zadrzi te igrace da kupi jos 4-5 igraca top topova i da stane nagas i da razvali ligu narednih 10 godina..
FK SARAJEVO u ove dvije utakmice nije razocaralo, imali smo jaceg protivnika nego borac zeljo i zrinjski ostvarli smo pobjedu u obje utakmice nije se moglo reci da je Krajova jaca za 3 gola, i sigurno da nismo primili go na kosevu drugacije bi sinoc sve izgledali.. krajova ce lagano viking izbacit a i slovan ako se sudare..
Mi imamo dobru ekipu imamo kvalitetne igrace i ss. E sad hocel bit povreda hocel bit prodaja hocel Vico/beus svoim igrama ponistit vidjecemo..
Al cinjenica da kanton sarajevo nema svog prestavnika u savezu(kanton koji ima najvise klubova, kanton cija ekinomija he jaca od ostatka drzave, kanton u kojem zivi ns bh) a pritom 4 godine klanje iznad vrata najveceg kluba u drzavi a pritom 0 protesta to nije do Mirvica vec prvo do politicara u ks pa onda do HZ I SIMPATIZERA naseg kluba pa onda do ostatka naroda koji zivi u kantonu.
NEMOGUCE JE SA TI VICO MJENJA STATUT BEZ GLASA IZ GLAVNOG GRADA DRZAVE. Zeljo i ljudi iz zelje su nebitni bez obzira sto su na strani nepravde tacnije VICE I BEUSA. Mi mozemo i moramo se suprostavit to nije MIRVICEV POSO
Do prvog gola predobra utakmica. Tako Sarajevo mora igrati.
Ono što mislim da se desilo je da smo sami sebe nafurali, da li stručni štab il' igrači svako za sebe i da smo odigrali 45 minuta i nešto drugog poluvremena jako dobro. Kada je pao prvi gol pala je i motivacija kao kula od karata jer duboko negdje u sebi igrači su vjerovali da je bez pokrića.
Lekcija broj 1: treba naučiti upravljati glavom. Ne može ti se desiti da nakon primljenog gola sve lijepo što se desilo ne važi.
Druga stvar koja nam se desila je da je ponestalo kondicije. To je posljedica toga da kad nam dodje Sloga iz Doboja u našoj ligi mi ne igramo ovako kako bi trebali i mogli igrati nego počnemo srljat, igrat individualno, na neke improvizacije, k'o djeca i posljedica je da nemaš taj trening kroz utakmicu koji ti omogućava da držiš visok ritam - nisu naučeni.
Lekcija broj 2: nema veze što se naša liga može osvojiti sa manje napora utakmice se trebaju igrati u ovakvom ritmu kakav smo pokazali u 45. minuta.
Ono što mislim da se desilo je da smo sami sebe nafurali, da li stručni štab il' igrači svako za sebe i da smo odigrali 45 minuta i nešto drugog poluvremena jako dobro. Kada je pao prvi gol pala je i motivacija kao kula od karata jer duboko negdje u sebi igrači su vjerovali da je bez pokrića.
Lekcija broj 1: treba naučiti upravljati glavom. Ne može ti se desiti da nakon primljenog gola sve lijepo što se desilo ne važi.
Druga stvar koja nam se desila je da je ponestalo kondicije. To je posljedica toga da kad nam dodje Sloga iz Doboja u našoj ligi mi ne igramo ovako kako bi trebali i mogli igrati nego počnemo srljat, igrat individualno, na neke improvizacije, k'o djeca i posljedica je da nemaš taj trening kroz utakmicu koji ti omogućava da držiš visok ritam - nisu naučeni.
Lekcija broj 2: nema veze što se naša liga može osvojiti sa manje napora utakmice se trebaju igrati u ovakvom ritmu kakav smo pokazali u 45. minuta.
Glavni cilj ove sezone je titula, igrače koje dovodimo, dovodimo na 2+ godina. Pred Zekicem nisu postavljani neralni ciljevi i njegove rezultate ove godine trebamo suditi na kraju sezone.
Kao sto smo svjesni mi tako su i vlasnici zajedno sa upravom da dosta lakši put imamo kao prvaci, tako da ove godine europa nije bila prioritet i na osnovu rezultata u europi nece se suditi Zekicu.
Ove godine stvaramo tim koji ce osvojti ligu i napraviti iskorak sljedeće godine , tako da nećemo imati od sljedeće sezone veliki broj odlazaka i dolazaka. (Ovo je posljednje)
Pozdrav i idemo što bolje podržati momke u nedjelju.
P.s Očekujte jos 2 pojačanja
Kao sto smo svjesni mi tako su i vlasnici zajedno sa upravom da dosta lakši put imamo kao prvaci, tako da ove godine europa nije bila prioritet i na osnovu rezultata u europi nece se suditi Zekicu.
Ove godine stvaramo tim koji ce osvojti ligu i napraviti iskorak sljedeće godine , tako da nećemo imati od sljedeće sezone veliki broj odlazaka i dolazaka. (Ovo je posljednje)
Pozdrav i idemo što bolje podržati momke u nedjelju.
P.s Očekujte jos 2 pojačanja
-
- Kontakt:
jutros na poslu odma s vrata komsinice uglas ne valja ZZ. sad ovdje dosta ih sugerise isto. ili ste glupi ili ste ona plava stoka.
**** vas u glavu tu idiotsku (za glupane) a za ove druge crknite dusmani.
**** vas u glavu tu idiotsku (za glupane) a za ove druge crknite dusmani.
Trenutno korisnika/ca: Antikloc, Google Adsense [Bot], sarajevo19461987 i 40 gostiju.