Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Vjerovatno mislis 800KM za set zimskih + 800 za set ljetnih
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
okVensanKasel je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:56Da .filip13 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 07:36da na ovim gumama vozim do zime i tad kupim nove zimske?VensanKasel je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:53
To je to , ne skidaj ništa neka ti odrade ovo do zamjene , kupi nove zimske . Jedino ako je premium guma u šta čisto sumnjam , onda ti može odraditi možda još sezonu dvije ...
@armando , pa baš zato što je neiskusan vozač treba da mu bude guma bude što bolja , jer guma glavu čuva .
800 KM za nove ljetne i zimske gume , izađe te 160 KM godišnje i miran si 5 godina .
- kraljttbvb
- Kontakt:
Mislim da ima i Croatia osiguranje, a vjerovatno i kod domaćih osiguranja nešto slično postoji.
Nisam ni ja znao do prije par godina. Slucajno mi lik rece, ima puno neke rodbine u Svici ode do njih svake godine. Kaže uzmes ovo i bez sekiracije ideš gdje hoćeš.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
Koja je godina Meriva ?filip13 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 10:41okVensanKasel je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:56Da .
@armando , pa baš zato što je neiskusan vozač treba da mu bude guma bude što bolja , jer guma glavu čuva .
800 KM za nove ljetne i zimske gume , izađe te 160 KM godišnje i miran si 5 godina .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
2012.VensanKasel je napisao/la: ↑01 avg 2025, 11:35Koja je godina Meriva ?filip13 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 10:41okVensanKasel je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:56
Da .
- VensanKasel
- Kontakt:
Ne mislim .feniksptica je napisao/la: ↑01 avg 2025, 09:57Vjerovatno mislis 800KM za set zimskih + 800 za set ljetnih
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- feniksptica
- Kontakt:
Mozda mi je promaklo koje su gume.
Al solidne 17ke neka srednja klasa nema je ispod 160 po komadu
Znaci 600-650 s montazom minimalno.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
16-ke su.feniksptica je napisao/la: ↑01 avg 2025, 13:28Mozda mi je promaklo koje su gume.
Ma može se naci, ja sam nasao zimske gume semperit dot 25 R16 za 470 KMfeniksptica je napisao/la: ↑01 avg 2025, 13:28Mozda mi je promaklo koje su gume.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Ne kažnjavaju. Znam bar 5 situacija gdje su me zaustavili i pitali za opremu, ja kažem da imam sve osim rezervnog točka. Oni pregledaju ostalo i puste me uredno. Da napomenem da nemam ni reparaturni kit, koji je po meni totalno beskoristan.Huske je napisao/la: ↑31 jul 2025, 18:53Ja se pitam otkad je rezervni točak postao neobavezna oprema? otkad su proizvođačima dozvolili da prodaju auta bez rezervnog točka?
nekad davno smo imali točak u punoj veličini, pa smo imali točak smanjenih dimenzija koji je već problematično rješenje, ali bolje išta nego ništa, i danas imamo reparaturni kit.
reparaturni kit? ok ako ćemo pretpostaviti da smo nagazili na nešto sitno, ali šta ako smo dotakli ivičnjak, ako smo preletili preko rupe, ili je sama guma imali veći problem.
Električna auta se izvlače da nemaju prostora zbog baterija. ma ne zanima me stavi ga na krov, haubu, ali nađi mu mjesta. nisu problem samo oni, nego i ovi sa klasičnim motorima iako imaju prostor prodaju samo reparaturni kit. ovo mi liči na ovo isto sa mobitelima evo vam po većoj cijeni, ali bez punjača.
interesuje me šta kaže policija kad traži redovnu opremu rezervni točak i dizalicu?
I kako je moguće da su dopustili prodaju auta bez rezervnog točka i uopšte prostora za isti?
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- Centre forward
- Kontakt:
5. augusta 1888. Bertha Benz postala prva vozačica, a i prvi vozač (!) automobila u povijesti
Bertha Benz je 5. kolovoza 1888. , bez suprugovog znanja, posudila njegovu motornu kočiju i u dva dana provozila 212 km, što je prva duža vožnja automobilom u povijesti te početak velike sage o izumu koji će promijeniti način putovanja i svijet
Carl Benz je još 1886. patentirao svoju motornu trokolicu, službeno prvi automobil u povijesti, no ideja da je i proda ponekoj zainteresiranoj stranki nije nailazila na laku realizaciju. Nitko još zapravo nije znao može li taj izum uistinu i poslužiti nečemu konkretnom, Benz je održao niz demonstracijskih vožnji na kratkim distancama, ali nije se usuđivao okušati na potencijalno po njegov ugled pogubnoj dužoj vožnji.
Dok je premišljao što bi i kako bi, njegova je supruga Bertha Benz odlučila je preuzeti inicijativu. Rano ujutro, 5. kolovoza 1888., dok joj je suprug još spavao, jednom od Benzovih motornih trokolica, sa sinovima Richardom i Eugenom, zaputila se iz Mannheima u posjet majci u Pforzheim.
Put je trajao čitav dan, u kojem je prevalila oko 106 km i stigla na odredište, samo da bi se idućeg dana vratila kući. Problema je bilo, od nabave goriva u ljekarnama, popravaka kvarova, no put je obavljen i izazvao lavinu medijske pompe.
Put Berthe Benz bio je prijelomna točka u povijesti automobila. Prva duža vožnja obavljena novim prijevoznim sredstvom bila je tim zanimljivija, što ju je napravila žena, pokazavši time prednosti automobila. Dakako, Bertha, koja će umrijeti 5. svibnja 1944., u 96. godini, u jeku II. svjetskog rata, imala je i drugih motiva za vožnju.
Premda je mnogo naslijeđenog novca investirala u suprugovu tvrtku, nije ga smatrala dostatno probitačnim u reklamiranju svog izuma, pa mu je odlučila pomoći. Hvala joj na tome!
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Kad je vec bilo price o gumama, planiram mijenjati pred sezonu. Koje marke guma nekog srednjeg cjenovnog ranga preporucujete i da li uzeti zimske pa mijenjati ljetne posto evo vec 2ipo godine vozim MS gume iz 2022. Vozim uglavnom gradske relacije, ali znam nekad na skijalista otici i imao sam jednom problema kad je pao frisak snijeg a neociscena cesta bila (i zadnja vuca
), takodjer par puta godisnje idem vozim duze relacije a pod tim smatram samo putovanja van drzave.

Radio sam u firmi koja je imala teretna vozila i nisu imali rezervni točak. Desilo se par puta u Sarajevu i Mostaru da pišu kazne ali su ih svaki put dobili na sudu. Bitno je da je vozač prilikom kontrole naglasio da ima sprej za reparaciju gume.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 10 gostiju.