Navijacki "posao" je da se ne slaze, da ima zamjerke na ovoga ili onoga, cak i kad se sve osvoji neko ce reci da je moglo bolje, da ovaj ili onaj igrac ne valja, itd, itd...Sve je to normalno, naravno ako ne preraste u bolest zvanu egomanijatisis, pa se onda riktas prema onome sto si rekao 2016-e. Krila i uopsteno napadacki dio su rjesena za sledecu sezonu sa malom vjerovatnocom da se dovede jos jedan klasican napadac. Diaz i Koman su lijevo, vjerujem da ce podjeliti minutazu negdje 65/35 %, desno su Olise i Karl i mladic ce uskakati kad bas mora ili u fazi kada je utakmica rjesena. Gnabri je glavni kandidat (bar dok se Klauzula ne oporavi) za ofanzivnog veznog i ima stofa za to, radio je dobro u par utakmica. On, u top formi moze odigrati svaku poziciju napadackog usmjerenja. Nadam se da ce uvidjeti da mu je ova sezona posledanja sansa da produzi karijeru. Koman je igrac takoreci u najboljim godinama i ima itekako sta dati Bayernu, mozda bas sada kada je manji pritisak na njemu bude bolje srece sa povredama. Treci kapiten tima. Napadacki dio naseg time je po meni najaci u Evropi, narocito ako Klauzula pocne konacno igrati makar i blizu onoga kako je tretiran i koliko je placen. Sredina tima je rjesena, mislim samo da se jos vaga treba li Wanner na posudbu. Kimich, Goretzka, Pavlovic, Bischof, potencionalno Laimer i Guerrero. Sasvim dovoljno i prilicno kvalitetno. Golmani ce ocito ostati Noyer i Urbig. Svi znamo za Noyera, najveci svih vremana...ipak treba vidjeti treba li ovaj Urbig forsirati slican still ili se treba okrenuti nekom svome stilu, ponekad bas ide na k forsiranjem Noyerovskog stila po svaku cijenu. Tesko je to nauciti, treba imati klikger, a moras to i imati urodjeno, igrati tako od 5-e godine.Ostali dio odbrane dobar, iako je bez veze utakmica raduje me da je Kim bio solidan, da je imao 4 ili 5 fantasticnih dugih lopti objema nogama, siguran sam da ce se vratiti. Sve u svemu sasvim dovoljno za navijacki optimizam da cemo se pitati na svim frontovima. Mladici su tako tako. Karl je vec promovisan u prvi tim, ovaj u odbrani sto je igrao desnog stopera i beka ponekad, kako vec rekoh ima perspektivu, sigurno ce jos izrasti, ojaciti. Tek 16 godina ima. Svaka cast onome ko ga osmekao i doveo iz Herte. Svedjanin naprijed je jos zagonetka, djeluju nekada nezainteresovano sa sporim reakcijama. Ocit primjer je ona sansa Gnabrija, a loptu je je prije toga on trebao posprmiti u mrezu ili makar pokusati. Napadac u 16 ne smije oklevati, mara imati filozofiju da je svaka lopte njegova...medjutim par puta je imao odlicne reakcije narocito na lijevoj strani. Wanner slab, jeste izgradio tijelo, ojacao...ali se cini da je jos sporiji nego prosle godine, vidjecemo...mozda bi pozajmica bila najbolje rjesenje.