A jel ti misliš da djeca izvan KS ne vole Želju? Varaš se brate ima tu većih zaljubljenika nego onih iz KS. Željo nije KS, Željo je država, pa čak i više.KONTRASVIH je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:04KONTRASVIH je napisao/la: ↑26 mar 2025, 15:44Nije problem u dovodjenju djece iz drugih gradova, problem je sto su takvi cesto bez ikakve emocije prema klubu. Primjer Kulasin, doveden mlad, veliki potencijal, pa malo poslije sa Borcem na sred Grbavice provocira nase navijace. Po meni bolje ulagati u djecu iz KS, uz strucan rad i pravi pristup, jer su nam upravo oni donijeli najbolje igrace u posljednjih 20 godina i to treba da bude cilj i u narednom periodu.
Bravo Foco![]()
Samo pravi pristup i vracamo se na sine. Imamo talentovanu omladinu, samo treba posloziti rad i dat im uslove i rano sansu. Kad osjete da imaju put prema prvom timu sve ostalo dolazi samo od sebe.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Adzem je prvom timu prikljucio Semdina, Focu, Babaluka i Zenicanina (Sabica ne racunam, on je prikljucen jos prosle sezone). I to mu je najveca prednost kao trenera. Oni prijasnji treneri sa strane su gledali Zeljinu djecu kao strano tkivo.
Protiv Rudara ocekujem pruzanje sanse i minutazu jos nekim momcima. Npr. Zenicanina od 70-te minute. Ne moze nikako biti gori od Krpica, a mozemo dobiti napadaca.
Protiv Rudara ocekujem pruzanje sanse i minutazu jos nekim momcima. Npr. Zenicanina od 70-te minute. Ne moze nikako biti gori od Krpica, a mozemo dobiti napadaca.
-
- Kontakt:
Evo i ja da napišem par riječi.
Na poluvremenu vidim svi jedva čekali da se obrušite na nas koji smo bili optimistični, koji smo hvalili igru, Foču, Trupea itd. Baš mi je drago što je Alić pogodio ono, i što smo uzeli 3 boda — ako ništa drugo, radi vas i onih “stručnjaka” s Facebooka.
Da imalo znate fudbala, ne biste ni dovodili u pitanje Trupe-Galić. Možda momak nije igrač koji će vam davati 5-6 centaršuteva po utakmici ma da kad god je probio bili smo u šansi, ali defanzivno pored njega niko se neće naigrati. Brzo vi zaboravljate Galićeve “poprečne” pasove u sredinu, 15 centaršuteva po zemlji , uz liniju kad nabije loptu van terena jer nije sposoban do igraca dodati. Trupe je za njega doktor fudbala – inteligentan, školovan, stabilan u defanzivi. Nema potrebe da dalje tupim, zna ko zna.
Ne mogu reći da je igra bila bezidejna, imali smo 4-5 situacija gdje je to moglo biti i uvjerljivije, ali Bože moj — bodovi su tu. Što se tiče igre generalno, bez posjeda, s puno individualnih grešaka u prvom poluvremenu, sudija — standardno domaćinski 60:40 (i to je blago rečeno). Ali u zadnjoj trećini terena, ono što je najbitnije – Konings i trojica iza njega donose potpuno drugu dimenziju igre u poređenju s Krpićem. Kretanje, lažnjaci, osjećaj za prostor . Nije još konkretan, ali ekipa s njim izgleda 3x opasnije nego kad je onaj panj na terenu.
Matej — mašina, kad uđe u kontinuitet bit će to ozbiljan igrač. Mađžid — kapitenska traka mu je teret, to svi vidimo, ali i kad ne igra dobro, opet je najbolji naš igrač. Nevjerovatno je kad ga gledaš kako trči, rekao bi “nema pojma”, ali onda vidiš podvaljivanja, igru 1 na 1, to su stvari koje nema niko u ligi. Samo neka prestane glumiti Brazilca.
Vini, Seedorf, Karamarko, Alić, Trupe, Erick — svi 10/10 danas.
Mislim da će, kada uvežemo par pobjeda i stabilizujemo igru, ovo biti najbrža i najkvalitetnija ekipa koju smo imali u zadnjih 5 godina. Ja i dalje vjerujem u Adžema, a vi nastavite “stručnjaci” da brojite loše pasove i komentarišete ono što ne razumijete.
Na poluvremenu vidim svi jedva čekali da se obrušite na nas koji smo bili optimistični, koji smo hvalili igru, Foču, Trupea itd. Baš mi je drago što je Alić pogodio ono, i što smo uzeli 3 boda — ako ništa drugo, radi vas i onih “stručnjaka” s Facebooka.
Da imalo znate fudbala, ne biste ni dovodili u pitanje Trupe-Galić. Možda momak nije igrač koji će vam davati 5-6 centaršuteva po utakmici ma da kad god je probio bili smo u šansi, ali defanzivno pored njega niko se neće naigrati. Brzo vi zaboravljate Galićeve “poprečne” pasove u sredinu, 15 centaršuteva po zemlji , uz liniju kad nabije loptu van terena jer nije sposoban do igraca dodati. Trupe je za njega doktor fudbala – inteligentan, školovan, stabilan u defanzivi. Nema potrebe da dalje tupim, zna ko zna.
Ne mogu reći da je igra bila bezidejna, imali smo 4-5 situacija gdje je to moglo biti i uvjerljivije, ali Bože moj — bodovi su tu. Što se tiče igre generalno, bez posjeda, s puno individualnih grešaka u prvom poluvremenu, sudija — standardno domaćinski 60:40 (i to je blago rečeno). Ali u zadnjoj trećini terena, ono što je najbitnije – Konings i trojica iza njega donose potpuno drugu dimenziju igre u poređenju s Krpićem. Kretanje, lažnjaci, osjećaj za prostor . Nije još konkretan, ali ekipa s njim izgleda 3x opasnije nego kad je onaj panj na terenu.
Matej — mašina, kad uđe u kontinuitet bit će to ozbiljan igrač. Mađžid — kapitenska traka mu je teret, to svi vidimo, ali i kad ne igra dobro, opet je najbolji naš igrač. Nevjerovatno je kad ga gledaš kako trči, rekao bi “nema pojma”, ali onda vidiš podvaljivanja, igru 1 na 1, to su stvari koje nema niko u ligi. Samo neka prestane glumiti Brazilca.
Vini, Seedorf, Karamarko, Alić, Trupe, Erick — svi 10/10 danas.
Mislim da će, kada uvežemo par pobjeda i stabilizujemo igru, ovo biti najbrža i najkvalitetnija ekipa koju smo imali u zadnjih 5 godina. Ja i dalje vjerujem u Adžema, a vi nastavite “stručnjaci” da brojite loše pasove i komentarišete ono što ne razumijete.

- avalPacidoroP
- Kontakt:
Sta konta ovaj Pjanic ?
Bolje u Zelji za 5000 nego 800 sa biroa realno
Bolje u Zelji za 5000 nego 800 sa biroa realno

-
- Kontakt:
Dajte inicijale makar
- invincible1921
- Kontakt:
Solidna utakmica, do sad dva gola oba cajnoslu, vidjet cemo naredni period gdje tezak raspored nakon rudara
=\_1921_/=
Odavno veca avantura nije bila nego ovo gostovanje. Ono sto se uspjelo uzivo vidjeti nije ni djelovalo lose u drugom poluvremenu. Ne znam cemu tolika panika kad smo vodili par situacija ko da prvi put igraju lopte. Ovaj Konnings djeluje dosta bolje od krpica kojeg ne treba vise ni komentarisati. Bruka nad brukama sta radi iz kola u kolo. Troupee mi defanzivno djeluje sve bolje i bolje, vec se vidi da je upgrade u odnosu na smotanog Galica.
Fk Željezničar.
Dobar Zeljo pusti dusmanePablo11 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 04:01Odavno veca avantura nije bila nego ovo gostovanje. Ono sto se uspjelo uzivo vidjeti nije ni djelovalo lose u drugom poluvremenu. Ne znam cemu tolika panika kad smo vodili par situacija ko da prvi put igraju lopte. Ovaj Konnings djeluje dosta bolje od krpica kojeg ne treba vise ni komentarisati. Bruka nad brukama sta radi iz kola u kolo. Troupee mi defanzivno djeluje sve bolje i bolje, vec se vidi da je upgrade u odnosu na smotanog Galica.
Joey zamalo gol, sjajna akcija Sosic, Alic i precka
Foco najbolji i najvece izenandjenje
Bice to jos bolje Lagumdzija kad se vrati
Cekamo jos Pjanica

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Krivo mi je radi prve tekme, trebalo se odmah sa Focom bez izmisljanja pozicija. Nazalost Sabic samo prosjecan igrac koji stagnira.NoDi80 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 04:05Dobar Zeljo pusti dusmanePablo11 je napisao/la: ↑04 avg 2025, 04:01Odavno veca avantura nije bila nego ovo gostovanje. Ono sto se uspjelo uzivo vidjeti nije ni djelovalo lose u drugom poluvremenu. Ne znam cemu tolika panika kad smo vodili par situacija ko da prvi put igraju lopte. Ovaj Konnings djeluje dosta bolje od krpica kojeg ne treba vise ni komentarisati. Bruka nad brukama sta radi iz kola u kolo. Troupee mi defanzivno djeluje sve bolje i bolje, vec se vidi da je upgrade u odnosu na smotanog Galica.
Joey zamalo gol, sjajna akcija Sosic, Alic i precka
Foco najbolji i najvece izenandjenje
Bice to jos bolje Lagumdzija kad se vrati
Cekamo jos Pjanica![]()
Fk Željezničar.
Jeko taj vezni nemoj da ga mi vežemo.Sarni je vise.
Odlična tri boda, tamam da se unese mir u kuću i da se pokuša završiti priča s investitorom.
Neobično drago mi je zbog Foče, ne iznenađuje me ono što je večeras pokazao, na treninzima je solidan, što je i večeras bio. ali je i to sasvim, sasvim dovoljno za dečka koji joč nema 18. godina.
On mjesta za napredak ima, fizika mu je poprilično zadovoljavajuća i on je zaista dobitak. S tim što mora raditi još jače, ovo treba da mu je podsticaj za daljnji napredak.
Kao što sam već naglasio, zbog ovakvih igrača i navijam za Želju, da ne gledam više onog guzonju.
Što se tiče špica Holanđanina, poprilično dobro se kretao, obzirom da mu je prva utakmica, ali, ne znam šta da kažem..
Čini mi se da mu napadač nije primarna pozicija.
Mislim da bi pozicija polušpica bila idealna za njega, vidjećemo.
Ono što mi se nije svidjelo je naša desna strana, protivnik je i previše puta lagano ulazio u naš šesnaesterac preko te strane.
To se definitivno ne smije dešavati.
Neobično drago mi je zbog Foče, ne iznenađuje me ono što je večeras pokazao, na treninzima je solidan, što je i večeras bio. ali je i to sasvim, sasvim dovoljno za dečka koji joč nema 18. godina.
On mjesta za napredak ima, fizika mu je poprilično zadovoljavajuća i on je zaista dobitak. S tim što mora raditi još jače, ovo treba da mu je podsticaj za daljnji napredak.
Kao što sam već naglasio, zbog ovakvih igrača i navijam za Želju, da ne gledam više onog guzonju.
Što se tiče špica Holanđanina, poprilično dobro se kretao, obzirom da mu je prva utakmica, ali, ne znam šta da kažem..
Čini mi se da mu napadač nije primarna pozicija.
Mislim da bi pozicija polušpica bila idealna za njega, vidjećemo.
Ono što mi se nije svidjelo je naša desna strana, protivnik je i previše puta lagano ulazio u naš šesnaesterac preko te strane.
To se definitivno ne smije dešavati.
- NerminFatic
- Kontakt:
Jesu li igraci sinoc prenocili u Posusju ili su nekad jutros stigli u Sarajevo?
Ja ne pamtim kad su Foco i Sabic dobili sansu i podbacili.
Foco maestralan sinoc, steta one asistencije. Sabic sinoc nesto losiji nego inace ali opet, milimetri su ga dijelili od asistencije kad je radovac pored gola osutao
Foco maestralan sinoc, steta one asistencije. Sabic sinoc nesto losiji nego inace ali opet, milimetri su ga dijelili od asistencije kad je radovac pored gola osutao
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Kakvo divno plavo jutro

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
-
- Kontakt:
Iako je prvo poluvrijeme bilo lose i bez prilika u drugom smo usli skroz ozbiljnije.
Prava izmjena Pejic-Vini je ubrzala nasu igru sto nam je donijelo i rezultat. Za mene je Pejic u ove tri utakmice pravo razocarenje, Cvetanovski mi je skroz nejasan, nekad odigra fenomenalnu utakmicu, a nekad se ne vidi na terenu.
Sosic prvo poluvrijeme katastrofa i misljenja sam da mu vise odgovara krilna pozicija nego kada igar 10-ku, nema on snage da se bori sa odbrambenim igracima, puno je opasnici sa krila i iz drugog plana.
Imamo sarolik i novi igracki kadar, valjda ce Adzem uspjeti sve posloziti, ali nam treba gol igrac, neko ko ce znati realizovati prilike.
Sve u svemu igru brisi bodove pisi i idemo dalje. Cestitke momcima i strucnom stabu
Prava izmjena Pejic-Vini je ubrzala nasu igru sto nam je donijelo i rezultat. Za mene je Pejic u ove tri utakmice pravo razocarenje, Cvetanovski mi je skroz nejasan, nekad odigra fenomenalnu utakmicu, a nekad se ne vidi na terenu.
Sosic prvo poluvrijeme katastrofa i misljenja sam da mu vise odgovara krilna pozicija nego kada igar 10-ku, nema on snage da se bori sa odbrambenim igracima, puno je opasnici sa krila i iz drugog plana.
Imamo sarolik i novi igracki kadar, valjda ce Adzem uspjeti sve posloziti, ali nam treba gol igrac, neko ko ce znati realizovati prilike.
Sve u svemu igru brisi bodove pisi i idemo dalje. Cestitke momcima i strucnom stabu
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Dobro je neko primjetio, Konnings stilom igre dosta podsjeća na Dangubića. Ne bi se reklo da je primarno devetka, jer se sinoć dosta puta nalazio i po krilima, pogotovo na desnoj strani.
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa, NeSamSafetee, sassari i 33 gosta.