Ima i toga, ali ima i Leclercovih gresaka. Najvise je tu zasigurno kriv Ferrari jer su svjesno forsirali kvale godinama, zbog slabijeg racepacea. Sve da bi subotom nahajcali svoje navijace, pa onda vracanje na zemlju u nedelju. Ono sto bi me zanimalo iz ovih pole pozicija je koliki je zaostatak u trkama, gdje nije pobijedio. Prilicno sam siguran da je prosjek makar 15 sec i to zahvaljujuci sto je Max uglavnom cuvao bolid kad pobjegne.Jabroni je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:23Sav besmisao te iznad statistike je danas izašao na vidjelo. Uzmeš pole s lošijim bolidom, zadržiš prednost na startu, odradiš odličan prvi stint a onda ti jave da imaju problem s bolidom i da gubiš sekund po krugu.
I sutra ti neki degen kači tu statistiku uz rol smajlije.
Norris će uvijek imat ovaj as u rukavu u vidu strategije u odnosu na Piastrija. Maestralno vozi na istrošenim gumama. Prilično sam siguran da Piastri ne bi imao onakav pace na kraju prvog stinta i da ne bi osvojio trku da su stvari bile suprotne. Na kraju dana, nuđena mu je ta strategija i odbio je.
S druge strane, Landu su loši startovi već ušli u glavu i mislim da će biti sve gore i gore. Još danas nije niko ni agresivno išao a opet je izgubio dvije pozicije.
Ono u sta sam uvjeren je da Leclerc nikad nece uzet WDC s Ferrarijem, nit Ferrari s njim. Prije 2 godine sam imao wild guess, da ce Piastri uzet WDC prije svih "contendera" nove generacije, a sad je sljedeci da ce Russel uzet prije Leclerca. Ne mirisem Georgea ni sekunde, ali je savrsen vozac za dominantan bolid. Ako ga sljedece godine dobije u Mercedesu, nece njima Max ni na pamet past.