jestamaji je napisao/la: ↑07 avg 2025, 16:24
svemalim1 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 16:11
Pact1921 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 16:08
Evo ja imam iskreno nepopularno misljenje za ovaj forum kao i vecina ljudi sa kojim ja idem svake sedmice na utakmicu . Ja bi radije da se mi ugasimo kao klub ali da znamo da smo klub radnicke klase protiv ratova , rezima i partija. Ako dodje taj neki drugi mirvic meni vise nece biti taj moj klub u kojim sam se zaljubio i uz koji sam odrastao . Bit cemo isto kao i pitari nisu mogli pa ih privatizovali , naravno zakonski tehnicki nisu ali u praksi jesu . Pa mi ako bog da kad osvojimo opet tu titulu a nismo je osvojili evo od 2013 pa bit ce prelijepa stvar jer ce biti osvojena uz pomoc navijaca i radnicke klase koja svaku utakmicu dolazi i uclanjuje i kupuje stvari i podrzava gdje god moze , a ne zbog tamo nakog sto niti je kad dosao na utakmicu ni na jug ni nigdje i hoce da ulozi pare kako bi imao sebi profita.
sad je tvoj klub dok zivi od pozajmica, dobre volje privatnika i kantonalne vlasti? koja je razlika kad ti wwin da milion ili kad mirvic ulozi milion?
mi nikada ne možemo postati nešto kao pitari, toliko nisko željo nikada ne može pasti. a ako padne onda to više nije željo
što se tiče svega ostaloga sa investitorom, bila to kladara, mirvić ili neko treći, ili sa nastavljanjem uzimanja sadake od benjamine i ostalih iz vlasti ..... kako god bude znaćemo relativno brzo na šta će to izaći i onda možemo reagovati, svako na svoj način.
meni se ne sviđa ni da nam politika pravi tribine i oprašta/pomjera dugove niti da nam dođe neki investitor koji onda smatra da smo mi njegova lična prćija, ali sve se to može relativno pametno definisati i napraviti prihvatljivim. hoće li se to desiti? neznam! lično ne vjerujem da hoće ali ja sam pesimista, elem ko zna
poenta je da klub ne moze zivjeti od navijaca. ne stoji nama wwin na dresu radi ukrasa, nego jer su nam ljudi dali 250k godisnje da ih reklamiramo. i to je privatni kapital. sto je vise nas klub kad nam wwin da 250k ili kad mirvic potrosi 2 miliona? wwin je dao pare i sad ima covjeka u upravnom odboru. posteno.
mi ne mozemo biti kao pitari sve i da hocemo, jer imamo imovinu i jer smo drugacije uredjen klub. tokom pregovora sa bilo kojim investitorom jasno se definisu prava i obaveze za obje strane i nadje kompromis.
napisao sam maloprije, koje su ti opcije? ovo sto sad radimo moze, s tim da ti je maksimum osciliranje izmedju borbe za opstanak i borbe za europu. da ces postati moderan, samoodrziv, uspjesan klub, neces. i bices uvijek u opasnosti od gasenja. od toga nas u svakom momentu dijeli par aktiviranih pozajmica ili par losih sezona ili par politickih odluka nepovoljnih za nas.
ima i druga opcija, a to je da budes ravaku politike kao borac, zrinjski i velez. i ima treca da neko investira u klub. koja je najbolja?