Premijer liga BiH 2008/09

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

RBA 1987
Kontakt:

Re: Premier liga BiH 2008/09

Post Postao/la RBA 1987 » 02 jun 2009, 14:40

' " $ % ' $ $ еура па % $ $ & ", " $ " $ на ?, " те ?.....
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

miki27
Kontakt:

Post Postao/la miki27 » 02 jun 2009, 15:13

Ajduk je napisao/la:Treba vec jednom napraviti rez. Na Slobodi, Zrinjskom ili Sarajevu - svejedno. Ako nemas adekvatan stadion za odigravanje utakmica Premier lige - imas drugu ligu. Sto se tice stadiona za Europu FIFA ima ostre kriterije sto se toga tice. Mislim da samo Široki i Čelik imaju adekvatan stadion za Europu. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
I nije to problem kluba ili uprave, vec grada, mjesta i drustva u cijelini.
Greška. Stadion pod bijelim brijegom ispunjava sve uvjete i niti jednom nije bio sporan. Sad što tebi ružno izgleda sigurno nisi jedini koji tako misliš ali stadion što se evropskih utakmica tiče je tip top.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 02 jun 2009, 15:19

Ja bih stavio da je unfrastrukturni uvjet za premijer ligu ;
1) Uredne svlačionice (smješno je da se ovo uopće spominje)
2) Minimalno 3000 sjedećih mjesta
3) Obavezno osigurati prostor za gostujuće navijače.
4) Prostor za novinare .....
Ovo stvarno nije nešto ni veliko ni skupo,a tko ovo ne može ispuniti definitivno mu nije mjesto u najvišem rangu.
Doduše i sada postoje slična pravila, samo ih se neki ne pridržavaju!

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 02 jun 2009, 15:35

Dominković želi poništiti prvenstvo

Kada je Orašje ispalo iz lige, Iljo Dominković je saznao da Premijer liga može biti neregularna i da će se tada poništiti prvenstvo...
01.06.2009.

Iako je rok za prijavu nogometnih klubova u evropska takmičenja već trebao biti upućen čelnicima UEFA-e, slučaj Slobodine suzpenzije poremetio je administrativce u NS BiH. "As" otkriva detalje Slobodine suspenzije i čiji je interes da prvenstvo bude neregularno.

Poništavanje prvenstva

- Kada je Orašje ispalo iz lige, Iljo Dominković je saznao da Premijer liga može biti neregularna i da će se tada poništiti prvenstvo. Svi misle da je Dominković pao kada je Orašje ispalo iz lige, ali on ima sada zadatak da prvenstvo bude neregularno, pa da ponovo isti klubovi igraju u Premier ligi, s opcijom proširenja - veli jedan od članova komisija pri NS BiH.

Logika je čista, ako je Sloboda igrala pod suspenzijom, niko ne može u Evropu i poništava se prvenstvo, a ako nije, Tuzlaci idu u Evropu. Dominkoviću problem prave drugi hrvatski predstavnici, prije svih Široki i Zrinjski, jer oni žele u Evropu. Član Disciplinske komisije Ilija Plavotić kazao nam je kako je problem u administraciji Saveza, a ne komisijama.

Bez pečata

- Slobodi je Disciplinska komisija odredila predsuspenziju 31. oktobra 2008. godine i kazala kako mora uplatiti dug Budućnosti iz Banovića u roku od 15 dana. Na prvoj sjednici dobili smo papir bez pečata, a na drugoj papir s pečatom, što pokazuje kako radi administracija u našem Savezu - govori član Disciplinske komisije Ilija Plavotić.

Žrijebanja za međunarodna takmičenja počinju 20. juna, a kako nam je kazao sportski direktor Slobode Enes Mešanović, Sloboda će zahtijevati povlačenje svih svojih ljudi iz NS BiH ukoliko se ne riješi ovaj slučaj.

- Mi imamo jasne stavove: ako smo suspendovani, cijelo prvenstvo je neregularno. Međutim, ako nismo, mi trebamo ići u Evropu i to je sasvim jasno - govori za "as" sportski direktor Slobode Enes Mešanović.

Prebacivanje loptice
Nek rade sa prvenstom šta god hoće,al mi trofej ne vraćamo :D

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 02 jun 2009, 16:30

Ma ovo je Labuđi pijev.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jun 2009, 16:55

Ajduk je napisao/la:Po meni bi bilo najzasluznije da su ispali Sloboda i Čelik obe ekipe dali su manje golova od bilo koga u ligi ... igraju daleko najruzniji nogomet kod kuce uz pomoc suca su dobivali 95% utakmice u 90+ i to penalima i ostalim muljazama.
jah...upravu si :roll:
@Eagles,naravno da nema vracanja pehara,kao sto smo i mi htjeli kup donijet,al daleko bio,izrezite ga na pola :P :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 jun 2009, 16:56

Ajduk je napisao/la:Po meni bi bilo najzasluznije da su ispali Sloboda i Čelik obe ekipe dali su manje golova od bilo koga u ligi ... igraju daleko najruzniji nogomet kod kuce uz pomoc suca su dobivali 95% utakmice u 90+ i to penalima i ostalim muljazama.
koju si ligu ti pratio, matere ti! :roll: :roll: :roll:
Celik uz pomoc penala je dobivao utakmice kuci. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedan penal dosudjen u prvom dijelu sezone protiv Zvijezde i promasen :!:
A u drugom osim meca protiv Borca, sve glatke pobjede i jos 4 boda sa strane.
malo golova je bilo u prvom dijelu sezone, jer je Celik igrao prakticno bez napadaca. Hadzic je vecinu prvog dijela bio povrijedjen, a i Kapetan takodjer!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 02 jun 2009, 17:05

jel ti kontas sta si napisao????? :? :? :? :? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

CB_nicaZe
Kontakt:

Post Postao/la CB_nicaZe » 02 jun 2009, 22:36

`ajd `ajduce nedipr majke ti...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 03 jun 2009, 00:26

Reći ću ti da pričaš/pišeš neistinite stvari, i to nije lijepo od tebe, Ajduče. Reći "lažeš" nije primjerno i kulturno, stoga ću te zamoliti da povučeš napisano, bar glede Čelika. Navijač sam Zvijezde, nemam veze sa zeničkim Čelikom, no ovaj klub je po meni igrao ove sezone najljepši fudbal, uz Zrinjski, Sarajevo, Borac i Zvijezdu. Sloboda jeste ekipa koja igra na rezultat, fokusirana na odbranu, no Čelik nije. Pratio sam ih par puta na BHTV-u, imao sam priliku ekipu pogledati uživo u Gradačcu protiv Zvijezde, kada su odnijeli bod, a ja ću kao poznavatelj najvažnije sporedne stvari na svijetu reći da su zaslužili pobjedu. Igraju brz tempo, imaju brze igrače i nada sve tehničare, po meni su zaista sjajna ekipa.

Od sada, piši samo ono što znaš da je provjereno, nekorektno je pisati tako o nečijem klubu, nemaš argumente za to, ili mi pak dokaži da nisam upravu.

Glede prvenstva i ovih izjava Dominkovića, što reći, bruka se gdje god se pojavi. Gospodine, štovani, hrvatski branitelju, sramotiš sebe, našu ligu, našu državu...
I on će kao predsjednik N/FSBiH da poništi prvenstvo, mislim koliko idiotiskih stvari ću danas pročitat ili čuti, to je prosto za nepovjerovat. Da, baš sam čitao na Gazzeta dello Sport kako Berlusconi poništava titulu Interu, te pravi Seriju A neregularnom, kako bih Milan podigao trofej "scudetta" ;)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

um vuk
Kontakt:

Post Postao/la um vuk » 03 jun 2009, 00:37

mislim da je došlo vrijeme da se FK "Sloboda" tuzla preimenuje u FK "Priopćenje" Tuzla..
milim da ni oni sami više neznaju šta bi još mogli nabaljezgat..bože sačuvaj kluba :roll:
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 jun 2009, 23:30

miki27 je napisao/la:
Ajduk je napisao/la:Treba vec jednom napraviti rez. Na Slobodi, Zrinjskom ili Sarajevu - svejedno. Ako nemas adekvatan stadion za odigravanje utakmica Premier lige - imas drugu ligu. Sto se tice stadiona za Europu FIFA ima ostre kriterije sto se toga tice. Mislim da samo Široki i Čelik imaju adekvatan stadion za Europu. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
I nije to problem kluba ili uprave, vec grada, mjesta i drustva u cijelini.
Greška. Stadion pod bijelim brijegom ispunjava sve uvjete i niti jednom nije bio sporan. Sad što tebi ružno izgleda sigurno nisi jedini koji tako misliš ali stadion što se evropskih utakmica tiče je tip top.
Što se tiće stadiona pod Bijelim Brijegom, UEFA bi trebala provjeriti na koji je način HŠK Zrinjski došao u posjed istog i na osnovu kojih dokumenata. Tek kad se utvrdi ispravnost sticanja vlasništva istog, mogli bi se razmatrati uslovi za odigravanje euro utakmica. Pozdrav...

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 04 jun 2009, 02:39

um vuk je napisao/la:mislim da je došlo vrijeme da se FK "Sloboda" tuzla preimenuje u FK "Priopćenje" Tuzla..
milim da ni oni sami više neznaju šta bi još mogli nabaljezgat..bože sačuvaj kluba :roll:
mislim da je doslo vrijeme da ti prestanes laprdat i mlatit praznu slamu ovdje :roll: ..vama da se ovo uradilo sto se radi sa Slobodom digla bi se i kuka i motika u zastitu tisucljetnih hrvatskih interesa koji bi naravno bili ugrozeni :roll: ...vi cete nekom drzat predavanja...ne rise sviju ti :roll: ...fora postenjacine :roll: ...do iduceg bacanja salova i napustanja stadiona svoga kluba..vozdrica vuce :mrgreen:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

um vuk
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH 2008/09

Post Postao/la um vuk » 04 jun 2009, 14:42

Np.samo znam da se vodi takmičenje između fk sloboda i fukara ko će izdat više priopćenja po sezoni..trenutno u vodstvu fk sloboda..ajmo fukare možete ih još stić.. :mrgreen:
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

miki27
Kontakt:

Post Postao/la miki27 » 04 jun 2009, 14:54

Lani su Slobodi dali licencu u posljednem trenutku i to na obećanje dogodine sve na vrijeme. I šta se dešava, ove godine ista priča. Pa igrače im nemaju ni zdravstveno osiguranje, ljude tjeraju iz bolnica a ovamo svi im drugi krivi. Lako ćete vi za savez prvo počistite ispred svoje kuće.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 jun 2009, 16:07

Disciplinska komisija NS BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu potvrdila je da Sloboda ni jednu utakmicu Premijer lige BiH nije igrala pod suspenzijom.
Za ovakvu odluku glasala su četiri člana komisije, jedan je bio protiv (Rogić iz Mostara), dok jedan član nije prisustvovao sjednici.
- Ovakva odluka nameće zaključak da je Sloboda nepravedno ostala bez licence za evropska takmičenja, ali je to sada stvar drugih tijela NS BiH, izjavio je predsjednik Disciplinske komisije Duško Glišić.
Međutim, predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje, Đorđe Starčević, izjavio je za T.....ba da, što se njega tiče, sav posao oko licenciranja klubova je završen i ta komisija ne namjerava se ponovno sastajati.

U Slobodi se ne mire sa ovakvim stavom, jer smatraju da im je nastup u Evropi osujećen igrama pojedinaca iz Saveza i pojedinih klubova. Ako je za Evropski kup prijavljen Široki Brijeg umjesto Slobode, klub će podnijeti kaznene prijave protiv odgovornih osoba u Savezu i tražiće odštetu za
izgubljenu zaradu koja je zajamčena svim sudionicima evropskih takmičenja
vec sam umoran i ja postao od ovakvih i slicnih postova.Postalo je evidentno da nesto ne stima,da ovim izjavama svako sebe stiti,svako sebe cuva i samo zelim da se u ovom trenutku odgovori na zahtjev navijacke skupine Fukare Tuzla,tj.na ono sto je trazeno u saopstenju navijacke skupine.Dakle,da savez javno istupi i obrazlozi svoju odluku konkretnim dokazima,da znamo ko je ustvari kriv,ako je to uprava da prvo "poscistimo svoju avliju".Medjutim,ovim i ovakvim izjavama,stavovima,prebacivanjem odgovornosti jednih na druge, celnici i sluzbenici Saveza svakom razumnom daju i previse razloga da sumnja u ispravnost i korektnost ove njihove odluke..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 jun 2009, 22:34

http://www.hnkorasje.com/index.php?opti ... &Itemid=58

ljudi,procitajte ovaj clanak i obratite paznju na nezakonitosti,sukobe interesa,neustavnosti itd itd...
ovaj clanak svima otavara oci kako i sta se radi u nasoj ligi :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.