jasmin10 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:55
Beduin je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:49
jasmin10 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:06
Tabakovic, Bajraktarevic, Gazibegovic, Huseinbasic, Hadzikadunic.
Kolega vjerovatno misli na te igrače, koji i jesu bolji od ovih sa spiska.
Od koga je Huseinbasic bolji na svojoj poziciji? Ja ga ne vidim konkurencija Tahirovicu/Sunjicu, a zakmicarski je totalno van forme i minutaze, ako cemo realno.
Dennis jeste bolja opcija umjesto Malica npr (ne znam jel' Radeljic pozvan?), ali opet dolazimo na pitanje forme i minutaze u odnosu na konkurenciju. I ja sam za to da je on u ekipi, gotivim ga opasno kao osobu i igraca.
Tabakovic sam i sam vidio na prosirenom spisku, ako nista.
Esmir? Vecina vas vidi Naila kao konkurenciju mu (ako je pozvan), a Nail sve u repki je odigrao na desnom beku pa je konkurencija Gazibegovicu, a ne Esmiru. Jusuf je i bez minutaze klasa za Naila, to smo svi saglasni i najvise zalim sto on nije pozvan i kao opcije lijevo, ako nista.
Ne znam, sve je to u pet deka i po kvalitetu i po formi. Jedni malo iskusniji i bez minutaze, drugi nesto neiskusniji i sa iole nekakvom minutazom, u vecini slucajeva. Previse se place za pojedincima, Huseinbasic ama bas nista u reprezentaciji nije odigrao, Jusuf nit smrdi niti mirise (ali i dalje je trebao biti tu), dok je Haris prica za sebe, vrhunske dvije sezone u Cvajti i onda nista na vecem nivou zasad. Ova sezone mozda i bude nesto bolja, vidicemo.
Bazdar/Kulenovic je neko morao biti nepozvan ili na prosirenom spisku da bude. Sve ostalo je bare-bare. Neka rezultat u naredne svije utakmice govori za sebe.
Huseinbasic je sigurno bolji od Ifeta. Nail je pozvan kao krilo i suvišno je govoriti da je Esmir miljama kvalitetniji igrac. Tabakovic je bolji od Kulenovića sigurno. Hadzikadunic je Nesta za Radeljica.
A Gazibegovic Dani Alves za Malica.
Bespotrebno je sada porediti, samo sam se nadovezao na post iznad.
Najveća šteta je za Esmira i Jusufa. Jer drugačije je kada udje zadnjih 20 minuta Esmir a drugačije kada udje Omerovic. Ljudi se samo mogu smijati kao sto su se i smijali kada bi god ovaj bio na terenu.
Vec sam pisao na drugoj temi, kad je Nail odigrao u reprezentaciji kao krilo? Do sad 3 tekme, cini mi se, kao bek igrao. Ne vidim ni sad zasto ne bi bio opcija pored Malica i Dedica, jer u slucaju potrebe mi lijevo nemas nikoga osim Burnica.
Za ovaj propust je naravno kriv selektor i ostali strucni stab jer je Jusuf morao biti pozvan, narocito sad kad izostavlja Mujakica (Bogu hvala).
Fakat nemam pojma da je Ifet i pozvan. Naravno da je Huseinbasic daleko iskusniji i igrao je daleko jace utakmice na klupskom nivou, ali evo ove sezone ne racunaju na njega ako je vjerovati medijima, sto ne bi bilo fer jer je ostao uz klub kad je bilo najbitnije i odigrao dobru sezoni u Cvajti.
A vidim da i Ifet igra finu sezonu u Rusiji zasad, takmicarski je u formi, mada ne vjerujem da od njega ima nekog igraca. Samo je problem sto ni Denis nije odigrao nista u reprezentaciji niti znamo ima li neki problem nakon onog odlaska prosli put. Vrijeme je da takve stvari ili se izglade na vrijeme (kao i kod Tabakovica i ostalih) ili da se obznani sta je posrijedi i da se ne nagadja i pljuje selektor ili igrac odmah.
Isto tako i kod Dennisa, taman odigra dobru sezonu i izbori visi rang rakmicenja, smire se strasti sa selektorom i onda problem sa klubom, ne igra nikako sad kad nam je najbitniji. I opet se vrti sve u krug, ovo kvalitetniji i iskusniji igraci ne igraju nikako, ovi hedalji igraju i u takmicarskoj su formi i selektor neke bira zbog forme, druge bira po svom nekom sublejtivnom kriterijumu, a mi cemo vazda biti za neke odluke, za druge necemo.
Govorit cemo da se trebaju pozivati oni koji igraju u klubovima, ali ce nam smetati sto nema Esmira, Dennisa, Huseinbasica, i tako u krug brate uvijek isto. A svi smo manje-vise saglasni oko vecine igraca, osim par njih koje favoriziramo ili ne.
Meni je Esmir drag momak, ja volim tehnicare i fudbal najvise sam gotivio radi driblinga, tehnike, ali objektivno Esmir tek treba da nesto ucini sa svojom karijerom i usmjeri paznju na minutazu, a ne ime kluba. Nisu fer ni u PSV-u prema njemu, trebali su odmah ili mu dati sezonu da igra i dokazuje se ili ako su procijenili da ne moze odgovoriti zadacima onda neka ide na posudbu i tamo igra redovnije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤