Pa onda najbolje da ne dovodite igrace ako ti je argument da sudije ne daju titulu. Nisi titulu zasluzio svojim igrama i to je to. Zavrsio si treci proslu sezonu sa istim brojem bodovao kao i mi a pogledaj razliku u igrackom kadru. Dosta vise vaseg kukanja. Sudije su problem svima i tu je kraj ovoj raspravi. Ako ces se sa ovim timom vaditi na sudije onda to nije zdrav razum, ponavljam.Zeko87 je napisao/la: ↑20 avg 2025, 11:18Pa vidi prijatelju, razlika je to što svaki klub osim Borca u državi mora biti 3x bolji od skoro svakog protivnika da bi pobijedio. Borac nema ni priliku da bude van forme, upadne u neku krizu. Toliko ste ovisni o navlačenju da vam je prošle sezone jedan neočekivan kiks uzeo titulu.Orvel je napisao/la: ↑20 avg 2025, 10:09Ovi fakat nisu zdravi. Covjek im kupi najjace igrace u ligi, znaci u ekipi imate 3-5 najboljih igraca lige. I ono prije tekme kuka na sudjenje.
Evo prva tri kola ste imali ok sudjenje pa niste nista napravili. Igra vam je mrljava, svi u napadu, trkacki prejaki alievidentno da vas svako moze iznenaditi, pogotovo kad primite gol, vi vise ne postojite. Al za sve to je kriv sudija. Ne vrijedi ovdje nista razumno pisati osim one najnize "provokacije".
Slažem se da je prva tri kola podnošljivo uđenje. Stim što protiv Borca godinama (tačnije ne sjećam se kad je ikome sviran penal protiv Borca, ako može da mi osvježiš memoriju) nije sviran penal kao što je sviran za Slogu protiv Sarajeva i što se Radniku podvlačila čašica koljena i prizna gol. Eto odmah 2-4 boda koje Borac nikad ne bi izgubio, a Sarajevu s otkinuti s pjesmom.
Izgleda da u ovoj ligi što Sarajevo ima bolji sastav,proporcionalno raste argument da ga se može zakidati gdje ko stigne.
A evo moja teorija jer mi pade na pamet da je vico prije pocetka sezone govorio da xe biti promjena u sudijskoj organizaciji i da trazimo strance da dodju da to reorganizuju.
Ja mislim da gledamo dobro sudjenje u prvim kolima upravo zbog toga. Var se oglasava kad treba, sudije mijenjaju odluke u skladu sa VARom, ne desavaju se veliki incidenti. I sve to da bi se spustila lopta i da bi se reklo OK, ovi mogu sami iznijeti ligu, ne trebaju stranci da reorganizuju sudijsku organizaciju. Ja garantujem da se skrenula paznja na lakrdije onaj dan kad je Sloboda napustila teren protiv Posusja u Tuzli. To je trenutak kad su stavljeni pod lupu. I sad moraju par kola biti posteni i raditi najbolje sto mogu (grijesit ce opet ali ne sistemski). A vec krajem septembra ocekujem opet cirkus cim dobiju odobrenje da rade dobar posao.