Ljetovanje/Putovanja
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Ljetovanje/Putovanja
Da li je neko iz Sarajeva putovao busem u Milano ili neki drugi grad u Italiji, mozda u skorije vrijeme ? Nisam siguran da li postoji neka linija ili prevoznik.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Nude ti sve zive agencije busem za milano i ostale ita gradove. Mada se vecina prebacila na avio aranzmane zbog direktne linije.
Ako trazis direktnu bus liniju, onda na flixbusu potrazi.
Ma nista od agencija, nemaju dovoljan broj izgleda pa im se ne isplati. Pogledat cu, hvala.
Call the coroner!
Ne javljaj se ovim lijevim kao kosmopolit i city travel, kod njih nikad nema dovoljan broj. Trazi tipa hari ili riho, ventura, oni pretezno vazda idu, samo pricekaj septembar da izbace ponude.
Evo recimo sol.azur ima u novembru.
https://www.****.ba/putovanja/milano ... 2025-11-21
- superFrankie
- Kontakt:
Ma razumijem, al eto u venturi sam imao, pa mi ljudi otkazali, sad gledam onda nesto u sopstvenoj reziji ako uspijem.Finn je napisao/la: ↑23 avg 2025, 14:29Ne javljaj se ovim lijevim kao kosmopolit i city travel, kod njih nikad nema dovoljan broj. Trazi tipa hari ili riho, ventura, oni pretezno vazda idu, samo pricekaj septembar da izbace ponude.
Evo recimo sol.azur ima u novembru.
https://www.****.ba/putovanja/milano/putovanje-milano-i-jezera-italije-25-novembar/1220/#dateFrom=2025-11-21

Call the coroner!
Onda ti je najbolje avio ryanair, pogotovo ako te interesuje samo milano, bez genove i coma kao u agencijama. Mozes naci za 60ak eura povratnu.
-
- Kontakt:
Bukvalno ti treba 200 KM do Milana avionom plus prevoz iz bergama, ako na vrijeme rezervišeš.
1921
Imam jarana koji studira u Torinu. On se busem prebaci do Milana ili Bergama (nisam siguran tačno u koji od ova dva grada) i dođe u Sarajevo avionom.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- LegendKiller
- Kontakt:
Aerodrom Milano na koji ide većina letova se i nalazi kod Bergama. Letiš na taj aerodrom, uzmeš bus i za 45 minuta si u Milanu. Milano I sva za okolina su nevjerovatno transportno povezani tako da se za prevoz ne trebaš sikirati. Ima Milan još jedan aerodrom odmah do grada ali to je za elitu zbog cijene. Moja savjet ti je da ideš ovako.
Ako ti se bas ne leti, a nema direktne linije za Milan, onda kombinuj do Zagreba ili Ljubljane pa dalje za Milan.
Sto se tice agencija kada su praznici bude aranžmana, ja sam jednom za novu godinu išao busem.
- VensanKasel
- Kontakt:
Na koji aerodrom misliš , na Linate ?LegendKiller je napisao/la: ↑23 avg 2025, 18:36Aerodrom Milano na koji ide većina letova se i nalazi kod Bergama. Letiš na taj aerodrom, uzmeš bus i za 45 minuta si u Milanu. Milano I sva za okolina su nevjerovatno transportno povezani tako da se za prevoz ne trebaš sikirati. Ima Milan još jedan aerodrom odmah do grada ali to je za elitu zbog cijene. Moja savjet ti je da ideš ovako.
Ako ti se bas ne leti, a nema direktne linije za Milan, onda kombinuj do Zagreba ili Ljubljane pa dalje za Milan.
Sto se tice agencija kada su praznici bude aranžmana, ja sam jednom za novu godinu išao busem.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- LegendKiller
- Kontakt:
Da na aerodrom Linate, on je uz sami gradu, možeš i metroom do centra. Ima i treći Malpensa on je zapadnije ali na taj nisam išao tako da ne znam situaciju.
Je li neko upoznat sa ovim stranicom lovci na putovanja, vidim imaju brutalne ponude
- kraljttbvb
- Kontakt:
Čim je jeftino, citaj ona sitna slova gdje sve bitno pise.
Ja jednom na nekoj stranici naletio na Jordan i posjetu Petri, milja po osobi. Odmah se naložio da ja i žena idemo.
Kad tamo sitnim slovima pise da pored milje treba platiti još skoro toliko, ništa u osnovni paket nije uračunato...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Agencije uglavnom rade na tom principu. Stave osnovnu ponudu i pored toga dodaju izlete koji se dodatno plaćaju. Sad možeš ti bez izleta, ali to ti je npr. putovanje u Pariz, a izleti su posjeta Louvre, Notre-Dame i slično. Uglavnom te top lokacije, pa samim tim i nema smisla da posjetiš taj grad, a da ne obiđeš ta mjesta.
Pored toga van osnovne ponude ti je uvijek viza, putno-zdravstveno osiguranje, ako si recimo samac doplaćuješ jednokrevetnu sobu itd...tako da nakupi se toga.
Pored toga van osnovne ponude ti je uvijek viza, putno-zdravstveno osiguranje, ako si recimo samac doplaćuješ jednokrevetnu sobu itd...tako da nakupi se toga.
it's football day
- superFrankie
- Kontakt:
Koliko znam oni nisu klasicna putnicka agencija, nego za destinacije koje imaju na stranici nadju najpovoljnije letove i jeftin smjestaj, svakako ti sam sve tu rjesavas. I kupovinu karte i rezervaciju smjestaja i prijevoz do odredjenog aeredroma, i vecinom su tu u pitanju putovanja sa niskobudzetnim kompanijama poput ryanaira tako da je od prtljage najcesce ukljucen samo mali ruksak. Ali je super stvar ako zelis ici u vlastitoj reziji, pomogne ti da vidis za koje destinacije u tom trenutku imas jeftine letove i sl.
Trenutno korisnika/ca: edvaE2, MaroonBjelave i 8 gostiju.