Norveški fond prodao dionice Caterpillara zbog izraelskog rušenja palestinskih kuća
Norges Bank Investment Management (NBIM), vrijedan oko 1,8 bilijuna eura (1800 milijardi eura), priopćio je jučer da je iz etičkih razloga izbacio Caterpillar i pet izraelskih banaka.
I dok je fond ove godine već isključio više od 20 izraelskih tvrtki, Caterpillar je prva velika američka kompanija koja je uklonjena u sklopu revizije kojom se želi osigurati da ulaganja ne doprinose kršenju međunarodnog prava.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Bolje nismo ni zasluzili.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
I mi u krugu ni krivi ni duzni.
Godišnjica Povelje Kulina bana treba da bude praznik, koji će obilježavati intenzitetom izborne kampanje.
Nastupi, tribine, obilazak manjih sredina itd.
Nastupi, tribine, obilazak manjih sredina itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Okruzeni smo retardima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- invincible1921
- Kontakt:
Volio bih da neko uradi istrazivanje, a nije tesko doc do tih podataka: Koliko udesa u sarajevu se desi radi mobitela...ja mislim da je jedno 80%...
=\_1921_/=
- Beduin
- Kontakt:
Ima li negdje da se kupi privjesak za lancic srebrni/zlatni u obliku tega, bucice?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- VensanKasel
- Kontakt:
Nayebala je ona pravo , ima ovdje štete baš , vjerovatno je podnožje vozila oštećeno dobro ... Ako je mjenjač zeznula , hatma dova joj je .invincible1921 je napisao/la: ↑29 avg 2025, 10:56Volio bih da neko uradi istrazivanje, a nije tesko doc do tih podataka: Koliko udesa u sarajevu se desi radi mobitela...ja mislim da je jedno 80%...
Šta ćeš , Instaqrac važniji od života

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Oj Sarajevo grade , šta ti papci rade ...

Inače , iz Golfa je izašao naš dokazani sportista Dževad Poturak , za primjer mladima gdje treba da se parkira , ispod hlada duša draga

Inače , iz Golfa je izašao naš dokazani sportista Dževad Poturak , za primjer mladima gdje treba da se parkira , ispod hlada duša draga

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ja sam se izofirao prije 10 tak dana kad sam na grupi SDA zbog ove slike ih sve ispljuvao. Medjutim istina je drugačija, dobio sam slike 20 potpuno novih kolica nabavljenih prosle godine odmah desno od ove slike a ova kolica koriste za prevoz do tuša i pranje nepokretnih osoba koja su se ukenjala i onih nakon operacije koji leže teško povredjeni itd...
Uglavnom tuzl.anski.ba je odmah to istražio i populiste na koje sam i ja kao papak nasjeo demantovao.
Ne mogu link postaviti jer forum nedozvoljava ali ukratko..

Uglavnom tuzl.anski.ba je odmah to istražio i populiste na koje sam i ja kao papak nasjeo demantovao.
Ne mogu link postaviti jer forum nedozvoljava ali ukratko..

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Opet američki nosioci demokratije hoće da izvrše agresiju i invaziju na drugu suverenu zemlju, čudno od takvih mirotvoraca 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Donose demokratijubaboedindzeko09 je napisao/la: ↑29 avg 2025, 20:56Opet američki nosioci demokratije hoće da izvrše agresiju i invaziju na drugu suverenu zemlju, čudno od takvih mirotvoraca![]()
Najveći zločinci modernog doba. Nafta iz Venezuele miriše sve do Bijele kuće. Red je da se tamo zavede demokratija. 

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Jesi uhvatio išta od hutbeVensanKasel je napisao/la: ↑29 avg 2025, 13:15Oj Sarajevo grade , šta ti papci rade ...
Inače , iz Golfa je izašao naš dokazani sportista Dževad Poturak , za primjer mladima gdje treba da se parkira , ispod hlada duša draga![]()

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
1946-1987
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 81 gost.