Dobro ja fudbal nisam gledao ni na igricama a ti si Bog otac fudbalskih analiza, ako ce ti tako lakse biti...broj6 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 00:22Pozicija nema veze? Ti fudbal na igricama gledao i Ronalda na beka gurao. Pa stoper i bek mozda dvije pozicije koje su najvise razlicite i zahtjevaju drugacije stvari. Kao stoper trebas znati drzati fokus, pogotovo ako igras u ekipi koja napada. I potrebne su ti brze i spretne reakcije na malom prostoru, nema neke trke i sprintova. Zato i jest pozicija osim golmanske koju veliki igraci igraju i sa 40 godina(Pepe, Ramos, Nesta, Chiellini) beka i krilo neces vidjeti u tim godinama. Eh nasem Riletu za tu poziciju u ekipi sa 2 stopera fali 2 glave visine. S druge strane bek je igrac koji pokriva najvise terena i pretrcava svako malo po 70 metara. Mora biti spreman i pametan kako iskoristiti snagu i pokrivati nazad a opet pomoci u napadu. Beganovic kod nas to dobro radi, mozda nas najspremniji igrac, ali tehnicki ogranicen za nesto u napadu. Kupresak visi u napadu ali ispasta odbrana dosta. Rile ne moze vise igrati tu poziciju jer mu guzovi ne daju, a ima dobar ubacaj (i sut smo vidjeli protiv Radnika). Ali trka 90 minuta po strani, nikako.. eh zato sto je on neki mix te dvije pozicije i jest doveden ko desni stoper u Zekicevoj formaciji. Trenutno je totalno beskoristan.ajdohordas je napisao/la: ↑30 avg 2025, 00:12Kakve to veze ima sa spremom ? Ako si spreman na jednoj poziciji spreman si i na drugoj, samo takticki mozes losije odigrat ako pozicija nije prirodna.
To sto ti pricas veze nema.
U svojim glupostima demantujete sami sebe...
Prica otisla u totalno drugom pravcu...
kazes eto vam Rile na beku totalno nespreman...
ja ti kazem, kako je protiv Craiove igrao beka i bio ful spreman do 80 minute kad je izasao zbog blažeg udarca.
Sta se promjenilo za mjesec ?
Ne moze na istoj poziciji prije mjesec biti spreman a sad ne. Glupo razmisljanje. Ako si spreman, spreman si i na zadnjem veznom
I u napadu i na beku.
Igrat ces 300% na svaku loptu, ali ces takticki losije odigrat ako si na neprirodnoj poziciji.
Kod njega nije problem sprema, nego covjek igrao 4/5'utakmica stopera prinudno i u svemu tome se malo izgubio. To nam je generalno problem godinama unazad da se igracima iznisljaju te neke pozicije.
Uvijek bih ga gurao na beka. I u formaciji sa 4 pozadi i u 352 na wing beka... nek ima 5 ponavljanja za utakmicu ja znam da ce od njega 4 od 5 biti korisno i opasno za protivnicku ekipu.
Na stoperu je totalno beskoristan, u postavci 352 kao desni stoper malo korisniji ali ni tu se ne moze iskoristit njegov puni potencijal.
Ali hajde, svako svoj stav i misljenje ima.