FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Ma jest bilo incidenata između navijača, ako se ne varam u sezoni 2008/09 u vrapčićima, tu ste upravu, ali mislim da zbog huligana ne trebaju odnosi dva kluba da se zaoštravaju, naprotiv samo da idu nabolje. To je moje mišljenje. Željo kao klub volim i poštujem kao svoje rođene, tako da nema razlike između njih, a ono što je Željo kroz historiju postigao, novopečeni klubovi, mogu samo sanjati i ništa više.
Nek sve protekne u fer i korektnoj igri i nek bolji pobijedi....
Nek sve protekne u fer i korektnoj igri i nek bolji pobijedi....
- partibrejker1921
- Kontakt:
partibrejker1921 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... bh-fudbala
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... bh-fudbala
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- partibrejker1921
- Kontakt:
Da, da. : ))) A inače, dobre statistike se sve češće ukazuju i na oficijelnoj stranici. : ))tm84 je napisao/la:partibrejker1921 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... bh-fudbala
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... bh-fudbalajos da nije one tri sezone veleza u prvoj ligi federadije prestigli bi derbi po broju utakmica
tm84 je napisao/la:nije problem ide statistika:AlemC85 je napisao/la:Može li iko objaviti rezulate utakmica između veleža i želje odigrane u okviru prve savezne lige jugoslavije?
Ako neko može, bilo bi dobro da pogledamo tu statistiku..
45/46 republicka liga bih: 2-1 (sarajevo), 0-0 (mostar)
48/49 republicka liga bih: 0-0 (sarajevo), 2-2 (mostar)
1951 druga liga: 1-3 (sarajevo), 2-1 (mostar)
53/54 druga liga: 3-5 (sarajevo), 0-2 (mostar)
55/56 prva liga: 2-0 (sarajevo), 2-2 (mostar)
57/58 prva liga: 4-1 (sarajevo), 3-1 (mostar)
58/59 prva liga: 1-0 (sarajevo), 1-2 (mostar)
62/63 prva liga: 1-1 (sarajevo), 0-1 (mostar)
63/64 prva liga: 3-1 (sarajevo), 3-2 (mostar)
64/65 prva liga: 4-1 (sarajevo), 0-0 (mostar)
65/66 prva liga: 2-1 (sarajevo), 0-2 (mostar)
66/67 prva liga: 4-1 (sarajevo), 0-1 (mostar)
67/68 prva liga: 3-1 (sarajevo), 2-0 (mostar)
68/69 prva liga: 2-0 (sarajevo), 0-0 (mostar)
69/70 prva liga: 1-1 (sarajevo), 2-2 (mostar)
70/71 prva liga: 2-2 (sarajevo), 1-1 (mostar)
71/72 prva liga: 1-0 (sarajevo), 0-0 (mostar)
72/73 prva liga: 2-0 (sarajevo), 1-2 (mostar)
73/74 prva liga: 2-2 (sarajevo), 1-0 (mostar)
74/75 prva liga: 0-0 (sarajevo), 0-1 (mostar)
75/76 prva liga: 0-1 (sarajevo), 2-2 (mostar)
76/77 prva liga: 3-0 (sarajevo), 0-1 (mostar)
78/79 prva liga: 1-0 (sarajevo), 2-5 (mostar)
79/80 prva liga: 3-1 (sarajevo), 0-3 (mostar)
80/81 prva liga: 2-4 (sarajevo), 3-1 (mostar)
81/82 prva liga: 2-0 (sarajevo), 1-1 (mostar)
82/83 prva liga: 1-0 (sarajevo), 1-3 (mostar)
83/84 prva liga: 1-0 (sarajevo), 0-2 (mostar)
84/85 prva liga: 2-1 (sarajevo), 0-0 (mostar)
85/86 prva liga: 1-2 (sarajevo), 2-6 (mostar)
86/87 prva liga: 2-0 (sarajevo), 2-4 (mostar)
87/88 prva liga: 0-0 (sarajevo), 0-2 (mostar)
88/89 prva liga: 0-1 (sarajevo), 1-0 (mostar)
89/90 prva liga: 1-0 (sarajevo), 1-5 (mostar)
90/91 prva liga: 1-0 (sarajevo), 1-1(4-3) (mostar)
91/92 prva liga: 4-1 (sarajevo)
kup:
1953: 3.kolo 1-4 (sarajevo)
1955: 2.kolo 1-2 (mostar)
57/58: 1/16 3-1 (sarajevo)
1974: 1/4 4-3 (sarajevo)
80/81: finale 2-3 (beograd)
91/92 1/4 3-1 (sarajevo), 0-1 (mostar)
Bravo majstore, i ti si jedan od onih zbog kojih ja posjećujem ovaj forum.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Inače, statistika je na strani ''plavih''. U bogatoj historiji međusobnih susreta, subotnji protivnici odigrali su ukupno 107 zvaničnih utakmica. Željezničar je slavio 50 pobjeda, Velež 32, dok je 28 susreta završeno remijem. Gol razlika je na strani ''plavih'' (+32).
50+32+28=110 ili meni matematika ne ide????
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
treba da stoji 25 remija, ne 28... nije velika greskazeljocity je napisao/la:Inače, statistika je na strani ''plavih''. U bogatoj historiji međusobnih susreta, subotnji protivnici odigrali su ukupno 107 zvaničnih utakmica. Željezničar je slavio 50 pobjeda, Velež 32, dok je 28 susreta završeno remijem. Gol razlika je na strani ''plavih'' (+32).
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
- zlaya_tm87
- Kontakt:
bravo, ovo je ono sto nam treba, nadam se konacno jednoj pismenoj posjeti (Y)pile87 je napisao/la:http://img860.imageshack.us/i/slika0012.jpg/
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
Ma stipu oficijalnu stranicu kluba kad si ti tutm84 je napisao/la:treba da stoji 25 remija, ne 28... nije velika greskazeljocity je napisao/la:Inače, statistika je na strani ''plavih''. U bogatoj historiji međusobnih susreta, subotnji protivnici odigrali su ukupno 107 zvaničnih utakmica. Željezničar je slavio 50 pobjeda, Velež 32, dok je 28 susreta završeno remijem. Gol razlika je na strani ''plavih'' (+32).
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
-
bekrija1990
Ovo obavezno. Na istok i cifra, ali na žalost izgleda da će ih pusiti na sjever sa cijenom od 8 KM. Nadam se da će Amar izaći na pres konferenciju i reći da idu na istok. Kao što je protiv pitara rekao - može samo zdenka. KRAJ PRIČE.pile87 je napisao/la: ...sjetim se kamenovanja i skele na kojoj su bili nasi navijaci zadnji put...ja bih licno sve velzovce na istok i lupio im cifru za ulaz ako im se ne svidja na tranzit pa nek gledaju tekmu.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI
Uredu za cifru ako je business... Ali nemojte cifru zbog par kretena koji su vas kamenovali poslje vaseg kamenovanja zbog djecurlije na internetu...

U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Na današnjem treningu Lazar imao šuterski trening
Valjda će biti hajra 
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Jel šta išlo blizu golaBianconeri1988 je napisao/la:Na današnjem treningu Lazar imao šuterski treningValjda će biti hajra
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- Rigorozni_Džo
- Kontakt:
Nek se je Zujo jos jednom posrao u facu ,nama sklea 10 maca,njim sjever 8.Ko je ovdje lud 
Joint Union
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Uspio je 4-5 puta prebaciti loptu na tribine od 25-30 šuteva pucao je na golu prema juguHawking je napisao/la:Jel šta išlo blizu golaBianconeri1988 je napisao/la:Na današnjem treningu Lazar imao šuterski treningValjda će biti hajra
A žao mi ga nekako, fkt se trudi, isto kao da nema snage da je udari
Ž '21!
Ma nije za njega ni bitno da ima jak šut, da je samo da je nauči tutnut pored golmana kad dođe do njeg, to bi nam jako pomoglo u ovoj priči...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
hehhe ... hajd dat ce Bog da nešto "ubode" ...Bianconeri1988 je napisao/la:Na današnjem treningu Lazar imao šuterski treningValjda će biti hajra
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
Ma pukni cifru koliko hoces, ja cu doci, a sve zalbe na nas stadion i uslove na njemu proslijedite na adresu "Blajburskih Zrtava bb", pa nek vam oni objasne zasto visite na skeli za vrijeme utakmice. Hvalabekrija1990 je napisao/la:Ovo obavezno. Na istok i cifra, ali na žalost izgleda da će ih pusiti na sjever sa cijenom od 8 KM. Nadam se da će Amar izaći na pres konferenciju i reći da idu na istok. Kao što je protiv pitara rekao - može samo zdenka. KRAJ PRIČE.pile87 je napisao/la: ...sjetim se kamenovanja i skele na kojoj su bili nasi navijaci zadnji put...ja bih licno sve velzovce na istok i lupio im cifru za ulaz ako im se ne svidja na tranzit pa nek gledaju tekmu.
- Rigorozni_Džo
- Kontakt:
A sumadinci na tribinu opustenodrH je napisao/la: Ma pukni cifru koliko hoces, ja cu doci, a sve zalbe na nas stadion i uslove na njemu proslijedite na adresu "Blajburskih Zrtava bb", pa nek vam oni objasne zasto visite na skeli za vrijeme utakmice. Hvala
Joint Union
Kad bi svi stadioni imali tribinu za gostujuće navijače onda ne bi bilo nikakvih problema... na Grbavici nema istoka ili boljeg zapada, a da ima onda bi veći dio sjevera mogao ići gostima... ovako, jug je za Manijake, sjever je najbolja tribina i neće domaći da je se odreknu, na zapad brat bratu ne može stat ni 500 ljudi (da ne pretjeram), i onda je problem... problem je i u Tuzli, ali kako vidim ona nova tribina se skoro izgradila, ima krov ima sve, istina ne vidim baš tačno s ceste jel tu treba još šta radit, ali se barem pomaklo sa mrtve tačke... Velež je konačno dobio stadion koji je barem solidan i mislim da bi bilo najbolje da se onaj sjever adaptira za gostujuće navijače... ipak, najgore je s parama, Željo neće da radi ništa, čeka se ovaj novi stadion gdje bi se svi ti problemi odjednom riješili, a kod ostalih su to sve gradski stadioni i nema ništa bez konkretnih ulaganja kao recimo u Banja Luci... na kraju se nažalost sve svodi na prepucavanje ljudi koji apsolutno nisu krivi ni za šta, a najviše su pogođeni ovim problemom... malo razumijevanja od strane svih ne bi bilo na odmet...
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Paromlinac, ristagrad i 41 gost.