Olimpik Sarajevo
-
- Kontakt:
Re: Olimpik Sarajevo
$ $ - те " " " него % сте ?......по " "... 

ma nije gracic ulago pare da bi ispo
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- FK Sarajevo
- Kontakt:
mozda mu je nestalo para pa nije mogao placati te igrace ko zna sve su to dobri igracinick je napisao/la:ma nije gracic ulago pare da bi ispo
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
vidis li ti da fali plakata po sarajevu
eh kad je htio napravit od FKS evropski klub nedadose mu razne chele muce i slicni

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
Ту " управу,? $ не ' % & "..." $ а ? $.....% " ' - $ " "...nick je napisao/la:ma nije gracic ulago pare da bi ispo
moje misljenje je da Olimpik u sljedeci 5 godina, kada bi bio i sampion, za 10 ce opet biti na pocetku. znaci 2. liga FBiH Centar. ipak su u Sa, Zeljo i Sarajevo nesto sto Olimpik tesko moze da prekine. Mi u Zenici smo imali instant ekipu NK Zenica, u kojoj su privrednici ulagali ogromna sredstva. ipak poslije 3-4 godine sve se raspalo i danas klub ne postoji.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ma ne navijam ja za olimpik nego jednostavno cjenim kolko tolko zdrav klub,jedan pelak je platio zelji da mu da papire da predje u olimpik(zamisli da platis jednom zelji sa 100 g tradicije da bi preso u olimpik)...Ultra_Patriot je napisao/la:Ту " управу,? $ не ' % & "..." $ а ? $.....% " ' - $ " "...nick je napisao/la:ma nije gracic ulago pare da bi ispo
sa druge strane covjek je ovo htio uradit sa sarajevom..otvorio pivaru izbacio bordo pivu(jedna od boljih ideja za financiranje kluba) i lopovi ga smaknuse
navijam za zelju...
-
- Kontakt:
' / % 100 $
.......' & / је & у ? " а " ? " ? праве $ рез .,па & $ & " - у њега,& је " " ? ? " " а не ' % је пропао $.... 

- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
zavisi kako budu radili. ja nisam najbolje upoznat sa njihovom strukturom i organizacijom. imaju li svoj podmladak? ako hoce da budu uspjesni na duze staze, morace poceti stvarati svoje igrace, nemoze se cijelo vrijeme kupovati i dovoditi sa strane.Pasha je napisao/la:moje misljenje je da Olimpik u sljedeci 5 godina, kada bi bio i sampion, za 10 ce opet biti na pocetku. znaci 2. liga FBiH Centar. ipak su u Sa, Zeljo i Sarajevo nesto sto Olimpik tesko moze da prekine. Mi u Zenici smo imali instant ekipu NK Zenica, u kojoj su privrednici ulagali ogromna sredstva. ipak poslije 3-4 godine sve se raspalo i danas klub ne postoji.
mislim da imaju,tokom cjele zime imaju treninge u merkatorovoj sali na dobrinji...bar su imali
Imaju podmladak, ja sam trenirao u Olimpiku, na sljaci pored "glavnog" terena..nabijes loptu u Miljacku pa onda moras po nju :=)
p.s. prije 6,7 godina je tako bilo
p.s. prije 6,7 godina je tako bilo

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
pa naravno da najvise zavisi od toga kako budu radili.calcio je napisao/la:zavisi kako budu radili. ja nisam najbolje upoznat sa njihovom strukturom i organizacijom. imaju li svoj podmladak? ako hoce da budu uspjesni na duze staze, morace poceti stvarati svoje igrace, nemoze se cijelo vrijeme kupovati i dovoditi sa strane.Pasha je napisao/la:moje misljenje je da Olimpik u sljedeci 5 godina, kada bi bio i sampion, za 10 ce opet biti na pocetku. znaci 2. liga FBiH Centar. ipak su u Sa, Zeljo i Sarajevo nesto sto Olimpik tesko moze da prekine. Mi u Zenici smo imali instant ekipu NK Zenica, u kojoj su privrednici ulagali ogromna sredstva. ipak poslije 3-4 godine sve se raspalo i danas klub ne postoji.
ipak nije ovo Olimpiku prvi ulazak u najvisi rang. i prije su neki likovi ulagali. doduse ovo sa Gracicem je mozda drugacije, ali sta kad mu ta "igracka" dojadi i odluci da je baci. ko ce tada stati iza Olimpika, kao sto bi se uvijek nasao neko da stane iza Zelje i Sarajeva.
U klubu Olimpik sve ovisi o jednom covjeku.Gracica licno poznajem i znam da je covjek sa vizijom i da zna napraviti novac.Cio rat je proveo sa mnom i ima velika m...Politicki je neovisan i ne voli politicare,smatra ih hapcima,njegov izraz.Nije strasljiv i zna se izvuci kada je pod pritiskom.FK Sarajevo je imalo sansu sa njim i bio je dobar pitar,mada simpatise i Zelju.Vjernik a nije ni najmanje nacinalista cak su mu smijesni takvi ljudi.Pasha je napisao/la:pa naravno da najvise zavisi od toga kako budu radili.calcio je napisao/la:zavisi kako budu radili. ja nisam najbolje upoznat sa njihovom strukturom i organizacijom. imaju li svoj podmladak? ako hoce da budu uspjesni na duze staze, morace poceti stvarati svoje igrace, nemoze se cijelo vrijeme kupovati i dovoditi sa strane.Pasha je napisao/la:moje misljenje je da Olimpik u sljedeci 5 godina, kada bi bio i sampion, za 10 ce opet biti na pocetku. znaci 2. liga FBiH Centar. ipak su u Sa, Zeljo i Sarajevo nesto sto Olimpik tesko moze da prekine. Mi u Zenici smo imali instant ekipu NK Zenica, u kojoj su privrednici ulagali ogromna sredstva. ipak poslije 3-4 godine sve se raspalo i danas klub ne postoji.
ipak nije ovo Olimpiku prvi ulazak u najvisi rang. i prije su neki likovi ulagali. doduse ovo sa Gracicem je mozda drugacije, ali sta kad mu ta "igracka" dojadi i odluci da je baci. ko ce tada stati iza Olimpika, kao sto bi se uvijek nasao neko da stane iza Zelje i Sarajeva.
Preuzeo je Olimpik kada niko nije vidio smisao takvog poteza.Klub zadnji u 2 ligi Centar,bez igraca,stadiona koji je neuslovan,finasijski u dugovima,omladinskog kadra...Vidis to je pravi klub za mene,mene od hapaca nece zapasti Zeljo i Sarajevo,niko nece biti zainteresovan za ovo smece,njegov komentar na preuzimanje Olimpika.Na osnivackoj Skupstini kluba obecao je ulazak u PL u tri godine,izlaz u Evropu a ja sam mislio vidi budale sto lupeta.
Danas se pominje Olimpik svugdje i prepoznatljiv je.Organizacijski su ustrojeni i imaju ozbiljnost.
Stadion se pocinje graditi sa kapacitetom 8000 sjedecih mjesta i nocnom rasvjetom,investicija je preko 10 mil.KM.
Omladinski pogon je prepustio Radonji,Mekicu i Garcevicu bivsim igracima Olimpika,brojnost se stalno povecava a kada predju na Otoku racunaju da ce se duplirati broj ucesnika.
Kako razmislja da izadje u Evropu vjerovatno da i finansije nisu problem.
Najnovija pojacanja su mislim bacanje prasine u oci i da ce nastojati dovesti dva tri jaka pojacanja.
Slabost kluba je nepostojanje igrackog kostura i ceste smjene igraca,u tri godine vise od pedeset igraca proslo kroz klub.Nikako ne trpi nezalaganje,trazi da mu vrate sto je ulozeno u njih,trazi 100 posto da daju na terenu.Nikada nikome od igraca nije ostao duzan sto mu je i najveca vrijednost.
Nakon svega nabrojanog mislim da Olimpik ce dugo ostati na fudbalskom trzistu i poredjenja sa Djerzelezima,Zenicom i dr.su zlonamjerna.Sarajevo i Zeljo jesu legendarni klubovi ali realno gledajuci vec sada Olimpik je mnogo blizi standardima normalnog kluba nego pomenuti. Dugo ocekivani zakon o sportu ce biti samo dodatna prednost Gracica jer je sada vec Olimpik njegov i nije opterecen time,buducnost legendi je potpuno neizvjesna.
ok, po ovom postu vidim da bi bar trenutno mogao biti dobar klub.
moje poredjenje Zenice i Olimpika nije zlonamjerno.
opet kazem, kada klub ovisi o jednom covjeku nije to neka sigurnost. ti, Gracic, ja niko od nas ne zna sta nosi dan, a sta noc. sve se moze u trenu promjeniti.
iako je glupo poredjenje, znas li sta se desava sa ruskim i ex-SSSR pogotovo kosarkaskim klubovima.
ja cu ti reci, ili otpustaju igrace i rezu troskove ili su vec neki proglasili bankrot. primjer ASK Riga.
znaci sta ako kojim slucajem Gracic osiromasi (ovo je samo sta bi bilo kad bi bilo, jer od toga ja nemam nikakve koristi, niti mu zavidim) i sta onda
opet kazem, kada klub ovisi o jednom covjeku nije to neka sigurnost. ti, Gracic, ja niko od nas ne zna sta nosi dan, a sta noc. sve se moze u trenu promjeniti.
iako je glupo poredjenje, znas li sta se desava sa ruskim i ex-SSSR pogotovo kosarkaskim klubovima.
ja cu ti reci, ili otpustaju igrace i rezu troskove ili su vec neki proglasili bankrot. primjer ASK Riga.
znaci sta ako kojim slucajem Gracic osiromasi (ovo je samo sta bi bilo kad bi bilo, jer od toga ja nemam nikakve koristi, niti mu zavidim) i sta onda

A o kome ovise svi klubovi svijeta i ovi nasi?Uvijek ovise o nekom pojedincu,kod nas se kaze UO a aktivni su samo neki entuzijasti pa su svi u k....Logika je da je Gracic prije donosenja Zakona napravio sebi igracku.Pasha je napisao/la:ok, po ovom postu vidim da bi bar trenutno mogao biti dobar klub.
necu govoriti o drugim klubovima, ali u Celiku nikada ne ovisi sve o jednom covjeku, a cak i da ovisi uvijek ce se naci neko da ga zamjeni. u kosarkaskom ili rukometnom klubu Celik prakticno sve ovisi o jednom covjeku i zato i imaju problema.
u Olimpiku sve ovisi o jednom covjeku i NECE se naci neko da ga zamjeni!
u svijetu jeste da vecina klubova ovisi o jednom covjeku, ali to su privatni klubovi, a kod nas jos za dugo nece biti tako.
al` hajd` da ja prestanem sa ovom raspravom koja moze da se razvuce u nedogled.
zelim Olimpiku srecu u ovoj sezoni i da budu plasirani bar jedno mjesto ISPOD Celika.
u Olimpiku sve ovisi o jednom covjeku i NECE se naci neko da ga zamjeni!
u svijetu jeste da vecina klubova ovisi o jednom covjeku, ali to su privatni klubovi, a kod nas jos za dugo nece biti tako.
al` hajd` da ja prestanem sa ovom raspravom koja moze da se razvuce u nedogled.
zelim Olimpiku srecu u ovoj sezoni i da budu plasirani bar jedno mjesto ISPOD Celika.

slazem se sa herbionom, takodjer sam misljenja da su pojacanja od prosle sedmice samo bacanje prasine u oci, iako ovaj marinkovic iz radnika, bar prema ovom sto sam vidio na youtube nije los igrac, a i na netu sam nasao da je u vecini utakmica bio najbolji igrac utakmice, pa i ovaj lulic sto je dosao iz slovenije, jako mlad i mislim da bi od njega moglo biti nesto. Ipak mislim da par zvucnijih imena tek treba da dodje. Koliko sam ja upucen u situaciju u klbu, sada husref ima na raspolaganju 14 igraca:
golmani: adilovic, rastoder (trazi se jos uvijek prvi golman, ova dvojica su drugi i treci)
odbrana: simcevic, prlic, suljevic i lulic
veza: pelak, kurto, vidovic i makic
napad: kusljic, marinkovi, hasecic i mahovic
Pouzdano znam da je jos jedan lijevi bocni potpisao, ali u klubu jos uvijek informaciju nisu zvanicno objavili, te da se pregovara sa jednim brazilcem, koji igra u vezi, te sa jos jeddnim bivsim mladim reprezentativcem srbije, koji je takodjer veznjak. Mislim da se ni na tome nece stati, jer su u klubu jos uvijek u potrazi za jos par zvucnijih imena sa kojima olimpik SIGURNO nece ispasti iz lige, vece ce se boriti za sami vrh.
Sto se tice finansiranja kluba, da je Bogdo jos Gracica i slicnih njemu u nasem fudbalu, mislim da bi prvenstvo bilo zanimljivije, bolje i kvalitetnije, da bi se o sportu konacno pocelo pricati i u nekim pozitivnijim tonovima, a ne kao sto je slucaj sada...
Slazem se da sarajevo i zeljo imaju tradiciju, ime, ali sta je od toga ostalo? Samo ime!!!!
U Sarajevu nemaju para ni za jednog novog igraca za narednu sezonu, a u zelji se nadaju da ce ih zujo moi izvuci iz krize! Ja se takodjer nadam, ali daBogda!
Olimpik ce imati svoj stadion u urbanom dijelu grada, dugova skoro pa i nema, a u klubu pusu pozitivni vjetrovi. Omaladinska skola se takodjer digla iz pepela i trenutno broji preko 200 djece, a mekic, garcevic i radonja su iz skoro nikakvih preduslova napravili nesto od te djece koja se sada ravnopravno nose sa svojim vrsnjacima iz cijele BiH.
Takodjer ni cinjenica da ce se utakmice igrati ponedjeljkom nije slucajna. U klubu su svjesni da nemaju navijaca te da se ne mogu poklapati ni sa zeljom ni sarajevom sa utakmicama, te su se odlucili na taj potez. Sta se to jos igra ponedjeljkom???? Nista!!!! Zaludjenici u fudbal ce u nedostatku necega interesantnijeg doci na kosevo i pogledati utakmicu bez rizika da ce njihovo dijete biti pogodjeno bakljom, flasom ili necim drugim, jer olimpik, u to sam siguran, nece gledati huligani, vec ljudi koji se se uzeljeli lijepog fudbala.
O treneru necu ni govoriti, o husrefu se sve zna!
A i pare koje svi spomniju nisu neke prevelike, tek neki normalni uslovi za sve koji rade u klubu. Nikomj nisu obecani milioni i ferariji, ali ono sto im je obecano se ispunjava u zacrtanim rokovima, a to je priznat cete rijetkost u nasem fudbal. Malo koji klub u drzavi funkcionise na racionalnijim i boljim temeljima.
Sve u svemu, zelim olimpiku svu srecu u narednoj sezoni te da pokazu kako se nesto u ovoj drzavi moze uraditi i na polju sporta!!!
golmani: adilovic, rastoder (trazi se jos uvijek prvi golman, ova dvojica su drugi i treci)
odbrana: simcevic, prlic, suljevic i lulic
veza: pelak, kurto, vidovic i makic
napad: kusljic, marinkovi, hasecic i mahovic
Pouzdano znam da je jos jedan lijevi bocni potpisao, ali u klubu jos uvijek informaciju nisu zvanicno objavili, te da se pregovara sa jednim brazilcem, koji igra u vezi, te sa jos jeddnim bivsim mladim reprezentativcem srbije, koji je takodjer veznjak. Mislim da se ni na tome nece stati, jer su u klubu jos uvijek u potrazi za jos par zvucnijih imena sa kojima olimpik SIGURNO nece ispasti iz lige, vece ce se boriti za sami vrh.
Sto se tice finansiranja kluba, da je Bogdo jos Gracica i slicnih njemu u nasem fudbalu, mislim da bi prvenstvo bilo zanimljivije, bolje i kvalitetnije, da bi se o sportu konacno pocelo pricati i u nekim pozitivnijim tonovima, a ne kao sto je slucaj sada...
Slazem se da sarajevo i zeljo imaju tradiciju, ime, ali sta je od toga ostalo? Samo ime!!!!
U Sarajevu nemaju para ni za jednog novog igraca za narednu sezonu, a u zelji se nadaju da ce ih zujo moi izvuci iz krize! Ja se takodjer nadam, ali daBogda!
Olimpik ce imati svoj stadion u urbanom dijelu grada, dugova skoro pa i nema, a u klubu pusu pozitivni vjetrovi. Omaladinska skola se takodjer digla iz pepela i trenutno broji preko 200 djece, a mekic, garcevic i radonja su iz skoro nikakvih preduslova napravili nesto od te djece koja se sada ravnopravno nose sa svojim vrsnjacima iz cijele BiH.
Takodjer ni cinjenica da ce se utakmice igrati ponedjeljkom nije slucajna. U klubu su svjesni da nemaju navijaca te da se ne mogu poklapati ni sa zeljom ni sarajevom sa utakmicama, te su se odlucili na taj potez. Sta se to jos igra ponedjeljkom???? Nista!!!! Zaludjenici u fudbal ce u nedostatku necega interesantnijeg doci na kosevo i pogledati utakmicu bez rizika da ce njihovo dijete biti pogodjeno bakljom, flasom ili necim drugim, jer olimpik, u to sam siguran, nece gledati huligani, vec ljudi koji se se uzeljeli lijepog fudbala.
O treneru necu ni govoriti, o husrefu se sve zna!
A i pare koje svi spomniju nisu neke prevelike, tek neki normalni uslovi za sve koji rade u klubu. Nikomj nisu obecani milioni i ferariji, ali ono sto im je obecano se ispunjava u zacrtanim rokovima, a to je priznat cete rijetkost u nasem fudbal. Malo koji klub u drzavi funkcionise na racionalnijim i boljim temeljima.
Sve u svemu, zelim olimpiku svu srecu u narednoj sezoni te da pokazu kako se nesto u ovoj drzavi moze uraditi i na polju sporta!!!
- el-fighter
- Kontakt:
Ma sada trebaju samo raditi dobro i rezultat će doći sam. Imaju dobre igrače i mislim da bi ove sezone trebali odigrati smireno i nezamarati se oko Evrope. Bitno je da ostanu u PL. Čuo sam da imaju dobar omladinski pogon i valjda će od te djece imati kakve koristi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Napokon da ne moram vise da idem do Posusja , jedno fino gostovanje,Olimpik 2-3 godine u PL i onda raspad.
Miloš Krasić !!!
- FK Sarajevo
- Kontakt:
ti si sebi vec isplaniro buducnostKaka je napisao/la:Napokon da ne moram vise da idem do Posusja , jedno fino gostovanje,Olimpik 2-3 godine u PL i onda raspad.

Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.