U svakom sportu se za renking gledaju rezultati u zadnjih godinu dana ili dvije godine. Ne vidim baš da Kabayelu tu išta fali...
The Ring (sve o boksu)
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: The Ring (sve o boksu)
- ASD
- Kontakt:
Ma boxrecu se gleda duži vremenski period, jer bokseri nemaju puno mečeva. Problem što poraz odnosi jako puno bodova.
Tako je recimo Edin Puhalo imao dobar ranking dok nije bio poražen (top 30 mislim), a uvijek je bio ikebana kojoj nije mjesto među 200.
Staviš na vagu poslednje Joshuine pobjede i poslednje Kabayelove pobjede, jasno je ko je dobijao teže protivnike. Ne gledamo Joshuu kroz prizmu 2018te, nego trenutno i on trenutno ne bi trebao biti top 5, dolaze novi igrači tu.
Slažem se i ja da algoritam Boxreca nije baš najbolji. Ali je jedini koji imamo. A sve je bolje od rang lista bilo koje federacije koji to slažu po ćeifu.ASD je napisao/la: ↑20 avg 2025, 19:32Ma boxrecu se gleda duži vremenski period, jer bokseri nemaju puno mečeva. Problem što poraz odnosi jako puno bodova.
Tako je recimo Edin Puhalo imao dobar ranking dok nije bio poražen (top 30 mislim), a uvijek je bio ikebana kojoj nije mjesto među 200.
-
- Kontakt:
Nadam se da fizicka snaga nece igrati toliku ulogu ovdje,moze Bud nadboksati Canela siguran sam,nego jel prati ovdje iko ovaj superfight ili je za vas boks samo HW?
Prati se.
Dobar Crawford...Canelo po meni mora traziti knockout
Crawford ga razvalio realno ..Canelo citavo vrijeme trazio taj jedan udarac ...
-
- Kontakt:
Nista mu ne moze,prije bi njega Bud nokautirao,Canelo totalno nemocan cak i u pocketu,na distanci da ne govorim 117-111 bi trebalo biti ovo
Meč nisam gledao jer volim spavati, ali čim prije snimku gledam. Ne mogu vjerovati šta je Bud postigao, po meni sad bez sumnje najveći boksač u povijesti uključujući sve kategorije 

nije canelo imao nikakve šanse
bez obzira na sve, u najboljem slučaju rubni top 10 bokser, ako je i to uopšte. bez jake konkurencije i bez signature mečeva.
Inoue - Akhmadaliev sad live na Arenafight.
Undisputed u 3 različite kategorije u 4 belt eri. Rame uz rame sa najvećim svih vremena, koliko god to neko teško prihvatao. Glorifikujemo stara vremena, ali mi trenutno živimo u eri jednih od najboljih svih vremena. Šta je Canelo ako nije signature meč?
- ASD
- Kontakt:
Stvarno je teško porediti različite kategorije i različite ere boksa. Sve se nekako završi na subjektivnom dojmu.
I Crawford i Usyk bi trebali visoko kotirati na listama. Rekao bih i Canelo takođe. Canelo je tri godine mlađi od Crawforda, a već ima 68 profesionalnih borbi, što je svakako za respekta. S Mayweatherom boksao prije 12 godina. Daleko je od prajma, ali se dugotrajnost treba cijeniti.
Canelo prvi put bio prvak 2010-te godine u polusrednjoj. Crawford 2013-te godine u lakoj.
I Crawford i Usyk bi trebali visoko kotirati na listama. Rekao bih i Canelo takođe. Canelo je tri godine mlađi od Crawforda, a već ima 68 profesionalnih borbi, što je svakako za respekta. S Mayweatherom boksao prije 12 godina. Daleko je od prajma, ali se dugotrajnost treba cijeniti.
Canelo prvi put bio prvak 2010-te godine u polusrednjoj. Crawford 2013-te godine u lakoj.
da, to mu je prvi i jediniFuerza je napisao/la: ↑14 sep 2025, 13:12Undisputed u 3 različite kategorije u 4 belt eri. Rame uz rame sa najvećim svih vremena, koliko god to neko teško prihvatao. Glorifikujemo stara vremena, ali mi trenutno živimo u eri jednih od najboljih svih vremena. Šta je Canelo ako nije signature meč?
Errol Spence jr.jestamaji je napisao/la: ↑14 sep 2025, 15:05da, to mu je prvi i jedini
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.