FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Noć i preokret ko onomad protiv Radnika... Po onom snijegu.
Ima nešto u Adžemu.
Jaganjac, Šošić, Cvetanovski, Vini.. uđu sa klupe i svi odigraju najbolju utakmicu u svojoj karijeri u našem klubu.
Golemo..
Valja zaspati večeras.
Ima nešto u Adžemu.
Jaganjac, Šošić, Cvetanovski, Vini.. uđu sa klupe i svi odigraju najbolju utakmicu u svojoj karijeri u našem klubu.
Golemo..
Valja zaspati večeras.
-
Hansestadt
- Kontakt:
Kako jedni druge podrzavaju iako konkurisu za iste pozicije, nevjerovatno. Team spirit. Svaka im cast 
- WeekendOffender
- Kontakt:
Al stvarno kakva noć, koliko samo emocija.
Kao što sam i napisao ranije, naše je da napunimo stadion i poderemo grla. No, nije sve bilo tako blistavo. Kada lik na šipki u 72. minuti poziva da se navija jače, jer nam ta treba podrška za preokret, zvučalo je nadrealno.
A onda totalni delirijum. I kad smo dali taj prvi gol i kad sam vidio radost igrača i ljudi na tribinama, znao sam 100% da dobijamo.

Kao što sam i napisao ranije, naše je da napunimo stadion i poderemo grla. No, nije sve bilo tako blistavo. Kada lik na šipki u 72. minuti poziva da se navija jače, jer nam ta treba podrška za preokret, zvučalo je nadrealno.
A onda totalni delirijum. I kad smo dali taj prvi gol i kad sam vidio radost igrača i ljudi na tribinama, znao sam 100% da dobijamo.
Ovo je najludja utakmica kojoj sam prisustvovao u svom zivotu. Hvala igracima za musko drugo poluvrijeme!
Vini i Cveta preokrenuli tekmu u drugom poluvremenu. To je to sto zelimo gledati!
Vini i Cveta preokrenuli tekmu u drugom poluvremenu. To je to sto zelimo gledati!
-
tiagofaria25
- Kontakt:
- Blackwargreymon
- Kontakt:
-
tiagofaria25
- Kontakt:
Odigrao kako treba, timski. On i Deni mogu biti odličan duo, odavno se nije desilo da imamo dva tako dobro tehnički potkovana veznjaka.
Nikad ne otpisuj srce šampiona !!! 
Hvala Gospodaru stvoritelju svih svjetova i publici koja je nosila igrače do potpunog preokreta.
Jedino L'poolu i Celticu skidam kapu za atmosferu na stadionu, ostali nam "ne mogu politi vode na ruke".
Ono što bih istaknuo je : Zbijmo redove !!!!
Boli me neka stvar ko je ovaj onaj, ko voli i preferira kojeg trenera ili predsjednika. Treba da održimo ovo jedinstvo i pozitivnu atmosferu od večeras.
Kad smo složni, tad smo najjači i samo nam je nebo granica !!!
VTŽ !!!
Hvala Gospodaru stvoritelju svih svjetova i publici koja je nosila igrače do potpunog preokreta.
Jedino L'poolu i Celticu skidam kapu za atmosferu na stadionu, ostali nam "ne mogu politi vode na ruke".
Ono što bih istaknuo je : Zbijmo redove !!!!
Boli me neka stvar ko je ovaj onaj, ko voli i preferira kojeg trenera ili predsjednika. Treba da održimo ovo jedinstvo i pozitivnu atmosferu od večeras.
Kad smo složni, tad smo najjači i samo nam je nebo granica !!!
VTŽ !!!
Zadnja izmjena: Samba71, dana/u 16 sep 2025, 01:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Jaganjac isto top odigrao..
Svaka cast Adzemu!
Valjalo je ekipu koja je ubijena u pojam pricom kako su Zrinski, Borac, Sarajevo koplje iznad njih dovesti do tog nivoa da dobiju Borac i Zrinski i da to ni sudije ne mogu sprijeciti.
Svaka cast Adzemu!
Valjalo je ekipu koja je ubijena u pojam pricom kako su Zrinski, Borac, Sarajevo koplje iznad njih dovesti do tog nivoa da dobiju Borac i Zrinski i da to ni sudije ne mogu sprijeciti.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Iskren da budem, kad je ulazio Jaganjac pomislih "ovaj ako ga da... kupit cu njegov dres i tako postati drugi vlasnik istog poslije njega samog..." i Boga mi me momcina razuvjeri. Radi li ko printove imena na dresove? 
Mi smo bili mrtvi i preparirani do 65-70 minute, bez vidljivih znakova zivota. Borac poceo privoditi kraju . Gol Sosica nas je malo podigao.
Ali golcina Cvetanoskog je prelomila sve.
Takvi nenormalni potezi podizu i ekipu na terenu, a i tribine na 200%. Sto se i desilo. Poslije toga je morala doci pobjeda.
Odinaka ponovo odigrao vrhunski utakmicu. Moje mišljenje je da ga treba maksimalno forsirati ove sezone i podebljati ugovorom. 
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Šošić nam je golom dao prostor za nadanje, bio agresivan naprijed, odradjivao i defanzivno dio posla, ucesvovao kod Cvetinog gola i asistirao Jaganjcu za treci. Sve to u 45min, masterclass veceras.let3 je napisao/la: ↑16 sep 2025, 01:23Mi smo bili mrtvi i preparirani do 65-70 minute, bez vidljivih znakova zivota. Borac poceo privoditi kraju . Gol Sosica nas je malo podigao.
Takvi nenormalni potezi podizu i ekipu na terenu, a i tribine na 200%. Sto se i desilo. Poslije toga je morala doci pobjeda.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Sosic u 7 kola od kapitena do ublehe pa nazad u heroja. Za mjesec dana Adzem mu podijelio 10 zivotnih i fudbalskih lekcija. Ocekujem ga opet u prvoj postavi. Cvetan da ovo radi u kontinuitetu prodali bi ga za pet milki glat. Svaka cast majstorelet3 je napisao/la: ↑16 sep 2025, 01:23Mi smo bili mrtvi i preparirani do 65-70 minute, bez vidljivih znakova zivota. Borac poceo privoditi kraju . Gol Sosica nas je malo podigao.
Slazem se.Blackwargreymon je napisao/la: ↑16 sep 2025, 01:26
Šošić nam je golom dao prostor za nadanje, bio agresivan naprijed, odradjivao i defanzivno dio posla, ucesvovao kod Cvetinog gola i asistirao Jaganjcu za treci. Sve to u 45min, masterclass veceras.
Ja se samo nadam da je Adzem uvidio da Boljevic i Pejic nemaju sta traziti ispred Cvetanoskog i Sosica.
Nista protiv prve dvojice navedenih, naravno da su nam potrebni za rotacija ili kao jokeri, ali ovi moraju biti starteri.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Što se tiče krila, od početka sezone, pa čak i u pripremama, odmah se dalo primjetiti da je Cveta ubjediljvo naše najbolje krilo. Jednostavno taj prirodni dar izuzetno brzog prvog koraka i generalno brzine koju posjeduje će uvijek biti najubojitije oružje u ovoj ligi ( i ne samo ovoj), sve možeš nadomjestiti na neki način, ovo nikako. To smo vidjeli i na primjeru Santosa, birvaktile, koliku razliku ta brzina pravi. Jedini žal što nije par godina mlađi.
-
MojaMalenkost
- Kontakt:
Saradnja dva sarajevska kluba: Željezničar sutra na Grbavici protiv Olimpika
Na stadionu Grbavica sutra će biti odigran prijateljski susret između Željezničara i Olimpika. Početak je zakazan za 17:30 sati.
Ovim duelom bit će nastavljena saradnja između dva fudbalska sarajevska kluba.
Željezničar večeras igra utakmicu 7. kola WWin lige BiH protiv Borca (21 sat), dok je Olimpik proteklog vikenda otvorio novu sezonu Kantonalne lige pobjedom protiv Jedinstva.
Očekuje se da će u ovom susretu priliku dobiti igrači Željezničara s manjom minutažom, kao i juniori, dok će Olimpik nastojati nastaviti dobar niz na početku sezone.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić