XX. Svjetsko prvenstvo u Atletici Tokyo -2025
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: XX. Svjetsko prvenstvo u Atletici Tokyo -2025
Tebogo sa 19,65 bez medalje na 200
- branimir85
- Kontakt:
jestamaji je napisao/la: ↑19 sep 2025, 11:27paulinho se sigurno osjećala isto ko benjamin u tokiju. benjamin ustvari još gore, srušiš svjetski za pola sata i opet budeš drugi bez ikakve šanse za pobjedu. vidjećemo šta mogu i jedan i drugi danas. podpitanje: znaš li koja je najbolja trka na 400 prepone svih vremena? mala pomoć: nije tokio 2021branimir85 je napisao/la: ↑18 sep 2025, 23:09Malo sam se bojao da će kiša pokvariti veliki hajp koji se stvorio oko utrke na 400m ,ali na kraju smo dobili najbolju utrku na 400m svi vremena ,Naser sa sjajni 48.19 (9.AT) je osvojila samo broncu ,a Paulino se vjerovatno pita dali
je ovo neka zajebancija..
Sjećam se kad sam prvi put gledao Sydney na juniorskom SP ,imala je 15 god. i vidjelo se odmah da je to poseban talenat ,jedina iz tog finala koja je napravila ozbiljniju karijeru je Junelle Bromfield , koju je SML u finalu ostavila
skoro za 3 sec . iako je bila starija godinu i pol od nje.
Postala je prva koja ima naslov na 400mh i 400m ,samo velika Gail Devers je na kraćoj distanci prepona uspijela to spojiti na istom prvenstvu ,a SML ako bude sve uredu to će pokušati u LA 28 .
Ništa slabija nije bila ni M utrka na 400m ,znao sam da Bocvana ima sjajne trkače na 400m ,ali ovo spada u velika iznenađenja da vidimo ovakav podijum.Super je bilo vidjeti Rojas nakon dugo vremena na natjecanjima, a po meni
još jedno veliko iznenađenje da u finalu 800m nema nijednog amera ,a imaju četvoricu među top 10 najbrži ljudi ove sezone.![]()
sydney je mogla mrtva hladna uzeti double, satnica je takva da su prepone i flat rastavljeni.
Iskreno nemam pojma, ono što sam gledao možda neka iz vremena Felix Sancheza ?
Ma mislim da Sydeny čuva taj dabl za LA 28 ,ne vjerujem da će ona puno trčati 400 m u sljedeći par godina ,jedino
ako joj mitinzi ne počnu davati sulude cifre za dolazak .
Tek sam sad pogledao snimku jučerašnji finala, puno jaki imena out u koplju ,Vilagoš ima dobre šanse da uzme zlato .
Troskok sjajan ,kakav odgovor Picharda u zadnjoj seriji .

Nevjerovatno da je Jefferson-Wooden prva amerikanka sa dablom 100 i 200m na SP.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
jedini dubl 100/200 samo na SP ili i na olimpijadi? pretpostavljam samo na SP.
sydney bi u LA mogla biti prestara za 400 dubl. ja mislim da je ova godina bila idealna za to, dogodine nema ništa pa onda ide ustvari priprema za olimpijadu
p.s. ta najbolja trka je bila naravno LA 1984
moses napravio prednost a harris i schmidt ga zaganjali i umalo stigli. da su bila još dva metra obojica bi ga prestigli 
sydney bi u LA mogla biti prestara za 400 dubl. ja mislim da je ova godina bila idealna za to, dogodine nema ništa pa onda ide ustvari priprema za olimpijadu
p.s. ta najbolja trka je bila naravno LA 1984

- branimir85
- Kontakt:
Da samo SP , Willma Rudolph i FGJ su to napravili na OI.jestamaji je napisao/la: ↑20 sep 2025, 08:49jedini dubl 100/200 samo na SP ili i na olimpijadi? pretpostavljam samo na SP.
p.s. ta najbolja trka je bila naravno LA 1984moses napravio prednost a harris i schmidt ga zaganjali i umalo stigli. da su bila još dva metra obojica bi ga prestigli
![]()
A znam tu utrku , ali kad je ne gledaš uživo već u snimci na YT nemaš isti doživlja.

Thiam odustala na sedmoboju ,u velikoj je svađi sa belgijskim savezom , pa je vjerovatano to jedan od razloga zašto
je odustala ,savez je nije rezervirao kamp u Japanu jer ona nije potpisala neki kodeks ponašanja od saveza.
Crni Ehammmer ..

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- branimir85
- Kontakt:
Kakav raspad američke štafete na 4x400m , nisu prošli u finale . 

holandija i bez femkie u finalu na 4 x 400
- branimir85
- Kontakt:
Jamajka s najjačom postavom out na 4x100m ,nikako da vidimo najbolji protiv najbolji ,uvijek netko zajebe
dodavanje...
dodavanje...
- branimir85
- Kontakt:
Brooks i KJT imaju isti broj bodova u sedmoboju na kraju , nevjerovatno.
O Connor donijela Irskoj srebrenu medalju.
Hall potvrdila da je trenutno najbolja.

O Connor donijela Irskoj srebrenu medalju.
Hall potvrdila da je trenutno najbolja.
- branimir85
- Kontakt:
Slično kao u Parizu ,Vjera odradila smjenu za Chebet .
Etiopija u vrlo lošem izdanju na ovom SP, dok je talijanka još jednom potvrdila da se jedina može boriti protiv Afrike.

Etiopija u vrlo lošem izdanju na ovom SP, dok je talijanka još jednom potvrdila da se jedina može boriti protiv Afrike.
- branimir85
- Kontakt:
Bolesna utrka na 800m ,Masalela sa 1:42 .77 završio zadnji ..
Konchellah,Kipketer,Rudisha ,Korir i sad Wanyonyi nastavljaju niz veliki kenijski trkača na 800m ovo je bilo ala
Rudisha ,a tek mu je 21 god.
Pošto je zadnji dan gleda se od početka do kraja.

Konchellah,Kipketer,Rudisha ,Korir i sad Wanyonyi nastavljaju niz veliki kenijski trkača na 800m ovo je bilo ala
Rudisha ,a tek mu je 21 god.
Pošto je zadnji dan gleda se od početka do kraja.
da, danas je dan za atletiku, ne zaboravi dnašnji polumaraton ovdje
p.s. uguraše nekako amere u finale 4x400. ovi novi rasporedi su fakat bezveze, sto godina se sve završavalo sa 4x400, ne znam koji ku.rac su to morali mijenjati

p.s. uguraše nekako amere u finale 4x400. ovi novi rasporedi su fakat bezveze, sto godina se sve završavalo sa 4x400, ne znam koji ku.rac su to morali mijenjati
- Hrammm1921
- Kontakt:
Velika sramota , ubacili Ameriku u finale ? Holandija i Kina bili ispred njih , sve je ova AMERIKA CIONISTICKA SYEBALA
danas je dan trke na 4x400 u kojoj se navija za holandiju
- branimir85
- Kontakt:
Odira tukla Kelly i Moru i skinula CR ...
Nešto slično muškoj utrci na 800m ,baš brutalna utrka.
8. najbolje vrijeme svi vremena ,Kenijke ubijaju na ovom prvenstvu.

Nešto slično muškoj utrci na 800m ,baš brutalna utrka.
8. najbolje vrijeme svi vremena ,Kenijke ubijaju na ovom prvenstvu.
- branimir85
- Kontakt:
Kebinatshipi više izgleda kao trkač na duge staze nego 400-metraš, Bravo za Bocvanu ,Ameri uz snažnu diplomaciju
do srebra., VWA do još jedne medalje u karijeri .
Valjda ova kiša prestane, diskaši u problemima.
do srebra., VWA do još jedne medalje u karijeri .
Valjda ova kiša prestane, diskaši u problemima.
- branimir85
- Kontakt:
Lagana pobjeda amerikanki , možda da je staza potpuno suha bile bi blizu WRa koji predugo stoji ,još jedan CR .
Njemačku će spasiti Leo ,Poljska nema medalje uopće dok Britanci nemaju zlata.
Od Tokija do Tokija ,Etiopija prvi put bez zlata na SP od 1991 god.
Njemačku će spasiti Leo ,Poljska nema medalje uopće dok Britanci nemaju zlata.
Od Tokija do Tokija ,Etiopija prvi put bez zlata na SP od 1991 god.
Femke osvojila tri medalje
- branimir85
- Kontakt:
Topićka uzela medalju .
Bravo Oly s osmijehom do zlata , baš mi je drago za nju.
Kiša je poremetila sigurno još bolje natjecanje u visu ,a diskaši još čekaju natjecanje.
Inače Mellisa Jefferson-Wooden se pridružila Shelly Ann Fraser-Pryce i Marithe Koch kao jedina koja je osvojila 100m,200m i 4x100m na istom SP.

Bravo Oly s osmijehom do zlata , baš mi je drago za nju.

Kiša je poremetila sigurno još bolje natjecanje u visu ,a diskaši još čekaju natjecanje.
Inače Mellisa Jefferson-Wooden se pridružila Shelly Ann Fraser-Pryce i Marithe Koch kao jedina koja je osvojila 100m,200m i 4x100m na istom SP.
to je kod nje neki poremećaj a ne izraz radostibranimir85 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 14:41
Bravo Oly s osmijehom do zlata , baš mi je drago za nju.![]()
atletika danas za podvoz, ali je barem polumaraton bio vrhunski, vrijeme nije moglo biti bolje samo su vozači očito malo nervozni, od vječne do marindvora tri udesa u pet minuta kad su otvorili ulice

- branimir85
- Kontakt:
To je stanje zen-a koje mi civili ne razumijemo.jestamaji je napisao/la: ↑21 sep 2025, 14:54to je kod nje neki poremećaj a ne izraz radostibranimir85 je napisao/la: ↑21 sep 2025, 14:41
Bravo Oly s osmijehom do zlata , baš mi je drago za nju.![]()
atletika danas za podvoz, ali je barem polumaraton bio vrhunski, vrijeme nije moglo biti bolje samo su vozači očito malo nervozni, od vječne do marindvora tri udesa u pet minuta kad su otvorili ulice![]()
![]()

Ne znam šta si ti gledao ,ali jako dobra završnica prvenstva ,Odira srušila jedan od najstariji CR u sjajnoj utrci gdje
je Hull kao zadnja trčala 1:57,30 , onda na 5000m jedna od najbrži utrka na SPa , pa neizvjesna završnica u
desetoboju gdje je par sekundi odlučivalo tko će uzeti koju medalju ,štafete odlične posebno Ž 4x400m gdje su
amerikanke također srušile 30+ godina star CR......
I još se disk čeka ,ali teško da bude dobro natjecanje po ovom vremenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.