FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

omgmessi
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la omgmessi » 16 jun 2009, 17:38

Šta se tiče Valdesa je tako, da su pregovori oko novog ugovora zasigurno prekinuti. Kad je tolika razlika, težko da če doči do nekog dogovora. Moramo računati da trenutno Valdes ima malo više od 2mio EUR plate, a klub bi mu sa novim ugovorom ponudio 3x više, dok Carvajal hoče da Messija izbije sa vrha i da bude Valdes najbolje plačan u klubu. Carvajal, da vas sjetim je i manager svih manje ili više poznatih igrača iz Madrida(Raul, Canizares, Salgado, Morientes, bivši manager Cassiliasa, Juande Ramos, a po novom i član naše buduče zvijezde Muniese)

Barca sigurno neče dopustiti da u klubu prevladaju lastni interesi, klub je ispred svih i neče sigurno rušiti strukture sistema plači zbog Valdesa. I meni je on vrlo drag, ali kako kaže ili su mu pare bitnije od dresa kojeg nosi il nema u glavi totalno ništa, jer težko vjerujem da če mu bilo koji drugi klub ponuditi blizu toliko koliko Carvajal hoče. A zasad ni Victor sam nije još izašo pred medije i izjasnio se. Ako Carvajal i Valdes ne popuste Barca če ga staviti na transfer listu i tražiti novog golmana. Nadam se samo da če jim biti prioritet Diego Lopez i Asenjo, jer ostala imena što se pojavljaju kao Gorka Iraizoz i Moya nisu na nivoju da zamjene Valdesa.

Što se tiče Filipeja je ovako, da igrač još mijesec dana nazad je bio vrijedan 5mio EUR, ali ko što sam več više puta napisao Perezova politika je napravila veliku štetu na transfer marketu i sad svi nabijaju cijene. Jučer je manager Filipeja Jose Carlos Lages rekao, da ako je istina da Barca nudi 10mio EUR za Filipeja, da če upravo on napraviti pritisak na klub, da ga puste jer se radi o velikom novcu, kojeg bi Deportivo kasirao. Da porediš Abidala iz Lyona i Filipeja sad iz Depora je totalna glupost. Abidal je imao več sa Lyonom veliko iskustvo, igrao za Francusku repku, bio tad sigurno jedan izmed najboljih ljevih bočnih igrača na svijetu, a Filipe ima tek po prvi put izza sebe dobru sezonu i več je vrijedan 20 mio EUR? Problem je što su se u igri za Filipeja uključili tako Juve, At. Madrid ko Real M. i sa tim Depor misli da može toliko zaraditi. A sigurno je da njim je potrebno da prodaju igrače, jer imaju financijskih problema. Neka hvala ako 10-12 mio + posudba naših bisera Lendoiro ne prihvati onda treba odustati od njega jer nema potrebe da se razbacivaju pare na još ne previše dokazane igrače. Na kraju krajeva može i Caceres igrati na ljevom boku, što vrlo dobro radi i u Urugvajskoj repki.
Asked about the rumours linking Filipe Luis with Barcelona, the player's agent Jose Carlos Lages seemed to suggest in an interview with the paper that he could put pressure on Deportivo: "If Barça is interested, they should act as fast as possible because Deportivo needs money. If it's true that Barcelona are offering 10 million euro for Filipe Luis, we'll talk to Deportivo so they accept the bid because that's a lot of money and you cannot reject that.

Before we can talk with Barça, they should first reach an agreement with Deportivo. If they have a deal, I have everything ready to immediately travel from Brazil to Spain. No one, Filipe Luis or any other player, can say no to Barça. Who wouldn't like to play there? It would be a very important chance for him to make progress."

bake
Kontakt:

Post Postao/la bake » 16 jun 2009, 17:45

Richard Moar told to Radio Marca that Filipe Luis won't be sold for ten million Euros and that the goal of Depor is to wait another season and sell him later for his buyout option (20 million).
AC Milan, Atletico Madrid and even Olympique Lyon are now interested in Filipe Luis.
According to Radio Galega, Lendoiro is having a meeting with Barca's officials related to the transfer of Filipe Luis and now the president is requesting the 20 million Euros stipulated in the buyout clause of the defender.
Ne znaš ti moj prijatelju kakav je pregovarač Lendoiro, budi siguran ako on misli da igrač vrijedi €20m, da ga neće prodati za manje pare nema šanse. Ostaje nam da vidimo, ja smijem se kladit da Filipe neće otić ispod €15m.

eno-barca
Kontakt:

Post Postao/la eno-barca » 16 jun 2009, 17:59

puno je za filipea 20mil,isplatnije onda uzeti nekog dokazanog ljevog bocnog

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 16 jun 2009, 18:04

Znam Lendoira vrlo dobro, ali samo kažem da Filipe je daleko od toga da je trenutno vrijedan 20 mio EUR(možda če u budučnosti biti). Ali kako vidiš i Barca ima neki gornji limit koliko če dati za kojeg igrača i nikad ne preplate igrača, bar sad odkad je Laporta na čelu(jedino možda Caceresa prošle godine). A i težko vjerujem da če drugi klubi ponuditi više od Barce, težko vjerujem da če iko od tih ponuditi njegovu klavzulu, a pogotovo ne Milan koji je več kupio Cissokha za ljevog bočnog i nemaju potrebe da kupuju još jednog.

Samo za jedan detalj, Barca je dve godine nazad od Arsenala odkupila Thierrya Henrya za 24mio EUR i da onda jedan 23 godinšnji Filipe, koji je imao jednu dobru sezonu vrijedi skoro pa ko i on. No way jose, pogotovo ne za igrača koji bi zamjenio Sylvinha i na početku grijao klupu. Nadam se samo da Txikiju ne promakne nešto u glavi, pa da uradi kakvu takvu budaleštinu.

Bolje jim je da onda kupe Canellu iz Sportinga, koji je veči talenat od Filipeja i još Španjolac je.

Kako se govori na TV3, tako piše Sport smo se več okrenuli prema Asenju i počeli pregovarati sa njim.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 16 jun 2009, 18:34

prelazni rok jos nije poceo, ima dosta vremena da se dogvori sa Valdesom....ja cak mislim da je ovo neka novinarska patka, isto kao i kod Yaye...ne vjerujem da Valdes zeli da ide u neki drugi klub...pa ko bi mu vise htio dati, osim Citya, mada cisto sumnjam da je Valdes tolika budala da iz najboljeg tima na svijetu ode u neki ofirni City...bezveze...

a sto se Filipia tice, ja mislim da ce on preci u Barcu...nije jos prelazni rok poceo, sad se moze raditi sta hoce, ima dosta vremena, za 15 dana ce se sve to rijesiti....i poceti lagano sustati cijena da se on nekako proda, jer 12 milki nisu male pare....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bake
Kontakt:

Post Postao/la bake » 16 jun 2009, 18:36

Hej, Canella će da zamjeni Filipea u Deportivu ;)

Uostalom mi se ovdje samo bezze raspravljamo, nismo mi niko i ništa u klubu, mi smo samo navijači, vidjećemo šta će se dalje dešavati.

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 16 jun 2009, 18:51

Čitao sam i o tome da se Depor zanima za Canellu. baš zbog toga bi Barca morala pogledati za njim. Canella je mlad, a koliko sam gledao Sporting i jako zanimljiv igrač. A uz to je puno jeptiniji od Filipeja.

Italijanski Sky Sport 24 poručuje, da se zanimamo i za golmana Fiorentine Freya. Ni to nebi bila loša varijanta, ako Carvajal ne popusti i Valdes ostane.

To sigurno nije novinarska patka, o tom se priča več dve sedmice i Carvajal je više puta rekao u intervjuju za sve veče medije u Španiji svoje zahtjeve. Ako ne popuste Valdes sigurno odlazi iz kluba, jer ima samo još jednu godinu ugovora.

Jes prelazni rok još dug, ali pripreme če ubrzo i Barca misli imati kompletnu ekipu do početka priprema, tako da u ovom primjeru sigurno vjerujem novinarima.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 16 jun 2009, 20:11

e reko Valdesov menadzer da se pregovori jos nisu prekinuli, ali da Valdes ima nekoliko ponuda medju kojima je i ona Manchester Uniteda....

jesam se obradovo....
sve vise i vise vjeujem da ce Valdes produziti... ;)
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 16 jun 2009, 23:40

EMD piše da bi transfer Filipeja mogao biti završen u idučim satovima za oko 10 mio EUR. Ako slučajno to ne uspije i propadne piše da je alternativa Riise iz Rome :roll:

Manuel Llorente, predsjednik Valencije je priznao zanimanje Barce za Villu. Rekao je da trenutno nema nijedne ponude za igrača, ali da se je Barca ispitivala po Villi. Rekao je da su u subotu prekinuli sve dogovore sa Realom.

Angel_of_Death
Kontakt:

Post Postao/la Angel_of_Death » 17 jun 2009, 10:59

Da, a i Barcelona nudi 32miliona i Krkica i Caseresa za Davida Villu..
------------------------------------------MES QUE UN CLUB-----------------------------------------------

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 17 jun 2009, 11:51

Barcelona ne iskljucuje prelazak 28-godisnjeg Brune Saltora u svoje redovo.Salator je izjavio za radio RAC 1 da su pregovori na cekanju, ali da postoji mogucnost prelaska u Barca i da se o tome brine njegov agent, dok je on na odmoru.
Menadzer Yaya Torea Dimitrij Seluk rekao je za radio Rac 1 da ako do kraja ove sedmice ne produze ugovor da nece nista ni produzivati. Jos je rekao da oni ne traze nista vise novca samo da se ugovor potpise.
Katalonski list Sport tvrdi da ce Barcelona pustiti svohg igraca Victora Sanceza na posudbu. Kao jedina opcija za sad pojavljuje se Deportivo La Coruna.
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 17 jun 2009, 13:03

ovaj victor sanchez mi je bomba u barcelona b na fm 09 :D key player on vasquez i xavi torres :D

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 17 jun 2009, 13:33

Institut je napisao/la:ovaj victor sanchez mi je bomba u barcelona b na fm 09 :D key player on vasquez i xavi torres :D
hehe....
ja ga prebacio u prvi tim, rijetko igro, kupovi i one slabije utakmice...

drug hocemo baciti jedu partiju FM
Meho Kodro
Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 17 jun 2009, 13:59

Novi dan novi tračevi :D

-Daily Mirror: Barca če platiti za Robinha 41 mio EUR
-Pep dao zeleno svijetlo da se kupi Villa
-Messi zove Mascherana u Barcu
-Barca se je sve dogovorila sa Filipejom, čeka se samo da se Lendoiro vrati iz Meksika
-Bayern je za Riberya postavio cijenu 50-70 mio EUR
-Asenjo ima klavzulu samo 5,5 mio EUR i to bi Barca morala izkoristiti, a Reina bi se volio vratiti u Barcu
-Malouda zna da se Barca zanima za njega, ali želi ostati u Chelseaju(Hvalabogu :D )
-Agent Freya je demantovo sve oko prelazka odličnog golmana iz Fiorentine
-Manager Yaye želi da se podpiše novi ugovor i da se ponudi ono što je bilo obečano več dve godine nazad
-Victor Sanchez če otiči na posudbu u španskog prvoligaša
-Bruno ima ponudu i Valencije
-Gines Carvajal, manager Valdesa i Muniese je i vrlo dobar prijatelj Pereza

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 17 jun 2009, 14:10

haj bar nesto dobro, amluda ostaje u chelskiu...

a ja sam cito negdje, cini mi se daje klavzula asenja 7,5 milki eura...

a to 5,5 je mozda funti...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 17 jun 2009, 14:16

Može biti, ne piše na EMD ništa o kojoj valuti se radi, ali više il manje uvijek pišu u EUR, tako da sam pomislio da so EUR. Ali nije važno, za takvu zvijer od golmana ko što je Asenjo nije to ništa.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 17 jun 2009, 14:25

omgmessi je napisao/la:Može biti, ne piše na EMD ništa o kojoj valuti se radi, ali više il manje uvijek pišu u EUR, tako da sam pomislio da so EUR. Ali nije važno, za takvu zvijer od golmana ko što je Asenjo nije to ništa.
slazem se, mislim da se mora kupiti osto Valdes ili ne, asenjo je buduca 1 u reprezntaciji Spanije i nasljdnik Casillasa i aBd nasljednik Valdesa u Barci...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jun 2009, 16:57

TV3 objavila da Robinho dolazi na jednogodisnju posudbu,dogovor pada za par sati....uf kako bi ovo dobro bilo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 17 jun 2009, 18:19

Man. City je več na svojoj int. stranici zapisao da to nije istina i da nemaju namjeru izpustiti Robinha ni na posudbu ni na prodaju.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jun 2009, 18:25

A i meni cudno bilo kad sam to procitao,kontam kako ce najboljeg igraca tek tako pustiti na posudbu,jbg dobro bi nam dosao al haj
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.