FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Balon
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Balon » 22 sep 2025, 17:44

armando je napisao/la:
22 sep 2025, 11:37
Ti izgleda zaboravio da se Jup sam odlučio na takav korak i da je upoznao upravu o povlačenju iz fudbala.
Siguran sam da bi Jupp ostao da Uli nije svim silama ganjao katalonskog prevaranta. Uostalom imas i Ulijevu izjavu koliko je Jupp popizdio kad je saznao da ce dovesti Guardiolu.
Rajaz je napisao/la:
22 sep 2025, 12:12
1. Jupp se ovdje pljuvao sve dok mu ekipa nije kliknula (postovi se mogu lako pronaći)
2. Uprava kluba je željela da Bayern ide u pravcu Barcelone
3. Guardiola je dogovoren mnogo prije nego je najzagriženiji fan mogao i pomisliti da će Bayern odigrati najbolju sezonu u klupskoj historiji
Ja Heynckesa nikad nisam pljuvao, za ostale ne znam. Gospodski trener za velike ekipe, nema veliki ego i ne izmislja toplu vodu a takve trenere sam uvijek gotivio. Celavi prevarant recimo je potpuna suprotnost, egomanijak koji u velikim utakmicama glumi velikog takticara sa idiotskim formacijama da bi ispao heroj....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 sep 2025, 21:37

Neka Bayernova stranica dovodi u kontekst Bayerna i Renana Lodija, koji je trenutno bez ugovora a s obzirom na Bayernove probleme sa lijevim bekom navodi se da bi mogao biti od pomoći.
Ne znam u kakvoj je formi jer je igrao u S. Arabiji ali sam ga ja upratio u nekolicini mečeva u dresu Atletika i moram reci da je izgledao jako moćno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 sep 2025, 22:22

Kucamo na vrata željenih ali nerealizovanih transfera:

Započet ću priču sa jednim od u to vrijeme najvećih talenata na poziciji veznjaka, kojem je te 2022-e isticao ugovor sa tadašnjim klubom PSG-om koji se svim silama borio sa zadrži svog igrača iako su ga svi vidjeli u Bayernu u besplatnom transferu. Medjutim, ipak su Parižani pobijedili i zadržali svog dragulja koji je nakon potpisivanja profi ugovora otišao na posudbu u Lorient te se po povratku u matični klub sezonu poslije, automatski prekomandovao u mladu ekipu i već tada se znalo da je njegov put ka nekom ekstra razvoju završen. Od ove sezone je taj dječak slobodan igrač iako ima svega 20 godina.

Taj dječak je Ayman Kari oko kojeg se Hasan Salihamidzic mnogo borio, no ko zna šta bi bilo kad bi bilo…

Drugi i ništa manje zanimljiviji pokušaj kupovine jednog talenta se desio sada već davne 2019-e, dok je na klupi Bayerna kao sportski direktor sjedio Hasan Salihamidzic. Naime, radilo se o Holandskom talentu koji je igrao na poziciji stopera i u to vrijeme je bio član Zwollea. Tada se u priču uključio Liverpool i naposlijetku je odnio pobjedu iako je Brazzo učinio sve da promijeni mišljenje mladog stopera, medjutim neuspješno. Dotični je poslije toga igrao na posudbama upravo na Njemačkim terenima i to u dresu Schalkea i Mainza da bi se na kraju skrasio u Brendfordu u trajnom transferu koji je za njegove usluge izdvojio oko 24 miliona.
Danas se radi o solidnom stoperu koji ima 23 godine.

Njegovo ime je Sepp Van Den Berg.

Treći i svima vjerovatno poznat je bio pokušaj kupovine tada najvećeg Chelseavog talenta na poziciji krila oko kojeg se vodila prava trakavica i za kojeg je Bayern bio spreman izdvojiti blizu 40 miliona eura iako se tada radilo o još uvijek tek punoljetnom igraču. Brazzo nije uspio a mladi Englez je poslije nekoliko godina ipak zavrsio u Njemačkoj i to na posudbi u Bayer Leverkusenu gdje se nije snašao te se po povratku u Englesku u trajnom transferu preselio u Nottingham Forest u transferu vrijednom svega 3,5 miliona eura i danas je samo solidan igrač koji nikada nije dostigao ono sto mu se predvidjalo.

Dame i gospodo, veliki Callum Hudson-Odoi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 sep 2025, 22:56

Balon je napisao/la:
22 sep 2025, 17:44
armando je napisao/la:
22 sep 2025, 11:37
Ti izgleda zaboravio da se Jup sam odlučio na takav korak i da je upoznao upravu o povlačenju iz fudbala.
Siguran sam da bi Jupp ostao da Uli nije svim silama ganjao katalonskog prevaranta. Uostalom imas i Ulijevu izjavu koliko je Jupp popizdio kad je saznao da ce dovesti Guardiolu.
Ne bi. Čovjek želi živjeti i sa suprugom uživati u ostatku života u svojoj vili u Španiji.
Uli je prepreden i da nije osjetio konačnu odluku od Jupa, nikad ne bi zasukao rukave u potrazi za novim trenerom.
Druga je stvar što je Gvardo bio slobodan i što se taj dogovor nije mogao sakriti. Pogotovo nakon njegovog odlaska u USA da uči njemački jezik dok se sezona ne završi.
Jeste Jupu teško pala ta spoznaja, ali morao je sa tim živjeti.
Kako rekoh, njegova odluka i mora se priznati da se povukao u pravo vrijeme.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 sep 2025, 00:11

Ček, ako mu je teško pala spoznaja da dolazi Pepun onda znači da se nerado povukao. Da je prije toga odlučio da ide što bi ga bila briga ko dolazi. :hmmmmm:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 sep 2025, 00:30

ledar je napisao/la:
23 sep 2025, 00:11
Ček, ako mu je teško pala spoznaja da dolazi Pepun onda znači da se nerado povukao. Da je prije toga odlučio da ide što bi ga bila briga ko dolazi. :hmmmmm:
Et' ne znam sad, možda ste me zbunili uvaženi tužioci. Služim se sjećanjima od prije deceniju i više.
Evo protupitanje, je li on sam rekao da prestaje sa radom i da se želi povući?
Je li se Bayern morao pozabaviti sa njegovim nasljednikom?
Ispoštovao njegovu želju iako je bio spreman produžiti saradnju, ali njegove godine, porodični odnosi i želja za mirnim životom na sunčanoj obali se prevagnuli.
U naletu dobrih rezultata i velike želje da se osvoji klempa posle tragedije finale dahoam odjednom kompletna javnost bruji o Pepunu i njegovom dolasku (negdje oko zimske pauze).
Traži se mjesto boravka u USA, gdje je iznajmio smještaj, skim uči jezik, koga će izbaciti iz ekipe, koga želi dovesti itd itd.
Valjda je jasno da će tebi kao aktuelnom treneru smetati bez obzira što si na oproštajnoj turi i loviš najveće domete.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 sep 2025, 10:21

Sve se više pominje Vlahović u vezi Bayerna. Dobar džoker a možda i glavna uzdanica ako se sve uklopi.
Nismo imali Srbina na devetki još od Radmila, ali on je naš Bosanac.

Vidjećemo u januaru najkasnije šta i kako.
Ima ogromnu platu u Juveu, Bayo reže iste, hmm zanimljivo :mrgreen:

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 23 sep 2025, 11:26

armando je napisao/la:
23 sep 2025, 10:21
Sve se više pominje Vlahović u vezi Bayerna. Dobar džoker a možda i glavna uzdanica ako se sve uklopi.
Nismo imali Srbina na devetki još od Radmila, ali on je naš Bosanac.

Vidjećemo u januaru najkasnije šta i kako.
Ima ogromnu platu u Juveu, Bayo reže iste, hmm zanimljivo :mrgreen:
Ma ne bi ja njega ni pod razno, lijen, interesdžija a iskreno u najbolje doba nije mi neka klasa bio. U rangu mi je ovog našeg Jacksona, nista bolje
Volim te Zeljo!!!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 23 sep 2025, 13:28

Vlahović nesto nalik bosanskom dijamantu, samo za dlaku lošiji golgeter, a bolji link up igrač.

Kad bi bio zdrav, mogao bi da napravi velike stvari u ofanzivnoj ekipi sa dobrim saigračima.

Ne bi bilo lose da kabrio porše, videćemo šta će biti.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 sep 2025, 13:54

Kompenzacija ako Upa ode frei, Dušan silni na Isar.
Ne znam kakav mu je menadžer i koliko će tražiti handgeld, ali lik je u najboljim godinama i još nije igrao važnu ulogu u ofanzivno orijentisanoj ekipi.

Mada smo svi mi da Kane produži ugovor i zakune se na vjernost. Prvi korak ka tome je osvajanje CL.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.