FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
98
35%
Darko Milanič
35
12%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
44
16%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
27
10%
Samo stranac
72
26%

Ukupno glasova: 282

plisek
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la plisek » 23 sep 2025, 09:15

Vanja8 je napisao/la:
23 sep 2025, 06:12
NisamInSajder je napisao/la:
23 sep 2025, 01:15
Svaka čast Husrefu, pa je spustio svoj ego i od one rečenice “igrat će se sve osim 3 stopera” (karikiram, ali u tom fazonu). Izvede se ekipa sa 3 stopera i pobjedi. Ova ekipa i roster može samo to igrati ništa drugo. Kao što jako jako teško možes neki playmaking stil-držanje posjeda sa ovom ekipom, gušiš je.

Što se tiče utakmice protiv Veleža, igra u polju na momente dobra, mnogo bolja nego u prethodnim utakmicama. No sve se svodilo na kraju na te neke Zekićeve stvari koji su ostali u ekipi ili na individualni kvalitet. Pobjedio si na osnovu individualnog kvaliteta Ristovskog i Guliashvilia. Ljajić u polju se bespotrebno troši, lopta se mora i može prenijeti u zadnju trećinu bez njega. Ako je input da se on spušta nazad, jako loš input. Imaš Ristovskog koji odlično zna potegnuti loptu, na drugoj strani Jović također, pa iskoristi ih… u vezi Cimirot. Sasvim dovoljan broj igrača za prenos lopte. Još jedan veliki razlog pobjede je i što si limitirao Velež igrom u srednjem bloku vrlo dobro, nisi im dao da se razmašu sa prilikama. Mušija je izvadio dva-tri šuta odlično.

Za derbi, isti sistem. U odbranu bi trebalo na centralnog ubaciti Turdu. Vezni red Cimirot Đorđević, ispred njih dvije polušpice Mlinarić i Guliashvili i u špica Turkeš. Turkeš bi vodio bitku sa njihova dva stopera, a Mlinarić i Guliashvili bi radili ono što najbolje znaju tražiti prostor i hvatati druge lopte. Dobra stvar je što nema Jatte, on bi svakako na Grbavici u atmosferi dobio crveni do 20te minute.
Mislim da bi produktivnije bilo, u ovoj zvojoj formaciji ubaciti Chinedua, izuzetno brz igrac koji bi mogao dobro odraditi presing na njihovu zadnju liniju...
Ali ja se tome od Husa ne nadam...
Bice to njegova klasicna ziheraska postavka sa nabijanjem naprijed za neku kontru...
Nema sanse da Hus pokusa napasti...
Slazem se da umjesto Turkesa treba Chinedu staviti cisto zbog brzine. Jedino sto se ne slazem je da je dobro sto nema Jatte. Jatta je najbolji igrac i koliko god ga unistavali kartonima, korisniji je od bilo kojeg zadnjeg veznog u ligi.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 23 sep 2025, 09:36

Pretpostavljam da cemo danas saznati da li dolazimo na derbi ili ne, danas bi Zeljo trebao objaviti detaljno prodaju ulaznica pa valjda da ce naglasiti ako budemo i mi bili.

P.S Chinedu je bio igrac sirokog, a pretpostavljam da mislite na svedjanina Chidija :D

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 23 sep 2025, 09:37

Vanja8 je napisao/la:
23 sep 2025, 06:12
Svaka čast Husrefu, pa je spustio svoj ego i od one rečenice “igrat će se sve osim 3 stopera” (karikiram, ali u tom fazonu). Izvede se ekipa sa 3 stopera i pobjedi. Ova ekipa i roster može samo to igrati ništa drugo. Kao što jako jako teško možes neki playmaking stil-držanje posjeda sa ovom ekipom, gušiš je.

Što se tiče utakmice protiv Veleža, igra u polju na momente dobra, mnogo bolja nego u prethodnim utakmicama. No sve se svodilo na kraju na te neke Zekićeve stvari koji su ostali u ekipi ili na individualni kvalitet. Pobjedio si na osnovu individualnog kvaliteta Ristovskog i Guliashvilia. Ljajić u polju se bespotrebno troši, lopta se mora i može prenijeti u zadnju trećinu bez njega. Ako je input da se on spušta nazad, jako loš input. Imaš Ristovskog koji odlično zna potegnuti loptu, na drugoj strani Jović također, pa iskoristi ih… u vezi Cimirot. Sasvim dovoljan broj igrača za prenos lopte. Još jedan veliki razlog pobjede je i što si limitirao Velež igrom u srednjem bloku vrlo dobro, nisi im dao da se razmašu sa prilikama. Mušija je izvadio dva-tri šuta odlično.

Za derbi, isti sistem. U odbranu bi trebalo na centralnog ubaciti Turdu. Vezni red Cimirot Đorđević, ispred njih dvije polušpice Mlinarić i Guliashvili i u špica Turkeš. Turkeš bi vodio bitku sa njihova dva stopera, a Mlinarić i Guliashvili bi radili ono što najbolje znaju tražiti prostor i hvatati druge lopte. Dobra stvar je što nema Jatte, on bi svakako na Grbavici u atmosferi dobio crveni do 20te minute.
Mislim da bi produktivnije bilo, u ovoj zvojoj formaciji ubaciti Chinedua, izuzetno brz igrac koji bi mogao dobro odraditi presing na njihovu zadnju liniju...
Ali ja se tome od Husa ne nadam...
Bice to njegova klasicna ziheraska postavka sa nabijanjem naprijed za neku kontru...
Nema sanse da Hus pokusa napasti...
On je Chidi.. ako misliš na njega. Nismo ga ni vidjeli kako je ovdje, u Sloveniji je malo pokazao. A i kad bi Mlinariću i Guliashvili stavio još jednog igrača koji će im uzimati prostor, samo bi ih ugušio. Turkeš bi im upravo otvorio taj prostor, uzeo bi na sebe nekog od stopera, izvukao se po loptu da odigra pas i tako otvarao prostor za ovu dvojicu. A dobio i bi na visini sa njim.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 23 sep 2025, 09:57

Ma kakav Turkes, kakav Chidi.
U ovoj utakmici se ne eksperimentise previše, male korekcije, zadaci i slicno može. Zekic je jednom eksperimentisao, doduse na pozicijama pa nije ličilo ni na sta.
Izvesti ekipu koja zna sta je derbi i koja je mentalno i fizički najspremnija. Licno bi izveo:
Musija
Beganovic Ristovski Turda Paskalev Jovic
Mamas Cimirot
Mlinaric
Kyeremeh /Guli

Eventualno Jovic /Kupresak rotacija ali bi vise rizikovali. Ljaljica ja ne bi rizikovao, ako je i 1% rovit..
Njima bi krila zatvorio maksimalno a mi na tranzicije i brza otvaranja, traženje dubine, jedna- dvije moraju proci. Oni s posjedom nebi napravili nista.

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 23 sep 2025, 10:07

nokee je napisao/la:
23 sep 2025, 09:57
U ovoj utakmici se ne eksperimentise previše, male korekcije, zadaci i slicno može. Zekic je jednom eksperimentisao, doduse na pozicijama pa nije ličilo ni na sta.
Izvesti ekipu koja zna sta je derbi i koja je mentalno i fizički najspremnija. Licno bi izveo:
Musija
Mamas Cimirot
Mlinaric
Kyeremeh /Guli

Eventualno Jovic /Kupresak rotacija ali bi vise rizikovali. Ljaljica ja ne bi rizikovao, ako je i 1% rovit..
Njima bi krila zatvorio maksimalno a mi na tranzicije i brza otvaranja, traženje dubine, jedna- dvije moraju proci. Oni s posjedom nebi napravili nista.
Kupresak po meni bi trebao igrati, za sada se po meni pokazao dobro

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 23 sep 2025, 10:09

Imali gdje Oliveire je li ziv covjek niko ga ne spominje sta radi. :lol:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 sep 2025, 10:21

Fouzi1 je napisao/la:
23 sep 2025, 10:07
nokee je napisao/la:
Musija
Mamas Cimirot
Mlinaric
Kyeremeh /Guli

Kupresak po meni bi trebao igrati, za sada se po meni pokazao dobro
Mozda nas najbolji igrac trenutno
Uopste me ne bi cudilo da iz drugog plana gurne Renana u prvi 11 u subotu.Tog Chidia je trebao barem 20 minuta protiv Veleza ubaciti da ga vidimo.
Utakmica zavisi od toga hocemo li izaci u 352 za sta je ova ekipa i gradjena 2 godine,sistem s kojim smo im svaki put odrzali fudbalsku lekciju ili ide stroga defanziva 4231 i utakmica na x
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 23 sep 2025, 10:34

Musija
Ristovski Turda Jovic
Beganovic Cimirot Djordjevic Mamas Kupresak
Guli Mlinaric

U drugom poluvremenu udje Kyeremeh svjez da moze da leti po terenu i ja mislim da ce to biti dobro.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 23 sep 2025, 10:41

Fouzi1 je napisao/la:
23 sep 2025, 10:34
Musija
Ristovski Turda Jovic
Guli Mlinaric

U drugom poluvremenu udje Kyeremeh svjez da moze da leti po terenu i ja mislim da ce to biti dobro.
Nema logike legendo u ovoj tvojoj postavi..
Ne moze ti na klupi ostati Kyeremeh, koji je za mene licno prosjecan igrac ali zbog brzine neka ga u prvoj postavi. Ne moze igrati Djordjevic prvu postavu jer on jos nije na tom nivou. Mamas je svakako upitan da igra od pocetka jer je tek proigrao. Beganovic nije igrao isto.

Dosta je upitnika i najvise nam problema zadaje to sto nikad nismo kompletni.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 sep 2025, 10:45

Ma piši poraz, bod puna šaka brade u ovakvom ambijentu i stanju u klubu i oko navijaca.Našim igracima je ovo tekma kao i protiv famosa totalno nebitna. A oni vec našpinovani i to je to, husref dzenis i co nemaju kapaciteta dobiti ovu tekmu.nemojte bezveze stvari ka srcu primati i bolje ce biti.nikad ravnodušniji nisam bio i nikakav osjecaj vala i nemam za ovu tekmu, nije to više to... Sve manje se o derbiju prica o klubu, bolje smo izgledali dok je merdanovic baljak i comp bila unutar kluba. Ove zenturace su nam došle glave...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 23 sep 2025, 10:46

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
23 sep 2025, 10:41
Fouzi1 je napisao/la:
23 sep 2025, 10:34
Musija
Ristovski Turda Jovic
Guli Mlinaric

Nema logike legendo u ovoj tvojoj postavi..
Ne moze ti na klupi ostati Kyeremeh, koji je za mene licno prosjecan igrac ali zbog brzine neka ga u prvoj postavi. Ne moze igrati Djordjevic prvu postavu jer on jos nije na tom nivou. Mamas je svakako upitan da igra od pocetka jer je tek proigrao. Beganovic nije igrao isto.

Dosta je upitnika i najvise nam problema zadaje to sto nikad nismo kompletni.
Probao sam nesto u 352 formaciji, za Mamasa te razumijem i mogao bi Krdzalic umjesto njega. Mozes Kyeremeha onda umjesto Beganovica ali za Djordjevica nemamo bas neko rijesenje. Da je Adem zdrav igrao bi, Jatta isto tako vrlo vjerovatno ali trenutno nemas neki prevelik izbor.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 23 sep 2025, 10:58

Imalo ko se razumije u loptanje ovo je mogao da vidi u subotu, jednostavno imas profilisane igrace za ovu "zoranovu" formaciju, vidljivo se igraci osjecaju poletnije, sigurnije, Guli, Mlinaric, Keremeh Kuprešak mnogo više dolaze do izrazaja i lakse ulaze u prilike, generalno ekipa je opasnija, baš kao i Ristovski/Jović kojim dosta vise lezi ova pozicija nego klasnicni bek ili stoper, na sve to dobili smo sigurnost u sredini s Adem i Cimi.
P.S. ni pomocu trikova ova grupa igraca ne moze igrati 4 2 3 1 jer nemamo jake stopere, bekovi hafifni, krila nisu krila(guli keremeh-guse se -daleko od gola, i da to lici na nesto nemas tu rezervne opcije) i nemas klasičnog špica
Zadnja izmjena: propoklopac, dana/u 23 sep 2025, 11:03, ukupno mijenjano 5 puta.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 23 sep 2025, 11:00

nokee je napisao/la:
Musija
Mamas Cimirot
Mlinaric
Kyeremeh /Guli

Beganović ne trenira. Jović je dimenzija više u odnosu na Paskaleva, prvenstveno što ga možeš koristiti u prenosu lopte i što može odlično pogodit dijagonalu. Upravo situacije iz koje smo postigli pogodak prvi protiv Veleža može biti snaga u derbiju, zato i Turkes treba gore da hvata skokove. Ukoliko lopta prođe, Guliashvili i Mlinarić odlično napadaju dubinu i tu im je snaga, a i ukoliko Turkeš ili neko od njihovih stopera uzme skok, Guliashvili i Mlinarić su dosta dobri na osvajanju tih drugih lopti.

Mamas je imao 20 minuta u zadnja 4 mjeseca. Tek je to eksperimentisanje. Pogotov što je derbi. Kyeremeh će gotovo sigurno igrati uz desni bok.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 23 sep 2025, 11:12

Kakav Turkes i skokovi, brate moj.
On nije duela dobio od kada je dosao. Kamo li da se "potuce" u sesnestercu na derbiju.
- FKS -

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 23 sep 2025, 11:14

23 sep 2025, 11:00
nokee je napisao/la:
Musija
Mamas Cimirot
Mlinaric
Kyeremeh /Guli

Beganović ne trenira. Jović je dimenzija više u odnosu na Paskaleva, prvenstveno što ga možeš koristiti u prenosu lopte i što može odlično pogodit dijagonalu. Upravo situacije iz koje smo postigli pogodak prvi protiv Veleža može biti snaga u derbiju, zato i Turkes treba gore da hvata skokove. Ukoliko lopta prođe, Guliashvili i Mlinarić odlično napadaju dubinu i tu im je snaga, a i ukoliko Turkeš ili neko od njihovih stopera uzme skok, Guliashvili i Mlinarić su dosta dobri na osvajanju tih drugih lopti.

Mamas je imao 20 minuta u zadnja 4 mjeseca. Tek je to eksperimentisanje. Pogotov što je derbi. Kyeremeh će gotovo sigurno igrati uz desni bok.
Pa nije nemoguće da tako krene ali kažem to je bas ofanzivno na wb Kyeremeh i Kupresak. I oni napadaju preko krila najvise. Cvetanovski i Vini bi došli do izrazaja u tom slučaju.
A Turkes je odigrao bas minuta u zadnje vrijeme za razliku od Mamasa i Begana. Ako nam on bude spustao lopte i otvarao prostore kuku nama.
Beganovic moze odigrati ako je spreman a kako cujem jeste. Vidjecemo na sta ce se odlučiti.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 23 sep 2025, 11:17

Hajdeee je napisao/la:
23 sep 2025, 11:12
Kakav Turkes i skokovi, brate moj.
On nije duela dobio od kada je dosao. Kamo li da se "potuce" u sesnestercu na derbiju.
Baca mi da i u Rudaru P.,Radniku, Posušju on bi bio klupa, jednostavno nikakvog "zivota" u njemu. To pokazuje Zoran i Husref, dobija minute kad je bas neki turbo experiment.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 23 sep 2025, 11:27

Ma nasi ce izaci da ne izgube, mislim cak i da ce sudjenje biti tendenciozno da se ide na remi.
Helem bekove znamo, ristovski turda jovic stoperi. Ispred njih ce biti cimi i krdzalic kao dva pivota, ispred njih neka poluspica mlinaric, guli i kyeremeh naprijed. Upravo ova trojica naprijed su brzi, pokretljivi i spremni i tu bi trebalo vrsiti pritisak na njihovu zadnju liniju i vezne.

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 23 sep 2025, 11:40

Koliko god bio optimistican opet me je strah da se ne ponovi borac prije par kola.. Zadnji husrefov derbi na grbavici primili 5 cevapa tako da treba samo oprezno polako i bez velikih gresaka

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 23 sep 2025, 11:40

0:1 za nas, uz sakacenje i kartoniranje samo takvo
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 23 sep 2025, 12:27

23 sep 2025, 11:00
nokee je napisao/la:
Musija
Mamas Cimirot
Mlinaric
Kyeremeh /Guli

Igrao je Kyeremeh jednom na derbiju desnog beka i izgubili smo 3:0. Slazem se da trebamo krenuti u sistemu i s igracima koje si rekao, samo je veliki problem ako Beganovic ne igra desno.

Zeljana ove godine ima finu ekipu i ulaze u dosta sansi protiv svakoga. Najteze su igrali i nisu ni pobijedli ove ekipe koje igraju defanzivnije. Ukoliko im damo tranzicije/polutranzicije, necemo se dobro provesti. Kvaliteta igrackog imamo i vise nego dovoljno, samo nema niko da to postavi kako treba.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HordasFks, mnon46, NeSamSafetee, Proximic i 44 gosta.