Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la BenjooJutub » 23 sep 2025, 11:44

19vendetta87 je napisao/la:
23 sep 2025, 11:13
BenjooJutub je napisao/la:
23 sep 2025, 10:34

To nema veze sa dijasporom. To su jednostavno primitivci koji su otišli vani. Pun k. je takvih ostao ovdje. Ideš trotoarom i vidiš primitivca sa bosnaskim tablama kako je parkirao na tortoar a također vidiš i primitivca sa njemačkim tablama.

Zašto bi odlazak u inostranstvo promjenio njegov primitivizam? Primitivac se prilagodi sredini u kojoj se nalazi, a pametan čovjek okolnostima.
Stvar je u tome sto se u dijaspori itekako moze pridrzavati svih pravila, a u Bosni divlja kako hoce, jer zna da ce proci bez ozbiljnijih sankcija.

I to ne govorim samo za ove nase sto su otisli sa 20ak godina, vec i za generacije koje su rođeni vani nakon rata.
Pa šta sam ja rekao? Primitivac se prilagodi sredini.. jednostavno prihvata pravila grupe/sredine u kojoj se nalazi. Ako su oko njega ljudi koji psuju, on psuje. Ako je društvo korumpirano, on se uklapa i učestvuje u tome. Ako je redi i disciplina, on je takav. Primitivci su jednostavno ljudi sa niskim IQ.

U prevodu: Neko ko se nikada nije bahatio po BiH dok je živio ovdje, se ne bahati ni sada kada se vrati iz dijaspore. :)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 sep 2025, 12:06

Dobro je ovo Vendeta napisao i sve je u pravu, ali je ipak veci problem u našoj policiji, nego u ljudima iz dijaspore.

Da ih jednom na granici doceka kazna od par stotina eura i da ne mogu preći istu dok kaznu ne plate, druga bi prica bila.

Ovako znaju da ce proci nekažnjeno, pa rade to sto rade...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 23 sep 2025, 12:19

kraljttbvb je napisao/la:
23 sep 2025, 12:06
Dobro je ovo Vendeta napisao i sve je u pravu, ali je ipak veci problem u našoj policiji, nego u ljudima iz dijaspore.

Da ih jednom na granici doceka kazna od par stotina eura i da ne mogu preći istu dok kaznu ne plate, druga bi prica bila.

Ali ljudi pišu o tome kao da to isključivo dijaspora radi...

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 23 sep 2025, 12:21

DamirT je napisao/la:
23 sep 2025, 10:14
23 sep 2025, 09:12
spolacentra je napisao/la:
23 sep 2025, 01:18

Shvatite jednom, da masa ljudi nije otislo iz ove mocvare samo zbog novca. Ljudi idu zbog takvih kao sto si ti. Ja licno ne mogu da vas gledam vise, cast izuzecima kojih je vrlo malo.

Pokupili svu pamet svijeta, vukojebine iz kojih dolazite nemaju asfalt i struju ali zna kakav je zivot u Hamburgu.
Nije problem biti u vukojebini, vec otici iz vukojebine negdje u metropolu, i vratiti se nazad sa stavom kao da si je licno oslobodio.

Ne kazem, nismo ni mi cvjecke ovdje, ali ponasanje vecine dijasporaca je degutantno.

Sve ono sto ne smijete pomisliti tamo da radite (gasiranje autom, bahato parkiranje i sl.), ovdje vam je sasvim normalno.

Kao da u Bosni lijecite neke komplekse, kako bi nadoknadili nedostatak validacije od drugih ljudi u gradu gdje zivite i radite.
Odlicno napisano.
Pa kad su tamo nebitni i na dnu drustvene ljestvice. Bolje imati prosjecna primanja u BiH nego biti u bottom 5% u Njemackoj. :yawn:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 sep 2025, 12:32

Stopa smrtnosti u saobracaju u BiH je msm oko 60 poginulih na milion stanovnika.

Imamo hiljade divljih deponija.

Korupcija na vrhuncu, te generalno društvo u ponoru.

Bh dijaspora je samo produžena ruka domaće baruštine.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 sep 2025, 12:40

Ljudi se i dalje lijepe na Tekashijeve postove poslije ponoci.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 23 sep 2025, 13:33

Pusti ti policiju, problem je u mentalnom sklopu. Otisao u njemacku prije 2 mjeseca odjednom postuje svako pravilo, vrati se na urlaub u bosnu i parkira gdje stigne, u 2 ujutro turira auto, a tamo postuje larmschutz od 22 do 6. I ne, ne postuje to samo zbog para i kazne vec eto da bude kao uzoran gradjanin, da bi se osjecao kud i kamo bitnijim. A kad dodje ovdje samo pokaze zapravo kakav je divljak i medvjed neodgojeni. Neki dan gledam sa balkona parkira se auto ljubljanske table, izlazi glupaca i ispade joj flasa na pod, zatvori vrata i krenu svojim putem. Da joj nisam rekao sa balkona halo legendo, uzmi tu flasu i baci je, to bi tako i ostalo. A u ljubljani bi hodala 2 kilometra do kante za smece jer TAKO MI TO OVDJE RADIMO. Mrs, takvi, sto se mene tice, nek idu sto prije odavde.
1946-1987

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 sep 2025, 13:39

Arvid je napisao/la:
23 sep 2025, 12:40
:urnebes: :rol:

Vazda isto , brat se fijukne i počne da fura :rol:

Isti se i na Alema pecaju :tokralju:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 sep 2025, 13:43

VensanKasel je napisao/la:
23 sep 2025, 13:39
Arvid je napisao/la:

Hahaha, ja kad vidim da on zareda YouTube, ne da bježim sa foruma nego gasim WiFi :lol:
Sinoć neka nesanica jbm li ga :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 sep 2025, 14:25

23 sep 2025, 11:13
BenjooJutub je napisao/la:
23 sep 2025, 10:34

To nema veze sa dijasporom. To su jednostavno primitivci koji su otišli vani. Pun k. je takvih ostao ovdje. Ideš trotoarom i vidiš primitivca sa bosnaskim tablama kako je parkirao na tortoar a također vidiš i primitivca sa njemačkim tablama.

Zašto bi odlazak u inostranstvo promjenio njegov primitivizam? Primitivac se prilagodi sredini u kojoj se nalazi, a pametan čovjek okolnostima.
Stvar je u tome sto se u dijaspori itekako moze pridrzavati svih pravila, a u Bosni divlja kako hoce, jer zna da ce proci bez ozbiljnijih sankcija.

I to ne govorim samo za ove nase sto su otisli sa 20ak godina, vec i za generacije koje su rođeni vani nakon rata.
Benjo ti je odlicno napisao. Papak ostaje papak, da je ostao u BiH i imao auto divljao bi i tu.
Otkud ti znas da se oni ne pridrzavaju pravila tamo?

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 23 sep 2025, 14:25

Jel glasa danas uefa o izbacivanju kjifuta

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 23 sep 2025, 14:31

Policija kazni a država dozvoljava da on izadje ili udje u drzavu iako ima kazne

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 sep 2025, 14:43

soko je napisao/la:
23 sep 2025, 14:25

Benjo ti je odlicno napisao. Papak ostaje papak, da je ostao u BiH i imao auto divljao bi i tu.
Prilicno sam siguran da onaj momak ne vozi 180km/h kroz Cirih...a smijesno mu je kad to uradi u Sarajevu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 23 sep 2025, 15:00

23 sep 2025, 14:43
soko je napisao/la:

Prilicno sam siguran da onaj momak ne vozi 180km/h kroz Cirih...a smijesno mu je kad to uradi u Sarajevu.
Ma treba im zabranit ulazak u zemlju. Ja prosli mjesec nisam mogao doci na red kod frizera od njih. :yawn:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 sep 2025, 15:03

leo1946 je napisao/la:
23 sep 2025, 13:33

Pusti ti policiju, problem je u mentalnom sklopu. Otisao u njemacku prije 2 mjeseca odjednom postuje svako pravilo, vrati se na urlaub u bosnu i parkira gdje stigne, u 2 ujutro turira auto, a tamo postuje larmschutz od 22 do 6. I ne, ne postuje to samo zbog para i kazne vec eto da bude kao uzoran gradjanin, da bi se osjecao kud i kamo bitnijim. A kad dodje ovdje samo pokaze zapravo kakav je divljak i medvjed neodgojeni. Neki dan gledam sa balkona parkira se auto ljubljanske table, izlazi glupaca i ispade joj flasa na pod, zatvori vrata i krenu svojim putem. Da joj nisam rekao sa balkona halo legendo, uzmi tu flasu i baci je, to bi tako i ostalo. A u ljubljani bi hodala 2 kilometra do kante za smece jer TAKO MI TO OVDJE RADIMO. Mrs, takvi, sto se mene tice, nek idu sto prije odavde.
Ne radi to vani, jer zna da ce 100% biti kaznjen.

Kaze mi komsija on kad je bio u Njemackoj bio neki sto bi kad god naidje autom svrinuo. Ono da pozdravi poznanika.

Pa ga domacini prijavili za uznemiravanje.

Jednom mu poslali kaznu od 50 Eura, pa 100, pa 300. Nakon toga ga poslali kod psihijatra, da vide je li normalan, koji je razlog da toliko cesto koristi sirenu.

Od tada vise ne svira nikako i nikome :nene:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 sep 2025, 15:38

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 sep 2025, 15:45

slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 sep 2025, 15:49

23 sep 2025, 14:43
soko je napisao/la:

To ti mislis.
Npr u Americi imas scoop the loop. Ja dok sam jos bio 19-20 godina svaki vikend ides na te stvari. Kolega, amer imao mustanga od 700 konja. Bruka ljudi se sastane pa trka po raznim mjestima u gradu. I to po centru grada, svako crveno se neko trka. Zato i imas onaj film fast i furious.
To imas i po europi i po aziji.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 sep 2025, 16:04

armando je napisao/la:
23 sep 2025, 13:43
VensanKasel je napisao/la:
23 sep 2025, 13:39
Arvid je napisao/la:

Hahaha, ja kad vidim da on zareda YouTube, ne da bježim sa foruma nego gasim WiFi :lol:
Sinoć neka nesanica jbm li ga :mrgreen:
Ma top je kad udara po You Tubu .

Na temi Evropsko prvenstvo u košarci pisao gluposti , pa ga forumaši zasluženo isprozivali , počeo se vaditi , sam sebi odgovarati , ma haos :rol:
Počeo sam sumnjati da ima više profila :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 sep 2025, 16:15

Lula da SIlva :tokralju: :salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.