Premijer liga BiH - aktuelno

GIBRA
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la GIBRA » 27 sep 2025, 22:08

fks74 je napisao/la:
27 sep 2025, 21:59
Sve na stranu, pregledavam nekoliko puta. Penal nad Gulyjem čist ko suza,Kaljanac će to potvrditi siguran sam. Ne sporim željkanovu pobjedu ali je bio penal.
Crveni karton za Guliashvilia gospodine?
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 27 sep 2025, 22:08

KosevoZove je napisao/la:
27 sep 2025, 22:04
Hrammm1921 je napisao/la:
27 sep 2025, 22:00
Hahahahahahahah cuj sto se vade na sudije

Sudija je pogrijesio sto nije dao cveti zuti i buljashu crveni, ostalo bez greske

Posjeta 9300 nije realna, nikad punija nije bila .
Pobjeda cista kao suza vasa nema se tu sta pricati, mi meda ove godine ne mozemo, hocemo li ikad moci bog zna.

Picke igraju i to je to nece jednostavno, nema volje, srca da grizu nista libo ih tuki, plata ide ganola.
Kone, halalite ako večeras malo presaugamo s provokacijama, ali ovo je naša noć, znate i sami. Nišra strasno.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 27 sep 2025, 22:09

koneee ,uvijek ste bili manji klub i tako ce i ostati
adzemu ga svi sagnite seeee
nek crknu dusmani, najjaci smo

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 sep 2025, 22:14

svrakino1921 je napisao/la:
27 sep 2025, 21:58
WWIN liga BiH 25/26
FK ŽELJEZNIČAR - FK SARAJEVO (0 : 0) 2 : 0
Datum: 27.09.2025 18:30
Stadion: Stadion Grbavica - Sarajevo
Gledalaca: 9300
Sudija: Ljajić Nihad (Sarajevo)
A1: Macić Amer (Mostar) | A2: Novalić Arnel (Doboj)
Delegat: Dojčinović Nemanja (Banja Luka)
Posmatrač suđenja: Halilagić Ermin (Sarajevo)

😦

Samo 9 300
Pa šta je ovo sad

Jesil postao konkurentan za titulu odmah zakidanje i pucanje u koljeno na svim poljima

6 golova nam VAR poništio
Sad posjetu zakidaju
Pa bilo je 12 000
Auuuuu desetaru ovo je teški kriminal šta vam se radi. Ode jednom, samo jednom Dino Pekić od delegata da proslavi pobjedu sa navijačima i odmah delegat pogreši. Na one dvije tribine sto imate od stadiona i gore sa ceste bilo je MINIMALNO ALI MINIMALNO 15 000 GLEDAOCA!
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 27 sep 2025, 22:16

Paromlinac je napisao/la:
27 sep 2025, 22:05
MaroonBjelave je napisao/la:
27 sep 2025, 21:43
Virtu4l je napisao/la:
27 sep 2025, 21:11
E sad malo ozbiljno. Ovo je ekipa koja nas je prošle sezone tri puta odučila od fudbala i trebala nam zabiti minimalno deset komada u te tri utakmice. Upravo tolika je razlika između Zorana Zekića i Husrefa Musemića. Ovo večeras vam je najbolje mjerilo.

Mi nismo odigrali ništa posebno, samo smo ponovo iskoristili šanse i ostavili srce na terenu. Adžem ponovo maestralno odradio drugo poluvrijeme i izmjene, baš odlično čita igru, u tome je najviše napredovao.
Vaš voljni moment je za izučavanja i udžbenike.
Moze se i o tome diskutovati, ali ako pocnemo, polazno pitanje je zbog cega vasi igraci ( a sve su to, po imenima zvijezde koje zasluzuju respekt i koje imaju vrlo uspjesne karijere ), nemaju taj voljni momenat, koji je krucijalan, narocito u derbijima ? Boli ih neka stvar za to, igrali su nekada pred 60 hiljada i vise gledalaca, na zalasku karijere su dobili dobre pare, otaljavaju posao za koji su placeni i nemaju bas nimalo ufura, niti znaju sta to znaci derbi izmedju Zelje i Sarajeva. Adrenalin nula, ufur nula, tradicija nula. Shvati ti mene kako hoces, ali ovaj Mirvic ce vas totalno upropastiti, profesionalni fudbal jeste biznis, ali, ne smijes jedan klub svesti na trgovinu igracima, po sistemu - kupi sto jeftinije, prodaj sto skuplje, a razliku u cijeni trpaj u dzep.
Organizacija kluba sigurno nije to. Možda zato što nemamo sportskog direktora pa linija odlučivanja je nekako kraća. Uglavnom fin prethodni osvrt. Nevjerovatno ili ne ali nije sve u šoldama izgleda mada i dalje mislim da jeste itekako.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Amco46
Kontakt:

Post Postao/la Amco46 » 27 sep 2025, 22:16

Orden43 je napisao/la:
27 sep 2025, 21:32
jest jako ovo capajebo u pm
Ovakve glupane na svakoj stranici treba pomenut da se vidi kako ima glupana na obje strane i da se mi nikad necemo pomac s mrtve tacke.
Bravo glupane vjerovatno si ti i tvoji pobjegli kad je petarda ovdje prva pukla 92.
Normalnim navijacima cestitam a ti se retardu lijeci.

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 27 sep 2025, 22:17

slika

selam alejk i alajhmanet od dede boatenkka!

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 27 sep 2025, 22:17

Orivukla mi je pažnju izjava Musemića da su imali 4-5 poraza u gostima od jačih ekipa. Pa čovječe to je pola timova iz lige.

successminator
Kontakt:

Post Postao/la successminator » 27 sep 2025, 22:18

Evo jedno pitanje za sve navijače Veleža: kako je moguće da od svih klubova iz PLBiH vi imate najlošiji međusobni omjer sa najomraženijim i gradskim rivalom? Pa gradski derbiji su gotovo oduvijek bili neizvjesni bez obzira na pozicije na tabeli i forme. Npr. Real je imao sve pobjede u ovoj sezoni i danas primi 5 komada od Atletica koji je loše ušao u sezonu. Razumijem da vas uvijek pobjeđuju Pod Bijelim Brijegom, tamo ste samo jednom pobjedili i znamo kako je završilo. Ono što ne shvatam je da vi ni na svom terenu Zrinjskom ne možete ništa.

Statistika:

u zadnjih 5 međusobnih utakmica: 5 pobjeda Zrinjskog
u zadnjih 10 međusobnih utakmica: 9 pobjeda Zrinjskog i jedna pobjeda Veleža
u zadnjih 20 utakmica: 16 pobjeda Zrinjskog, 2 remija i dvije pobjede Veleža

Zadnjih 10 utakmica na stadionu Veleža: 7 pobjeda Zrinjskog i 3 pobjede Veleža.

Zrinjski realno jeste zadnjih godina najkvalitetnija ekipa u BiH, ali to ne mijenja činjenicu da je nedopustivo da vas u 10 utakmica pobjede 9 puta, a zadnjih godina ste osvojili Kup i tri puta igrali Evropu, nije da se stalno borite za opstanak.

Poređenja radi, u zadnjih 10 utakmica sa Željom uzeli ste 15 bodova, protiv Borca ste osvojili 11 bodova uprkos sudijskom navlačenju i protiv Sarajeva 9 bodova u 10 utakmica. Ne znam kako jedan klub koji želi biti dostojan gradski rival može sebi dopustiti ovo, pa to je omjer koji otprilike imaju Barca i Espanyol ili Arsenal i Fulham.

Nikakva provokacija ili nešto tome slično, samo me zanima do čega je i razmišlja li iko u klubu o ovim stvarima.

@balorda
@Tuce11
Zadnja izmjena: successminator, dana/u 27 sep 2025, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 27 sep 2025, 22:19

Uh sto Brazil, koneee u rupeee
nek crknu dusmani, najjaci smo

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 27 sep 2025, 22:19

Odgovor u vezi atmosfere u FIS leži u tome što su navijači Sarajeva počeli da uspjeh vide u transferima. Kao da su menadzerska agencija, a ne navijači fudbalskog kluba.

Jedino, ali bukvalno jedino što se pozitivno u tom klubu dešava i zbog čega se navijači mirniji nego bi trebali biti jeste što Željo već deceniju i više ne može ništa da osvoji. Da je Željo bilo šta osvajao, to bi mrtvih gore bilo.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 27 sep 2025, 22:20

ExBlueone je napisao/la:
27 sep 2025, 22:08
KosevoZove je napisao/la:
27 sep 2025, 22:04
Hrammm1921 je napisao/la:
27 sep 2025, 22:00
Hahahahahahahah cuj sto se vade na sudije

Sudija je pogrijesio sto nije dao cveti zuti i buljashu crveni, ostalo bez greske

Posjeta 9300 nije realna, nikad punija nije bila .
Pobjeda cista kao suza vasa nema se tu sta pricati, mi meda ove godine ne mozemo, hocemo li ikad moci bog zna.

Picke igraju i to je to nece jednostavno, nema volje, srca da grizu nista libo ih tuki, plata ide ganola.
Kone, halalite ako večeras malo presaugamo s provokacijama, ali ovo je naša noć, znate i sami. Nišra strasno.
Sve ok :thumbup:
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Wagner96
Kontakt:

Post Postao/la Wagner96 » 27 sep 2025, 22:20

Izgleda da se i može dat realnija nadoknada kad nema viših interesa u pitanju

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 27 sep 2025, 22:22

Adžem je nešto skontao, Željo na isti fazon dobio tri najskuplje ekipe u ligi, da je imao normalno suđenje ne bi još izgubio, a ovi mazlumi mu mater je.bavali

Olise
Kontakt:

Post Postao/la Olise » 27 sep 2025, 22:23

successminator je napisao/la:
27 sep 2025, 22:18
Evo jedno pitanje za sve navijače Veleža: kako je moguće da od svih klubova iz PLBiH vi imate najlošiji međusobni omjer sa najomraženijim i gradskim rivalom? Pa gradski derbiji su gotovo oduvijek bili neizvjesni bez obzira na pozicije na tabeli i forme. Npr. Real je imao sve pobjede u ovoj sezoni i danas primi 5 komada od Atletica koji je loše ušao u sezonu. Razumijem da vas uvijek pobjeđuju Pod Bijelim Brijegom, tamo ste samo jednom pobjedili i znamo kako je završilo. Ono što ne shvatam je da vi ni na svom terenu Zrinjskom ne možete ništa.

Statistika:

u zadnjih 5 međusobnih utakmica: 5 pobjeda Zrinjskog
u zadnjih 10 međusobnih utakmica: 9 pobjeda Zrinjskog i jedna pobjeda Veleža
u zadnjih 20 utakmica: 16 pobjeda Zrinjskog, 2 remija i dvije pobjede Veleža

Zadnjih 10 utakmica na stadionu Veleža: 7 pobjeda Zrinjskog i 3 pobjede Veleža.

Zrinjski realno jeste zadnjih godina najkvalitetnija ekipa u BiH, ali to ne mijenja činjenicu da je nedopustivo da vas u 10 utakmica pobjede 9 puta, a zadnjih godina ste osvojili Kup i tri puta igrali Evropu, nije da se stalno borite za opstanak.

Poređenja radi, u zadnjih 10 utakmica sa Željom uzeli ste 15 bodova, protiv Borca ste osvojili 11 bodova uprkos sudijskom navlačenju i protiv Sarajeva 9 bodova u 10 utakmica. Ne znam kako jedan klub koji želi biti dostojan gradski rival može sebi dopustiti ovo, pa to je omjer koji otprilike imaju Barca i Espanyol ili Arsenal i Fulham.

Nikakva provokacija ili nešto tome slično, samo me zanima do čega je i razmišlja li iko u klubu o ovim stvarima.

@balorda
@Tuce11
Evo ja ću ti odgovorit s obzirom da ovih nece bit sad par dana :plac:
Zato sto su mentalni patuljci i smekerske ckepi!
I dugo godina cemo ih jos karat.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 sep 2025, 22:25

Fasisti odrzase cas fudbala, zasluzeno, da su igrali ozbiljno petarda bi pala.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 27 sep 2025, 22:27

Nikad Zinedine, nikad! :bih:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 sep 2025, 22:29

lisander je napisao/la:
27 sep 2025, 22:22
Adžem je nešto skontao, Željo na isti fazon dobio tri najskuplje ekipe u ligi, da je imao normalno suđenje ne bi još izgubio, a ovi mazlumi mu mater je.bavali
Na svakoj strani ista prica, tjeraju trenera nakon mjesec dana i onda opet sve ispocetka ko da je igrica.

U ovom nasem podneblju uprave ne trebaju yebavat misljenje navijaca ni 2%, niko nema 2 ciste u glavi al bi stalno nesto mijenjali.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 sep 2025, 22:32

Paromlinac je napisao/la:
27 sep 2025, 22:05
MaroonBjelave je napisao/la:
27 sep 2025, 21:43
Virtu4l je napisao/la:
27 sep 2025, 21:11
E sad malo ozbiljno. Ovo je ekipa koja nas je prošle sezone tri puta odučila od fudbala i trebala nam zabiti minimalno deset komada u te tri utakmice. Upravo tolika je razlika između Zorana Zekića i Husrefa Musemića. Ovo večeras vam je najbolje mjerilo.

Mi nismo odigrali ništa posebno, samo smo ponovo iskoristili šanse i ostavili srce na terenu. Adžem ponovo maestralno odradio drugo poluvrijeme i izmjene, baš odlično čita igru, u tome je najviše napredovao.
Vaš voljni moment je za izučavanja i udžbenike.
Moze se i o tome diskutovati, ali ako pocnemo, polazno pitanje je zbog cega vasi igraci ( a sve su to, po imenima zvijezde koje zasluzuju respekt i koje imaju vrlo uspjesne karijere ), nemaju taj voljni momenat, koji je krucijalan, narocito u derbijima ? Boli ih neka stvar za to, igrali su nekada pred 60 hiljada i vise gledalaca, na zalasku karijere su dobili dobre pare, otaljavaju posao za koji su placeni i nemaju bas nimalo ufura, niti znaju sta to znaci derbi izmedju Zelje i Sarajeva. Adrenalin nula, ufur nula, tradicija nula. Shvati ti mene kako hoces, ali ovaj Mirvic ce vas totalno upropastiti, profesionalni fudbal jeste biznis, ali, ne smijes jedan klub svesti na trgovinu igracima, po sistemu - kupi sto jeftinije, prodaj sto skuplje, a razliku u cijeni trpaj u dzep.
Večeras sam napisao nešto o našem vrlom Ismiru. Ako ti nije mrsko klikni na moje postove. Ja vam čestitam, glupo bi bilo da se bilo šta stavlja na tas i priče sta bi bilo kad bi bilo.
A ja ne znam kako to da pored ovako jakog tima nisam imao ni promil onog filinga da bi vas mogli cvaknuti.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 sep 2025, 22:32

Igor Štimac objasnio kakvi su novinari u BiH. Gospodin!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234, TheTruth34 i 32 gosta.