Premijer liga BiH - aktuelno

successminator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la successminator » 27 sep 2025, 22:33

O sarajevskom derbiju: Željo zasluženo pobijedio, Sarajevo gotovo ništa nije pokazalo. Adžem pokazao da se opravdano smijao “stručnjacima” koji su mu protiv Rudara skandirali da podnese ostavku. Zaista ne shvatam da se kod nas tjera trener u 3. kolu, ali to je valjda zato što je domaći. Da je iz Zagreba ili Splita, bilo bi “vjerujemo u proces” i slične floskule.

Suđenje loše, Ljajić neviđeno bahat kao da je među 10 najboljih sudija na svijetu, ne znam samo ko ga gura da on sudi zadnja tri derbija. Kriterij loš, ok pustio si čvršću igru ali ne možeš ne sankcionirati onakve stvari u prvom poluvremenu. Cvetanoski i Ristovski zaslužili crveni karton, a nisu dobili ni žuti za onakve startove, fuj. Ne možeš ne isključiti igrača za ono samo zato što je derbi, nigdje veze logika. Onda prekida kontru Sarajeva i Krdžaliću zbog opravdane reakcije daje žuti karton, frajer je maksimalno umišljen, bahat i nedostojan derbija. Penal na Guliju nije bio. Jedino pozitivno što nije “odlučio” da je “najbolje da derbi završi 0-0” kao naš najbolji sudija.

Cimirot najlošiji igrač večeras, vidi se da nije u formi. Muftić standardno dobar, Adžem opet pogodio sa izmjenama, Grbavica daleko najbolji stadion u BiH što se tiče atmosfere.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 sep 2025, 22:35

Dan po dan, ostvaraju se moje želje
Mladi igrači,novi jug, ozbiljan rad, Zeljo na vrhu….

Željezničar - Sarajevo 2:0
U19 Željezničar - Siroki Brijeg 13:00 (sutra)
U17 Željezničar - Široki Brijeg 3:2
U15 Željezničar - Široki Brijeg 2:0

Ono najljepse veceras osim pobjede dva kapitena Muftic i Sosic
Zeljina djeca :ljepota:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 27 sep 2025, 22:37

Sarajevo je definitivno kompletno plavo. Uzeli im ciglane, uzeli im stari grad, i na kraju ih namppumpalii i poslali kuci
Sudija korektno odradio, uz par gresaka

Pobjeda cista ko suza, tim i klapa su pobjedili
Uz 2-3 pojacanja se moze ovde nesto vise uraditi, sta je tu je sto bi Husref rekao

Laku noc

slika
Zadnja izmjena: Hrammm1921, dana/u 27 sep 2025, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 27 sep 2025, 22:38

Poraz koji će dobro doći. Velež pod vodstvom Sabljića nema nikakve igre, plana.. tako da bi povoljan rezultat samo produžio agoniju. Teška sezona nas čeka. Uprava, treneri, igrači.. niko nije dostojan svetog kluba.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 27 sep 2025, 22:42

successminator je napisao/la:
27 sep 2025, 22:33
O sarajevskom derbiju: Željo zasluženo pobijedio, Sarajevo gotovo ništa nije pokazalo. Adžem pokazao da se opravdano smijao “stručnjacima” koji su mu protiv Rudara skandirali da podnese ostavku. Zaista ne shvatam da se kod nas tjera trener u 3. kolu, ali to je valjda zato što je domaći. Da je iz Zagreba ili Splita, bilo bi “vjerujemo u proces” i slične floskule.

Suđenje loše, Ljajić neviđeno bahat kao da je među 10 najboljih sudija na svijetu, ne znam samo ko ga gura da on sudi zadnja tri derbija. Kriterij loš, ok pustio si čvršću igru ali ne možeš ne sankcionirati onakve stvari u prvom poluvremenu. Cvetanoski i Ristovski zaslužili crveni karton, a nisu dobili ni žuti za onakve startove, fuj. Ne možeš ne isključiti igrača za ono samo zato što je derbi, nigdje veze logika. Onda prekida kontru Sarajeva i Krdžaliću zbog opravdane reakcije daje žuti karton, frajer je maksimalno umišljen, bahat i nedostojan derbija. Penal na Guliju nije bio. Jedino pozitivno što nije “odlučio” da je “najbolje da derbi završi 0-0” kao naš najbolji sudija.

Cimirot najlošiji igrač večeras, vidi se da nije u formi. Muftić standardno dobar, Adžem opet pogodio sa izmjenama, Grbavica daleko najbolji stadion u BiH što se tiče atmosfere.
Sve si tačno rekao i slažem osim za penal. Po svm parametrima ono je čist penal, Guli prije došao do lopte gurno je pored Muftića, a Muftić zakasnio i udario ga po nozi, čist penal.
Naravno, ovo ne umanjuje zaslužnu pobjedu želje, koji je bio konkretniji i igrao sa više energije i borbe. Igra Sarajeva je grozna, naprijed loše, a nazad još gore.

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 27 sep 2025, 22:43

Rahimicuuu moze li jedna donatorska ovih dana

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 sep 2025, 22:44

Čestitke shizofreničarima Željezničara na pobjedi Zrinjskog.

Gospoda iz Mostara :kafa:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 27 sep 2025, 22:44

Balorda je napisao/la:
27 sep 2025, 22:44

Divna noc :ljepota:

successminator
Kontakt:

Post Postao/la successminator » 27 sep 2025, 22:45

Tuce11 je napisao/la:
27 sep 2025, 22:38
Poraz koji će dobro doći. Velež pod vodstvom Sabljića nema nikakve igre, plana.. tako da bi povoljan rezultat samo produžio agoniju. Teška sezona nas čeka. Uprava, treneri, igrači.. niko nije dostojan svetog kluba.
Slično kao i Sarajevo, puno isluženih igrača bez želje i motiva. Trebate se okrenuti omladinskoj školi kao ŠB i Željo, ako nema talentovane djece u Hercegovini, ima u Bosni. Želim vam brz izlazak iz krize, žalosno je vidjeti ovakav Velež. Sportski sektor Veleža radi totalno naopake stvari, omladinska škola loša, 0 igrača iz Mostara, Jablanice ili Konjica. Ti si realan i objektivan forumaš pa bih volio čuti tvoje mišljenje o mom postu na prethodnoj stranici, ako imaš volje nakon ovakve večeri.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 sep 2025, 22:45

Tuce11 je napisao/la:
Ako ništa, s vama sad možemo pričati kako je Olimpik loš :D

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 27 sep 2025, 22:45

Evo iskreno ja sam imao niska ocekivanja iz jedinog razloga da se ne razocaram ako izgubimo mislio sam da ce biti x. Na kraju nema sretnije osobe od mene jer smo pobijedili i imali smo prilika zabijemo jos . Najvise boli ona prilika rakica nakon greske stopera sarajeva ono je moralo biti gol bio je 1 na 1 i imao je 20 sekundi da se pripremi za sut . Realisticno Sarajevo na papiru ima dosta jaču ekipu ali na terenu to ne izgleda. Vezni red hiljadu grešaka napad isto kao da nemaju želje da zabiju gol sto bi rekli kao da igraju preko kca . Isto tako 2 gol viniciusa ostaviti igraca onako samog na ivici sesnesterca je malo je reci kardinalna greška ja ne znam sta je bilo odbrani sarajeva. Naravno i sarajevo je imalo prilika ja bi rekao da je najbolja prilika bila ona oliveire kad je glavom udario nakon ubacaja iz kornera ali je lopta otisla metar i po od gola da je malo bolje zahvatio moglo je uci u gol . Ali isto ja ne znam sarajevo igra uzasno u gostima a gostovali su protiv prvih 5 ekipa na tabeli . Sad idu 4 lakša gostovanja ali ide 5 tezih domacih utakmica. Tu se može izvući ali realno i mora više od 10 bodova koliko su trenutno izvukli u 9 kola .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 sep 2025, 22:48

Zeljo ima nesto sto Sarajevo nema, a to je srcanost. Sarajevo ima velik kvalitet ali kao Borgovi su, bez emocija, obicni placenici koji ne razumiju taj klub, te navijace.

To je ta razlika, danas na terenu, na tabeli.

Doslovno svaku sam skoro gledao od Zelje, ekipa dise kao jedno.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 27 sep 2025, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.

successminator
Kontakt:

Post Postao/la successminator » 27 sep 2025, 22:48

LegendKiller je napisao/la:
27 sep 2025, 22:42
27 sep 2025, 22:33

Sve si tačno rekao i slažem osim za penal. Po svm parametrima ono je čist penal, Guli prije došao do lopte gurno je pored Muftića, a Muftić zakasnio i udario ga po nozi, čist penal.
Naravno, ovo ne umanjuje zaslužnu pobjedu želje, koji je bio konkretniji i igrao sa više energije i borbe. Igra Sarajeva je grozna, naprijed loše, a nazad još gore.
Jeste stigao Guli prije, ali pogledaj bolje i vidjećeš da Muftić izbija loptu nakon toga i tek onda “kači” Gulija po nozi. Uostalom, bio je aut za Sarajevo, što znači da je Muftić onako izbio loptu u aut, Guli je nije ni mogao onako jako izbiti u padu.

Sarajevo je družina istrošenih fudbalera čije su karijere u silaznoj putanji, a karijere većine igrača Želje su u uzlaznoj putanji i to je suštinska razlika. Željo nedostatak kvaliteta može kompenzovati borbom i zalaganjem, kod Sarajeva ni toga nema.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 27 sep 2025, 22:50

Balorda je napisao/la:

Vi uvijek nas spominjete . Ja bi se zabrinuo sutra igra rudar prijedor protiv sloge u prijedoru ne bi se cudio da rudar pobjedi sa slucajem da ima spansku koloniju u ekipi . A posusje najvjerovatnije ce izgubiti od borca ali eto igraju u hercegovini pa mozda bude neko ludilo . Uglavnom velike su sanse da vi od sutra budete u zoni ispadanja .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

successminator
Kontakt:

Post Postao/la successminator » 27 sep 2025, 22:51

Balorda je napisao/la:

Ne treba ti ovo, bolji si od ovoga.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 sep 2025, 22:52

27 sep 2025, 22:51
Balorda je napisao/la:

Ne treba ti ovo, bolji si od ovoga.
Po zasluzi prijatelju. Zna se kome je, a kome nije upućeno.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 27 sep 2025, 22:53

Šta ima još ? :opaopa: :kafa:
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 27 sep 2025, 22:55

haklamas je napisao/la:
27 sep 2025, 22:06
Koji je ono stručnjak rekao da nećemo osvojiti tri boda nakon Zrinjskog ili Sloge?

Rekao je da ga citiramo, ali zaboravih koji je to imbecil bio

Jel nam ziv ovaj brat?
maroon46 je napisao/la:
29 avg 2025, 23:32
inzomni je napisao/la:
29 avg 2025, 23:10
Klub u kojem se nakon pobjede potuku igrac i trener :clap:
U spinovanju ste najjaci. Od sutra pa do posusja necete 2 boda uzeti, slobodno me citiraj za 40 dana.
Curva Sud

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 27 sep 2025, 22:55

27 sep 2025, 22:45
Tuce11 je napisao/la:
Slično kao i Sarajevo, puno isluženih igrača bez želje i motiva. Trebate se okrenuti omladinskoj školi kao ŠB i Željo, ako nema talentovane djece u Hercegovini, ima u Bosni. Želim vam brz izlazak iz krize, žalosno je vidjeti ovakav Velež. Sportski sektor Veleža radi totalno naopake stvari, omladinska škola loša, 0 igrača iz Mostara, Jablanice ili Konjica. Ti si realan i objektivan forumaš pa bih volio čuti tvoje mišljenje o mom postu na prethodnoj stranici, ako imaš volje nakon ovakve večeri.
Bilo je tu dobrih utakmica. Sa Klafom smo ih ubili 3:0, tamo smo igubili 1:0 uz poništen regularan gol Čajića. Prošle sezone su im takođe sudije dale pobjedu pod BB. Za vrijeme Dudića smo imali pobjeda.. Ne bih se zamarao statistikom. Uprava bi trebala odgovoriti na mnogo ozbiljnija pitanja... neka si sam postavio. Riba smrdi od glave.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 27 sep 2025, 22:57

mislio sam da nema goreg tima od kona ali kmetovi iz vrapcica me demantovase
Crni Cerak 🐦‍⬛

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bosnas_, Direktorcic i 50 gostiju.