FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Quartararo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Quartararo » 27 sep 2025, 12:48

Balon je napisao/la:
27 sep 2025, 11:48
Rajaz je napisao/la:
26 sep 2025, 22:23
Nadošao Kongoanski Guardiola
Dobar je on bio i prosle sezone za trpanje buranije u BL. Vidjet cemo ga protiv ozbiljnih protivnika, pogotovo u LP.
Gubi od Pariza lagano. :yawn:

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 27 sep 2025, 14:17

E ovo je igrač sredine po Bayernovoj mjeri, a ne nekakav Palija

Tom Bischof protic Werdera:

• 1 ASISTENCIJA
• 91% tačnih dodavanja
• 3 stvorene šanse
• 8 dodavanja u posljednju trećinu terena
• 2/3 uspješnih dugih lopti
• 100% osvojenih duela
• 6 osvojenih lopti

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 27 sep 2025, 14:32

• Da li biste željeli postići svojih sljedećih 100 golova u Bayernu?

Harry Kane: " Da, ovdje u Münchenu. Jako sam sretan ovdje. Znam da se u posljednje vrijeme mnogo pričalo i buke. To je ponekad razumljivo kada vam je u ugovoru preostalo još samo nekoliko godina, a dobro vam ide. To shvatam kao kompliment. Ali sve što mogu reći je da je moj fokus ovdje u Bayernu u Münchenu. Sretan sam i moja porodica je sretna."

• Da li ste otvoreni za produženje ugovora ovdje?

Kane: " Još nismo vodili taj razgovor. Ali siguran sam da je to nešto o čemu možemo razgovarati. Ostalo mi je skoro dvije godine ugovora. Dakle, nije kao da sam u posljednjoj godini i da svi paničare. U dobroj sam situaciji, a i klub je u dobroj situaciji.

Mislim da je klub zadovoljan sa mnom, a i ja sam zadovoljan njima. Dakle, da, ti razgovori se mogu dogoditi. Još se nisu dogodili. Ali kada se dogode, vodit ćemo otvoren i iskren razgovor o tome gdje stojim i gdje leži budućnost kluba. Sve što mogu reći je da idemo u pravom smjeru i sretan sam zbog toga. "

[BILD]

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 27 sep 2025, 17:41

Koga bi se onaj smrad Casemiro više bojao prije par sezona, Palhinhe ili Bischofa?

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 27 sep 2025, 18:53

Bayo je napisao/la:
27 sep 2025, 17:41
Koga bi se onaj smrad Casemiro više bojao prije par sezona, Palhinhe ili Bischofa?
Mog komšije Nedziba, jak ko zemlja, a hoće i nožekaru isukati. Kao mali uvijek sam strepio kad mu kroz noge probacim, a odrasli mu se počnu smijati. Poenta je da Bayern ne može dozvoliti sebi luksuź da u timu ima igrača koji igra samo u jednom pravcu. Čak i Boj, i Tah i Upa i Dtaniša, Laimera da ne pominjem. Mali je imao sijaset ofanzivnih akcija uključujući i assist, plus 100% dobijenih duela i 6 oduzetih lopti 👍

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 27 sep 2025, 19:17

Bayern prži ogromnu lovu a uspjeh im je proći nekog jačeg u LP u zadnje vrijeme, tj. od Miki Maus turnira u Lisabonu.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 27 sep 2025, 19:38

Interesantno kako su neki uvijek kritički nastrojeni. I nakon niza pobjeda, nekakvih rekorda, finih predstava...
Kao da čekaju prvi kiks pa da opletu po starom, na čelu sa neutralnim.

Užive se u tu ulogu i ružno je reći, uživaju.
Što i zbog čega, ne znam.
Nije Bayern predodređen da trpa sve od reda, da uvijek bude u završnici CL, da se nižu titule. I drugi ulažu, mnogo više od Bayerna i sastave dobru ekipu. Valjda je svima jasno kako i zašto se Liga Prvaka osvaja. Od pet-šest favorita većinom odlučuju nijanse, dnevna forma, spremnost i komletnost ekipe. Na kraju tek dodajem sreću i suđenje.

Da druge ekipe imaju Laimera i njegovu ulogu u ekipi, stranice bi se ispisale. Imamo Neuera sa 40 kuka bez kojeg je još uvijek nezamisliv ovaj Bayern. Pa nek svaku treću utakmicu izleti u prazno ili štatijaznam.
Olise se igra fudbala, djeluje kao da ga ništa ne dodiruje, pa su neki pomislili da je mislima u Engleskoj. Lik je jedan na terenu, drugi u svlačionici ili treningu.
Diaz, latino namčor, pomalo ružan i za neke strašljiv je toliko simpatičan u ovoj ekipi da je to nezamislivo. Čovjek doživljava drugu mladost, zadovoljstvo kipi iz njega. O Kejnu je suvišno pričati. Vidim ga kao Komandanta Marka, ali ipak je on Veliki Blek.
Tom Bischof novo veliko ime njemačkog fudbala. Kakav Gavi, ovaj će ušiti mnoge.
Kolega farinelli123 više neće spominjati FDJ.
Ima se o mnogo čemu pisati, ali jok.
Olise napravio faul, nakon čega je postignut prvi gol. Pošteni momci.
Na tribinama sijaset poznatih njuški ponajviše radi Festa piva i kobasica.
Jeste li vidjeli gdje i kome svoju kobasicu trpa ovaj put unsere Loddar :lol:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 27 sep 2025, 21:26

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 27 sep 2025, 23:04

armando nebitno šta pišu, ne možeš vjerovati, isto kao pokvareni kompjutori, pisanje nekih ovdje je baš kao windows error, ne znam kako drukčije objasniti, jer bar ja to ne mogu shvatiti, ko su ti ljudi :?: , i šta im znači pisanje :?: , i kao što rekoh pitanje jesu li uopšte ljudi :?: , možda su botovi sa greškom koje ubaci sportsport.ba da ovaj sve slabiji forum ne propadne skroz? :idea:

Igra fantastična, Bischof mali odličan, ima petlju, ideju i savršenu loptu, dugu, kratku, dugu prizemnu, skroz nebitno, okretan, brz, ovaj igrač ima sve. Prvi put ga gledam, i sad shvatam što je on i sa nepunih 20 godina i sa već dogovorenim transferom u Bayern prošlu sezonu do kraja bio Hoffin standardni igrač.

Ofanzivni kvartet opet odličan, a nakon 5 kola ovo niko nikad nije imao kao Kane :arrow: 10 golova i 4 asista. :o još igra i odbranu, svaku moguću poziciju. a ako uključimo sva takmičenja, onda je to još bolje 8 utakmica 15 golova i 5 asista, šta reći na ovo? :cool:

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 28 sep 2025, 11:50

Ako neko nije zadovoljan nakon osvojenog Superkupa, rutinske pobjede protiv Čelnika i dominantnih partija u Bundesligi sa ukupnih osam pobjeda u svim takmičenjima,
sa gol razlikom 30:7, taj će uvijek tražiti neke nedostatke.

Mi ostali uživamo. Radujemo se ovoj dominaciji, kao i uvođenju u igru mlađih igrača. Bayern je dobio tim, pored vanserijskih individua i fenomenalnu timsku igru.
Još očekujemo povratak Musiale, Daviesa, Ita za bolju i jaču širinu na klupi.

Protiv Pafosa prilika da odmah na početku i u Ligi Prvaka u gostima napravimo pobjedu, tu nismo bili baš dobri prošle sezone. Ne pamtim ovakvu rezultatsku dominaciju Bayerna sa osam pobjeda na samom početku sezone. Čista uživancija

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 28 sep 2025, 12:23

Rezultati kao i igra jesu odlicni, trenutno je Bayern u najboljoj formi u citavoj Europi, ali mene iskreno brine stanje u kojem se nalazi bundesliga i njezin kvalitet. Radije bih da smo igrali protiv onog jakog Werdera iz 90ih/2000ih pa dobili gusto 2:1, nego da igras viktoriju na jedan gol citavu utakmicu.

Mnogo puta se u proslosti znalo desiti da smo u martu/aprilu uzimali buli, a ispadali iz LP bas zato sto nismo imali dovoljno jakih utakmica u prvenstvu.

Ali je ovo dosad svakako pomak u odnosu na zadnjih nekoliko godina, vidi se da igraci uzivaju, ocito i trener uziva njihovo povjerenje, nije vise tako toksicna atmosfera kakva je bila ne tako davno, stvari idu u pravom smjeru.

Ima par igraca koji igraju u zivotnoj formi kao sto su Kane, Olise, Laimer, ima ih i par koji pruzaju mnogo bolje partije nego dosad kao Gnabry, Kim pa i Boey, a ima i tih svjezih snaga kao sto su Bischoff i Karl tako da se i ne cini da je tanak roster. S povratkom Musiale i Daviesa bi to na papiru jos i jace izgledalo, ali tko zna, mozda u stvarnosti bas oni naruse ovu harmoniju koja trenutno vlada

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 28 sep 2025, 14:02

Luis Díaz gave the credit to Jonathan Tah for yesterday's first goal (the goal was officially awarded to the German defender): "My teammate [Tah] was more intentional in what he wanted to do; he made the gesture to score the goal. The ball then hit my leg without intention and went in. In the end it was a goal and it was important for us to take the lead. I'm happy to help the team" [via @elpaiscali]
E ovo je timski igrac a ne ona umisljena primadona koja nas je hvala Bogu napustila.

Diaz top igrac. Nek prica ko sta hoce za Juznoamerikance ali sa njima znas sta dobijas, borbu i zalaganje do samog kraja...

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 28 sep 2025, 16:10

Otprilike se znalo šta može donijeti Diaz, meni lično je jedno 10% iznad očekivanja, naročito sa igrom u odbrani, željom da isprati beka, naročito posle izgubljene lopte. U petak je ni kriv ni dužan imao gol i asistenciju. Vidjećemo joś hoće li opravdati izdvojenu sumu, za sada je ok, iako je realno najmanje dobar od napadačkog kvarteta, medjutim ova troica igraju tako dobro da ne vjerujem da na svijetu ima više od 2-3 igrača koja bi tu mogli upasti. Nego prosto ne vjerujem šta se dešava sa Wirtzom, juče sam zbog njega i Gravena odgledao cijelu utakmicu, igra nešto lijevo sa ulascima u sredinu, znao je sa te pozicije očarati u guzenu. Mlitav, bezvoljan, kao da je na silu tu dotjeran. Nikakva komunikacija sa timom. Pośto sam emotivna osoba😜 dodje mi ga żao i povlačim onu o hiruškom stolu, ko zna možda ispadne i dobro što ga nismo doveli, nije ista pozicija, ali moglo bi se nakarikati da Bischof i Karl profiliraju, a i mi sa njima.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 29 sep 2025, 13:55

Sutra ne bi trebalo biti previše opuštanja i da se što prije dođe do dovoljne prednosti pa tek onda maksimalna rotiranja.
Diaz zaslužuje malo odmora iako puca od energije. Pogotovo što će imati daleki put na predstojeća reprezentativna okupljanja.

Nadam se da se prati U21 reprezentativac Njemačke i igrač Kölna Said El-Mala.
To bi bio transfer u rangu Bischofa, stim da bi ovaj krilni igrač ipak nešto koštao.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 29 sep 2025, 20:06

Balon je napisao/la:
28 sep 2025, 14:02
...
Kad si već spomenuo KHR, evo nekih isječaka sa gostovanja u jednoj tv emisiji.

Pa da počnemo..... :cool:
Karl-Heinz Rummenigge kartet gegen Ex-Coach Thomas Tuchel nach. Was macht Vincent Kompany beim FC Bayern nun besser? Der Trainer-Vergleich.
Der Teamspirit ist zurückgekehrt. Der ist bei Thomas Tuchel ein bisschen verloren gegangen“, sagte Rummenigge und legte nach: „Da ist, was Empathie betrifft, nicht sehr gut und ausreichend gearbeitet worden.
Haben die Münchner nach über einem Jahr nun endgültig alle Tuchel-Laster abgelegt? In Sachen Teamgeist hat Rummenigge mit seinem TV-Auftritt klargestellt, dass unter Tuchel die Menschenführung und der Teamspirit gelitten haben.
Trainer Vincent Kompany hat diese zwei Makel beseitigt. Alle Beteiligten schwärmen von der sozialen Kompetenz des belgischen Coaches und dem Teamspirit, der in der Mannschaft vorherrscht. Tatsächlich unternehmen auch viele Spieler privat etwas miteinander, zwei spontane Wiesn-Besuche sprechen für die gute Stimmung
Auch taktisch geht Kompany die Spiele anders an, was teamintern gut ankommen soll. Kompany setzt in großen Teilen des Spiels auf hohes Pressing und einen offensiven Spielstil. Abzulesen ist dies zum Beispiel an der Laufleistung: Unter Kompany sind die Bayern eine der lauffreudigsten Mannschaften in Europa, unter Tuchel waren sie eine der lauffaulsten Teams in der Bundesliga.
I tako dalje i tako bliže...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 sep 2025, 21:15

Uvijek je lakše govorit protiv bivše žene nego protiv sadašnje, sadašnja će dobit što je ide tek kad postane bivša.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 29 sep 2025, 21:34

I Pepun je bivša curica pa nismo čuli ništa loše od duo fantastica. Naprotiv.
Da ne idem dalje u prošlost.

Fakt je da je Tuchel bio veliki promašaj.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 29 sep 2025, 22:40

Duo je toliko opčinjen da bi bilo čudo da kažu nešto i blizu loše, inače tako se ponašaju oni koji imaju idola samo obično to nisu duplo stariji obožavatelji......

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 29 sep 2025, 23:54

Duo fantastikus je znogirao osvajača treblea da bi doveo Pepuna koji je triput glatko gubio polufinala CL, pa naravno da neće ništa kontra njega jer bi onda prvo trebali kontra sebe.

Da je Tuši promašaj to je jasno. Samo, kad govoriš protiv bivše žene trebao bi se zapitati i što bivša ima reći o tebi.

Također, Kompa zasad gura jako dobro, ali ima ona "na kraju se mrtvi broje".

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 30 sep 2025, 04:08

Pep Guardiola ima najveći procenat pobeda u istoriji fudbala među vodećim trenrima, sa impresivnim 76.2% pobeda u 470 utakmica (358 pobeda) tokom karijere sa Barselonom, Bavarskom ' i Mančester Sitijem u pet najjačih evropskih liga. Ovo ga stavlja na vrh liste prema analizi PopFoota objavljenoj na OneFootballu, koja uključuje trenere sa značajnim brojem utakmica u Evropi.
Za poređenje, evo top 5 trenra po procentu pobeda u top 5 evropskih ligama (na osnovu podataka do 2022, ali Guardiola je zadržao prednost i do 2025.):
• Pep Guardiola: 76.2% (358 pobeda od 470 utakmica)
• Antonio Konti: 68.7% (180 od 262)
• Zinadin Zidane: 67.6% (123 od 182)
• Lorán Blan: 64.0% (146 od 228)
• Žoze Murinjo: 63.0% (365 od 579)
Ovi podaci se odnose na klupske utakmice u glavnim ligama i ne uključuju prijateljske ili niže rangirane takmičenja, ali Guardiola dominira zahvaljujući konzistentnoj dominaciji sa vrhunskim timovima. Ako se uzmu u obzir samo trenreri sa preko 1000 utakmica, Sir Aleks Ferguson vodi sa 60.4% (625 od 1035).

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.