Adžemu najveca pohvala za sklanjanje Krpića. Hvala mu na svemu, ali prezivio je trenera i trenera. Boljevic,Madzid prodisali kako nije tu.avalPacidoroP je napisao/la: ↑28 sep 2025, 03:09Treba Ćorića vratiti..
6/27 bodova protiv trojke sa vrha tabele prošle sezone..uz debakl protiv Zrinjskog i sramotno ispadanje iz kupa protiv Širokog.
Adžem..
9/9 bodova
I da ostane na 9 od mogućih 36. već je uradio ono najavljeno..smanjio zaostatak za vodećim ekipama..ups. tačnije yebo im je majku kroz majku.
DENIS ĆORIĆ !!!
Maknite pomahnitalog tiktokera!
![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
Više puta sam prošle sezone i na pauzi pisao da su ključne utakmice protiv ove tri "vodeće" ekipe. To je ono gdje vidiš gdje si i šta si, odnosno koliko si kvalitetan. Tri pobjede protiv ovih ekipa nam govore da je Adžem ipak bio u pravu, da zna šta radi i da je dobar dio nas malo poletio pred rudu sa kritikama prema njemu. E sad, naravno da su kritike opravdane kad ne pobijediš Rudara i Radnika, ali malo se pretjeralo.
Sinoć smo odigrali našu klasičnu ovosezonsku utakmicu, jako, disciplinovano, kaznili greške protivnika i na kraju pobijedili. Sada je ovo ekipa koja kažnjava protivnike, donedavno smo mi bili ti koji uglavnom budu kažnjeni. Sada treneri protivnika malo drugačije pripremaju utakmice, izgubiš loptu na sredini terena - Željo će ti zabiti gol. Napokon smo u situaciji da se i mi nešto pitamo. Tranzicija nam je zaista nevjerovatna, to je segment igre na kojem je Zrinjski godinama osvajao titule i nas trpao koliko je htio.
Meni je Karamarko sinoć bio najbolji, njegova klasična razbijačka utakmica, unio je sigurnost i igrači ispred njega su mogli biti malo opušteniji, to je veoma važno jer je taj prelazak u ofanzivu bio ključan.
O timskom duhu i zajedništvu ove ekipe je sve već rečeno, stranci, Brazilci, Holađani... ljudi ginu, doživljavaju ovo kao nešto svoje... Vini kao da je rođen u Lorisu... zaista je naš Željo fenomen...
Sinoć smo odigrali našu klasičnu ovosezonsku utakmicu, jako, disciplinovano, kaznili greške protivnika i na kraju pobijedili. Sada je ovo ekipa koja kažnjava protivnike, donedavno smo mi bili ti koji uglavnom budu kažnjeni. Sada treneri protivnika malo drugačije pripremaju utakmice, izgubiš loptu na sredini terena - Željo će ti zabiti gol. Napokon smo u situaciji da se i mi nešto pitamo. Tranzicija nam je zaista nevjerovatna, to je segment igre na kojem je Zrinjski godinama osvajao titule i nas trpao koliko je htio.
Meni je Karamarko sinoć bio najbolji, njegova klasična razbijačka utakmica, unio je sigurnost i igrači ispred njega su mogli biti malo opušteniji, to je veoma važno jer je taj prelazak u ofanzivu bio ključan.
O timskom duhu i zajedništvu ove ekipe je sve već rečeno, stranci, Brazilci, Holađani... ljudi ginu, doživljavaju ovo kao nešto svoje... Vini kao da je rođen u Lorisu... zaista je naš Željo fenomen...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ne znam ko je i odakle izvukao ovog troupea ali svaka čast, taman kakav nama treba
ono što je najbolje od svega, zadnjih nekoliko godina smo zvisili od akcija pojedinaca, sada smo počeli da pobjeđujemo kao tim a to je velika stvar.
ono što je najbolje od svega, zadnjih nekoliko godina smo zvisili od akcija pojedinaca, sada smo počeli da pobjeđujemo kao tim a to je velika stvar.
- dubioza144
- Kontakt:
Kako Cveta baci na guzicu Ristovskog
dosta puta pade u amaterskoj ligi

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Kakva šut ima Eric...bravo majstore 

Adzemov Karakter
Ne sjećam se da smo imali u historiji trenera koji je sva svoja obećanja i viziju ispunio u potpunosti. Cak je javno rekao da ćemo mu se izvinjavati za prozivke i tjeranje. KAKAV KARAKTER, ČAST MI JE STO JE TAKAV ČOVJEK VODJA NAŠEG KLUBA
Covjek je došao bez ogromnih zahtjeva, bio je sretan kao malo dijete sto je opet na svojoj grbavici, i sto ima odriješene ruke. Sve sto je tražio je malo vremena…
Nažalost mi mu tu šansu nismo dali i tjerali smo ga nakon dvije utakmice na Grbavici.
Vratio si vjeru i zajedništvo u sve nas, VELIKI RESPEKT I HVALA!
Ne sjećam se da smo imali u historiji trenera koji je sva svoja obećanja i viziju ispunio u potpunosti. Cak je javno rekao da ćemo mu se izvinjavati za prozivke i tjeranje. KAKAV KARAKTER, ČAST MI JE STO JE TAKAV ČOVJEK VODJA NAŠEG KLUBA
Covjek je došao bez ogromnih zahtjeva, bio je sretan kao malo dijete sto je opet na svojoj grbavici, i sto ima odriješene ruke. Sve sto je tražio je malo vremena…
Nažalost mi mu tu šansu nismo dali i tjerali smo ga nakon dvije utakmice na Grbavici.
Vratio si vjeru i zajedništvo u sve nas, VELIKI RESPEKT I HVALA!
-
- Kontakt:
- kolezeljovac
- Kontakt:
Eh kad bi Posušje zapelo pa otkinulo bod Borcu kući.......
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- dubioza144
- Kontakt:
Nek odigra Borac sa njima i Zrinjskim X i svi sretni i zadovoljnikolezeljovac je napisao/la: ↑28 sep 2025, 10:07Eh kad bi Posušje zapelo pa otkinulo bod Borcu kući.......
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Nažalost, moje mišljenje je da Rakić ne može igrati ispred Jaganjca, onakvu šansu ne zabiti, kad imaš 1 na 1 i svo vrijeme svijeta, pravac prema golu, se mora, al mora zabiti, ukoliko misliš biti prvi napadač Želje.
Također, velika zamjerka i Pejiću za njegovu šansu, mogao je puno, puno bolje iz one situacije šutirati.
Slično je i s Šošićem iz dvije situacije iz prvog i drugog poluvremena kad je mogao i asistirao.
Ali svi su opet bili za pohvalu.
Također, velika zamjerka i Pejiću za njegovu šansu, mogao je puno, puno bolje iz one situacije šutirati.
Slično je i s Šošićem iz dvije situacije iz prvog i drugog poluvremena kad je mogao i asistirao.
Ali svi su opet bili za pohvalu.
"Ja nemam rješenje za svoje ponašanje". - Nedo Turković

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Odličan derbi sinoć iz našeg ugla, fajterski, borbeno i po pravilu mi takve derbije dobijamo. Bravo za Adžema i ekipu
Nakon ovih pobjeda protiv najjačih ekipa u ligi, sad mi je već malo krivo što se prvak unaprijed zna i što nećemo vidjeti koliki je maksimum ove ekipe.

Nakon ovih pobjeda protiv najjačih ekipa u ligi, sad mi je već malo krivo što se prvak unaprijed zna i što nećemo vidjeti koliki je maksimum ove ekipe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Bgm ozbiljna se atmosfera izgradila. Ne sjecam se kad smo ovako nesto imali. Kohezija svih onih koji ucestvuju u utakmici. Ono "svi kao jedan", racunajuci i tribine je trenutna realnost. Nadam se da ce potrajati ovo pozitivno ludilo.
Pročepit će negdje.
Nadam se da ce Grbavica biti puna i protiv Posusja
-
- Kontakt:
Šteta što je savez takav kakav jeste, jer Adzem ponovo pokazuje da s njim možemo računati na najviše ciljeve.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
- Bersaga
- Kontakt:
Upućujem izvinjenje Adi i igračima, prevario sam se i neka sam. Ne bih nikom vjerovao da ćemo imati 3/3 protiv Zrinjskog, Borca i Sarajeva. Imamo ekipu i sinergiju, moramo je maksimalno iskoristiti. Preko godinu dana bez poraza na Grbavici. Raznovrsni smo, prijetimo sa svih pozicija. Sinoć zaslužena pobjeda.
@perodeformero i @bojudaosinebu slobodno se javite, izgubili ste sinoć ali šta da se radi.
@perodeformero i @bojudaosinebu slobodno se javite, izgubili ste sinoć ali šta da se radi.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
prvi sam ga osporavao, ali hamza je trenutno nas najbolji napadac. rakic je fino odigrao protiv zrinjskog, ima nesto, ali treba za pocetak sletiti jedno 5kg minimalno.
Onaj naš luđak (Vini) kad je dao drugi gol (opet) pomislio sam da ode opet da skine dres.
Predrag mi je al' lud k'o struja. Mislim da ga ova atmosfera na Grbavici nosi.

Mladi su to momci i njihovo vrijeme tek dolazi. Rakić je možda profulao što ne smije ali zaboravljate da se potpuno sam izborio za loptu i pobjegao štoperima a kasnije dvojicu pita nosi na leđima bez problema prije nego je izborio korner. Raja sa istoka gleda i niko ne vjeruje koliko je dečko jak. Jak je k'o zemlja.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ako ćemo realno ni Jaganjac ni Rakić nisu kalibar za prvog napadača Želje, jer je evidentno da obojici fali nekih fudbalskih stvari da bi bili dobri igrači. E sad, ono što ide na njihov mlin jesu godine, tj. mladi su i može ih se trpiti (doduše Hamza je na posudbi i sljedeće godine u ova doba vjerovatno neće ni biti u Želji), a i naš trenutni stil igre je takav da nam ofanziva ne zavisi toliko od ubojitosti napadača, mada sigurno će biti utakmica gdje će rezultat zavisiti od možda jedne (polu)prilike za napadača, a pitanje je hoće li je oni iskoristiti.
Da me neko ne shvati pogrešno, ne pljujem ih, neka igraju momci, bore se, trude, dosta trče, dobro su se uklopili u ovaj stil igre, nemam im šta zamjeriti stvarno, nego čisto onako konstatujem da onako individualno ne djeluju kao neke kvalitetne opcije za napadača.
Ima li smo godinama Krpića koji je jedan od najboljih napadača lige u zadnjih 10-15 godina, pa i Lendrića koji se isto tako nadavao golova ali u suštini sa njima kao klub nismo postigli ništa spektakularno, tako da nije ni to neko mjerilo jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.