Rekonstrukcija stadiona u BiH

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 18 apr 2011, 09:06

slani grad je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:http://tuzlalive.ba/portal/2011/04/drug ... j-u-tuzli/

nesto su mi sumnjivi ovi u tuzli, krenuli, svi se ponadali, a sad izgleda da nece bit nista
:lol: :lol: :lol: ...sto se bolan petljas gdje ti nije mjesto
:lol: :lol: :lol: .. jbg, nisam ti ja tuzlak pa da znam kako se kod vas sta zove, iskreno nisam bas ni procitao tekst skroz, samo sam nako preletio .. ja kad cujem rijec TUSANJ samo mi napamet pada tuzlanski stadion :D

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 apr 2011, 20:43

gospodin Seljakovic je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:http://tuzlalive.ba/portal/2011/04/drug ... j-u-tuzli/

nesto su mi sumnjivi ovi u tuzli, krenuli, svi se ponadali, a sad izgleda da nece bit nista
:lol: :lol: :lol: ...sto se bolan petljas gdje ti nije mjesto
:lol: :lol: :lol: .. jbg, nisam ti ja tuzlak pa da znam kako se kod vas sta zove, iskreno nisam bas ni procitao tekst skroz, samo sam nako preletio .. ja kad cujem rijec TUSANJ samo mi napamet pada tuzlanski stadion :D
ma salim se ba...nego..zbunilo te je to sto se stadion Tusanj nalazi u naselju tusanj ;) ....kao i grbavica recimo...nije samo stadion sa tim imenom nego i kompletno naselje..haj zivio i pazi od sad :lol: :lol:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 apr 2011, 01:24

http://www.coface-arena.de/uploads/pics ... me1_06.jpg
http://www.coface-arena.de/fileadmin/co ... n_oben.jpg

To je novi stadion od FC Mainz, engleski stil, kapacitet 33,500, ima i stajanje...
Cijena izgradnje 45 mil €
Što nije baš puno kad gledam kakve su astronomske cijene drugih stadiona, englezi su novi Wembley platili preko milijardu € na primjer. :D

Šta mislite bil se mogao jedan ovakav napraviti kod nas?
Što se tiče finansiranja, samo napraviti nekog dobrog igrača i uvaliti ga šeiku iz Man Citija :lol:

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 23 apr 2011, 08:29

calcio je napisao/la:http://www.coface-arena.de/uploads/pics ... me1_06.jpg
http://www.coface-arena.de/fileadmin/co ... n_oben.jpg

To je novi stadion od FC Mainz, engleski stil, kapacitet 33,500, ima i stajanje...
Cijena izgradnje 45 mil €
Što nije baš puno kad gledam kakve su astronomske cijene drugih stadiona, englezi su novi Wembley platili preko milijardu € na primjer. :D

Šta mislite bil se mogao jedan ovakav napraviti kod nas?
Što se tiče finansiranja, samo napraviti nekog dobrog igrača i uvaliti ga šeiku iz Man Citija :lol:
Fantastično projektovan stadion, pravi engleski stil.

Bilo bi lijepo kad bi i mi imali Nacionalni stadion, samo a utakmice Reprezentacije i finale Kupa recimo.
Still learning...

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 23 apr 2011, 09:50

taj stadion Mainza bi bio dobar za reprezentaciju, ali nije potreban ni jednom klubu u BiH, jer nebi ga napunili ni u zadnjim europskim predkolima, a cisto sumnjam da itko moze uc u grupnu fazu nekog euro natjecanja, pogotovo u grupnu fazu lige prvaka, europa liga i moze nekako, al et, Siroki je igrao s beckom Austriom na Pecari koja nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a Pecara prima 10 000 ljudi .. Sarajevo nije napunilo stadion u utakmici s kijevskim Dinamom, dalje se nemora pricat jer nasi klubovi tesko ce doc dotle da imaju jace protivnike .. Mozda bi trebao po jedan stadion od 20 000 u Mostaru i Sarajevu .. u Mostaru nek pripdne jednom klubu, drugi nek ima manji kapaciteta 6-7 000 za nase prilike, a nek igra na ovom vecem europu, a tako i Sarajevo .. Nek se u Zenici izgradi taj za reprezentaciju, iako Celiku to netreba, al kako god, a moze se i u Sarajevu izgradit neki poput Mainzovog i Zenica se nemora ni dirat ;))
Za nase prilike netreba stadion veci od pulskog
Kapacitet - Gledatelji: 8923, VIP: 93, Osobe smanjene pokretljivosti: 40, Komentatorske kabine: 22
Ne treba nam nista vece, i ovaj bi ionako uvijek bio poluprazan, al eto, zdesi svakog neko polufinale kupa pa dodje ljudi koji to zele pogledat .. A taj stadion u Puli je kostao 45 milijuna kuna, ne eura vec kuna, a to je oko 12-13 milijuna maraka
Taj stadion bi bio dobar i za Zelju, dzabe grade onu Grbavicu, mislim dzabe pricaju o njoj, ne treba im toliki stadion, nek igraju euopu na Kosevu .. u Mostaru nek na BB sruse gornju tribinu i naprave ove sa strane i bio bi prelijep stadion i bez krova iako bi dobro doslo da je jedna tribina pokrivena zbog vip loze i slicno
za kraj samo realno da kazem da ovo gore sto sam napisao je preskupo za nase uvijete, al kad bi imali novce takvi stadioni bi nam bili i previse

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 23 apr 2011, 11:05

gospodin Seljakovic je napisao/la:taj stadion Mainza bi bio dobar za reprezentaciju, ali nije potreban ni jednom klubu u BiH, jer nebi ga napunili ni u zadnjim europskim predkolima, a cisto sumnjam da itko moze uc u grupnu fazu nekog euro natjecanja, pogotovo u grupnu fazu lige prvaka, europa liga i moze nekako, al et, Siroki je igrao s beckom Austriom na Pecari koja nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a Pecara prima 10 000 ljudi .. Sarajevo nije napunilo stadion u utakmici s kijevskim Dinamom, dalje se nemora pricat jer nasi klubovi tesko ce doc dotle da imaju jace protivnike .. Mozda bi trebao po jedan stadion od 20 000 u Mostaru i Sarajevu .. u Mostaru nek pripdne jednom klubu, drugi nek ima manji kapaciteta 6-7 000 za nase prilike, a nek igra na ovom vecem europu, a tako i Sarajevo .. Nek se u Zenici izgradi taj za reprezentaciju, iako Celiku to netreba, al kako god, a moze se i u Sarajevu izgradit neki poput Mainzovog i Zenica se nemora ni dirat ;))
Za nase prilike netreba stadion veci od pulskog
Kapacitet - Gledatelji: 8923, VIP: 93, Osobe smanjene pokretljivosti: 40, Komentatorske kabine: 22
Ne treba nam nista vece, i ovaj bi ionako uvijek bio poluprazan, al eto, zdesi svakog neko polufinale kupa pa dodje ljudi koji to zele pogledat .. A taj stadion u Puli je kostao 45 milijuna kuna, ne eura vec kuna, a to je oko 12-13 milijuna maraka
Taj stadion bi bio dobar i za Zelju, dzabe grade onu Grbavicu, mislim dzabe pricaju o njoj, ne treba im toliki stadion, nek igraju euopu na Kosevu .. u Mostaru nek na BB sruse gornju tribinu i naprave ove sa strane i bio bi prelijep stadion i bez krova iako bi dobro doslo da je jedna tribina pokrivena zbog vip loze i slicno
za kraj samo realno da kazem da ovo gore sto sam napisao je preskupo za nase uvijete, al kad bi imali novce takvi stadioni bi nam bili i previse
Poređenje ti je strašno, baš.Porediš Široki Brijeg "grad" koji ima 10 000 stanovnika.I haj bgt reci kad bi već pravili stadion što ne bi napravili sa minimalno 15 hiljada nego nekakvih 8 hiljada, niđe veze
G R B A V I C A 2

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 23 apr 2011, 11:22

Mislim da se vecim gradovima trebaju praviti manji stadioni kapaciteta do 15-ak hiljada mjesta izuzimajuci mozda Grbavicu koja bi bila pravi fudbalski stadion sa vise od 20000 i koju bi koristila reprezentacija
Kad smo vec kod dobrih primjera stadion Korone Kielce u Poljskoj u kojoj igra i Jovanovic iz Slavije kosta oko 12 mil eura a ovakav projekat bi prosao u BIH za 10 mil. ili malo i jeftinije
15000
slika

i jedan iz Chilea,Estadio Municipal Nelson Oyarzún Arenas,12000 mjesta,idealan za Veleža :mrgreen:
slika
slika

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 23 apr 2011, 13:17

Stadion Otoka:

Prije:
slika

Poslije:
slika

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 23 apr 2011, 13:19

santos je napisao/la:Mislim da se vecim gradovima trebaju praviti manji stadioni kapaciteta do 15-ak hiljada mjesta izuzimajuci mozda Grbavicu koja bi bila pravi fudbalski stadion sa vise od 20000 i koju bi koristila reprezentacija
Kad smo vec kod dobrih primjera stadion Korone Kielce u Poljskoj u kojoj igra i Jovanovic iz Slavije kosta oko 12 mil eura a ovakav projekat bi prosao u BIH za 10 mil. ili malo i jeftinije
15000
slika

i jedan iz Chilea,Estadio Municipal Nelson Oyarzún Arenas,12000 mjesta,idealan za Veleža :mrgreen:
slika
slika
jasta nego da je idealan za veleža :D .. da je blizu ovome dobro bi bilo :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 23 apr 2011, 13:22

Nama trebaju stadioni od 12-15k mjesta u vecim gradovima (Sarajevo, Zenica, Banja Luka, Mostar), do 10k s mogucnoscu prosirenja u gradovima tipa Tuzle (gdje bi po meni bilo idealno da bude baza mlade reprezentacije), te gledati malo i u buducnost, te takve stadione graditi i u Doboju, Travniku, Bijeljini i slicnim gradovima gdje se tek ocekuje ekspanzija nogometa.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 apr 2011, 14:55

Vlak je napisao/la:Nama trebaju stadioni od 12-15k mjesta u vecim gradovima (Sarajevo, Zenica, Banja Luka, Mostar), do 10k s mogucnoscu prosirenja u gradovima tipa Tuzle (gdje bi po meni bilo idealno da bude baza mlade reprezentacije), te gledati malo i u buducnost, te takve stadione graditi i u Doboju, Travniku, Bijeljini i slicnim gradovima gdje se tek ocekuje ekspanzija nogometa.
zbog cega zenica i mostar 12-15k a tz 10k :?

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 apr 2011, 15:28

Vlak je napisao/la:Nama trebaju stadioni od 12-15k mjesta u vecim gradovima (Sarajevo, Zenica, Banja Luka, Mostar), do 10k s mogucnoscu prosirenja u gradovima tipa Tuzle (gdje bi po meni bilo idealno da bude baza mlade reprezentacije), te gledati malo i u buducnost, te takve stadione graditi i u Doboju, Travniku, Bijeljini i slicnim gradovima gdje se tek ocekuje ekspanzija nogometa.
mostar je nogometni grad
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 apr 2011, 15:33

Rosas7 je napisao/la:
mostar je nogometni grad
jesam li ja citirao ili trazio od tebe da sta pojasnjavas

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 apr 2011, 15:40

ne treba vam ni 5000,onako vam niko i ne dolazi na stadion
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 apr 2011, 15:45

Pa imate ivi Zrinjovac stadion od najmanje 20 000 (?) pa vas opet dodje jedva 2k...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 apr 2011, 15:48

Rosas7 je napisao/la:ne treba vam ni 5000,onako vam niko i ne dolazi na stadion
znas ti sabane ko nama dolazi na stadion....dijete,opusti se malo....gledaj u svoju avliju i svoj smijesno-nakaradni klub od 150 ljeta

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 23 apr 2011, 15:52

sajo10 je napisao/la:Pa imate ivi Zrinjovac stadion od najmanje 20 000 (?) pa vas opet dodje jedva 2k...
2k jeli
slika
slika
slika

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 23 apr 2011, 16:46

Torcida Mostar hahahahahaha

zohar20
Kontakt:

Post Postao/la zohar20 » 23 apr 2011, 17:44

Samo F.K.S !! je napisao/la:Torcida Mostar hahahahahaha
slika

8-) 8-) 8-)

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 23 apr 2011, 18:42

"Zapad Ū napad" hahahaha
Osim - drugo ime za Želju !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.