Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Marsal » 30 sep 2025, 10:21

rope11 je napisao/la:
29 sep 2025, 22:44
Već neko vrijeme kontam kako je vakat novi fon kupiti jer mi je ovaj već dotrajao, šta je najbolja opcija za budžet do otprilike 1500 marki?

Ići ipak na s24/s25 ili su Xiaomi, Honor, Huawei, Motorola (ili šta je već sad aktuelno) dobre i povoljnije alternative?

Ako neko pita imam li neke posebne zahtjeve i prohtjeve, nemam. :mrgreen: Otprilike mi daj dobru kameru i dugotrajnu bateriju i ja zadovoljan.
Imao sam isti uslov tj zahtjeve i na preporuku raje sa foruma uzeo sam Honor 400 pro. Ima u Telekomu za 1400 sa slušalicama, brzim i bežičnim punjačem.

Ja sam apsolutno prezadovoljan telefonom mada ovi što se razumiju kažu da sam mogao dobit više za svoje novce pa eto

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... term:Honor

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 okt 2025, 00:23

Na osnovu cega je ovaj Honorov Magic OS specijalan? Odavno je ćaća naumio novi telefon da uzme, ja mu sve govorio da ne uzima preko telekoma jer nismo ugovor produzili 24 mjeseca, sve iz nekog inata jer nam je infrastruktura katastrofa. No nejse to sad, neki dan me zove i spominje mi nekoliko telefona i spomene Honor Magic 7 lite. Na papiru skroz nelos hardverski telefon, osim procesora, no njemu to i nije toliko bitno.

I evo, malo se igrao sa telefonom, i odmah poludio. Prvo, ne nudi mi update odmah na zadnju dostupnu verziju, nego moram apdejtovati gotovo update po update. Radi nekog mog OCD-a, ja svakako volim u ovom slucaju apdejtovati na zadnju verziju i onda uraditi clean wipe kroz recovery. Jbg, okorjeli androidas.

Opet nije ni to problem, sistem radi sasvim ok, ali ima pravo debilnih rjesenja. Podjeljen notification centar u dva dijela. Swipe prema dole s lijeve strane, otvara notifikacije, a sa desne one kontrole.

Drugo, ne postoji onaj shortcut da se iskljuci zvuk kad pritisnes dugme za smanjivanje ili pojacavanje, pa se izvuce sa strane onaj slider, i tu ispod ili iznad bi trebao biti shortcut preko kojeg mozes mjenjati, da li hoces sad zvuk, vibraciju, ili skroz bez zvuka.

Tako je kod mene na Pixelu, a rekao bih i da je tako i kod MIUI tj Redmi Note 9s-a kojeg je do sada nosao.

Iz nekog razloga me ovo vraca 10 godina unazad, sta ja znam, a ni stari nije bas sretan sa promjenama.

Zatim sam se iskreno napatio dok sam nasao gdje se nalazi Google Password manager. Opet, ovde sam mozda ja malo razmazen, jer je settings kod Pixela pravo jednostavan i sve je na pravom mjestu. Kod Samsunga i drugih djeluje sve nesto nepotrebno razbacano i skriveno.

Sto se tice samih nekih fičra, ocekivao sam iskreno nesto, ni sam ne znam sta, ali sam ocekivao neke novitete i inovacije cim sam upalio telefon, a u stvari nista posebno. Prije sam se zagledao u Magic 6 Pro, i iskreno mislim da bih se poprilicno razocarao da sam ga uzeo.
rope11 je napisao/la:
29 sep 2025, 22:44
Već neko vrijeme kontam kako je vakat novi fon kupiti jer mi je ovaj već dotrajao, šta je najbolja opcija za budžet do otprilike 1500 marki?

Ići ipak na s24/s25 ili su Xiaomi, Honor, Huawei, Motorola (ili šta je već sad aktuelno) dobre i povoljnije alternative?

Ako neko pita imam li neke posebne zahtjeve i prohtjeve, nemam. :mrgreen: Otprilike mi daj dobru kameru i dugotrajnu bateriju i ja zadovoljan.
Rekao bih ti Pixel 9 pro xl, ali tu je vec baterija kompromis, mada opet zavisi sta ocekujes po dugotrajna baterija.

Ja imam Pixel 7 pro, i kupio sam ga taman kad je izasao Pixel 8 pro otprilike. Ne kajem se niti sekunde. Prije toga kratko sam nosao OnePlus 11, kojeg sam bukvalno mjenjao sa Pixelom, 1 za 1.

Inace do sada kad god sam uzimao telefon, gledao sam da to bude drugi proizvodjac, brend, sistem. Ali poslije ovog, sve mi se cini da cu Pixel zamjeniti sa Pixelom. Nedavno mi je ispao i napukao ekran, uzecu zamjenski uskoro pa cu i bateriju zamjeniti i gurati koliko bude mogao gurati.

Potajno se nadam da Google vrati zaobljene ivice jer mi se nikako ne svidjaja ovaj dizajn sa ostrim ravnim okvirima. Pogotovo sad kad svaki telefon na trzistu ima identican dizajn.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 2 gosta.