Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ghuraba

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ghuraba » 02 okt 2025, 21:01

U Njemacku je dosao jos jedan potencijalni reprezentativac (u Heidelberg, koji uporedo igra i BCL). U pitanju je Dusan Neskovic, koji je do ove sezone igrao NCAA i imao odlicne brojke tamo. Momak je pozivan u nase U selekcije i igrao na nekim nezvanicnim turnirima, ali mislim da nije debitovao na zvanicnim utakmicama jer bi otpadao s konacnih spiskova. Igra na poziciji niskog krila, atletican je i ima pristojan sut. Mene podsjeca na Mutica, iako je bolji ball handler od Lazara.

Drugi koji bi se mogao pozvati i naci barem na prosirenom spisku je Omar Pajic. Odigrao je brutalnu proslu sezonu u Estoniji, a od ove sezone je u jednoj od jacih latvijskih ekipa (Valmiera) i zasad je fino poceo (u obje utakmice dvocifren). Igra solidnu ligu i pokriva pozicije 4 i 5. Malo je ponizak za 5 (oko 205 cm), ali je i pospor za 4. Ima dobru igru na low postu, solidno se odmotava i u rolu i u popu i definitivno je bolja opcija od Sejfica.

Posto su sve prilike da Adis ide sa selektorske pozicije (tesko da bi se onako otvorio u onom podcastu da je drugacije, mada, ocekivano, iz naseg saveza nikakvih novosti nema), ovo je 25 najboljih igraca (po 5 na svakoj poziciji) koji mogu igrati u kvalifikacijama i koji bi se mogli odazvati novom selektoru:

PG: Castaneda, Atic, Kondic, Campara, Arslanagic
SG: Musa, Gegic, Djedovic, Ilic, Neskovic
SF: Lazic, Vrabac, Mutic, Pjanic, Delalic
PF: Alibegovic, Sulejmanovic, Penava, Sikiras, Durmo
C: Kamenjas, Halilovic, Maric, Loncar, Pajic

- Da li ce se Kondic i Djedovic odazvati - s tim treba zavrsiti za sva vremena kad/ako dodje novi trener.
- Da li je Sulejmanovic bojkotovao samo Adisa ili cijelu reprezentaciju - s tim traba zavrsiti za sva vremena kad/ako dodje novi trener.
- Da li Maric, Ilic, Sikiras, pa i potencijalne novajlije Mutic i Neskovic zele igrati za nasu reprezentaciju - s tim traba zavrsiti za sva vremena kad/ako dodje novi trener.

Garantujem da bi skoro svi navedeni igraci mogli doprinijeti barem 10-ak minuta s klupe. Ilica i Neskovica sam stavio na poziciju dvojke, iako su obojica klasicne trojke. Medjutim, u mladjim kategorijama su cesto igrali s loptom i pokrivali poziciju 'nize', tako da bi to vjerovatno i sad mogli.

Btw, Penava je u klubu izgleda poceo igrati peticu, sto bi nama moglo i koristiti ako Kamenjas ne bude mogao doci ili ako Halilovic ne bude zdrav. On bi s potencijalnim dolaskom Sulejmanovica svakako izvisio za minutazu na poziciji 4.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 02 okt 2025, 21:22

Ghuraba je napisao/la:
02 okt 2025, 21:01
U Njemacku je dosao jos jedan potencijalni reprezentativac (u Heidelberg, koji uporedo igra i BCL). U pitanju je Dusan Neskovic, koji je do ove sezone igrao NCAA i imao odlicne brojke tamo. Momak je pozivan u nase U selekcije i igrao na nekim nezvanicnim turnirima, ali mislim da nije debitovao na zvanicnim utakmicama jer bi otpadao s konacnih spiskova. Igra na poziciji niskog krila, atletican je i ima pristojan sut. Mene podsjeca na Mutica, iako je bolji ball handler od Lazara.

Drugi koji bi se mogao pozvati i naci barem na prosirenom spisku je Omar Pajic. Odigrao je brutalnu proslu sezonu u Estoniji, a od ove sezone je u jednoj od jacih latvijskih ekipa (Valmiera) i zasad je fino poceo (u obje utakmice dvocifren). Igra solidnu ligu i pokriva pozicije 4 i 5. Malo je ponizak za 5 (oko 205 cm), ali je i pospor za 4. Ima dobru igru na low postu, solidno se odmotava i u rolu i u popu i definitivno je bolja opcija od Sejfica.

Posto su sve prilike da Adis ide sa selektorske pozicije (tesko da bi se onako otvorio u onom podcastu da je drugacije, mada, ocekivano, iz naseg saveza nikakvih novosti nema), ovo je 25 najboljih igraca (po 5 na svakoj poziciji) koji mogu igrati u kvalifikacijama i koji bi se mogli odazvati novom selektoru:

PG: Castaneda, Atic, Kondic, Campara, Arslanagic
SG: Musa, Gegic, Djedovic, Ilic, Neskovic
SF: Lazic, Vrabac, Mutic, Pjanic, Delalic
PF: Alibegovic, Sulejmanovic, Penava, Sikiras, Durmo
C: Kamenjas, Halilovic, Maric, Loncar, Pajic

- Da li ce se Kondic i Djedovic odazvati - s tim treba zavrsiti za sva vremena kad/ako dodje novi trener.
- Da li je Sulejmanovic bojkotovao samo Adisa ili cijelu reprezentaciju - s tim traba zavrsiti za sva vremena kad/ako dodje novi trener.
- Da li Maric, Ilic, Sikiras, pa i potencijalne novajlije Mutic i Neskovic zele igrati za nasu reprezentaciju - s tim traba zavrsiti za sva vremena kad/ako dodje novi trener.

Garantujem da bi skoro svi navedeni igraci mogli doprinijeti barem 10-ak minuta s klupe. Ilica i Neskovica sam stavio na poziciju dvojke, iako su obojica klasicne trojke. Medjutim, u mladjim kategorijama su cesto igrali s loptom i pokrivali poziciju 'nize', tako da bi to vjerovatno i sad mogli.

Btw, Penava je u klubu izgleda poceo igrati peticu, sto bi nama moglo i koristiti ako Kamenjas ne bude mogao doci ili ako Halilovic ne bude zdrav. On bi s potencijalnim dolaskom Sulejmanovica svakako izvisio za minutazu na poziciji 4.

Nemozes se ozbiljino shvatiti dok jos suleta spominujes

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 02 okt 2025, 22:35

Što ne bi mogao? Ako Adis ne ostane selektor, postoje sasvim realne šanse da se vrati.

Stava sam da, sem Švicarske, Arslanagić, Čampara, Ilić, Haris Delalić, Durmo i Lončar nisu igrači od kojih se može očekivati neki konkretan konzistentan doprinos. To su dokazali u nastupima i protiv inferiornijih reprezentacija, a kamoli tek kad budu u pitanju Turska i Srbija.

Btw kad smo već kod predstojećeg prozora, pročitah da bi Avramović mogao odsustvovati 8 do 12 sedmica (https://www.klix.ba/sport/kosarka/bizar ... /251002098), znači moguće da neće biti dostupan u toj utakmici protiv Srbije.
"Your favorite player's favorite player" - MB

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 03 okt 2025, 20:05

Gledam Kondica u Dubaiu, dobar mali. Da li se ikad izjasnio da nece igrati za BiH?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 okt 2025, 20:06

NerminFatic je napisao/la:
03 okt 2025, 20:05
Gledam Kondica u Dubaiu, dobar mali. Da li se ikad izjasnio da nece igrati za BiH?
Cim nekoliko puta daje glupe izgovore, ocito da nece. A ima i ono sto je Srbija htjela da ga dovede, pa ga odbili.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 okt 2025, 20:07

Na stranu sve, ali ako se gleda kvalitet, nama bi Kosta bi extra dodatak... Mi trenutno nemamo kosarkasa u reprezentaciji koji ima ovakvu doza kosarkaske drskosti i muda...

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 03 okt 2025, 20:07

saigraci su mu Kameni i Musa, valjda to ima nekog uticaja, ako ne bude htio, naci nekog crnca playa i to je to... jer nemamo domacih da valja

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 03 okt 2025, 20:15

mahic je napisao/la:
03 okt 2025, 20:07
saigraci su mu Kameni i Musa, valjda to ima nekog uticaja, ako ne bude htio, naci nekog crnca playa i to je to... jer nemamo domacih da valja
I ja kontam, ako ga oni ne privole, nema tu vise fajde pitati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 okt 2025, 20:28

Kosta odličan, baš ono što nama fali. Valjda bude htio igrati za nas jer ako ga ne uspiju Musa i Kamenjaš nagovoriti onda ne znam ko bi mogao.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 okt 2025, 20:39

Mi ako bi prosirili vanjsku liniju sa Kondicem i Pjanicem, uz naravno Castanedu definitivno mislim da se ne trebamo vise opterecivati ni sa eventualnim ganjanjem Djedovica da se vrati u reprezentaciju...

Dok ovo govorim, prolazi mi kroz glavu Castaneda, valjda se oporavio fino i da ce igrati za reprezentaciju, ali mi isto nije jasno kako nismo probali da angazujemeo Wrighta IV dok je bio nam pred nosom u Buducnosti...definitivno mozda i najbolja opcija za nas...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 okt 2025, 20:43

Vaya je napisao/la:
03 okt 2025, 20:39
Mi ako bi prosirili vanjsku liniju sa Kondicem i Pjanicem, uz naravno Castanedu definitivno mislim da se ne trebamo vise opterecivati ni sa eventualnim ganjanjem Djedovica da se vrati u reprezentaciju...

Dok ovo govorim, prolazi mi kroz glavu Castaneda, valjda se oporavio fino i da ce igrati za reprezentaciju, ali mi isto nije jasno kako nismo probali da angazujemeo Wrighta IV dok je bio nam pred nosom u Buducnosti...definitivno mozda i najbolja opcija za nas...
Sta nam znaci Wright, kad nece biti u kvalifikacijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 okt 2025, 21:04

DamirT je napisao/la:
03 okt 2025, 20:43
Vaya je napisao/la:
03 okt 2025, 20:39

Sta nam znaci Wright, kad nece biti u kvalifikacijama.
Govorim za prethodne 2-3 godine dok je igrao EC sa Buducnosti...

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 03 okt 2025, 21:17

McKinley Wright IV igrao vec za Usa 2023 u FibaAmeri,pokusali Crnogorci.Castaneda i Sulejmanovic zasada lose izgledaju u Unicaji

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 03 okt 2025, 21:31

guillermo je napisao/la:
03 okt 2025, 21:17
McKinley Wright IV igrao vec za Usa 2023 u FibaAmeri,pokusali Crnogorci.Castaneda i Sulejmanovic zasada lose izgledaju u Unicaji
:thumbup: za Wrighta, a zar ne igra sutra Unicaja?

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 03 okt 2025, 21:50

Vaya je napisao/la:
03 okt 2025, 21:31
guillermo je napisao/la:
03 okt 2025, 21:17
:thumbup: za Wrighta, a zar ne igra sutra Unicaja?
Ma u dosadasnjim utakmicama/kupovima,Castaneda kao da jos nije u potpunosti oporavljen.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 04 okt 2025, 11:25

Ne znam jeste li gledali Podcast Balkan Rules sa Dzevadom i Teomanom i Dzevad je potvrdio da je pricao sa sulejmanovicem i da se nije moglo nista uciniti ,a za Djedovica nemam pojma zasto Teoman forsira njegovo igranje kad vec ima 36 godina i kao sto Dzevad rece nema ni nas pasos ,a da mu mi ganjamo nema potrebe..Za nove igrace nikog nije spomeno da imaju u vidu..Selektor ostaje po njegovom

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 04 okt 2025, 15:57

Od svih potencijalnih, jedini igrac koji bi mogao donijeti nesto novo, podici plafon nase repke, jeste Harun Zrno. Ako bi se on profilirao kao light verzija Biberovica, mi automatski dobijamo igraca koji ce nam dati na sirini i olaksati saigracima (citaj Musi, Aticu, Juki...).

Nazalost on nije dostupan za ovaj prvi krug kvalifikacija, ali bi trebao biti dostupan na ljeto...Problem je sto bi odmah skocio u situaciju da je bitan rezultat na njegovom debiju. Bilo bi puno bolje kad bi ga mogli prvo 'aklimatizovati' kroz par prijateljskih utakmica....

Ovo ostalo sto se spominje su manje-vise slabije verzije onoga sto imamo. Mozete vi biti tolerantni koliko hocete, ali ja picketinu i mazluma Sulju vise nikad ne bih pozvao, ma ko bio selektor. I da bude jasno, i on je vrsta igraca koja bi se krila u gustoj zavrsnici (poraz od poljaka bi dozivjeli i sa njim). A za moljakanja decka koji 30 godina nakon rata razmislja da li smije nastupati za Bosnu, i kako ce mu to familija podnijet, da ne govorim...Kad se sjetim da smo nekad plakali za Zoranom Kukicem.... Dzaba, bh srbi (vecina) nemaju nikakav bosanski identitet (SANU je pobjedio), i ako misle da mogu proci u srbiji, cekat ce nastup za nju makar bili iskoristeni kao kondom i nikad ne zavrsili na zavrsnom spisku nekog velikog takmicenja.

Pored Zrne...imao samo neku nadu i u Amsala Delalica, ali njemu se povrede vec unistile karijeru....Sto se tice jos jednog NCAA projekta (Dzafic) za njega nisma optimista, jer mislim da nema radnu etiku da bi postao ozbiljan igrac. Mada bih bio sretan kada bi upravo on mogao uskociti da odigra 10-15 minuta iza Juke (i za njega vazi da bi prvo valjalo da odigra koju prijateljsku utakmicu).

Svaka cast za sve ove sto ih je Ghuraba iskopao...ali daj Boze sceri...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 okt 2025, 16:10

Velizar je napisao/la:
04 okt 2025, 15:57
Od svih potencijalnih, jedini igrac koji bi mogao donijeti nesto novo, podici plafon nase repke, jeste Harun Zrno. Ako bi se on profilirao kao light verzija Biberovica, mi automatski dobijamo igraca koji ce nam dati na sirini i olaksati saigracima (citaj Musi, Aticu, Juki...).

Nazalost on nije dostupan za ovaj prvi krug kvalifikacija, ali bi trebao biti dostupan na ljeto...Problem je sto bi odmah skocio u situaciju da je bitan rezultat na njegovom debiju. Bilo bi puno bolje kad bi ga mogli prvo 'aklimatizovati' kroz par prijateljskih utakmica....

Ovo ostalo sto se spominje su manje-vise slabije verzije onoga sto imamo. Mozete vi biti tolerantni koliko hocete, ali ja picketinu i mazluma Sulju vise nikad ne bih pozvao, ma ko bio selektor. I da bude jasno, i on je vrsta igraca koja bi se krila u gustoj zavrsnici (poraz od poljaka bi dozivjeli i sa njim). A za moljakanja decka koji 30 godina nakon rata razmislja da li smije nastupati za Bosnu, i kako ce mu to familija podnijet, da ne govorim...Kad se sjetim da smo nekad plakali za Zoranom Kukicem.... Dzaba, bh srbi (vecina) nemaju nikakav bosanski identitet (SANU je pobjedio), i ako misle da mogu proci u srbiji, cekat ce nastup za nju makar bili iskoristeni kao kondom i nikad ne zavrsili na zavrsnom spisku nekog velikog takmicenja.

Pored Zrne...imao samo neku nadu i u Amsala Delalica, ali njemu se povrede vec unistile karijeru....Sto se tice jos jednog NCAA projekta (Dzafic) za njega nisma optimista, jer mislim da nema radnu etiku da bi postao ozbiljan igrac. Mada bih bio sretan kada bi upravo on mogao uskociti da odigra 10-15 minuta iza Juke (i za njega vazi da bi prvo valjalo da odigra koju prijateljsku utakmicu).

Svaka cast za sve ove sto ih je Ghuraba iskopao...ali daj Boze sceri...
Vrabac nam igra ozbiljne minute a zalis se na igrace koji sad igraju na levelu na kojem Vrabac nikad nije bio i nece biti.Svi igraci su dobrodosli da ne zavisimo s klupe od Vrabca i Gegica dal moze pogodit sta ili ne

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 04 okt 2025, 16:17

Nisma ja protiv novih igraca, Pjanica i Mutica prije svega, ali nisu oni nikakav spektakl od igraca. Nama treba šutera, ballhandlera, igraca sa mudima.... Kad bi bar Čampara napravio iskorak ove sezone...i to je golemo za nas.

Ne kazem da je i Zrno sigurica...svasta moze krenut lose i po njega u NCAA. Mislim prije svega na njegov potencijalni skillset...Ali ako ne bude igrao barem 20 min za ovaj svoj koledz, treba ga Bosna ganjat za potpis vec sljedece ljeto (osim ako mu je skola prioritet).

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.