Film i kinematografija

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Jabroni
Kontakt:

Re: Film i kinematografija

Post Postao/la Jabroni » 01 okt 2025, 00:49

JayCatwright je napisao/la:
01 okt 2025, 00:05
Uh, meni je vise nego dobar, uz Sinners najbolji od ovih novih, sta ti se to nije svidjelo :mrgreen:

Da da drugaciji u odnosu na druge njegove filmove, a najbolji dio mi je sto traileri nista nisu otkrili, odlican posao tu :salut:
Dobar mi je film, samo radi komentara i ovdje i na redditu iskreno očekivao sam da bude klasik, a nemam osjećaj da sam pogledao klasik. Među boljim u posljednje vrijeme svakako.
No recimo djevojci je odličan :mrgreen:

i jel ima u nekom drugom filmu scena da se lik ne može sjetiti neke šifre ovako kao Dicaprio ovdje. Imam trip da ima slična scena negdje, možda čak i na govornici, ali mi ne pada ništa konkretno napamet

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 01 okt 2025, 21:21

John Wick Chapter 4.
Dobio sam tačno ono šta sam očekivao, veliku i spektakularnu akciju ponovo, potrkrijepljenu filozofijom, psihologijom i mudrim rečenicama, govorima, razgovorima.
Ova franšiza je promijenila akcione filmove, donijela drukčije shvatanje akcije, ne mora sve biti perfektno i glatko, John će se katkad i saplesti, zaustaviće se u odsutnom momentu da napuni pištolj, neće mu uvijek biti kako treba, nema cutova, scene su full, tačno se vidi šta i kako se događa.

Ali van akcije, dominira filozofija, cijeli svijet je remek djelo, bratstvo, stol...valjalo je to osmisliti.
Keanu idealan u ovoj ulozi, baš ono njegov karakter, imaš osjećaj da on ne glumi, takav je uvijek. i njegove godine i iskustvo idu u prilog ovoj ulozi, odmah se sve ozbiljnije shvata, to je meni još dodatan faktor u odnosu na Extracion npr koji je vrlo slična akcija.

Meni je svaki film remek djelo, svih 4, ovo su akcije pored kojih mi ne treba niti jedna akcija više, u ova 4 filma su obuhvatili mnogo lokacija, negativaca i protivnika, pravo originalno, jedino se možda noćni klub ponavlja, ali opet imaš originalnog negativca kao npr u ovoj 4 baš u noćnom klubu. Čak filmovi dosta djeluju i kao Nemoguća misija, to su 3 i 4. jer stvarno kao bezizlazna situacija djeluje.

Onda i casting je odličan, Laurence F. u odličnoj ulozi, specifičan, Winston i pomoćnik Continentala isto, još i ovi koji su tu za samo jedan film, ma sve je to savršeno.

nego da se dohvatim ove 4. scene pred zadnju scenu u biblioteci, snimanje iz ptičje perspektive, kao igrica, opet nešto originalno i opet se pomjeraju granice akcionih scena. ovakav pristup i način snimanja ostaje u sjećanju, opet nešto novo i originalno, a tako kvalitetno i ubjedljivo.

siguran sam da John ostaje živ, reakcija Laurencea je jasna, ne bi se on nasmijao da to nije tako.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 02 okt 2025, 01:26

Caught Stealing neloš

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 okt 2025, 18:15

napoleon72 je napisao/la:
16 sep 2025, 13:21
slika

Film o kojem se razmislja godinu dana nakon gledanja. :bow:
Klasik. :salut:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 04 okt 2025, 23:00

Preporuka za dramu, predložite nesto pa da vidim sta nisam pogledao
ZZ

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 okt 2025, 02:17

moj uzor-S.G je napisao/la:
04 okt 2025, 23:00
Preporuka za dramu, predložite nesto pa da vidim sta nisam pogledao
Incendies, Manchester by the sea, Gran Torino, American History X, Stand by me, Banshees of Inisherin, Fanaa, The Lion
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, TefalTava i 4 gosta.