Pa ako je na domaćina 2,30, a na gosta preko 3 logično je onda da je domaćin favorit. Očigledno su najveće šanse da pobijedi domaćin.Hrammm1921 je napisao/la: ↑05 okt 2025, 14:52Joj kladionicara i prica
Kvota 2.30 na domacina je sve samo ne favorit, kladionica nije nikakvo mjerilo, protiv Borca kuci kad smo igrali bila je i veca kvota na nas
Kladionica nije nikakvo mjerilo ali je često indikator za neke zakulisne radnje, pogotovo u ligama poput naše. Ono što se desilo protiv Borca neće se zadugo ponoviti, puno puno je realnije da se desi nešto poput onog u Širokom nego protiv Borca i to je činjenica.
E sad, ti ako si na dobrom nivou sudija se baš baš mora potruditi da te povali jer ne može ti ukrasti čiste golove. A objektivno govoreći kvalitet naše lige je takav da ne postoji ekipa koja je toliko dobra da baš uvijek može biti bolja od protivnika, ali i od sudije. Mi naprimjer protiv Širokog nismo bili lošiji od njih (nismo bili ni puno bolji) i realno je trebalo završiti X ali onda dođu sudije i ostave te bez bodova.
Nije ovo nikakva kuknjava, ovo je realnost u koju smo sada nekako došli mi. Prošlih sezona je to bilo Sarajevo, tako da sve ovo nije ništa novo.
I da, ne bih volio da postanemo kao pitari pa da u sudijama tražimo razloge za svaki neuspjeh, ali to je prirodan slijed događaja i teško se boriti protiv toga. Yebali su te protiv Širokog, ako nas budu yebali i danas svi će govoriti kako nam ne daju da se borimo za titulu i onda ćemo i u sljedećim mečevima unaprijed tražiti alibije zbog sudije i eto - to je jedan vrhunski kriminalni plan Borac-SNSD i Zrinjski-HDZ (doduše kud i kamo profinjenije, Zrinjski je itekako imao zasluženih titula) koji traje 3-4 godine i trajat će sigurno još toliko.
Edit: Ja sam svakako pisao da bi itekako bio zadovoljan još jednom sezonom sa izborenom Evropom, a onaj ko se nada tituli taj je budala i samo će sebi naštetiti zbog nerviranja.