Kao prvo, vrlo interesantan je izbor kadra. Naime, na izabranom kadru se sa priličnom sigurnošću može reći da Madžid više nije u kontaktu sa loptom i sudija u VAR sobi je morao izabrati prethodni kadar za slanje u softver. Možda je procijenio da Madžid nosi kopačke broj 65 ili slično ili ja ne vidim dobro.

Sa druge strane mora se pogledati i kako su određene tačke na tijelu igrača koji je u ofsajdu.

Pravila jasno kažu da se u ofsajd ruka ne računa a ako pogledamo naš gostujući dres i njegovu lijevu stranu vidjet ćemo da je samo rukav plave boje i ovdje je tačka trebala biti stavljena tačno na liniju između plave i bijele.
Lično mislim da je ovdje odluka VAR-a krajnje sumnjiva i da je ovo lakrdija šta se radi.
Također, ne mogu a da ne prokomentarišem. Iz znatiželje pogledam utakmicu Rudar - Borac i moram reći da poslije naše prošlosezonske utakmice u kojoj smo pobijedili odvratnije suđenje nisam vidio. Mislio sam da će se Rudar lagano skloniti ali nisu ništa prepustili slučaju. Samo ne znam do kad ćemo gledati ovako odvratna namještanja. Realno, uvijek je bilo toga ali ovo što gledamo ove sezone prelazi svaku granicu.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)