FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
63
21%
2. Borbu za Evropu
139
47%
3. Sredinu tabele
50
17%
4. Borbu za opstanak
46
15%

Ukupno glasova: 298

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 06 okt 2025, 21:42

elSaik je napisao/la:
06 okt 2025, 21:16
Meni je najžalije što se ovako ubija euforija i umjesto opet da bude 10 hiljada, bit će 5.
Ma neće u inat.. protiv Posušja 8000 garantujem.
A što se tiče dopisa, vjerujem da je to više bilo, da smo kao nešto uradili, da se smire bijesni navijači.
Nema od toga ništa.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 06 okt 2025, 21:43

Bolje poslati dopis Rudaru da se organizuje sastanak, da se vidi prostor za neko djelovanje.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 okt 2025, 21:45

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 okt 2025, 21:54

Trudim se biti objektivan, Harisa Kaljanca sam kritikovao žestoko poslije Širokog kada je nešto naokolo pričao, pravdao VAR sobu itd. Ali večeras je Kaljanac na Areni bio briljantan. Svaka mu je na mjestu i za tekmu u Bijeljini i za tekmu u Prijedoru. Čist gol su nam poništili u Bijeljini, a s obzirom na koncept tekme i stanje terena onaj ko da prvi gol taj je vjerovatno pobjednik. Dakle, slobodno mogu reći da nam je priznat taj čist pogodak da bi uzeli 3 boda. I šta sad? Ništa. Izgubili smo tri boda. Mene će ovdje optuživati za "pitarluk" iako sam prije utakmice nagovijestio šta će se desiti čim sam vidio ko sudi i ko je u VAR sobi.

Blizu sam odluke da odustanem više od pisanja o suđenju u našoj ligi, jer vidim da je većini navijača svejedno. A naša uprava maže oči navijačima pismima UEFA-i (za koje koliko znam još nije ni poslano), a ovdje ima elemenata organizovanog kriminala i udruživanja radi namještanja utakmica. O tome sam već pisao.

Dobro je Kaljanac večeras rekao: "Svaka čast ko god je u fudbalu kod nas". Meni je Željo svetinja, a mi dozvoljavamo da se pishaju po nama. Zgadili su mi fudbal. Ići ću opet na Grbavicu jer sam bolesnik, ali od pomisli na našu ligu povraća mi se. A želudac me zaboli kad se sjetim scena iz Vrapčića, Širokog i Bijeljine. Gdje su te guzonje iz uprave i skupštine. Lako je preuzeti funkciju, budi mangup pa preuzmi odgovornost. Budi mangup pa se pofajtaj sa ovim kriminalcima. Ali jok ljepši je konformizam. Haj što nas yebe Vico, ali sad nas yebe i propali SDA-ovac Kaplan, pa ne može veće poniženje. Dotakli smo dno, ne rezultatsko dno, već moralno dno.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 okt 2025, 21:55

Pablo11 je napisao/la:
06 okt 2025, 20:01
Levin je napisao/la:
06 okt 2025, 17:18
U jednom od prethodnih postova sam govorio o VAR-u i gdje to sudije zapravo mogu manipulasati kada je riječ o VAR-u u BiH. Zato pogledajmo situaciju u Bijeljini i uzmimo u obzir da kod VAR-a koji se koristi u BiH sudija u VAR sobi bira kadar i određuje tačke na tijelu igrača.

slika

Kao prvo, vrlo interesantan je izbor kadra. Naime, na izabranom kadru se sa priličnom sigurnošću može reći da Madžid više nije u kontaktu sa loptom i sudija u VAR sobi je morao izabrati prethodni kadar za slanje u softver. Možda je procijenio da Madžid nosi kopačke broj 65 ili slično ili ja ne vidim dobro.

slika

Sa druge strane mora se pogledati i kako su određene tačke na tijelu igrača koji je u ofsajdu.

slika

Pravila jasno kažu da se u ofsajd ruka ne računa a ako pogledamo naš gostujući dres i njegovu lijevu stranu vidjet ćemo da je samo rukav plave boje i ovdje je tačka trebala biti stavljena tačno na liniju između plave i bijele.

Lično mislim da je ovdje odluka VAR-a krajnje sumnjiva i da je ovo lakrdija šta se radi.

Također, ne mogu a da ne prokomentarišem. Iz znatiželje pogledam utakmicu Rudar - Borac i moram reći da poslije naše prošlosezonske utakmice u kojoj smo pobijedili odvratnije suđenje nisam vidio. Mislio sam da će se Rudar lagano skloniti ali nisu ništa prepustili slučaju. Samo ne znam do kad ćemo gledati ovako odvratna namještanja. Realno, uvijek je bilo toga ali ovo što gledamo ove sezone prelazi svaku granicu.
Najveci problem je sto je pomjeren igrac skroz dole, taj gore cak nije ni sporan. Vidjelo se na snimku da je Hamza pola metra iza ovog, ali uspjeli su nekako gurnuti igraca iza.
Mislim da nisu pomjerali igrača već da su promijenili blago smjer linije između dva igrača Radnika. Kaljanac je to odlično primjetio fakat. Mislim da je zbog toga i osuo po sudijama i VAR-u konačno. Kako su to uspjeli pravo ke pitanje. Ovo dovodi u pitanje VAR itekako jer on bi trebao automatski crtati ove linije.

Zaista kad bolje pogledaš linija se lomi i mijenja smjer. Sve su uradili da se ponošti pogodak.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2025, 21:59

Pazite, za ovo nema lijeka. Vidjeli ste kako su pitare prošle godine načepili tačno onoliko koliko treba da se napravi zaostatak, a onda je na scenu stupio klasični pitarluk i to je bilo to. Sada se to nama dešava, samo što mi nismo toliko opasni pa možda i nisu trebali, ali ne žele ništa prepustiti slučaju.

Dvije su opcije u ovakvim situacijama, prva je da šutiš i trpiš, a druga je da se uleti u zgradu saveza i polupa i polomi sve. To nosi određene posljedice ali bi odjeknulo. Postoje države u kojima se dešavalo nešto slično, kao recimo dominacija APOEL-a na Kipru pa sudije nisu smjele izaći iz kuće i svaki od njih je imao obezbjeđenje, automobili su im letili u zrak kao kokice, onda su postavili Mažića na čelo sudijske komisije i sve se preko noći promijenilo.

Nažalost, politička situacija u državi nam diktira i fudbalske prilike, a za to su krivi Bošnjaci i niko više. Vico Zeljković nikada ne bi došao na čelo saveza bez podrške Bošnjaka, to nikada nemojte zaboraviti. Da smo se bavili uzrocima a ne kao i uvijek - posljedicama, danas bi se druge pjesme pjevale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 06 okt 2025, 22:01

I da smo uzeli,kao što smo trebali u Širokom..
I da smo jučer uzeli bod,a trebali smo tri, jer bi se skroz drugačije utakmica odvijala,da su nam priznali gol, mi bi sada bili izjednačeni ili na +2 od Borca. Doduše oni sa utakmicom manje. A da ne govorim,kako su oni dolazili do bodova, tako da bi sigurno sada,da je normalno suđenje bili na +4 od njih. A mi smo trenutno na -4, uz utakmicu više.
Ja stvarno ni na koga u klubu ne mogu biti ljut, igramo vrhunsku sezonu do sada.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2025, 22:01

I da, Kaljanac je pitarsko smeće, tako da ga ne treba hvaliti sad kad govori u našu korist. Nije on rekao ništa što mi ovdje nismo znali. Ne govori on to zbog nas, niti je "objektivan" zbog nas.
Voli te tvoje Sarajevo.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 06 okt 2025, 22:04

Virtu4l je napisao/la:
06 okt 2025, 22:01
I da, Kaljanac je pitarsko smeće, tako da ga ne treba hvaliti sad kad govori u našu korist. Nije on rekao ništa što mi ovdje nismo znali. Ne govori on to zbog nas, niti je "objektivan" zbog nas.
Bravo :salut:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 06 okt 2025, 22:12

Baš naprotiv, treba pohvaliti, i koristiti u svom interesu. Da smo pošteni, trebali smo saopštenje zbog obje utakmice objaviti (naše i borčeve) krenuti u rat i sukob protiv Saveza pa do kraja.

Ovako će nam samo euforija splasnuti, Adzem sa ekipom ući možda i negativan niz, i na kraju biti otjeran. A zaslužio je mnogo više.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 06 okt 2025, 22:16

Virtu4l je napisao/la:
06 okt 2025, 22:01

Nisi ti sine dobar u glavu Boga mi
Hare pravi momak, sve iskomentarisao kako je trebalo ovo 9 kola

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2025, 22:18

Mrš.
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 06 okt 2025, 22:31

Virtu4l je napisao/la:
06 okt 2025, 22:18
Mrš.
Danas Kaljanac bukvalno yebo mater i Radniku i Borcu, ovo 9 kola sve perfektno rekao , njemu je bitno jel pitar ili nije?

Idi se lijeci tupane mali, koga boli qrac jel pitar, ja mu skidam kapu za ovo danas i opcenito ovo 9 kola sto je izgovorio javno

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 06 okt 2025, 22:49

Hrammm1921 je napisao/la:
06 okt 2025, 22:31
Virtu4l je napisao/la:
06 okt 2025, 22:18
Mrš.
Danas Kaljanac bukvalno yebo mater i Radniku i Borcu, ovo 9 kola sve perfektno rekao , njemu je bitno jel pitar ili nije?

Idi se lijeci tupane mali, koga boli qrac jel pitar, ja mu skidam kapu za ovo danas i opcenito ovo 9 kola sto je izgovorio javno
Hajde mogu rec za onaj siroki eto ako ides bas po pravilima mogu se ponistit sva 3 gola(al nas boli jer nikome drugom ono se ne bi ponistilo) i razumijem Hareta i drago mi je da izasao na javni servis sad kad je ofirna kradja krenula i rekao sta je rekao.
nek crknu dusmani, najjaci smo

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 06 okt 2025, 23:07

Dok ne padne mrtva glava ovo nece stati def.sudiski sljam treba poslati u pm.
Al nekad se zapitam pa kako se ti ljudi ne boje,haj sto se ne stide vec sto se ne boje

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 07 okt 2025, 08:33

Levin je napisao/la:
06 okt 2025, 21:45
I Kaljancu prekipilo :thumbup:

Široki i Radnik, realno 4 boda.

18+4=22

IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
MA HAJTE MOLIM VAS

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 07 okt 2025, 08:50

AjkulaCekicarka je napisao/la:
07 okt 2025, 08:33
Levin je napisao/la:

18+4=22

Ako nije neko drugi, mi moramo biti gospoda. 18+4=22
Ali također su u istoj emisiji rekli da je Rudar oštećen na Grbavici.
22-1=21. Kada pogriješe u našu korist ne trebamo šutiti.
Grupa iznad svakog pojedinca.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 07 okt 2025, 09:16

Treba isto shvatiti da navijacke skupine nisu vise kao prije. Danas je to biznis, niko nece da lezi u muriji a sto bi kad se ima para. Drugo vrijeme, tako da od nekih napada na nesto nema nista.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 07 okt 2025, 09:46

AjkulaCekicarka je napisao/la:
07 okt 2025, 08:33
Levin je napisao/la:

18+4=22

:thumbup:
Halalousum bod.
MA HAJTE MOLIM VAS

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 07 okt 2025, 11:01

Raja trebamo biti realni Kaljanac jeste pitar al kada je sudio derbi uvijek je bio na visini zadatka i odlicno sudio…. Ono sinoc je rekao iskreno i iz srca jer i sam uvidja sta se radi. Borac jeste jaci od tog Rudara al oba gola su ne regularna i to 100 posto. Nama se na derbiju ponisti gol koji je bio manje za ponistiti a Borcu se ne sudi nista i ne javlja se var. Sam onaj mali Vukovic je pokazao da ga je sramota i da se nije radovao golu… Ja sam siguran da bi mi dobili Radnik samo da nam nisu prvi gol ponistili i vidjelo se u drugom poluvremenu da smo mi za tri klase bolja ekipa…. Na kraju zelim jos reci da Adzem radi odlican posao s ekipom i mi to trebamo podrzati…. VTZ….

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.