Kakvo je stanje s ugojem pilica kod nas, koliko se piletina uvozi? Kontam, ako se nekad vratim investirat u proizvodnju piletine. Vjerujem da bi Bingo, Ovako, Menprom, Madi rado pristali da im budes kooperant i sl.Asteriks je napisao/la: ↑06 okt 2025, 11:16Nekad banalne stvari mogu biti okidač velikih promjena. Ponekad je dovoljan samo jedan simbol koji probudi svijest naroda i skupi sve ono nezadovoljstvo koje se godinama taložilo.
Ovaj kratak osvrt počinjem pogledom na BiH, zemlju u kojoj, ne da se razvoj poljoprivrede odvija neplanski, nego se čini kao da se ona planski uništava. I tako dolazimo do, naizgled sasvim obične teme – luka.
Luk, ta svakodnevna namirnica koja se nalazi na gotovo svakoj trpezi širom svijeta, u našem slučaju postaje simbol jedne apsurdne stvarnosti. Uzmimo za primjer Nizozemsku, zemlju površinom manju od naše. Zahvaljujući znanju, organizaciji i radu, ona je jedan od najvećih proizvođača luka u svijetu, a sigurno najveći u Evropi.
S druge strane, BiH svake godine uvozi luk u vrijednosti blizu 20 miliona KM. To realno, graniči sa zdravim razumom.
Zato, ako narod sutra imao razlog da ustane, a ima ga uveliko, neka to ne bude zbog praznih parola, nego zbog pravih vrijednosti. Neka to bude luk – simbol svega što smo mogli, a nismo htjeli.
Nazovimo to jednostavno - Luk revolucija.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ma samo amouage interlude moze da zamaskira
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- VivaLaStella
- Kontakt:
sta je ovo sa premingera yebo te zivot, ko da varikinu pijem
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- kraljttbvb
- Kontakt:
Prije 5-6 godina je bilo marka po piletu.
Tvoje je da obezbijedis prostor sa klimama, pojilicama i hranilicama.
Oni ti dadnu 10 000 pilica, hranu i sve ostalo.
Tovis ih 40 dana i nakon toga dodje Ovako, natovari i vozi, te ti isplati 10 000 KM. Dok platis struju (klime vazda moraju raditi da održavaju temperaturu), radnika jednog ili dvojicu, ne budeš na nekom velikom dobitku, ali se isplati.
To je najbolje raditi porodicno (sva lova ostaje u kuci), mada je to krvav posao...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ma druže nikad se nije desilo toliko da bude.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Rekao da je izgubljena, dobio kopiju bez problema.
I da, nisam lagao, tako je i bilo.
Iz stare firme mi poslali papire, prijavio se na biro da imam 3-6 mjeseci, ne sjecam se primanja, i onda novo zaposlenje, nestala mi je (dao je onda slucajno na Biro).
Dodao bih na ovo da ljudi uopće ne poznaju svoja prava kao radnik. Pitaj radnike za pravilnih o radu, 90% ih ne zna uopće šta je toDerdiyok je napisao/la: ↑06 okt 2025, 00:01LegendKiller je napisao/la: ↑05 okt 2025, 23:29nije mi jasan razlog zašto ne bi vratio jer mu ona ništa apsolutno ništa ne znači, običan papir koji mu smeta. Svakako možeš izvaditi duplikat u poreskoj bez problema, samo trebaš reći da si izgubio original, a ne da ti ne žele vratiti. Barem je tako u KS.
- relativizam
- Kontakt:
Ne može ti ništa, ako ti da otkaz tužba i sve naplatisDerdiyok je napisao/la: ↑06 okt 2025, 00:01LegendKiller je napisao/la: ↑05 okt 2025, 23:29nije mi jasan razlog zašto ne bi vratio jer mu ona ništa apsolutno ništa ne znači, običan papir koji mu smeta. Svakako možeš izvaditi duplikat u poreskoj bez problema, samo trebaš reći da si izgubio original, a ne da ti ne žele vratiti. Barem je tako u KS.
Nisi potpisivao ugovor da ćeš platiti manjak firme a i on nema dokaz kako je nastao manjak
Budi spreman na mnogo obaveza. Svaki dan, ujutro i navečer čiste posude vode te hrane za nekoliko hiljada pilića.Sheyi je napisao/la: ↑06 okt 2025, 18:52Kakvo je stanje s ugojem pilica kod nas, koliko se piletina uvozi? Kontam, ako se nekad vratim investirat u proizvodnju piletine. Vjerujem da bi Bingo, Ovako, Menprom, Madi rado pristali da im budes kooperant i sl.Asteriks je napisao/la: ↑06 okt 2025, 11:16Nekad banalne stvari mogu biti okidač velikih promjena. Ponekad je dovoljan samo jedan simbol koji probudi svijest naroda i skupi sve ono nezadovoljstvo koje se godinama taložilo.
Ovaj kratak osvrt počinjem pogledom na BiH, zemlju u kojoj, ne da se razvoj poljoprivrede odvija neplanski, nego se čini kao da se ona planski uništava. I tako dolazimo do, naizgled sasvim obične teme – luka.
Luk, ta svakodnevna namirnica koja se nalazi na gotovo svakoj trpezi širom svijeta, u našem slučaju postaje simbol jedne apsurdne stvarnosti. Uzmimo za primjer Nizozemsku, zemlju površinom manju od naše. Zahvaljujući znanju, organizaciji i radu, ona je jedan od najvećih proizvođača luka u svijetu, a sigurno najveći u Evropi.
S druge strane, BiH svake godine uvozi luk u vrijednosti blizu 20 miliona KM. To realno, graniči sa zdravim razumom.
Zato, ako narod sutra imao razlog da ustane, a ima ga uveliko, neka to ne bude zbog praznih parola, nego zbog pravih vrijednosti. Neka to bude luk – simbol svega što smo mogli, a nismo htjeli.
Nazovimo to jednostavno - Luk revolucija.![]()
Po završetku procesa (nakon prodaje), izbacuje se sva piljevina, đubre i ide generalka prostora. Pitanje isplativosti gledajući uloženi trud i dodatnu radnu snagu. Vjv je ok za nekog ko uz sve to ima i dosta prostora.
Gledaj plasteničku proizvodnju, primjer paprika. Odlična cijena ne samo van sezone, već tokom cijele godine.
Novčani poticaj po obračunskoj jedinici, u ovom slučaju m2 je msm oko 2,5 KM, plus oko 30ak posto od nabavke opreme. Nije nešto aman od države, ali sa 400 m2 se može živjeti.
Paprika zbog svoje duge vegetacije (april-novembar) predstavlja najrentabilniju povrtnu kulturu u plastenicima i jedna je od
najzastupljenijih kultura u plasteničkoj proizvodnji.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Čuo sam ali nisam probao. Kakav je?
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Halide legendo, da ti dragi Allah podari lijepi Džennet.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Imao je dobrih pjesama.
Nek počiva u miru.
Nek počiva u miru.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- OldTownDistrict
- Kontakt:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nije za svakog, ali odličan, traje i projektuje 24 sata.
Halide, rahmet ti duši, jedan od rijetkih koji je otišao bez ijedne mrlje
#Punoljetstvo
Pa imao je Halid ono za korona party bruku
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ode legenda neka mu je rahmet duši.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Iskopaj Aliju ukopaj Halida
- VensanKasel
- Kontakt:
Ode ljudina , pjevačka legenda . Čovjek za kojeg su svi imali samo lijepe riječi , omiljen gdje god dođe .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 4 gosta.