Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Vjecni rahmet.
Vjerovatno najomiljeniji lik cijele bivše Juge.
- JayCatwright
- Kontakt:
- VensanKasel
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Odlazi polako jedna fina grupa ljudi iz naroda koji su znali sta je zivot i nisu imali predrasuda.
Rahmet ti dusi Halide
Rahmet ti dusi Halide
Ode veliki Halid
rahmet mu dusi.

Jedan od rijetkih koga vole svi sa balkana, to je za postovanja i ostavstine
Nadao sam se da ce se izvuci,tuga jbga.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma realno 72 godine su se bile ogroman uspjeh za njegov način života ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
2025.g a po pitanju raka, medicina se nije pomakla ni pedalj. Baš teško povjerovati. 

Ona funjara Memo Haljevac snimao video ispred stana Halidovog da vidi kad ce snaha doci, joj Faćo za sve si u pravu rahmeta mi dedinog
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Kad idem na vikendicu prolazim pored, vec odavno njegove bivse benzinske. Jednom sa jaranom svratio da natocimo gorivo, usli unutra da uzmemo cigara kad Halid sjedi. I mi mumljamo dal da ga pitamo da se slikamo, tamo vamo, kad on nas sam zovnu. Ja mu iz zafrkancije rekao kako bi nam mogao i zapjevati malo, kad on odma ko iz rukavice koju cemoVensanKasel je napisao/la: ↑07 okt 2025, 14:10Ode ljudina , pjevačka legenda . Čovjek za kojeg su svi imali samo lijepe riječi , omiljen gdje god dođe .

Mislim da sam vec pisao ovu anegdotu sa starog profila. Ogromna ljudina.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ima smisla, ali ne mora da znači.VensanKasel je napisao/la: ↑07 okt 2025, 15:08Ma realno 72 godine su se bile ogroman uspjeh za njegov način života ...
Ogroman gubitak, ode još jedan velikan u svakom smislu. Znamo svi da ostaju njegove pjesme, ali nekako je sve ovo prebrzo došlo iako se znalo da je bio nešto lošijeg zdravstvenog stanja.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Rahmet mu dusi, istinski velikan.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Realno obiljezio generacije rodjene 60ih, 70ih, 80ih 90ih, 2000ih. Za svaku je imao nesto, nikad nije prosao dug vremenski period a da ne izbaci hit. Pojava, glas i skromnost su ga ucinili besmrtnim u ovoj maloj drzavi. Svadba, slavlje, momacka, rodjendani nista ne moze proc bez bar pet Halidovih hitova. Rahmet ti dusi.
Sta ces se pomjerit jos ljetos covjeku dijagnosticirano ono najgore na jetri sa metastazom na plucima, cudo je pa je i do sad izdrzao. Jos je tad kad je saznao za nalaze pitao moze li ici navece da pjeva ima negdje dogovoren nastup.

Ljudina je bio, koliko je pomagao nismo ni svjesni.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Kakav je ovo hit bio prije 20 I kusur godina. Sad su oboje na nekom boljem mjestu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Ovo i onaj duet sa Tifom i Ninom Prsesom.

15.10.2013.
Dok sam bio osnovac, pomalo sam slušao folk s rajom. Ništa posebno, pokojeg pjevača. Jbg, nikad nisam preferirao folk. Lagao bih kad bih rekao da mi nije drago zbog toga.
Dvije godine od upisa u srednju sam postepeno sve obrisao. Sve osim Halida. Za razliku od 99% drugih, čak i osobe koje ne preferiraju folk su ga mogle slušati. Fin procenat njegovih pjesama nisu papanluk, što je u već pomenutom žanru skoro pa nemoguće napraviti. Ako nekome pristaje titula kralja folka, to je on.
Rahmet ti duši, Halide
Dvije godine od upisa u srednju sam postepeno sve obrisao. Sve osim Halida. Za razliku od 99% drugih, čak i osobe koje ne preferiraju folk su ga mogle slušati. Fin procenat njegovih pjesama nisu papanluk, što je u već pomenutom žanru skoro pa nemoguće napraviti. Ako nekome pristaje titula kralja folka, to je on.
Rahmet ti duši, Halide

Zadnja izmjena: PikachuSA, dana/u 07 okt 2025, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Halid je bio ljudina i jedna od najvecih legendi koje je ova drzava dalaKaunas je napisao/la: ↑07 okt 2025, 16:29Sta ces se pomjerit jos ljetos covjeku dijagnosticirano ono najgore na jetri sa metastazom na plucima, cudo je pa je i do sad izdrzao. Jos je tad kad je saznao za nalaze pitao moze li ici navece da pjeva ima negdje dogovoren nastup.![]()
Ljudina je bio, koliko je pomagao nismo ni svjesni.![]()

Velikan.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ASD, L-Train, MElloo, rio_Ferdy88 i 8 gostiju.