Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

leo1946
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la leo1946 » 08 okt 2025, 08:41

ArtemisFowl je napisao/la:
08 okt 2025, 08:23
"Naši ljudi se masovno vraćaju u Bosnu, Njemačka propada"
slika
Pa dobro, da se vracaju u nekom velikom broju ne ali i ne idu u velikom broju ko sto se islo. Istina, ko je mislio otici uglavnom je i otisao. Ali da ima slucajeva da se vrate tu i tamo, ima.
1946-1987

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 okt 2025, 09:55

Znam samo jednog čovjeka unazad 15 godina da se vratio, moj role, od tetke sin. Doduše nije svojom voljom nego je deportovan jer je dilao, ali elem nejse.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 08 okt 2025, 09:58

Marsal je napisao/la:
08 okt 2025, 09:55
Znam samo jednog čovjeka unazad 15 godina da se vratio, moj role, od tetke sin. Doduše nije svojom voljom nego je deportovan jer je dilao, ali elem nejse.
Zulum mu je učinjen.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 okt 2025, 10:09

Sage je napisao/la:
08 okt 2025, 09:58
Marsal je napisao/la:
08 okt 2025, 09:55
Zulum mu je učinjen.
Pita me jedan inspektor kojeg znam iz komsiluka kaže da ti nije rođo došo tobe, reko daj Bože otišao u Njemačku, kaže uh hoće se usrećit sa njim :rol:

Kad su ga deportovali opet me sretne, kaže nije mu dugo trebalo da opet uleti u biznis :rol:

Na kraju je koristio robu, pa ubili Boga u njemu, sad je samo low level junkie. Neki dan traži od mene 1.40 KM da mu posudim do ponedjeljka. :rol:

Eto, takvi giganti se otprilike i vrate.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 08 okt 2025, 10:15

ArtemisFowl je napisao/la:
08 okt 2025, 08:23
"Naši ljudi se masovno vraćaju u Bosnu, Njemačka propada"
slika
Ne bi rekao masovno ali je definitivno trend u porastu, uprati ovaj kanal:

Prosle godine 82, ove godine u TK 136 učenika koji su se vratili iz inostranstva, nadamo se da ce taj broj i dalje rasti. :bih:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 okt 2025, 10:18

Ljudi koji se nakon određenog vremena odluče na povratak iz dijaspore, čine to i zbog kulturološkog šoka, te poteškoća prilagođavanja novom društvenom kontekstu. Zapadno društvo, za mnoge predstavlja snažan kontrast načinu života matične države. U tom sudaru kultura, mnogi doživljavaju osjećaj gubitka identiteta i pripadnosti, posebno oni koji su u domovini imali određeni društveni status, dok su vani samo broj. Iako materijalni uslovi života jesu bolji, javljaju se emocionalna praznina i nostalgija. U konačnici problem nije Zapad, već unutrašnji osjećaj dislokacije i trajne vezanosti za prostor i kulturu iz koje pojedinac dolazi.

Tu su naravno i oni koji su došli u privremeni smještaj, pa kasnije u škripcu s vremenom nisu uspjeli pronaći drugi.

Pustiti ljude da žive gdje im je ugodnije. Kod nas si izdajnik ako živiš vani. Iako su neki zbog načina života u BiH teret i državi i porodici.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 08 okt 2025, 10:18

Sky9 je napisao/la:
08 okt 2025, 07:41
HZSydney je napisao/la:
08 okt 2025, 07:19
Sky9 je napisao/la:
08 okt 2025, 06:37

Baš baš lijepo definisano, ne znam kad sam vidio tačniju definiciju našeg problema. 

Ali kako brate dođe do Australije, vjerovatno u ratu, odmah poslije rata ili nekako preko porodice?

Koliko sam upoznat, tamo je nemoguće otići "onako", jer tamo želiš živjeti...
Hvala brate, otisao Sam 2015 jer mi je supruga Bila rodjena ovdje (Melbourne) Ali je ko mala dosla u Bosnu da zivi, I Sa smo se I upoznali I vjencali I dobili prvo dijete I tu je moja iluzija o BiH kao savrsenom mjestu za zivot prestala. Suocenje sa bolnickim sistemom je bilo presudno. Moja sreca ili nafaka su bili engleski I struka Koja prolazi svugdje...
Ma mislim da si otišao u jednu od najboljih država na svijetu... :thumbup:
Ma vidi, I'ma svugdje svega, s Australijom je dobro sto je daleko od svega pa kad se lomis da se vratis malo teze ide a da Sam u Becu ja mislim da bi selio 2 puta godisnje 😄 Isto tako s Australijom je lose sto je daleko 😄 " a sve zbog ote zene.." sto reko Latif u "ovo malo duse"
.. jer Stari je volio Sarajevo...

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 okt 2025, 11:15

Kako ljudi pričaju bosanski poslije samo 2 godine ovdje, aferim i dobrodošli :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 08 okt 2025, 13:25

Pozdrav raja. Treba mi vas savjet.

12 augusta imao manju saobraćajnu nezgodu. Lik ispred mene stajao , ubacio u rikverc i zabio se u mene. Popunili Evropski, ja obavio sve svoje obaveze. Dobio uredno odgovor od svog osiguranja da su 26. Augusta obradili i poslali zahtjev ka Cameliji. Do današnjeg dana nikakav odgovor nisam dobio od pomenutih ali sam ih prekjučer nazvat gdje su mi rekli da sad kao čekaju pisanu izjavu od klijenta, iako su ga zvali, on se ne odaziva. Ali kao da se nadaju da ce sljedeće sedmice imati ponudu za mene.

Eh sad da li je to hinjska igra osiguranja kako bi kupili jos vremena? Citam zakon o obaveznom osiguranju gdje tacno pise da u roku od 30 dana moraju poslati ponudu a nakon toga 15 dana imaju rok za isplatu. Kad se sve sabere skoro ce prekrsiti oba roka.

Imam spreman mail/prigovor gdje cu navesti sve pomenuto. Da li da šaljem ili da jos pričekam?

Zahvaljujem

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 08 okt 2025, 13:40

Raja se masovno vraća iz Savezne Republike Njemačke jer svi žele da se slikaju sa Ramom. :yawn:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 okt 2025, 14:05

Dugo je trebalo bradatim kozojebima da Halidu projektuju džehenem jer nije klanjao.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 08 okt 2025, 14:06

Marsal je napisao/la:
08 okt 2025, 10:09
Neki dan traži od mene 1.40 KM da mu posudim do ponedjeljka. :rol:
:urnebes: :urnebes:
The saddest thing in life is wasted talent.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 okt 2025, 14:08

Jel bar Marsal ispao gospodin, pa zaokruzio na 1.50?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 okt 2025, 14:10

200 policajaca konkurs u zeničkom MUP-u..
Ko voli neka izvoli. Ne bude vise od 300-400 prijava, ako iole niste rahiticni prolaz 100%. Solidna plata za preživjeti mjesec.
Početna 2250 KM.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 okt 2025, 14:21

Adi33 je napisao/la:
08 okt 2025, 13:25

12 augusta imao manju saobraćajnu nezgodu. Lik ispred mene stajao , ubacio u rikverc i zabio se u mene. Popunili Evropski, ja obavio sve svoje obaveze. Dobio uredno odgovor od svog osiguranja da su 26. Augusta obradili i poslali zahtjev ka Cameliji. Do današnjeg dana nikakav odgovor nisam dobio od pomenutih ali sam ih prekjučer nazvat gdje su mi rekli da sad kao čekaju pisanu izjavu od klijenta, iako su ga zvali, on se ne odaziva. Ali kao da se nadaju da ce sljedeće sedmice imati ponudu za mene.

Eh sad da li je to hinjska igra osiguranja kako bi kupili jos vremena? Citam zakon o obaveznom osiguranju gdje tacno pise da u roku od 30 dana moraju poslati ponudu a nakon toga 15 dana imaju rok za isplatu. Kad se sve sabere skoro ce prekrsiti oba roka.

Imam spreman mail/prigovor gdje cu navesti sve pomenuto. Da li da šaljem ili da jos pričekam?

Zahvaljujem
Ista stvar mi se desila jaranu, lik ispred njeg na semaforu (proletio) i ubacio u rikverc i zabio se u njeg. Izvino se, jebga kaze sta cu, a kad je dosla policija rekao policajcu "pa ko je lud da ubaci u rikverc na semaforu", i policajac rekao jest vala nema logike i napise kaznu mi jaranu da je on kriv :rol:

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 08 okt 2025, 14:55

alemsa je napisao/la:
08 okt 2025, 14:21
Adi33 je napisao/la:
08 okt 2025, 13:25

Zahvaljujem
Ista stvar mi se desila jaranu, lik ispred njeg na semaforu (proletio) i ubacio u rikverc i zabio se u njeg. Izvino se, jebga kaze sta cu, a kad je dosla policija rekao policajcu "pa ko je lud da ubaci u rikverc na semaforu", i policajac rekao jest vala nema logike i napise kaznu mi jaranu da je on kriv :rol:
Znaš kako, u protekle 2 godine na istom mjestu 2 udesa gdje ja nisam krivac. Parkiraju se u saobraćajnoj traci pa moraš praviti slalom ili cekati da se izdesavaju mnoge stvari kao što je bio slučaj ovdje ( Lokacija Stup- Bulevar). Zvao sam ja policiji nije se niko javljao na 3 broja, a ovaj hajde kaze da popinimo evropski obrazac, insistirao i hajde rekoh. Uglavnom, sve je dokumentovano i poslano drugoj strani i eto kazu mi telefonski kad sam ih nazvao, gore pomenuti. Iščitao sam zakon gdje kaze da imaju rok od 45 dana da isplate iznos, a eto vec 40. dan danas, ni ponude ni kog vraga

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 okt 2025, 14:55

Zato kupiti kameru, kakvu-takvu, pa neka se vidi.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 08 okt 2025, 15:04

Murga je napisao/la:
08 okt 2025, 14:55
Zato kupiti kameru, kakvu-takvu, pa neka se vidi.
Najgore što te kamere zakonski ne priznaju kod nas.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 okt 2025, 15:21

leo1946 je napisao/la:
08 okt 2025, 06:44
Nigdje ama ni jednog nepristojnog komentara za naseg Halida, hoces nase, hrvatske, srpske, inostrane portale i objave. Nismo ni svjesni kakvog prije svega smo covjeka izgubili. Cist dokaz da ako si ti dobar i cista srca, i ostali ce biti prema tebi. Vjecni rahmet legendo nasa, jedva cekam prvu gegu da popijem i nazdravim uz tvoje evergreenove :salut:
Ne moze ni biti negativnih komentara, kad je rahmetli Halid bio gigant bosanski.

Admela Hodžić podnijet će inicijativu u Skupštini KS da se Ulica Koševo preimenuje u ulicu Halida Bešlića
:thumbup:

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 08 okt 2025, 15:24

Kontam, treba ovom Ivanu Pernaru **** kosti polomiti, ali kad bolje uvidiš on je kažnjen samo što je rođen, tako da nema smisla prljati ruke sa ološom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 16 gostiju.