Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

19vendetta87
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 okt 2025, 02:35

Sto vas to cudi? Opste je poznato da su kod nas golmani uvijek imali mnogo dodira s loptom.
Hasagic je nekad znao na 20 metara od gola primati lotptu i slati pasove. :D
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

hurem
Kontakt:

Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025

Post Postao/la hurem » 10 okt 2025, 02:41

To sto pojedinci ne znaju šta je objektivnost, to je njihov problem.
Manite se glumatanja.

Cista REALNOST je ovaj nas remi na Kipru!
Kamo sreće da smo pobijedili jer smo bili blizu toga.
Zanimljivo da smo do sada osvojili najviše bodova u dvomecu protiv Kipra, a ovo su treće kvalifikacije da smo s njima u grupi.
Dakle, gubili smo 2x protiv Kipra s mnogo kvalitetnijim sastavima (Dzeko i Pjanic na vrhuncu karijere, Lulic, Ibisevic, Kolasinac, Begovic, Bicakcic, Medunjanin, Besic...)
Hej, gubili protiv Kipra dvaput u kvalifikacijama s takvim igračima..
Ovo je dosta slabija reprezentacija od tadašnje pa nismo izgubili od Kipra, osvojili 4 boda.
Naravno da nisam zadovoljan, ali sam realan.
Nije me ovaj remi dotakao ni najmanje.

Kipar je dobra reprezentacija koju niko u grupi nije nadigrao.
Austrija ih je nezasluzeno pobijedila nakon diskutabilnog penala 1:0, u Austriji.
Protiv nas su izgubili u Zenici 2:1. Vrlo lahko moglo završiti neriješeno.
Protiv Rumunije su se vratili nakon 0:2, bas kao i protiv nas.
Novi selektor ih je dobro poslozio, odlično se nosili protiv Ragnicka, protiv Lucescua. Namjerno spominjem ta imena.
Ko želi, skontat ce poentu.

Mnogo je tu jos posla.
Kao sto sam rekao u prethodnom postu na ovoj temi, u novembru će se mnogo toga kazati.
O igračima i struci sam takodjer kazao sto sam imao kazati u istom postu. Nema potrebe za izvlačenjem detalja iz konteksta i laganjem.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 okt 2025, 02:45

Hajde malo budi realan pa skontaj kakva je Barbarez neznalica npr. Nisi ti glup lik kao pojedini na ovom forumu. Vrlo je jednostavno skontati kakva je to neznalica i kakvo je to bahato smeće od osobe ko hoće da vidi. Večeras je dokazao svoje pravo fudbalsko i ljudsko lice.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 okt 2025, 03:04

CAGarfia je napisao/la:
10 okt 2025, 02:45
Hajde malo budi realan pa skontaj kakva je Barbarez neznalica npr. Nisi ti glup lik kao pojedini na ovom forumu. Vrlo je jednostavno skontati kakva je to neznalica i kakvo je to bahato smeće od osobe ko hoće da vidi. Večeras je dokazao svoje pravo fudbalsko i ljudsko lice.
Sranje je i da mu se da noga. Sta dalje? Koga ce ovi dovesti? Treba dici kredit i dovesti nekog stranca, njemca mozda. Al nema od tog nista. Samo se bezveze nadamo i onda razocaramo

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 okt 2025, 03:07

soko je napisao/la:
10 okt 2025, 03:04
CAGarfia je napisao/la:
10 okt 2025, 02:45
Sranje je i da mu se da noga. Sta dalje? Koga ce ovi dovesti? Treba dici kredit i dovesti nekog stranca, njemca mozda. Al nema od tog nista. Samo se bezveze nadamo i onda razocaramo
Znam sve. Doći će samo neki prekodrinski karinaš koji će biti malo/bolji gori od ove sad garniture. Što je tužno, jako tužno. Ovo večeras je među gorim tekmama nekog trenera koje sam ja gledao, dobar je inicijalni sastav, ali vođenje utakmice terorizam.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 10 okt 2025, 04:32

akisarajevo92 je napisao/la:
09 okt 2025, 22:48
BosnianDragon2024 je napisao/la:
09 okt 2025, 22:42
Hvala Dzeko.

Isto ko ona utakmica protiv Kazakhstana
Barbarez umjesto da ubaci Bazdara umjesto Dzeke koji ne moze da stoji razmislja o tome kako mora dobiti koju minutu menadzerski igrac

Bazdar ako ima neki kvalitet to je trcanje i sto bi vrsio presing a ne kao Dzeko ovako gledaonapad iz kojeg su dobili penal, za samara

slika
To je taj isjecak.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 10 okt 2025, 05:32

Diadora je napisao/la:
09 okt 2025, 20:15
Sunjic, katic I mujakic tri drveta bukvalno Koji su tehnicki na Nivou amatera u prvoj postavi protiv ekipe koja ce igrati bunker.. r moj barba, ljudi ovo ce biti patnja slicna onoj protiv San marina
Evo da SE citiram , moj komentar Pola sata prije tekme. Apsolutno SE desilo sve Ono sto Sam SE bojao da ce SE desiti.

Meni je nevjerovatno da od 5 6 ljudi u strucnom stabu Niko ama bas Niko nema da objasni kockarskoj gluperdi da ovo nemoze.
Sa ovakvim igracima je nemoguce imati protok lopte, nemoguce vezati igru nemoguce praviti smislene akcije. Katic u schslkeu moze igrati jer miron ima vremena da ga uigra u sistem gdje njegovi nedostatci nece biti kobni za ekipu. Isto vazi za sunjica I mujakica u njihovim klubovima. U ekipi koja ima uigran sistem smijes imati max jednog igraca Koji je tehnicki na amaterskom Nivou, 2 takva su vec samoubistvo a tri su za momentalnog otkaza I oduzimanje trenerske diplome.

Napad SE gradi odzada, Nikola nemoze niti zna iznijeti loptu niti dati dobar pas u sredini niti dijagonalu.

U sredini imas sunjica Koji je operisan od tehnike, driblinga, prenosenja lopte, pas igre. O dugoj loptu da nepricamo. Klasicna trkacka kokos koja osim trke nema bukvalno nista. Takav moze pomoci u ekipi koja ima uigran sistem I vecinu tekme igra na kontre I polukontre, Ali protiv ekipe koja SE brani on je beskoristan cak I da je amaterski San Marino.

Mujakic prvo nije lijevi bek, tehnicki je na amaterskom Nivou. Nekom takvom das loptu u noge na neprirodnoj poziciju on nezna sta ce SA njom. Niti zna dodati, Ni uputit dugu loptu, Ni odigrati pas ni centrirsti, Ni utrcati u prostor ama bas nista.

U sredini tahirovic, iako talentovan I SA potencijalom jednostavno jos nije dorastao da SE nosi SA pritiskom I da nosi na ledzima sredinu terena. Gigovic ni Sam nezna koja mu je uloga, cas krilo cas poluspic , sve samo neigra Ono sto mu je prirodno.

U napadu dzeko Koji je operisan od bilo kakvog presinga, covjek jednostavno nemoze igrati 90 minuta Ni 70. On ovoj ekipi moze biti zlata vrijedan zadnjih 20 25 minuta. Kod vodis ubacit ga da dovrsi protivnika. Kad je nerjeseno ubacit ga da rijesi utakmicu. Kad gubis ubacit ga da te vrati u igru. Svaku tekmu tako I MI bi bili na konju jer bolje je imati 25 minuta njegovih 100 posto nego 90 minuta njegovih 50 posto.

Ono sto najvise boli je cinjenica da smo u ove zadnje dvije tekme imali karica I hadziahmetovica u prvoj postavi, kipar bi pobjedili a protiv austrije sigurno nebi izgubili.upravo su oni tipovi igraca Koji su nam falili u ove dvije tekme da to izgleda uvezano I kompaktno.

Zbog **** kockarske gluperde I njegovih gluposti I hirova nam propade historijska sansa za svjetsko prvenstvo. I jos lik kaze mrtav hladan " ko kaze da nam je to cilj". Pa sta ti je cilj mazlume, da prodajes menadzerske ojebine preko repke I zaradzujes pare za poker? Igrace kojima je hnl vrhunac karijere I kojima je tvoj pajdo ivica dzidic menadzer? Ili tvoj guzni haver milenkovic.

Znate sta je najgore u svemu ovome? Ako SE pobjedi Malta svi ce momentalno zaboraviti ovu katastrofu Danas. I onda ce nas rumunija vratiti u realnost pa cemo opet kockaru hebavati najmilije. Hvala bogu dragom pa sunjic i mujakic nece igrati protiv rumunije, mozda nam je to sansa pored cinjenice da rumuni vec imaju obezbjedzen baraz pa ce igrati preko ku..a. u barazu sa ovom ojebinom od selektora mi nemamo sanse cak ni protiv najslabije ekipe a skoro sve ekipe ce biti jace od nas.

I jos vece zlo je bolna cinjenica da Ako ode ova ojebina doce jos veca poput krstajica koji ce namjerno raditi na njenom unistavanju.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 10 okt 2025, 05:48

Kajete li se što ste izveli Alajbegovića?

"Žuti, ali i vidjelo se da je pao energetski. Moramo paziti na te momke

Al zato je Dzekson bio energican :kafa:

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 10 okt 2025, 05:54

KimJongEsmer je napisao/la:
09 okt 2025, 19:31
DamirT je napisao/la:
09 okt 2025, 19:25
Zapisati datum kad se forum slozio sa sastavom :mrgreen:
Samo da se forumaši ne popišaju sami po sebi :mrgreen:
:kafa:

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 10 okt 2025, 06:00

tutankamon1905 je napisao/la:
10 okt 2025, 05:48
Kajete li se što ste izveli Alajbegovića?

"Žuti, ali i vidjelo se da je pao energetski. Moramo paziti na te momke

Al zato je Dzekson bio energican :kafa:
Na poluvremenu ga je morao izvaditi i ubaciti ili Baždara ili Tabakovića. Ovo je kiks selektora

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 10 okt 2025, 06:44

hurem je napisao/la:
10 okt 2025, 02:41
Koga je :bih: nadigrala u ovim kvalifikacijama, sem drugog poluvremena protiv San Marina u gostima.

Pitam za druga ...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 okt 2025, 07:04

Zra je napisao/la:
10 okt 2025, 06:44
hurem je napisao/la:
Koga je :bih: nadigrala u ovim kvalifikacijama, sem drugog poluvremena protiv San Marina u gostima.

Pitam za druga ...

Nikoga!
Pricam o našoj realnosti.
To sto mnogi imaju visoka mišljenja o našoj reprezentaciji to je njihov problem.
Jedno je realnost a drugo naše želje.
Mi smo pobijedili u Rumuniji, što je bilo totalno nerealno po svim mogućim parametrima uoči utakmice. Ali smo na kraju pobijedili.
I sinoć smo bili vrlo blizu pobjede, ali je ovaj put izmakla zbog penala u 94.minuti. Kada se uzmu u obzir naši međusobni dueli s Kiprom i njihove dobre igre u ovim kvalifikacijama (koje nisu nagrađene kojim bodom vise), dobijemo to sto smo dobili, 2:2.
Objektivan rezultat i realna očekivanja. Naša realnost.

Ne znam ti ko da je bio selektor, ne bi imao više od 13 bodova u ovih 6 utakmkca. Eh to je naše bjezanje od realnosti. Bez obzira na Sergejevu bahatost, pogreške u izmjenama ili vodjenje utakmica i bla bla.
Nisam ja zaboravio selektore "trenere" koji su nas vodili i bivali jednako ili približno bahati, pa smo gubili bodove od Kipra dvaput, Luksemburga dvaput, Islanda, Finske, Slovacke, Armenije, S.Irske, Kazahstana, Moldavije i da ne nabrajam.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 okt 2025, 07:26, ukupno mijenjano 2 puta.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 10 okt 2025, 07:05

Ali su ove nase zvjezdice postale, sto bi Sarajlije rekle, ters. Nisu odigrali dobru utakmicu godinama, a ljute se kad ih novinari bilo sta trun realnije pitaju. Navikli na novinare dupeuvlakace, rektalne alpiniste. I da ne izostane, balije,poCetnici i stašeu koji ne radite za dobrobit,a ne radi ni jedan,mrš kucama zenama i djeci,da Bog da vas stizalo familijarno.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 10 okt 2025, 07:09

Kakvu sredinu terena i veznjake imamo najbolje pokazuje statistički podatak da je golman Vasilj imao više dodavanja nego svi naši veznjaci zajedno :urnebes: :rol:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 okt 2025, 07:46

Dzekson jos itekako moze koristiti ali covjek nije vise za cijelih utakmica.Zadnjih 20-30min na umornu odbranu bi izgledao puno bolje.Godinama smo imali dobar vezni red sa Rahimicem,Pjanicem ,Misimovicem itd a nismo imali krila.Sad imamo krila ,al postenog veznjaka ni na vidiku :D Elem sinocna utkamica otprilike stane u "kako dali dva gola,tako i primili ".Nema se tu puno sta za dodat.Realan rezultat.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 okt 2025, 08:02

Mi imamo odličan bodovni saldo obzirom na igru u dosadašnjim utakmicama.
Sinoć nismo ni bod zaslužili.
Rumuni nas rasturili.
Gdje smo možda trebali imati bod, a nismo, to je utakmica sa Austrijom.

I najjače je da se vidjelo da mi možemo nešto odigrati nakon 2-2 kad si za minut napravio mrtvi zicer.
Pa koja je taktika, čuvaj 2-1 protiv Kipra??!
Koševo Zapad

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 10 okt 2025, 08:07

hurem je napisao/la:
10 okt 2025, 07:04
Zra je napisao/la:
10 okt 2025, 06:44
hurem je napisao/la:

Pitam za druga ...

Nikoga!
Pricam o našoj realnosti.
To sto mnogi imaju visoka mišljenja o našoj reprezentaciji to je njihov problem.
Jedno je realnost a drugo naše želje.
Mi smo pobijedili u Rumuniji, što je bilo totalno nerealno po svim mogućim parametrima uoči utakmice. Ali smo na kraju pobijedili.
I sinoć smo bili vrlo blizu pobjede, ali je ovaj put izmakla zbog penala u 94.minuti. Kada se uzmu u obzir naši međusobni dueli s Kiprom i njihove dobre igre u ovim kvalifikacijama (koje nisu nagrađene kojim bodom vise), dobijemo to sto smo dobili, 2:2.
Objektivan rezultat i realna očekivanja. Naša realnost.

Ne znam ti ko da je bio selektor, ne bi imao više od 13 bodova u ovih 6 utakmkca. Eh to je naše bjezanje od realnosti. Bez obzira na Sergejevu bahatost, pogreške u izmjenama ili vodjenje utakmica i bla bla.
Nisam ja zaboravio selektore "trenere" koji su nas vodili i bivali jednako ili približno bahati, pa smo gubili bodove od Kipra dvaput, Luksemburga dvaput, Islanda, Finske, Slovacke, Armenije, S.Irske, Kazahstana, Moldavije i da ne nabrajam.
Kakva bolan realnost; o čemu ti pričaš?

Uzmi poziciju po poziciju, igrača po igrača pa ćeš vidjet da je samo Austrija kvalitetnija od nas. E, to ti je realnost. I umjesto da naš SS izvuče maximum od igrača pa da se tučemo sa Austrijom za 1. mjesto, mi dižemo hebeni Kipar na nivo velesile. Kad se sjetim Ćire, laka mu zemlja, pa on nas nabrije jbt mi bi Španiju napali šakama.

Elem, sinoć pored loše igre pojedinaca koji su već prethodno navedeni (Tahirović, Gigović, Mujakić, Džeko), bio je problem što je naš SS ušao kukavički u igru i to se najviše primjetilo u 1. poluvremenu. Igrali smo kao da nasuprot sebe imamo veliki Brazil.

Pošto i ovi Kiprani nemaju pojma, onda smo se mi nekako prilagodili njihovoj energiji, još se malo čak i spustili. Bili smo daleko od igrača, malo trčali, kasnili na duele, pa čak i izbjegavali iste. Ja ne znam da li je bilo 2 uklizavanja naših na cijeloj utakmici (sjećam se jednom Dedić i to je to).

U 2. poluvrijeme ulazimo za nijansu agresivnije + ostavljanje debila Mujakića na klupi, pa je to izgledalo nešto stabilnije , ali i dalje smo stojali previše nisko i loše organizovani. Kako se približavala tekma kraju dolazilo je i do panike u našim redovima i bilo je realno za očekivati da ćemo do kraja primiti taj go, što se i desilo. Primili bi još 1 u 1. poluvremenu da se igralo još 5 minuta.

Igrali smo kukavički i prepali se malog Kipra. Previše smo ih respektovali i mi smo ih napravili boljim nego što jesu, a za taj psihološki momenat je isključivo SS kriv. Da ne pišem o ostalim propustima koji su već drugi forumaši napisali (zakašnjele izmjene isl.)

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 10 okt 2025, 08:29

Koliko je ljepse kad momci sto ulaze i vecina momaka na terenu prije utakmice uce fatihu.

Draze mi 100 puta nego guranje nekoga Menala ili neki B igraca sto igraju samo sto nemaju mjesta kod komsija.

Bice dobro samo Esmir i Kerim moraju se uigrati i nadati se sljedeco kvalifikacije da prorade obadvojica. Edin je svoje zavrsio, moze udji s klupe zadnji 30 minuta ali nista drugo. Dedic puno bolji kad igra Esmir jer Memic je klasicno desno krilo sto ga gusi, Esmir ulazi vise u sredinu i otvara prostor za Amara.

Ali sve bas imamo, jos kad se vrati Seo, ali pod hitno moramo nadji nekog sto zna drzati tempo na sredini. Ne mora biti Modric ali ne mozes igrati s tri trkaca na sredini, vidis da ni protiv kipra ne mozemo da drzimo loptu. Pjanic i u ovim godinama i to sto ne igra fudbal nikako bi opet bio 10 puta bolji za nasu repku nego ovih sto su igrali na sredini sinoc.

-------------------------------Vasilj---------------------------------
Dedic----------Katic--------------Tarik-----------------Seo
----------------Gigovic-------XXX----------XXX-----------------------------------
-------Esmir--------------Demirovic---------------Kerim---------------------

Nazalost Anela smo izgleda rasuli ali on i Tarik bi bili top al eto. Huseinbasic pod hitno mora makar imati mjestu na spisku u ovoj repki. Neznam ko moze jos konkurisati za sredinu? Janelt bi bi zlato ali izgleda da je to ne moguce.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 okt 2025, 08:34

Igraci su mahom g.ovna bez karaktera.
Najbolji su pozvani i opet su hadalji.
Poslije niza i niza godina neosnovano je pisati da nas poziv nekom drugom hadalju moze izvaditi, jer evo Alajbegovic je svemirski brod za sve nabrojane pa ni on nas ne vadi.

Kad dovedes grupu igraca sa nasim mentalitetom da zaigraju zajedno svi naprosto postanu hendikepirani, nesposobni, nejaki i tako je otkako je nastala ova reprezentacija.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, JackW i 41 gost.