Ovaj scenario je nesto najbolje, najidealnije sto se moze desit. Ovaj scenario je ono kad ne mozes spavat pa kazes sebi "da mislim na nesto lijepo", na tako nesto ces mislit. Imas Rumuniju kuci, koju si stalno uzimao kod kuce - u ovom ciklusu cak i u gostima - za jedno finale u Becu. Da otvorim mapu Evrope ukljucujuci Bosnu i biram gdje zelim da imam "Finale za SP" odabrao bih Bec.
"Stara raja" se mozda sjeca Pariza, i oni koji su bili i ovi sto nisu, ta atmosfera i sami broj navijaca za "tamo neku" utakmicu kvalifikacije je nesto sto se nece ponovit - bar sam mislio da nece - evo otvara se prilika da Pariz bude mala maca za ovo. Zadnji ples 40-godisnjeg Edina, heroja nase citave generacije, uz kojeg smo svi odrasli, ne samo mi vec i sami ti igraci na terenu koji su nosali njegove dresove u gradu sa mozda najvecom bosanskom Dijasporom vani, vrlo blizu samoj Bosni, u samom centru Evrope za svakog navijaca.
Ne znam... ne znam... daj mi Bec evo ti SP, ne zanima me. Igrat ce se jos kvalifikacija, bit ce heroja, igraca, zvijezda, mozda ce se igrat jos koje EP/SP - ali daj mi taj Bec, daj mi zadnji Edinov ples, jer je to nesto sto se nece ponovit nikad.