Ne trebaju meni nikakvi kontakti s menadzerima ili bilo kim da mi neko pored zdravih ociju govori kako pojedinacno igraju Bosnina pojacanja, kako je sklopljen roster, kako se Barbaric pogresno odnosi prema vecini stvari itd. Postavljas se ovdje kao da si glavom i bradom Zeljko Obradovic (u najmanju ruku). To sto ti je Delalic ili neko iz ekipe brat/rodjak, meni apsolutno nista ne znaci. Ok, donio si nam neke informacije koje ne izlaze u javnost (prvenstveno oko ugovora igraca), ali na ovom forumu je i prije i nakon tvog dolaska bilo ljudi koji bolje poznaju i razumiju ovaj sport i cije postove i dalje s uzitkom citam. Nije nuzno da se u svemu slozimo, ali ako ce uvijek biti JA, JA, pa JA, onda...DirkNowitzki je napisao/la: ↑15 okt 2025, 20:57Vidi, ocigledno je da ti pratis kosarku, sto je izuzetno pohvalno, ali stvari koje ja napisem su vise iz svijeta struke. U stalnom sam kontaktu sa trenerima, sadasnjim, bivsim, menadzerima, sadasnjim i bivsim igracima, itd.
Zasto je greska Fiba Cup? Donosi samo troskove i probleme u organizaciji. Evo npr. ekipa ce nakon veceras doci sutra u popodnevnim satima, ni 24 sata do utakmice protiv Buducnosti koja poslije Spartaka nema prava na kiks. Ovo nije greska nego KATASTROFALNA greska.
Za sta ce ti razvojni tim? Da u njemu igraju igraci od 20/21 godinu? Ako ce sa 21 godinom igrati A1 ligu, za njih nije kosarka, za njih je ili studij ili neki drugi posao. Bacit ce i ove sezone more novca na razvojni tim, bacit ce na Joju 3.000,00 eura mjesecno i dobit cemo sta? Niti jedan od tih nije spreman da igra ni nase prvenstvo.
Puno je bolja opcija bila da igras domace prvenstvo sa 3/4 talentovana igraca. Ali, nema ko da probere talentovane igrace, Pepiju je dao 50.000,00 da mu kao razvija dvojicu, a Pepi je njemu nasao Joesara.
Drago mi je da je svima jasno ono sto sam trubio zadnja 3 mjeseca, da nema nista licno protiv Dubravka.
Jos sam generalno filtrirao informacije, nisam zelio da iznosim njegove nebulozne ego trip poteze i sta je radio, kako se sva zavrsava i kako je doslo do svega ovoga.
Nikakve ove veze nema ni sa Damjanovicem, ni sa igracima, itd. Riba smrdi od glave, ali on nece otici. I da ode, nema ga ko zamijeniti. To je veca tuga jos. Damjanovic je svojevremeno otjeran iz Slavije, covjek ne moze biti trener Youngu, Personsu, Aticu, itd. Atic je svoje najbolje partije pruzao pod Adisom, jer Adis mu se moze nametnuti, za razliku od Ace. Joesar ce na kraju zavrsiti kao Finac Bolmgren. Samo sto Janari mnogo, mnogo vise kosta. Sto se tice Audigea, ako poznajes nekoga iz strucnog staba ili od igraca, pitaj pa ces cuti.
Domaca liga bi se igrala do aprila i morali bi zapeti da se kvalifikuju u top5 (26 utakmica nije malo), a ovako su vec kvalifikovani. I ptice na grani znaju da bi se tu forsirao ovaj glavni roster, a da bi Manojlovic, Jasarevic i ostali izvisili kao i Dzafic prosle sezone - tj. ostali bi bez minutaze nakon 3-4 utakmice. Osim toga, ta djeca jos uvijek ni nemaju kvalitet da sama preuzmu toliki teret na sebe. Putovanja autobusom po cijeloj drzavi su tek zesca patnja, a igranjem ovog fibinog kupa imas opciju ili da zavrsis s njim vec u novembru (ako je cilj sto manje utakmica - da se maksimalno posvete aba ligi), ili da se prodje sto dalje i tako se u Sarajevo dovedu ekipe iz najjacih evropskih liga (za pocetak Murcia, a kasnije moguce i druge).
Najbolje rjesenje za talentovane igrace je da taj razvojni tim slijedi Igokein put - tj. da ove sezone osvoje poluamatersku A1 ligu i da dogodine igraju prvu ligu + po mogucnosti aba2 (koju ionako niko ziv nece da igra). Ovo sve pod uslovom da imaju pare za to. Ako nemaju, onda se mogu sklopiti neki dogovori da 4-5 najboljih momaka odu na posudbu u Slobodu ili da igraju na dvojnu (Slavija, Radnicki itd). Btw, i Buducnost je sinoc igrala utakmicu u drugom takmicenju, a moglo je to biti i veceras, pa da kao ni Bosna nema ni puna dva dana do naredne utakmice. U novije vrijeme, otkako postoje ova 4 evropska takmicenja, to je gotovo neizbjezno...