Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zikerrz21
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la zikerrz21 » 15 okt 2025, 19:43

Edin tražio izmjenu, a retardirani ss ga ostavio 90min na terenu.

Zato se i jeste posvađo sa Bajramovićem na kraju utakmice.

Ljudi trebaju shvatiti da čovjek od 40 godina ne može igrati 90min na ovom nivou,još u ekipi kao što je naša gdje vezni red ne postoji i naša igra se zasniva na dugim loptama na Edina.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 okt 2025, 19:43

Kako god, selektor je kriv. Igrac ko igrac se voli precjeniti, moze se o Edinu reci sta hoce, ali zelja za reprezentacijom je neupitna, i logicno da ce on htjeti ostati cijelih 90 minuta na terenu. Ako je on sam trazio izmjenu, a Barbarez ga nije htio vaditi, onda jos gore.

Protiv Kipra nazalost to je bio jedan od razloga sto nas je kostalo, vjerujem da bi sa friskim napadacom protiv Bazdara dosta bolje sprijecili da nas Kipar onako stisne pred kraj.

Djedo
Kontakt:

Post Postao/la Djedo » 15 okt 2025, 22:27

Da bi se Edin iskoristio max potrebna je jaka sredina. Dobri pass igraci.. Presing i posjed lopte… mi to nista nemamo… zato nam on hoda po terenu…

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 15 okt 2025, 22:39

Prekomjerno forsiranje Edina je najveca greska Sergeja i komplet sŠ ovih kvalifikacija, koja bi nas mogla kostati i direktnog plasmana.

A opet najveca greška je toliko glupa i kukavicka odluka da ga drzi 90min u igri i to kao jedinog napadaca koji nikako skoro vise ni u klubu ne igra.

To je isto dokaz koliko sŠ ne vjeruje ili ne poznaje ostatak ekipe odnosno napadace koliko mogu dati u nekom trenutku vec i oni prešli na onu loogiku kao i svi do sada selektori "Haj neka je on tu na terenu odmah sve lakse, stiču laznu sigurnost"

Ne znam, otkud tolika ljubav odjednom prema njemu, kada je tek izabran cak ga ignorisao i pokusao bez njega i nije ga najavljivao kao bitnog igraca za taj njihov famozni plan.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 15 okt 2025, 23:19

Objektivno ne bi smio primirisat terenu u sledece dvije tekme (mozda jedino zadnjih 5 minuta gdje desperatno trebamo go. Sve ostalo ce ostaviti los ukus u ustima. Napravit mu spomenik za zivota treba, al molim te pusti mlade momke nek ostave krv i znoj na terenu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 okt 2025, 23:21

MostarNeretva je napisao/la:
15 okt 2025, 23:19
Objektivno ne bi smio primirisat terenu u sledece dvije tekme (mozda jedino zadnjih 5 minuta gdje desperatno trebamo go. Sve ostalo ce ostaviti los ukus u ustima. Napravit mu spomenik za zivota treba, al molim te pusti mlade momke nek ostave krv i znoj na terenu.
Pustio ih je protiv San Marina i Slovenije. Nisu se bas proslavili...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2025, 23:23

Ma ja sam misljenja da su nasi pod pritiskom dok je Dzeko u ekipi. Ono u smislu hajde ako ne uradimo nesto, tu je Dzeko. Nesto tipa Rona u Portugalu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Jegres
Kontakt:

Post Postao/la Jegres » 15 okt 2025, 23:46

Niko ga ne tjera niti zabranjuje da ga se uvrsti u prvih 11, ali Dzeko sa 40 godina je maximalno za 50 minuta igre.

Poslije toga stoji kao kip na terenu, a protiv Kipra sam ga vidio da je kihnuo i poslije 20.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2025, 23:49

Jegres je napisao/la:
15 okt 2025, 23:46
Niko ga ne tjera niti zabranjuje da ga se uvrsti u prvih 11, ali Dzeko sa 40 godina je maximalno za 50 minuta igre.

Poslije toga stoji kao kip na terenu, a protiv Kipra sam ga vidio da je kihnuo i poslije 20.
Tjera ga ocito Barbarez koji misli da je Dzeki 29 godina, a ne 39, ako je istina da je ovaj trazio izmjenu, ali strucnjak na klupi se napravio lud.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 okt 2025, 07:56

Meni je logičnije da ga Sergej nije htio mijenjati. Sjetite se priče na presici o Edinu, povezivanju sa Modrićem, da mu je drago što ne igra za klub isl.

U svakom slučaju, koliko god da je Edin veliki, dobrobit repke je na 1. mjestu. Ako Edin nije mogao dalje, onda se apsolutno slažem sa drugima da neizlazak iz igre nije njegova odgovornost nego SS. Irelevantno je da li je Edin tražio da ga se mijenja ili ne, SS takve stvari mora prepoznati i adekvatno reagovati. Mislim da je Edin veliki profesionalac, da je apsolutno svjestan svojih godina - svog tijela, i da je Sergej odlučio da izađe da to ne bi bio neki cirkus.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 16 okt 2025, 08:13

Ma imaju još uvijek traume od SM u Zenici bez Edina. Ne kontaju da je SM jedina ekipa koja nam je pustila posjed u komplet kvalifikacijama... drugačije se igraju te utakmice. Mišljenja sam već neko vrijeme da Edin ne treba počinjati utakmice već završavati ih, i tjt. Ući u 55-60min, odraditi svojih 30-35 maksimalo, sasvim dovoljno, pogotovo na umorne stopere.
Pošteno, pa kako bude.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 okt 2025, 11:35

Logicno da je najveca odgovornost SŠ za poteze koji se vuku i vodi utakmica.
Samo sam i dalje misljenja kako Edin dosta razgovara sa njima i iza zatvorenih vrata, mimo terena, i kao najiskusniji igrac bi trebao biti svjestan svojih mogucnosti i koliko doprinosi svojom igrom te u dogovoru sa SŠ da mu se dozira minutaza ukoliko ostane bez snage ili selektor procijeni da treba nesto mijenjati.
Da li je zaista tako ne znam, zasto ga Barbarez nije izveo na vrijeme treba njega samog pitati i traziti odgovornost tu, ali kad cujes Edina nakon onakve utakmice da kaze kako su igrali dobro onda u sve posumnjas. Ocito ili je bezobrazan ili nije svjestan svojih partija i doprinosa na terenu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 okt 2025, 14:30

Cristiano Ronaldo postao je prvi Evropljanin koji je dosegao 100 reprezentativnih golova u jesen 2020. – i sada je daleko ispred čak i kao najbolji strijelac svijeta svih vremena, obilježivši svoj 200. nastup za Portugal pobjedničkim golom u 89. minuti na Islandu 20. juna 2023. godine.

Potom je osigurao mjesto svojoh reprezentaciji na EURO 2024 s dva gola protiv Slovačke 13. oktobra 2023.

Ronaldo je nadmašio evropski rekord Ferenca Puskasa od 84 gola za reprezentaciju dok je bio starter za Portugal na Svjetskom prvenstvu 2018. Stoti gol je postigao iz slobodnog udarca protiv Švedske 8. septembra 2020. godine.

Ronaldo je od tada svoj ukupan broj golova povećao na 143. Na evropskoj listi, slijedi ga Belgijanac Romelu Lukaku sa 89 pogodaka.

Visoko osmo mjesto na listi “bombardera” zauzima Edin Džeko, napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa 71 pogotkom u 144 nastupa.

Dijamantu se pruža prilika da u posljednja dva meča kvalifikacija u novembru, protiv Rumunije u Zenici i Austrije u Beču, ne samo odvede “Zmajeve” na Svjetsko prvenstvo, nego i prestigne njemačku legendu Miroslava Klosea koji ima isto broj golova, kao i mađarskog velikana Sandora Kocsisa (75) koji je šesti na listi.

Najbolji reprezentativni strijelci Evrope svih vremena
Cristiano Ronaldo (Portugal)* – 143 gola u 225 nastupa

Romelu Lukaku (Belgija)* – 89 u 124

Robert Lewandowski (Poljska)* – 87 u 161

Ferenc Puskas (Mađarska i Španija) – 84 u 89

Harry Kane (Engleska)* – 76 u 110

Sandor Kocsis (Mađarska) – 75 u 68

Miroslav Klose (Njemačka) – 71 u 137

Edin Džeko (Bosna i Hercegovina)* – 71 u 144

Gerd Muller (Zapadna Njemačka) – 68 u 62

Robbie Keane (Republika Irska) – 68 u 146

* – aktivni igrači
:bih:

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 16 okt 2025, 18:54

Sama priroda diskusije oko Edinove minutaže pokazuje koliko je Barbarez zajedno sa SŠ nesposoban za ovaj posao. Imati ovakvog fudbalskog dragulja još uvijek na raspolaganju i ne znati iskoristit maksimum iz trenutnih okolnosti je toliko simbolično za Barbareza. Niko normalan ne bi ovog čovjeka maltretirao po travnjaku po 90 minuta, pogotovo ako se uzme u obzir slaba minutaža u klubu i njegove godine. Nestvarno su nesposobni.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 16 okt 2025, 22:14

Mozemo mi do sutra ovdje pricat treba ovo, treba ono... ovaj ce vam u novembru 2x90 igrat, pa vi pjevajte borbene. Jbg.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 17 okt 2025, 01:39

Gledaj liste i kakva imena ( osim lukakua) i ono dodje iz neke pripizdine kod neke gabele i poredi Edina sa nekakvom sudzukom mandzukom i slicnim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 okt 2025, 06:16

I ja sam nekad dva put za redom a sad jednom sedmicno.Dzeko budi dingospo i reci takozvanim treneru ovako.Mojne me ubacivat ne gumo sevi imaju mladji.Ako bude belaj ubaci me lapo sata da probam nesto uradit.Stenopo.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 17 okt 2025, 06:27

Ma Džeko je za poluvrijeme prvo ili drugo svejedno al to je to otprilike.
Šteta bi bila da ovakvog igrača na kraju karijere raja uzme na zub, a sa šetnjom kao protiv kipra nije daleko od toga.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 17 okt 2025, 08:08

Ne razumijem ovo dizanje njegove statistike i koristi kao neki argument sto je isto golova dao ko Klose. Niko nije rekao da je slab igrac BIO?

Vrijeme cini svoje i u 2025 godini, Edin ne moze da igra 90 minuta ni u repki ni u klubu. Sad sto je zabio on hrpu golova kroz karijeru, svaka mu cast ali to je proslost.

Ja mislim da i dalje je on nas najbolji napadac ali fisicki nije tu da igra 90 minuta, vise dobijes od njega ako igra recimo zadnji 30-45 minuta nego da hoda na terenu od 60 minute.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 okt 2025, 09:12

Ma kakvih 50 ili 60 minuta. Ovaj trenutni Džeko je isključivo za drugog poluvremena. To bi svaki inteligentan trener mogao uvidjeti. Znači ubacujes ga valjda kada se protivnici umore, a on da udje odmoran i da može malo i potrčati. Trideset minuta i tjt. Ako treba i na poluvremenu da udje, ali nikako od početka.

Problem je taj što barba za ovo silno vrijeme nije nikoga ni isprobao u napadu. Od svih igrača koji nisu na spisku bili ovo okupljanje čini mi se da je isprobao samo Kulenovića.

I tu mi je nejasan barba kao i obično. Kulenović igra više od Bazdara u klubu, a učinak im je obojici gotovo isti (los). Nije ni Kulenović star. Ima 26 godina. Ne znam na osnovu čega Baždar ima toliko povjerenja. Niti jedan ne zaslužuje neku posebnu minutažu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, torbica i 22 gosta.