FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Lavcina
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lavcina » 19 okt 2025, 11:47

Yamal od simpaticnog klinca polako prelazi u antipaticnu spodobu ala Vinicius. Pun sebe i konta da je najjaci na svijetu. Jeste on mlad jos, ali sa ovakvim ponasanjem mu negine sudbina Fatija.

Sad nesto o nasoj odbrani i taktici Flicka. Posto vidm, da ga nista nije izucilo i da jos i dalje gura ovo svoje, el clasico bi ovaj put mogao zavrsiti sa petardom u nasoj mrezi. Puno prostora se pusta, igraci u odbrani djeluju skroz pogubljeno. Oni ispadaju iz igre u dva pasa, pa to ne radi ni jedna ozbiljna ekipa. Visoka linija na centru, to su svi procitali. Protivnicki napadaci sad stoje na svojoj polovici, duga lopta i ide sam 1 na 1. Cemu forsiranje kad vidis da si procitan i da ti svi tako prave prilike?

Nek nam je Bog na pomoci.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2025, 12:08

Kad je Fatiju problem bio ponašanje?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 okt 2025, 12:15

Wow dijete od 18 godina, zvanično drugi igrac svijeta, djeluje ufurano. Čudno bas.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 19 okt 2025, 12:31

Pustite momčića kraju, pa nemojmo ga barem mi, koji navijamo za Barcelonu, crniti. Približava se EC, svu tu graju namjerno podstiču molerski mediji.
Njihov specijalni rat protiv Barcelone nije ništa novo. Sjetite se EC zadnjih nekoliko sezona. Svaki put sedmicu dana prije meča njihovi mediji, AS, Marca, Chiringuito, itd...... počinju sa salvom napada, pa sudije, slučaj Negreira, sad im je Yamal na tapetu. Pogledajte ovu hajku koju su nadigli, kako bi pokrenuli nogometni svijet protiv tekme u Miamiu protiv VILL.
Njima je EC biti ili ne biti. Ne smiju sebi dozvoliti još jednu sezonu kao što je bila lanjska. Dovode nemilice igrače, troše veliku lovu, obećavaju sponzorima, priželjkuju nove igrače, a bez titula svega toga nema. To treba razumjeti.
Tebas im dao duplo veći fond za plate nego Barceloni. Baš me zanima koga će postaviti da im sudi kod kuće? Tipujem na Quadru Fernandeza ili Munueru Martineza. ( nemojte ga zamijeniti za Munueru Montera )
To je jedna stvar.

A druga stvar je njegova trenutna forma. Pa Yamal je bio praktički povrijeđen i bez igranja skoro mjesec dana.
Selektor DLF ga je nepotrebno iscijedio, jednako kao i Pedrija. Igrao mu je pod injekcijom. Uostalom ko je tad gledao
meč Španaca sa Turskom, vidio je kako je Yamal briljirao i ubio u pojam domaćine. Nakon tog se vraća ozlijeđen
u Barcelonu i od tad, dakle od prve polovine septembra muku muči sa ozljedom, fizičkom spremom i povratkom
u formu. Igrao je očito neoporavljen protiv PSG i obnovio povredu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 okt 2025, 13:42

jasonstatham je napisao/la:
18 okt 2025, 21:16
Bravo Barca!! Bravo momci! Tako treba, nikad odustati, do kraja!
Odbrana je za srčanog. I ne znam koga da dovedu, sve dok vezni i napad ne prave sinhroniziran pritisak, ne vraćaju se, visoka odbrana će patiti i izgledati strašno ranjiva.

Realno, utakmica je trebala završiti 4:3. Prečke, stative, 1-na-1 na Szcz...
Sudija je posebno ****. Onaj el clasico u 45+ min naskakivanje Tschumanija na Aruajo nije okvalifikovao kao prekršaj. Ovo danas jeste. Gil i Hernandez drže dvostruke strandarde za iste stvari. Udaranje u lice Rasha, ništa nije svirao. Za takav isti prekršaj sviran je penal Galati protiv Liverpoola.

I za one koji su zaboravili- bez stadiona već dvije godine (bukvalno ne znaju gdje narednu domaću igraju svake sedmice), bez jasnih pravila o pojačanjima, bez povrijeđenih, standardnih igrača, bez poštenog suđenja- Barcelona je prva.
Ovo su fakat cinjenice kada se prica o Barci, a koje se cesto zaborave jer smo vec navikli na sve to :mrgreen: Posebno stadion. Barca vec dvije godine svoje domace utakmice igra prakticno na neutralnom terenu. Montjuic ne nudi nikakvu prednost, nema nikakvu atmosferu a kamoli domacinsku.
Tamo se igra samo zato sto moze doci 45-50 hiljada i da se koliko-toliko zaradi na ulaznicama. Igranje na Krojfu bi bila totalna finansijska katastrofa.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 okt 2025, 13:48

Lavcina je napisao/la:
19 okt 2025, 11:47
Yamal od simpaticnog klinca polako prelazi u antipaticnu spodobu ala Vinicius. Pun sebe i konta da je najjaci na svijetu. Jeste on mlad jos, ali sa ovakvim ponasanjem mu negine sudbina Fatija.

Sad nesto o nasoj odbrani i taktici Flicka. Posto vidm, da ga nista nije izucilo i da jos i dalje gura ovo svoje, el clasico bi ovaj put mogao zavrsiti sa petardom u nasoj mrezi. Puno prostora se pusta, igraci u odbrani djeluju skroz pogubljeno. Oni ispadaju iz igre u dva pasa, pa to ne radi ni jedna ozbiljna ekipa. Visoka linija na centru, to su svi procitali. Protivnicki napadaci sad stoje na svojoj polovici, duga lopta i ide sam 1 na 1. Cemu forsiranje kad vidis da si procitan i da ti svi tako prave prilike?

https://sportsport.ba/fudbal/pep-guardi ... eci/508645

Pep to vidi drugacije od nas.
"Kada god gledam Barcelonu, znam da ću se zabaviti. Gledati ih je veoma uzbudljivo jer igraju sa nevjerovatnom hrabrošću", započeo je Guardiola.

"Ne želim davati savjete, ali ljudi će uvijek govoriti da je problem sa Barceloninom odbranom te da moraju promijeniti način na koji se brane. Međutim, poručio bih im da ne mijenjaju ništa! Trebaju nastaviti ovako kako su igrali do sada.

"Prirodno je da će, vremenom, protivnici pronalaziti načine kako bi vas ugrozili. Zar to nije suština ove igre? Protivnici neće zauvijek igrati na identičan način te će vam se prilagoditi. Na Hansiju će biti da pronađe odgovor i na to.

Ne radi se o totalnoj promjeni plana, već o dodavanju detalja koji spriječavaju protivnike da iskoriste vaše slabosti. U nogometu, stagnacija će uništiti svaku ekipu.

Poređenje mog i Hansijevog stila? Cruyffova ideja je bila postići pogodak više u odnosu na protivnika, uz nevjerovatnu kontrolu toka utakmice. Mislim da je Hansi unio dodatnu svježinu u ovaj koncept", dodao je.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 19 okt 2025, 19:17

let3 je napisao/la:
19 okt 2025, 13:48
Lavcina je napisao/la:

https://sportsport.ba/fudbal/pep-guardi ... eci/508645

Pep to vidi drugacije od nas.
"Kada god gledam Barcelonu, znam da ću se zabaviti. Gledati ih je veoma uzbudljivo jer igraju sa nevjerovatnom hrabrošću", započeo je Guardiola.

"Ne želim davati savjete, ali ljudi će uvijek govoriti da je problem sa Barceloninom odbranom te da moraju promijeniti način na koji se brane. Međutim, poručio bih im da ne mijenjaju ništa! Trebaju nastaviti ovako kako su igrali do sada.

"Prirodno je da će, vremenom, protivnici pronalaziti načine kako bi vas ugrozili. Zar to nije suština ove igre? Protivnici neće zauvijek igrati na identičan način te će vam se prilagoditi. Na Hansiju će biti da pronađe odgovor i na to.

Ne radi se o totalnoj promjeni plana, već o dodavanju detalja koji spriječavaju protivnike da iskoriste vaše slabosti. U nogometu, stagnacija će uništiti svaku ekipu.

Poređenje mog i Hansijevog stila? Cruyffova ideja je bila postići pogodak više u odnosu na protivnika, uz nevjerovatnu kontrolu toka utakmice. Mislim da je Hansi unio dodatnu svježinu u ovaj koncept", dodao je.
Problem i je u tome sto Flick nije nista novo uveo u odbrani sto se tice prosle sezone. Protivnici su nas nastudirali, a mi igramo istu igru kao lani. Od tu potice najveci problem.

Sjetimo se prvog ElClasica kad je Mbappe sam bio jedo 8x u ofsajdu i ovaj zadnji gdje nam je slozio 3 gola. Znaci likovi su nas nastudirali i koriste sad to kao svoje oruzje. Stojis na svojoj polovini, ide duga lopta koja preskace nasu odbranu i ti ides 1na1 ko na autocesti.

Zato su Flickove prve sezone top, a druge vecinoma flop. Daj Boze da grijesim, ali ako nastave ovako neko ce nam debelo sloziti par komada u mrezi i obrukati nas za sva vremena.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 okt 2025, 12:17

Lavcina je napisao/la:
simpatičan je možda bio prvih sedam dana. njegovo okruženje bi moglo biti ozbiljan problem
dodatni problem sa njim je da će ako imalo dobro odradi svjetsko i zabije tamo nekom novoz zelandu kakvih 3-4 komada vrlo skoro tražiti messijevsku platu a tim koji duguje 2,5 milijarde to neće moći platiti i onda frka, a ne smiješ ga prodati jer će ti cijela katalonija odrubiti glavu

a što se igre tiče jasno je da su svi u međuvremenu dobro prostudirali barcu i da ono od prošle godine malo teže sad prolazi nego lani .... ali barca je dovoljno jaka da svakoga može dobiti. OK, psg možda ne ali zato sigurno veliku većinu ostalih da

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 21 okt 2025, 17:37

Opet nema Raphinhe, a govorilo se da ce biti na klupi.
Odmor za Frenkija, nadam se I odmoru za Pedrija.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 okt 2025, 18:01

Svi po nekad odmore, samo Pedri igra svaku. Slomit ce ga.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 21 okt 2025, 18:15

Cubarsi i Garcia mi nikako neulijevaju samopouzdanje pa taman to bilo protiv Olympiakosa.
Araujo bi trebao biti prvih 11. Za Christensena sam citao, da je imao neku sitnu povredu.
Ali meni Christensen od svih stopera najvise lici na Martineza. Uvijek na pravom mjestu, sa zavidnim fudbalskim IQ. Zna se postaviti i procitati protivnika tako, da je u startu vec blize da rjesi situaciju. Od recimo Cubarsija koji se ponekad zaleti ko sivonja i skroz ispadne ili ti Arauja.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 okt 2025, 18:20

Lavcina je napisao/la:
21 okt 2025, 18:15
Cubarsi i Garcia mi nikako neulijevaju samopouzdanje pa taman to bilo protiv Olympiakosa.
Araujo bi trebao biti prvih 11. Za Christensena sam citao, da je imao neku sitnu povredu.
Ali meni Christensen od svih stopera najvise lici na Martineza. Uvijek na pravom mjestu, sa zavidnim fudbalskim IQ. Zna se postaviti i procitati protivnika tako, da je u startu vec blize da rjesi situaciju. Od recimo Cubarsija koji se ponekad zaleti ko sivonja i skroz ispadne ili ti Arauja.
Cubarsi i Eric igraju zato što su bolji sa loptom u nogama, sad tu fali neki ljevak da Cubarsi može na desnu stranu.
Don't hate what you don't understand.

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 21 okt 2025, 18:35

Cubarsi je ove sezone nas najlosiji igrac, a igra skoro svaku utakmicu, po meni eric i araujo trebaju biti prva postava

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 21 okt 2025, 18:39

Istina, Cubarsi i Garcia jesu najbolji za ono što Barcelona igra. Mada ja bih ovdje krenuo sa Araujom, zbog Olympiakosa, zbog Girone.
Ovaj dječak što ga je stavio da igra AM, jeste dijete, ali mi je sve prerano, ne ulijeva mi povjerenje. I građom, baš je sitan, ovi će ga ovi mesari slomiti. Nadam se da će rezultat biti povoljan da odmori i Pedrija i Yamala za nedjelju.
Sretno momci! Igrajte jako, igrajte hrabro!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 okt 2025, 19:15

Bekovi su nam bas kriticni

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 okt 2025, 19:17

Oly dosta bolja ekipa na terenu, al Barca vodi i rezultat pokriva.
Kounde u vrlo losoj formi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 okt 2025, 19:29

Dvije klase iznad Olma.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 okt 2025, 19:35

Strašan igrač Fermin.
Don't hate what you don't understand.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 okt 2025, 19:39

Momak će zabit 20+ golova ove sezone, a pojedinci će i dalje govorit da je Olmo bolji jer je imao 12 vrhunskih driblinga prošle sezone, al te nesretne povrede.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 okt 2025, 19:57

:rol: :rol:

Kakav raspad.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.