Estonac izlazi iz nezgodne povrede. Mislim da je dozivio nesto slicno kao Musa nedavno i pretpostavljam da ce mu trebati bar jos 2 sedmice da pocne pokazivati znakove zivota. Ja sam mislio da su mu skroz stradali ukrsteni ligamenti, jer je tako na prvu izgledalo. Izgleda da ga polahko uvode u rotaciju, mada me strah da ce zavrsiti kao Finac prosle sezone.ovisnik je napisao/la: ↑21 okt 2025, 22:08Velika pobjeda protiv ozbiljne ekipe, ne znam šta je od Estonca, od njega sam puno očekivao pogotovo u šutu izvana, ovaj Persons mi ke smješan igrač, znm da su mnogi bili oduševljeni zbog njegovog dolaska, pominjale se odlične igre u dresu Krke, meni ovih 3-4 utakmice totalno izgubljen, krut, spor, bez šuta… tragedija živa.Kovačević ni minute večeras, da li je povreda ili ga Muha ne vidi u rotaciji, ako nije povreda, neopravdano izostavljen jer je u svakoj utakmici ove sezone bio solidan.Atić večeras doktorski, odličan Oudidz, korektne minute Westa, Mikija i Zubca.Sa ovakvom igrom, ova ekipa može biti konkurentna i u ABA ligi, ali se iz aviona vidi da fali pravi backup centar, Đoko je smijurija za ovaj nivo košarke.
Persons se tesko uklapa u petorku s Aticem kao primarnim kreatorom. On moze biti samo PG jer nema odbrane da brani dvojke, pa ga mozda zbog toga i ostavlja na klupi da organizuje napade u rezervnoj petorci.
Kovacevic nije povrijedjen, vec je izvisio zbog Zubca. Ovaj je puno energicniji i pokretljiviji, u stanju je odigrati odlicnu odbranu skoro od 1 do 5 - sto Petar ne moze ni u ludilu. Zbog toga cesto trpi napad, ali to veceras nije doslo do izrazaja jer je Pasalic dobro rotirao ostale u petorci.
Bojim se da ce nakon ove utakmice Barbaric pomisliti da je Muha kapacitet da bude prvi trener, a to jos uvijek nije tako...

mozda sam sta pomijesao al mislim da je bas protiv CZV prvu odigrao dobro
 mozda sam sta pomijesao al mislim da je bas protiv CZV prvu odigrao dobro